Mamici de oct.-nov. 2003- partea a 9 a

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Sa traiti fetelor si sa fiti fericite!

Voi vorbiti de bagaj, eu ma gandesc ca mai am pana va ajung din urma. M-am uitat si eu pe toate listele cu chestii de luat la spital, cam toate "spun" la fel, aici e mai usor ca nu-ti trebuie lucruri decat pt doua zile- camasa de noapte, un sutien lejer in care sa-ti intre chestiile alea absorbante (cum le zice??), chiloti, sampon, sapun, crema, pasta si periuta de dinti, telefon mobil (da in salon nu te lasa sa-l folosesti cica interfereaza cu aparatele care le au ei, deci tati trebuie sa iasa afara din cladire ca sa sune), dezinfectant, ori in sticluta ori sub forma de servetele umede cu ceva antibacterial pe ele, prosop, uscator de par, astea pt mama. Pt copil salopeta, pieptaras sau body (eu n-am putut folosi body primele trei luni ca nu-i placea nimic de tras peste cap si ce ne-am mai chinuit), caciulita, desi ii dau ei la spital un ciorap prins sus cu o ata, pampers- si de aia dau ei la spital, dar mie imi place o anumita marca (aici Huggies, ca Pampers sunt prea grosi si-l cracaneaza),servetele umede de sters copilul, crema de fundulet, o lotiune de curatat fata- aici ii lasa cam "unsi" cu vernix dupa nastere, pudra, o paturica, un costumas gros sa-l imbrac cand mergem acasa, un saculet mai gros cu gluga, tot pt dus acasa, cosuletul de masina. Pt mine bagajul e mai usurel ca nu stau decat 2 zile, dar voi am inteles ca stati o saptamana.

Eu o sa nasc la 15 minute de casa, e un spital relativ nou, l-au mai renovat in ultimii ani si arata bine, e curat. Sunt rezerve de un pat pt mama si unul pt tata, care are voie sa stea cu tine cele 2 zile. Fratiorii si bunicii au voie sa viziteze de la 1-8 dupa masa.

Mergi la inceput

Scuze Catia, am intrat peste tine, vad ca tu ai lista mai completa, dar in mare tot cam aceleasi lucruri, plus actele necesare. Aici nu sunt carenete de gravida, si nu-ti trebuie de fapt nici un act cand te duci sa nasti pt ca esti pre-inregistrata la spital. Pt copil completezi hartiile pt certificatul de nastere si pt numarul social de securitate tot la spital, ei il trimit la "ministerele" respective si iti vin actele acasa prin posta- cetificat de nastere si cardul cu numarul social de securitate.

Va intrebam ieri daca ati vazut pe undeva un braulet pt bebe care se pune in jurul buricului? Stie cineva, e din bumbac si are sireturi care se leaga in fata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catia spune:

pe aici nu am vazut si nici auzit de asa ceva.dar ar fii tare util.chiar ma intrebam cum o sa-l spal pe pui pana ii cade buricelul.
tu cum te mai simti,laura?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleur spune:

Cred ca mie mi-au dat asa ceva cei de la asigurari dar nu stiam eu ce-i dracia aia.Numai ca-i din sintetic,elastica si n-are sireturi...Asta o fi?!Ar trebui sa caut din bumbac...o sa pun pe lista.
Laura si p-aici e la fel cu spitalele,iti dau ei tot ce e nevoie,numai imbracaminte pt tine si bb ai nevoie.Va dati seama de ce "bagaj"am eu nevoie numai pt 3-4 ore!Dar imi fac si eu de lucru...
Catia si eu tricotez de zor...mai desfac,mai refac...nu-mi iese deloc din prima (nici nu ma pricep cine stie ce).Oricum sunt la al doilea pulovaras si am invatat si cum sa fac caciulita,sic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Buna, fetelor, si multumesc ca m-ati inclus pe listuta asa de repede... pai ce sa va spun despre mine? Sunt timisoareanca si pana acum am avut o sarcina super usoara, nu tu greturi, nu dureri de cap, analizele au iesit ca la carte, ce mai, am fost o norocoasa. Am fost la eco acum cateva zile si Matei deja s-a asezat cu capul in jos, asa ca, daca ma tin puterile, probabil ca o sa nasc natural, cu anestezie peridurala. Sunt un pic speriata, e primul copil si nu stiu la ce sa ma astept, dar e un copil dorit si planificat, asa ca... ne descurcam noi. In plus, este o salvare, am gasit raspunsuri la o gramada de probleme pe care mi le puneam. A-propos, am o prietena in SUA care are un de 6 saptamani, care e constipat, a fost la doctor, care i-a prescris suc de prune. Voua vi se pare normal? Ca la asa o varsta frageda eu stiam ca nu se dau sucuri de fructe. Stie cineva alt remediu mai normal? Eventual unul pe care sa-l poata procura din SUA.
Va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Catia, tu nu ne-ai zis unde nasti si cum?

Ajutooor!Fetelor iar se anunta un Week-end canicular in Bucuresti...a 'nebunit vremea asta de tot!

