Prolactina marita

Prolactina marita | Autor: Onix70

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor , am 38 de ani si de cateva zile imi curg sanii.Am fost la ginecolog , nu sunt insarcinata , nici alta prob. ginecologica nu am ... dar mi`a dat un tratament cu bromocriptin sa il fac vreo 2 luni.Nu stiu motivul ptr. care mi`a crescut prolactina .. poate ma lamuriti voi :)

Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Angelinne spune:

Poti citi pe sait s-a discutat mult despre acest subiect....e din cauza glandei hipofize.. si eu am avut-o marita la un moment dat....bromcriptina nu am suportat-o si am luat Dostinex parca si apoi am facut tratament homeopat ca aveam si ceva chistulete la ovare... dar trebuie urmarit neaparat...daca nu trece va trebui sa iti faci o radiografie de sa turceasca...sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onix70 spune:

ce fel de radiografie ? la ce ?

ms ptr raspuns
( eu nu vreau sa raman insarcinata)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bedrosmart spune:

Citat:
citat din mesajul lui Onix70

ce fel de radiografie ? la ce ?

ms ptr raspuns
( eu nu vreau sa raman insarcinata)


O radiografie la cap, saua turceasca este o zona din interiorul craniului, care are forma de sa si in care se gaseste glanda hipofiza.

Uite aici mai multe informatii de pe site-ul Sfatul medicului:

HIPERPROLACTINEMIE Afectiune caracterizata printr-o crestere a nivelului sangvin de prolactina (hormon secretat de catre antehipofiza si avand un rol in producerea secretiei lactate la femeie, precum si in reproductie si in crestere).

Cauze - Secretia de prolactina poate fi crescuta in numeroase circumstante. Cel mai des este vorba de luarea unui medicament; ea poate de asemenea sa fie cauzata de o anomalie metabolica precum insuficienta renala cronica sau hipotiroidia. In sfarsit, hipofiza poate fi sediul unui adenom sau al unei tumori.

Simptome si semne - Cresterea nivelului sangvin de prolactina micsoreaza in mod variabil secretia de gonadotrofine (hormoni care stimuleaza celulele sexuale). Acest fenomen antreneaza la femeie absenta scurgerilor menstruale sau tulburari de menstruatie si o scurgere de lapte prin mameloane, precum si o eventuala sterilitate. La barbat, hiperprolactinemia antreneaza aparitia unei sterilitati cu o scadere a libidoului. In toate cazurile, compresia locala de catre adenom a structurilor invecinate poate antrena dureri de cap, o reducere a campului vizual sau a acuitatii vizuale, un hipopituitarism (deficit in hormonii hipofizari) complet sau disociat traducandu-se printr-o paloare, o astenie, o depilare.

Tratament - Acesta este mai ales medical: oprirea luarii unui medicament, tratarea unei hipotiroidii, luarea de medicamente care diminueaza nivelul de prolactina si dimensiunile adenomului In caz de esec, tratamentul poate fi chirurgical (ablatia adenomului).

Iar aici cateva informatii despre hipofiza:

Glanda pituitara sau hipofiza este situata la baza creierului, intr-o formatiune anatomica osoasa numita saua turceasca. Ea este responsabila pentru functia celorlalte glande din organism prin substantele de control ale secretiei celorlalti hormoni, pe care ea le produce. Este compusa din doi lobi, anterior si posterior, fiecare secretand anumite substante. Tumorile prezente in glanda hipofiza se asociaza fie cu o secretie crescuta a anumitor hormoni, fie cu o scadere pana la disparitie a acestora. Hormonii au influente majore in activitatile de baza ale organismului.

Multa sanatate!

Bedrosmart

Mergi la inceput