indignare- plafon epuizat pe 2

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Citat:
citat din mesajul lui addinel

nu este vorba despre rea vointa. pe baza unei declaratii a ministrului nu se pot da retete fara plafon, exista contracte intre farmacii si casele de asigurari, contracte ferme, care nu au fost inca modificate. cine lucreaza in domeniu stie cam cum se deconteaza medicamentele si care este diferenta dintre declaratiile ministrului si situatia reala. e un sistem putred in care momentan conteaza doar alegerile ce vin, nu sanatatea si vietile noastre :(.

ai dreptate, din ce in ce mai convinsa sunt ca asa e.
dar, ptr mine, o persoana care nu lucrez in domeniu, cum se poate ca pe 2 ale lunii, plafonul sa nu mai existe? ori s-a consumat in avans, ori se "pastreaza" ptr cunostinte, relatii sau ptr cate un bolnav pe care chiar daca nu ni-l recomanda cineva nu-l putem refuza, ptr ca vedem ca e rau si ...suntem oameni, doar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

Citat:
citat din mesajul lui aime

Citat:
citat din mesajul lui addinel

nu este vorba despre rea vointa. pe baza unei declaratii a ministrului nu se pot da retete fara plafon, exista contracte intre farmacii si casele de asigurari, contracte ferme, care nu au fost inca modificate. cine lucreaza in domeniu stie cam cum se deconteaza medicamentele si care este diferenta dintre declaratiile ministrului si situatia reala. e un sistem putred in care momentan conteaza doar alegerile ce vin, nu sanatatea si vietile noastre :(.

ai dreptate, din ce in ce mai convinsa sunt ca asa e.
dar, ptr mine, o persoana care nu lucrez in domeniu, cum se poate ca pe 2 ale lunii, plafonul sa nu mai existe? ori s-a consumat in avans, ori se "pastreaza" ptr cunostinte, relatii sau ptr cate un bolnav pe care chiar daca nu ni-l recomanda cineva nu-l putem refuza, ptr ca vedem ca e rau si ...suntem oameni, doar.

partial ai si tu dreptate. unele plafoane se consuma in avans- ptr ca in cadrul trimestrului se mai jongleaza cu ele; alte farmacii au plafoane prea mici si se stiu cozile din ziua de 1 a fiecarei luni; si uneori se si pasttreaza plafon pentru bolile cronice- de ex noi avem un pacient cu niste medicamente post-transplant care costa cam 10.000 ron/ luna si ii pastram special plafon, chiar daca nu vine pe 1-2 ale lunii. eu vorbesc acum la modul general, este vorba despre un lant de farmacii in jud. ilfov care de obicei are plafon mai toata luna (eventual raman neacoperite 2-3 zile, la sfarsit de luna).

mama lu' maria

Ajutati-o pe Sonia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Sper sa nu vorbesc prostii, dar ieri discutam cu un prieten din Romania care lucreaza in farmacie si spunea ca i-a lovit nasol chestia cu lipsa plafonului. Pana acum fiecare avea un plafon si de bine de rau isi recupera banii, chiar daca cateodata dupa luni de zile. Acum farmaciile se tem sa vanda pentru ca peste 2-3 luni o sa li se spuna ca nu sunt bani sa le dea inapoi pentru retetele compensate si raman cu pierderi care pot sa-i falimenteze.

Daca este adevarat ce scrie Bird,situatzia va fi groaznica pentru cei gravi bolnavi care depind financiar de aceste retzete compensate!