Mergi la inceput

Carmen, de buna seama ca dr e american, ca io n-am auzit asemenea enormitati pana acuma pt un bebe de 6 sapt. Si al meu a fost constipat dupa ce l-ma trecut pe formula, dar asta era dupa ce implinise 3 luni. Eu zic s-ai spui prietenei tale ca merg supozitoarele cu glicerina, cred ca sunt si pt copii, daca nu 1/4 din cel pt adulti, si isi face efectul. Cand e trecut de cel putin 2 luni si mai bine sa-i faca formula cu apa amestecata cu suc de fructe, da, chiar si prune, si aia o sa mearga o vreme. Abia dupa un an merg licorile care le gaseste in magazin, unul foarte de efect e Senokot, dar in nici un caz sub un an. Banuiesc ca puiul ei nu bea laptic de mama, ca altfel n-ar avea motiv sa fie constipat. Daca ii da formula sa-i dea din aia cu fier redus, ca de acolo vine hiba.

Fleur, cred ca ala e ce ai tu, mama a gasit in Ro dar tot sintetic. Daca nu gasesc ceva pe aici, o sa-i fac eu dintr-un prosopel subtire si il surfilez.

Catia, bebe se curata in jurul buricului cu apa oxigenata, diluata, nu cu spirt sanitar, iar pana ii cade buricul, asa cam vreo 2 sapt dupa nastere nu se face baie la mititel, doar cu o capra sau burete umed si pe care pui un pic de sapun, apoi il clatesti. Eu am gasit de la Mustela (nu intrebati cat costa!) o lotiune de curatat, dar pe urma trebuie sa-l clatesti totusi. Ma simt mai bine de cand stau in pat, dar daca ma scol si umblu mai mult ma apuca junghiurile.

Eu va inteleg ca sunteti speriate, fiind primul copil, trebuie rabdare si mai ales pe cineva care stie sa va dea sfaturi cu bun simt. O carte buna ajuta si ea, si am vazut ca sunt multe fete pe forum care dau si ele sfaturi bune. Na, eu va incurajez, dar sper sa-mi amintesc ce-i de facut :-) si a doua oara, mai ales ca atrecut atata vreme de la primul.

Mergi la inceput

Catia, am vrut sa spun carpa, dar a iestit capra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catia spune:

mercic laura.sper ca ma voi descurca.ma bazez pe faptul ca la 13ani aveam deja grija de surioara mea.dar e asa de mult de atunci...si mai era si mama
eu nasc la municipal dar inca nu stiu cum pt ca bb aste pus transversal si dc nu se intoarce tb musai cezariana.
julia,zi-mi si mie ce stii despre municipal.please....
ieri aiai de la protv ziceau ca ploua abia pe la 1\2 lui nov.sper ca e doar o gafa mareee...alfel ne va ucide caldura asta.
aveti grija de voi si doar de bine sa auzim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

'neatza fetelor!

sunt crizata ca am vazut cat va fi de cald. Deci, Catia, nu esti singura terorizata de caldura... Si nu au gresit cu nimic aia prognoza cand au zis ca va fi cald in sept si oct.

Theiuta, ziua mea de nastere e maine, 28 august. :) Felicitarile, masa si dansul vor avea loc aici, pe forum, incepand cu ora 9 de dimineata.

Io habar n-am de brau din ala de care ziceti voi pt bebe. Eu nu am bantuit pana acum prin nici un magazin de bebei, ce naiba sa stiu eu...

Carmen, bine ai revenit printre noi! Sa stii ca si eu am avut o sarcina cam ca a ta pana acum, insa acum m-au cam luat toate cele. Aseara mi s-au umflat foarte tare picioarele, ca niciodata. Si dimineata erau la fel. SAi mainile.... Cred ca de la caldura, de la sare, de la greutate... Ma rog.

Acu' am alta problema: hainutele de bebe le veti spala cu un detergent special, sau cu unul normal? Ma rog, io nici macar nu am luat hainute de bebe, dar o sa iau si eu sapt viitoare... Ma apuca groaza cate am de cumparat, stau si ma gandesc cum sa impart bugetul, ce sa iau mai intai, d-astea... Plus ca unicul meu neuron e vai mama lui, obosit si toropit de caldura. :)

Azi nici macar bebe nu salta ca de obicei, stie el ca-s nemultumita si nesuferita. :)

Plus ca ma incearca niste sentimente contradictorii pt ca sunt in ultimile zile de serviciu... Si nu ma mai intorc aici, la birou, dupa ce nasc si creste bebe. E ciudat cum te legi de niste oameni. Nu stiu daca sa ma bucur ca o sa stau acasa, ca o sa am timp pt mine, sau sa ma intristez ca parasc un colectiv de care ma simt foarte legata...

Hai ca v-am facut capul prastie... Just ignore me. :))

Voi ce faceti?

Pupici pt parinti!

Copii frumosi si sanatosi!

http://community.webshots.com/user/adamestii

Mergi la inceput