Bebelusi de iunie-iulie 2003-partea a 3 a
Raspunsuri - Pagina 11
Kehleyr spune:
Tigresa,
Nu stiu ce sa zic cu masa de noapte, cred ca a venit oarecum de la sine... In primul rand, ii faceam baia destul de tarziu, inspre 11 (asta la sfatul medicului meu ginecolog ). Abia de vreo saptamana am trecut la ore mai normale, 9-10. Iar masa de noapte o luam cu lumina stinsa, numai cu o lampita de veghe, nu vorbeam deloc cu fetita, nu ne jucam, ca sa priceapa ca trebuie sa doarma. La inceput se trezea pe la 4 dimineata, acum vad ca sare complet peste masa de 4 si se trezeste direct la 7. Poate ca ajuta si ca inainte de ultima masa si de baita ea sta mai mult treaza, chiar incerc sa imping masa si baita cat mai tarziu, ca sa fie obosita.
Andra,
Eu una te tin minte si chiar ma intrebam ce mai faci!! Ne bucuram sa mai auzim vesti de la voi. Bebe Luca al tau e un urias, felicitari! Stiu ca spuneai inca de la Scoala Parintilor ca o sa trebuiasca sa te intorci repede la birou, imi pare rau pentru tine -- sau poate ca tie iti pare bine daca zici ca o sa ai mai mult timp liber
Doinna,
De ce vrei sa introduci masa cu formula daca zici ca are 6 kg? Ti se pare ca nu mananca suficient? Intreb pentru ca vad ca sunt putine cele care hranesc bebe-ul exclusiv la piept si ma intreb de ce. Eu una trag cat pot sa ii dau numai san, desi ne chinuie cumplit colicile nu vreau sa ii bag altceva decat in caz extrem...
Alinuta,
Mie mi-a recomandat pediatra ca dupa vaccin sa ii dau un supozitor Novocalmin (de fapt 1/2) si inca 1/2 seara si nu mi-a facut nici un pic de febra. Intreaba-ti medicul!
Marox spune:
Buna fetelor,
Ieri am reusit sa-l cintarim pe Alex. Asadar, la 3 luni si o zi avea 5.920 kg. In 2 saptamini a luat cam 300 g. Cred ca e destul de putin, dar bine ca a luat si atita dupa cit s-a chinuit saracutzul din cauza laptelui.
Duminica imi venea sa sar la soacra-mea. Noi ne intelegem bine, chiar foarte bine, dar de data asta a atins un punct sensibil si anume alaptatul. Facea ca ea nu si-a alaptat cei trei copii pt ca, tineti-va bine "nu era la moda" si-mi tinea teorii ca in ziua de azi laptele din comert e la fel de bun ca cel de mama. Am inceput sa ma rastesc: "Da, d-aia nu reusesc eu sa gasesc un lapte pt Alex care sa nu-l faca sa plinga".
Oricum, una peste alta, chiar ca am ramas fara lapte. Si cum nu pot sta linistita fara sa-mi creez dureri de cap iar m-am apucat sa-i schimb formula. Laptele pe care i-l dam de o saptamina parea ca-i prieste, problema e ca nu-l gasesc decit in farmacii, trebuie comandat cu o zi inainte (ceea ce inseamna ca trebuie sa fiu foarte atenta sa nu ramin in pana in WE), iar firma respectiva, NUTRICIA, nu mai produce si continuarea, adica pt virsta a doua, dupa 4 luni. Azi i-am dat BLEDILAIT, 2 biberoane, a baut 100 si 150 ml, bine zic eu, insa a fost mult mai agitat. O sa vedem cum se mai manifesta asta seara si daca mai plinge o sa revin la cel de la Nutricia, cu toate riscurile de ruptura de stoc :-). Mai ales ca ne-a facut surpriza sa doarma 2 nopti la rind de la 9-10 la 6 dimineata.
romana spune:
MAROX: La multi ani lui Alex.
Nu inteleg de ce schimbi atit de des laptele. Zici ca plinge bebe. Cind ? In timp ce il bea sau dupa aceea?
Ai incercat sa-i dai Humana 1 - eu zic ca e cel mai bun. Eu din asta folosesc si Cristi il maninca cu placere. Are mese cind maninca mai putin , dar are si mese cind maninca mai mult - oricum nu am depasit 180 ml deoarece nu vreau sa i se largeasca stomacelul . Nu stiu cite kg are dar cred ca se apropie de 6. Nu arata gras, doar fata ii este rotunjoara bine si are barbie dubla.
Oricum scopul nostru trebuie sa fie sa-i hranim pe bebei sa fie sanatosi si nu sa se ingrase. Pediatra a zis ca nici nu e bine sa fie prea grasi deoarece inimioara lor mica face fata mai greu la kg in plus, mai ales cind or sa inceapa sa se miste mai mult si sa umble.
Daca nu ai incercat si consideri ca bebe nu suporta nici ultimul tip de lapte ce l-ai cumparat eu zic ca merita sa incerci Humana 1 ( eventual Milumil).
Oricum incearca sa te opresti cu testele deoarece il derutezi pe bebe.