Si cred chiar ca in timp ,termenul de retzeta compensata,va ramine doar asa un termen de dictzionar!Sper insa sa ma insel!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Addinel, am inteles. Si-mi pare rau ptr domnul cu transplantul, in asemenea cazuri medicatia ar trebui sa "vina" altfel, nu stiu...din spital sau...
Deci, inteleg ce spui tu, dar cum sa fac ca si eu, cotizant la acele "nesigure asigurari" sa pot beneficia cand am nevoie (mai rar sau mai des, cred ca toata lumea vrea cat mai rar sa depinda de ele) de un medicament gratuit ptr noi sau copil. Ca tare s-au mai scumpit. Acum am copilul bolnav (boli de sezon si gradi, nimic grav) si crede-ma ca mai mult de 1 mil s-au dus pe antitermice, pufuri de nas, panadol (doamne cat l-au facut!!!!), sinupret si altele. Sa nu mai zic ca am investit si-n ceva ptr imunizare...
E un sistem putred, da stiti ce m-am saturat de fraza asta .

aime

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lacrabaciu spune:

Multumesc fetelor pentru incurajare; chiar e o idee buna sa folosesc azi reteta; nici nu ma gandisem daca ma credeti; Diana tuseste asa de tare si varsa incat mi-am propus sa stau doar in casa, cu aerosoli des si cu medicatia ei si sa nu o mai scot deloc afara;insa acum, dupa-amiaza,pot apela la oprietena sa vina pe la mine sa ia reteta si sa vada daca se poate folosi; Nici eu nu m-am dus azi la pansat laspital si vad ca nu arata prea bine pansamentul meu (la care nu am voie sa umblu sub nici o forma); maine dimineata trebuie sa ajung neaparat - norocul meu ca este sambata si voi gasi pe cineva sa stea cu Diana in casa; Sotul meu lucreaza de dimineata pana seara pt ca noi facem de obicei ture inverse ca sa fie cineva cu Diana pentru orice eventualitate; Acum trebuie sa-mi tina si mie locul si de aceea sunt singura in timpul zilei.
Nici eu nu mi-am varsat oful pana acum desi imi venea din cand in cand dar am folosit din start id-ul meu obisnuit,care sugereaza foarte bine numele meu si ma gandeam sa nu imi expun problemele in ideea ca pot citi elevii mei si nu e deloc indicat sa se gandeasca la mine ca la o persoana cu risc de paralizie sau una cu complicatii de cezariana; e bine asa, e super, cum ma stiu ei de la scoala si cum ne intelegem noi super; A'propos, ce frumos din partea unei clase de-a mea care nu e de dirigentie si mi-a trimis un ghiveci minunat cu flori acum cat nu sunt la scoala (au aflat totusi ca sunt in concediu medical) - multumesc dragilor si dragelor -chiar daca nu cititi aici - sunteti minunati si imi e dor de voi ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

Lacra, predai cumva la Univ.Al.I.Cuza? ca daca da, inseamna ca te cunosc si eu... daca nu, inseamna ca e o coincidenta de nume...

voiam sa te mai atentionez cu privire la ceva, auzeam azi la stiri, ca s-a gasit in spitale ata chirurgicala din CHINA care ar putea genera "probleme"... n-au spus ce probleme, dar banuiesc ca e grav, insa multumirea lor e ca NIMENI nu s-a plans pana acum de nimic ref.la operatiile avute........ poate gasesc si link despre stire (eu am vazut la TV).

Cand ai nascut? de cat timp tin problemele cu cicatricea de la cezariana? eu tot insist cu ajutorul, daca vrei o recomandare de medic bun, insa aici in Bucuresti.

Sanatate multa!

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

cica s-a folosit aceasta ata chirurgicala CATGUT nesterila si in 4 spitale din Vaslui, si la Brasov, si la Tg.Mures si la Constanta, inclusiv Bucuresti.. ma gandesc poate eronat ca si la Iasi s-o fi folosit, iar tu sa fi fost unul dintre pacienti?

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

iata linkuri cu stirile respective.......
http://stiri.rol.ro/content/view/151606/4/
http://www.desteptarea.ro/articol_15859.shtml

sper ca la tine problemele sa nu aibe legatura cu aceste "descoperiri"....

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgeea spune:

lacra, am cumparat vineri medic compensate de la farmacia ropharm - fosta iasifarm - din tatarasi. In rest - vreo 4-5 farmacii din zona - au zis ca nu elibereaza.

Gea, mami de Catinca-Ruxandra

pozele noastre

Mergi la inceput

Lacra ai mai rezolvat din probleme? ne-ai lasat in suspans... te asteptam pe la subiect!

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput