masina personala versus transport in comun

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Citat:
citat din mesajul lui catale

Andira... eu n-as avea curajul.

Eu as avea curaj, avem deja motor, de fapt are sotul.
Senzatia pe care o ai cand mergi pe motor e absolut incomparabila cu mersul in masina.

Din punctul meu de vedere insa, ca pasager, e enervant ca n-ai nici un control, chiar daca vad totusi pe unde mergem, asa ca as prefera sa am motorul meu .
Din alte motive insa, nu sunt foarte convinsa ca imi voi lua. Mi-am propus sa fac mai intai scoala, si pe urma ma mai gandesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui natynic

Ca sa nu mai spun ca ma trec si acum fiori cand imi amintesc o faza petrecuta acum vreo 2 luni, seara, cand mergeam pe un bulevard central, pe sensul meu fiind destul de lejer in timp ce pe sensul opus erau bara la bara; ei bine, de pe acel sens a tasnit pur si simplu un motociclist depasind toata coloana respectiva prin taierea liniei continue duble si mi-a aparut in fata, JURAI ca nici nu m-a vazut, daca nu franam BRUSC (noroc ca n-aveam nimic in spate) fara doar si poate sub rotile masinii mele sfarsea. Pana acasa tremuram toata.
Se comporta vesnic ca si cum pe drum exista numai ei si motorul lor de aur si e minunat sa faca misto de restul participantilor la trafic.
Evident ca nu vorbesc de toti, Doamne fereste. Dar de regula e o specie de care tin sa ma feresc pe carosabil cu mare grija...

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Eu tot nu pricep ce aveti cu motociclistii...
Eu am patit EXACT acelasi lucru cu o alta masina, dar IN CURBA, si ala chiar a intrat in mine, fix in bot.
Ca deh, era pe contrasens si avea tot dreptul sa circule pe acolo nu?
Noroc ca nu eram cu copilul meu in masina, ma indreptam catre gradinita...
Problema e ca nicaieri nu mai esti in siguranta, nici in masina nici pe jos.
In mijloacele de transport risti sa mori asfixiat de mirosuri sau sa ramai fara geanta.
In masina personala, oricat de regulamentar ai merge, risti sa intre altul in tine, altul pe care il doare in cot de legi.

De curiozitate - a facut careva vreo sesizare la politie?
Eu am facut doua, si in ambele cazuri, a doua zi era politie in locul de care m-am plans eu. Spun asta nu ca sa vedeti voi ce cetatean model sunt eu, ci ca sa va conving (pe unii dintre voi) ca se poate totusi face ceva, cat de putin, dar tot e ceva!
Sigur, in a treia zi nu mai era nici un politist acolo, dar asta e alta discutie...

Revenind la tema initiala, noi circulam cu ce putem. Daca e nevoie, cu tramvaiul sau cu metroul. Totusi, incerc sa nu ma indepartez prea mult de casa, si sa imi rezolv treburile, pe cat posibil, in cartier. Cand nu eram acasa cu copilul mic, mergeam 90% cu masina personala. In cazul meu era obligatoriu din cauza locatiei gradinitei si serviciului fata de casa.

E drept ca poluarea, salvarea planetei, chestii.... au o oarecare greutate. Dar parca as incepe curatarea Bucurestiului cu rahatii de caini, nu cu noxele. La Paris pute a motorina arsa de mori, dar rahati parca n-am vazut... Si nici n-am vazut pe careva sa treaca pe rosu sau sa nu iti dea prioritate. Nici n-am vazut vreo masina sa mearga pe banda de autobuz/taxi.

Anca mami de Eliza si Erika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sasha.p spune:

desi serviciul nu este asa de departe de casa, prefer sa merg cu masina personala pentru ca nu am nimic direct cat de cat. Adica as avea 2 variante :
1. tramvai 2 statii pana la metrou, metrou 1 statie schimb linia, apoi inca o statie, iesit de la metrou si mers pe jos (de la sincai/tineretului pana la intersectia cu bd marasesti)
2. pe jos pana la autobuz, 5 statii cu autobuzul, 2 statii cu tramvaiul si apoi pe jos acelasi traseu.
De fapt nu e asa de departe pe cat suna, dar cu RATB-ul ocolesc mult.
Asa ca imi iau tartaitoarea si ma strecor pe stradute ...

Anca si Sasha

Nazdravani de Aug-Sept. 2003
"Iubiti-va parintii, caci viata fara ei este inspaimantatoare si absurda".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

In afara de telegondola,mai e o solutie sa scapi de aglomeratie:te faci nevasta de premier: http://www.cotidianul.ro/ioana_tariceanu_smechera_de_romania_in_traficul_bucurestean-60549.html

Mergi la inceput