NU MERGETI LA VOT ... de ce ai vota?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Orice absenta sau vot anulat este un vot dat PSD-ului caci prostimea, marea masa de batrani votanti ai "fostilor", va iesi ca-ntotdeauna la vot; parafrazandu-l pe Ioan T. Morar- Desteptii cred ca nu au ce alege, prostii vor alege!
Prosti da' multi!
Cat dreptul de vot e la liber, nu-i nevoie sa dovedesti ca ai cunostintele necesare intelegerii alegerii pe care-o faci, cat a conduce un automobil necesita mai multe cunostinte decat a alege cine va conduce o tara (pentru carnetul de sofer dai examen, pentru cel de alegator nu ti se cere nici macar sa stii alfabetul sau cat fac 1+1) asa va fi. Va place sau nu, cei multi stabilesc viitorul; vor manele, manelizam totul, vor sa scrie "n-o" legat, scriem toti "no", c-asa-i mai nou corect, vor can-can-uri si telenovele, asta servim cu totii, dimineata, la pranz si seara, regreta pe Ceasca, ne conduc "fostii" & copiii, nepotii, iubitele lor...
Imi pare rau s-o spun, si dac-ar merge toti scolitii la vot, tot cei fara scoli ie mai multi. Si, oricum, am cunoscut 'telectuali ghidati in toate de o ura viscerala normala analfabetilor, dastepti ce nu pot digera realitatea si care cred ca adevarul este unic si adevarat este doar ce gandesc ei.
Cred ca trebuie sa votam, fiindca, intre ipochimenii trimisi in parlament de prostani, avem sansa sa trimitem si oameni responsabili, si mai ales TINERI SCOLITI, candidati ce au sub 40 de ani, nu oameni educati de Pingelica, tineri care sa faca ceva si pentru poporul asta, inclusiv pentru prostanii care voteaza aiurea.
Avem si posibilitatea votului alb, de protest:
In legea uninominalului este prevazut conceptul de „vot alb”- buletine introduse nestampilate in urne, ce vor fi contabilizate separat, necontand in rezultatul final. Initiativa este a Asociatiei Pro Democratia (APD): „La alegerile de duminica este suficient ca electorii sa lase buletinul de vot nestampilat, transmitand astfel un mesaj de nemultumire fata de oferta de candidati din colegiul lor”.
PS- Daca NU votati, e ca si cum ati vota PSD. Parerea mea!

http://www.ablog.ro/nucredetzi/2008-11-29/sondaje.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stockholm spune:

hai ca ma bag si eu in vorba in legatura cu votatul ca sunt in pauza de auto compatimire (cunoscatorii stiu de ce )
eu nu o sa votez si nu am mai votat de vreo 4 ani sau ceva
imi aduk aminte in facultate cand am votata ultima data cum am stat la o coada nesfarsita in gara de nord cred ca am asteptat vreo 4 ore ca sa votez
acum insa mi s a blegit spiritul civic
pentru ca sunt dezamagita
dezamagita ca am colege de facultate de o inteligenta remarcabila care nu au putut obtine mai mult de un amarat de post de functionar la primarie ,dezamagita ca am colegi si colege de facultate care au dat licenta de 3 ori pana sa fie in stare sa o ia si sunt in job uri f bine platite cu toate ca nici nu stiau sa scrie romaneste corect,dezamagita ca parintii si socrii mei (cu toate ca au studdi superioare )abia dupa 30 de ani de munca castiga cam jumatate din salariul meu ,dezamagita ca in ciuda faptului ca am terminat prima din an facultatea si vb 4 limbi straine ,ma descurc excelent la calculator am primit oferte de job uri al caror salariu nu sarea de 700 de ron ,dezamagire ca job ul de ghid turistik pe care il am acum l am primit pe cunostinte si relatii si multe alte dezamagiri ......
acum sper sa nu va supere postul meu si sa nu dati cu rosii dar toate aceste situatii se datoreaza in marea lor majoritate claselor politice romanesti asa ca eu ma abtin
acum sper sa nu ma intelegeti gesit nu visez o societate caresa imi dea totul pe tava ci doar o societate unde sa existe o faramade corectitudine
sper sa nu ma intelegeti gesit si nici sa supar pe careva

p.s. poate o sa imi spuneti ca sunt lasa ca nu fac nimik sa schimb ceva eh aveti dreptate dar nu am nici o certitudine ca as schimba ceva choiar daca fac

Mergi la inceput

@stockholm- in cazul asta, impingeti in parlament, prin votul vostru, oameni scoliti, nu lasati batranii si incultii sa promoveze "mareni care este" si dinozauri cu scoala de partid; cat ii veti lasa pe cei ce nu apreciaza scolile sa va stabileasca viitorul, asa va fi!

Ia vezi, in PSD cati doctoranzi reali, facuti la scoale inalte, de p-afara ai?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Te pomenesti nea Ham ca esti "candindat" si noi nu stim ca esti de-al nost'!Sa presupunem ca esti orice numai psd nu?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Te pomenesti nea Ham ca esti "candindat" si noi nu stim ca esti de-al nost'!Sa presupunem ca esti orice numai psd nu?

Nu as avea nimic nici c-un candidat din PSD, dac-as vedea vre-unul care sa-mi para OK; din '90-'91 m-am lamurit cum ie cu partidele...
Omul conteaza, NU partidul si cei ce-or apucat sa fie alterati de societatea dinainte de '90 NU cred ca pot fi recuperati; 99% sunt defecti pe viata; de-aia prefer tineri scoliti, de preferinta in vest, decat oameni cu experienta, dar tarati de vechea societate.
Cum le-am zis si propriilor copii, ar trebui ca cei peste 40 de ani, inclusiv eu, sa n-aiba drept de vot, ce sa mai zicem sa candideze, dac-am vrea sa se schimbe ceva in bine; cu parere de rau pentru exceptiile care au reusit sa nu fie afectati de comunism (comunism pe dreacu', eventual dictatura birocratiei...) si care cred ca inteleg ce vreau sa scriu.
Ca sa-ti raspund la treaba cu candidatura, am iesit din politica in clipa cand, prin '91 (intrasem in PNL in ianuarie '90), injurand nu-s ce ministru-talhar, cred ca fix pe BaiSexu, am realizat ca dac-as fi fost in locu' lui, as fi fost cel putin la fel de talhar; oricine-a apucat sa munceasca pe vremea lui Ceasca a invatat cum se "aranjeaza" un liber, un pontaj, cu se face un chilipir, cum se fura ceva (chiar nefolositor, da' sa fie de la STAT), de la o rechizita, in cazu' profilor si functionarilor, pana la carne/lapte/unt/oo in cazu' aprozaristilor, cum iti aranjezi d-un aragaz/frigider/tvcolor/apartament, etc
Asa ca eu voi vota cu tineri de treizeci si ceva de ani, cu scoli si experienta vestica; nu visez sa fie Hristosi dar siguri sunt mai buni decat orice rebut al vechii societati; parerea mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stockholm spune:

jos palaria ham pentru ideile tale si felul in care le expui asta da simt civic
acum in alta ordine de idei unde sunt domle aiai tineri si cu studii in vest ca eu pe scena politika romaneasca nu ii vad(sau daca sunt sunt odrasle de comunisti ca nah nu au ajuns asa pe ochi albastri acolo unde sunt(mea culpa daca ma insel)
referitor la tineri destepti un tip f destept dupa umila mea parere e H.R.Patapievici,o persoana deosebita care are multe idei democratice dar care sa nu uitam a trait o buna parte din viata in comunism
iar din nefericire comunisul marcheaza indiferent daca ai trait 3 ani 10 sau 12 toti avem sechelele noastre din perioada respectiva

mi a ramas un gust amar referitor la campania asta electorala
un anume partid (nu dau nume ca stric tastara degeaba sa ii fac reclama )dadea telfoane eventualilor alegatori ,telefoane ce contineau o inregistrare vocala cu div candidati ce isi pledau cauza
satula de numarul acestor telefoane am dat si eu un tel la BEC bine inteles ca metoda e ilegala
dau tel la sediul partidului vb cu un dom din conducere si il rog sa nu mai sune la numarul meu de telfon sa il scoata pde pe lista precizand ca m am ineresat i e ilegal
moment in care domnul imi spune candid ca el nu cunoast reglementarile BEC asa de bine si trebuie sa se inteeseze sa vada ce si cum dupa care imi inkide telfonul in nas
in concluzie no comment

Mergi la inceput

Eu, la mine-n colegiu, am gasit 2 tineri pe care-i voi vota; tineri sunt, numai sa ajunga sa fie promovati; uite unii dintre care ai alege si tu dac-ar ajunge sa candideze:

http://nucredetzi.ablog.ro/2008-11-11/o-mooe-de-6-milioane-de-euro.html

M-am saturat de tineri care-si lasa parintii si bunicii sa le stabileasca viitorul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muffin spune:

Ma gandeam sa nu mergem, dar acum chiar m-ati convins. Daca tot am acest drept, ia sa il exercit :)) dupa mintea mea.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui muffin

Ma gandeam sa nu mergem, dar acum chiar m-ati convins. Daca tot am acest drept, ia sa il exercit :)) dupa mintea mea.

Si eu sunt dintre cei ce scarbiti de clasa politica, n-au vrut sa mearga la vot; dupa care mi-am adus aminte de anii '90, de "tatucu'" ce se visa "despot luminat" (bunicuta Ilici numai avere n-o cautat in parlament; daca-si aduna sustinatori in '90, cu fostii mei ortaci ca trupe de soc, vedeam repede ce intelege el prin "despot luminat" sau cum dreacu' o zis pe vremea mineriadelor ca e nevoie-n tara asta...), de mineriade si am realizat ca numai prin vot s-au eliminat treptat o mare parte din oamenii care-i sustineau ideile; nimic nu se schimba brusc, si parlamentarii se schimba odata cu romanii; sincer cred ca intinerirea mediei lor de varsta va schimba in bine, putin dar in bine, clasa politica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Mai, am vazut-o si pe asta: Garantat Vanghelie!
Ce garanteaza "telectualul" Marean? Candidatura (printre altii) Ecaterinei Andronescu, rector si (fost) ministru al educatiei.
Pai, daca zice Marean...

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput