Copilul nostru-cel mai bun remediu antifumat?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Citat:
citat din mesajul lui natynic

Asa sa fie, cum zice Mirela?...

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Sigur, sigur, noi suntem niste "incuiate cu ochelari de cal"..noroc ca mai sunt si oameni destupati la minte ca Mirela...ce ne-am face oare fara ei ??? In ziua de azi daca nu iti duhneste casa a tutun si alcool nu esti in trend, esti incuiat la minte ...am mai aflat una pe ziua de azi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Este clar: cititi pe diagonala.
Nicio clipa nu am zis ca sunt de acord cu fumatul in nasul copilului. Dar nu condamn o persoana care fumeaza afara pe balcon (tocmai pentru a nu-i dauna copilului). Adicatelea: conteaza ca bebe sa nu fumeze pasiv nu sa nu ma vada fumand. Bine, ideal este sa nu fumezi deloc pentru ca bine zicea o fata: copilul are nevoie de mine sanatoasa. Dar daca nu pot sa ma las? (Vorbesc de miile de femei fumatoare care desi stiu ca fumatul nu e tocmai bun, nu pot renunta).
In ceea ce priveste faptul ca nu beau si nu fumez dar nu dau in cap celor care o fac, de ce vi se pare ciudat? Chiar toate femeile trebuie sa fie ca mine? Eu nu cred. Ma mira insa faptul ca voi aveti pretentia ca oamenii sa va semene. Asta este dovada de o mandrie exagerata (infatuare se numeste). Parca va si vad: vai, draga, eu pentru copil am renuntat la fumat; vai, pe perioada sarcinii nu am gustat nici macar de revelion o gura de sampanie (apropo, nici macar sanmpanie nu beau) si apoi: dar vai, cutarica nu stie sa-si creasca odrasla ca fumeaza, da afara din casa dar ce conteaza.
Zau, chiar credeti ca sunteti perfecte? Eu nu sunt si nici nu-mi doresc. Vreau ca baiatul meu sa ma vada ca pe un om nu ca pe Dumnezeu. Sa stie ca el poate gresi si poate cauta sprijin la mine ca si eu am gresit la randul meu (sper sa nu greseasca prea des, totusi).
Stefanyia, in concluzie, am zis acelasi lucru ca si tine numai ca am folosit alte cuvinte. Iar eu am citit inainte de a raspunde ceea ce ai scris, ceea ce tu nu ai facut. Poate nu m-oi exprima eu cum trebuie. Desi ma cam indoiesc.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anda141

Citat:
citat din mesajul lui natynic

Asa sa fie, cum zice Mirela?...

Naty

Sigur, sigur, noi suntem niste "incuiate cu ochelari de cal"..noroc ca mai sunt si oameni destupati la minte ca Mirela...ce ne-am face oare fara ei ??? In ziua de azi daca nu iti duhneste casa a tutun si alcool nu esti in trend, esti incuiat la minte ...am mai aflat una pe ziua de azi...

Draguta, la mine in casa nici musafirii nu fumeaza. Tata, cand vine, iese pe holul blocului. Iar de baut, se bea mai mult decat rar. Asa ca la mine in casa nu duhneste a alcool sau a tutun. Dar nu condamn pe nimeni ca bea sau fumeaza.
Multumita?
Iar daca te simti incuiata, este treba ta. Eu nu m-am referit la nimeni in special, dar daca va simtiti cu musca pe caciula....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Mirela, tie ti se pare ca esti deschisa la minte pentru ca accepti parintii care-si pun copiii in pericol (desi tu nu o faci), dar afla ca asta e doar nepasare. SI dupa ce am vazut fumatori inraiti lasindu-se de fumat intr-o zi- dupa zeci de ani de 2-3 pachete/zi, nu pot sa spun decit ca o mama care vezi Doamne nu se poate lasa de fumat nici macar cit e gravida sau pina termina de alaptat e doar inconstienta si egoista si nu am niciun fel de intelegere pentru astfel de specimene. Si nu, nu-s parinte perfect, dar nici nu mi se pare ca a accepta prostia celor din jur cu zimbetul pe buze e un bun exemplu pentru copilul meu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Citat:
citat din mesajul lui mirela.d

Draguta, la mine in casa nici musafirii nu fumeaza. Tata, cand vine, iese pe holul blocului. Iar de baut, se bea mai mult decat rar. Asa ca la mine in casa nu duhneste a alcool sau a tutun. Dar nu condamn pe nimeni ca bea sau fumeaza.
Multumita?
Iar daca te simti incuiata, este treba ta. Eu nu m-am referit la nimeni in special, dar daca va simtiti cu musca pe caciula....

Pai, vezi cum te contrazici singura doar de dragul de a contrazice incuiatele care se cred perfecte?Daca nu condamni pe nimeni ca bea si fumeaza de ce bietii tai musafiri si tata sunt dati afara din casa?...
In afara de asta, reciteste si tu prima mea postare. Nu am spus ca sunt perfecta; dimpotriva, am spus ca am fumat, mult si din placere, 16 ani. Pana cand am gasit motivatia ideala pentru a ma lasa; si, cum zice si Stefanyia, s-a intamplat imediat. Tu spui ca nu ai fumat niciodata. Cam care dintre noi crezi tu ca are o mai buna idee despre cat de usor sau de greu este sa te lasi, despre cat de mare e placerea de nici prezenta unui copil nu o poate invinge?

Naty

Mergi la inceput

Natasa, citeste tot ceea ce am scris la acest topic ca sa nu mai tastez aceleasi lucruri de 10 ori. Daca citesti doar ultimul mesaj care este un raspuns, deci practic nu contine tot ceea ce am scris, atunci, te contrazici cu cineva care spune acelasi lucru pe care-l sustii si tu. Cum ai putea sa-ti pui in pericol copii daca nu fumezi in preajma lor? Deloc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefaniya spune:

Citat:

Eu Deci, nu sunt impotriva fumatului din cauza ca vede copilul si poate va vrea si el sa incerce

ti-am citit mesajele si uite ce ai scris.

Faptul ca ne contrazicem si aici si la alte topice,nu trebuie s-o ei personal.Ne "certam" altadata picam de acord si uite asa continuam.

Si da,ma bucur ca am reusit sa opresc tigarile pt copilul meu,sunt mandra si e cat se poate de normal.Nu ma cred superioara celor care inca fumeaza pt ca stiu ce inseamna,nu vreau vreo medalie pt ca am facut-o,eu ceea ce fac e pt mine si familia mea si aici nu exista interese.

Dar si tu dai impresia ca vrei aplauze pt cat de intelagatoare esti tu cu ceilalti.Stii ce nu intelegi tu? Noi spunem ceea ce credem si nu vrem sa punem la colt pe nimeni.Doar ca atunci cand primesti mesaje cu atac,reactionezi pe masura.

CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Citat:
citat din mesajul lui stefaniya

Citat:

Eu Deci, nu sunt impotriva fumatului din cauza ca vede copilul si poate va vrea si el sa incerce

Faptul ca ne contrazicem si aici si la alte topice,nu trebuie s-o ei personal.Ne "certam" altadata picam de acord si uite asa continuam.

Si da,ma bucur ca am reusit sa opresc tigarile pt copilul meu,sunt mandra si e cat se poate de normal.Nu ma cred superioara celor care inca fumeaza pt ca stiu ce inseamna,nu vreau vreo medalie pt ca am facut-o,eu ceea ce fac e pt mine si familia mea si aici nu exista interese.

Dar si tu dai impresia ca vrei aplauze pt cat de intelagatoare esti tu cu ceilalti.Stii ce nu intelegi tu? Noi spunem ceea ce credem si nu vrem sa punem la colt pe nimeni.Doar ca atunci cand primesti mesaje cu atac,reactionezi pe masura.

Exact, exact, exact!
Scopul subiectelor nu este sa ne adunam cu furcile si sa infieram pe cineva pt ca face X sau Y lucru. Suntem pe un forum Despre copii, discutam in principal despre ei si tocmai pentru ca nimeni nu e perfect (deci nici noi ca parinti) incercam sa identificam care sunt greselile pe care le putem face; daca sunt intr-adevar greseli; si cat de mari sau mici, cat de pardonabile sau impardonabile sunt. Intelegi, Mirela? Nu e o goana dupa medalia pentru cel mai intransigent sau cel mai tolerant...

Naty

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui stefaniya

Citat:

CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya

Ei da, uite ca nici nu am remarcat ca m-am mai contrazis cu tine undeva.
Sincer, chiar nu vreau aplauze. Nu vad de ce as astepta aplauze?
Si recunosc daca primesc mesaje cu atac reactionez. Sunt cam combativa de felul meu.
Da, ai citit mesajele dar ai scos din context propozitia. In fine, nu mai conteaza ca daca stau iar sa scriu ce cred probabil ca vei intelege acelasi lucru.
Din partea mea, nota 10 atat pentru tine cat si pentru toate persoanele care au reusit sa se lase de fumat. Ca ati facut-o pentru copii e un lucru cu atat mai bun.
Dar nu ma veti convinge sa condamn persoanele are fumeaza desi au copii atata vreme cat nu fumeaza in preajma copiilor.
Ok, si voi iesi de aici (cel putin o perioada) ca mi se pare obositor sa ma repet doar pentru a ma face inteleasa.
Daca apar elemente noi, revin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amber_onyx spune:

eu am deja 27 de zile de cand m-am lasat de fumat.Si normal, asta pentru ca m-am hotarat sa fac un bebe.O sa fac totusi o pauza, sa iasa putin nicotina din organism.si eu am fumat 1 pachet pe zi dar nu mi-a fost deloc greu sa ma las de fumat chiar daca fumam de "placere".Am noroc ca la o saptamana s-a lasat si sotul meu de fumat, tocmai pentru a duce o viata sanatoasa si a ne pregati pentru bebe

Mergi la inceput