Cu drag Romana si Cristian
Claudya spune:
Marox,ce le-as mai scutura eu pe soacreeeee!!!Nu,ca si a mea e fata faina,dar cand i-am spus ca mai plange fetitza si cred ca are colici,si-a dat cu parerea ei "experta in bebelusi", cum ca laptele meu e prea gras.Auzi,auzi....Pai cum ramane cu colicii la copiii hraniti cu formula?Sau...daca nu ar fi luat in greutate ,ar fi zis ca e laptele meu prea slab.Consolati-va cu ideea ca soacrele sunt intotdeauna "pe invers" decat noi si pana nu-si dau cu parerea nu se simt bine.Importat e sa zici ca ele si sa faci ca tine.Eu...cica ma incurajez acum singura,pentru luna ianuarie,cand voi sta in Romania.
Printzesica mea m-a scutit ultimele doua seri de concertul programat dupa baita,din pricina colicilor....oare sa-i fi trecut?Dar sa nu zic hop pana nu sar gardul....
In schimb "vorbeste" si rade din ce in ce mai mult la noi.Tati ii spune "gangurica".
Doinna,e curios cum bebele tau face kk doar la 5 zile, ajutat de supozitor,in conditiile in care il hranesti la san.Dar am mai auzit cazuri.....Parerea mea e ca nu e bine sa-l inveti sa depinda de supozitor,dar sincer nici nu stiu ce sa zic sa faci mai bine.Sunt convinsa ca iti e greu si tie sa-l vezi cum se chinuie.A mea face de vo 4 ori pe zi si dimineata,chiar daca nu e constipata,tot se chinuie...habar n-am de ce.....Ii dau putin Gripe Water si face...eu zic sa le intrebi pe fetele care au nascut in mai.Sigur s-au intalnit cu un caz asemanator.
pupici
Marox spune:
Romana, multumesc pentru urari. Stiu ca nu-i bine sa schimb laptele adesea si crede-ma ca as prefera sa n-o fac, dar alta solutie n-am gasit plinsetelor lui Alex.
Asadar, prima data am incercat cu ENFAMIL hipoalergenic-nu l-a vrut.
2. GUIGOZ hipoalergenic, scrie pe cutie ca e in completarea laptelui de mama-recomandat de doctor-un timp a mers bine, apoi, relativ brusc a inceput sa plinga in timpul biberonului, dar numai seara si mai rar dupa-masa. L-am intrebat pe dr daca nu sint colici, a zis ca nu crede, ca ar trebui sa plinga tot timpul, nu numai la anumite ore. Dar ca explicatia ar fi ca nu mai digera bine laptele asta si sa trecem la altul.
3.GUIGOZ transit, formula cu bifidus activ-e laptele pe care-l da cumnata-mea lui fii-su si ala mic e mai mare cu 18 zile decit Alex, dar maninca, atentie, 5 bibe a 210 ml pe zi. Nu-i de mirare ca la 3 luni jumate a ajuns la 7.5 kg, dar parintii nu se ingrijoreaza si in mod cert n-au auzit ca ar putea sa-i faca rau la inima. In fine, concluzia e ca Alex a vomat jumate de biberon de fiecare data cind i-am dat si n-am facut decit 2 incercari.
4. OMNEO de la NUTRICIA-tot de dr recomandat-laptele pe care ziceam in mesajul trecut ca il suporta mai bine. Adica nu mai plinge dupa 30 ml. Dar din considerentele aratate in celalalt mesaj aveam intentia sa-l schimb.
5. BLEDILAIT confort Premium-cu bifidus activ (care cica regleaza transitul intestinal), formula ingrosata (e drept ca nu a mai vomat)-de la ultimul meu post am avut ocazia sa ma conving ca nici laptele asta nu-i prieste (iar a inceput sa plinga seara in timpul mesei) si, n-am de ales, ne intoarcem la OMNEO.
Am vazut ca multe dintre voi utilizeaza HUMANA1, problema e ca nu exista aici. Sau o fi sub alt nume? Ce firma il produce?
Asta seara am plecat cu mama la restaurant si l-am lasat pe Alex cu taticul lui. N-am lipsit mult, vreo 2 ore. Cind ne-am intors am auzit urlete de pe scara, dar la inceput nu stiam daca sint ale lui Alex sau ale lui Valentine, fetita vecinilor. Intrind in casa am inteles dimensiunea dezastrului: Alex era in patutz si urla de mama focului, iar Christophe, nervos si disperat ii pregatea in bucatarie un biberon. Mare premiera, dealtfel, pina atunci nu mai facuse asa ceva, avem 6 biberoane de marci diferite si numai eu stiu exact care tetina se potriveste la fiecare biberon. Mai ales ca ii lasasem un biberon plin in frigider, dar Alex luase urlind 10 ml si restul a trebuit sa-l arunce. Mi-a zis ca a plins cam tot timpul de cind am plecat, l-a leganat, si-a calcat pe inima si i-a dat si suzeta, ba chiar i-a facut si baie. Pentru biberon banuiesc ca l-a ajutat si hirtia pe care i-am lipit-o deasupra chiuvetei din bucatarie, tocmai ca sa-l salveze in cazuri de-astea disperate-"Instructiuni pt a-i da biberonul lui Alex", sint 10 (sîc!) pasi de urmat si sint mindra de munca mea in PowerPoint, dar pina acuma mi-a tratat hirtia cu nepasare. Oricum, cert e c-o nimerise, schimbase laptele (i-a dat din nou OMNEO), puiutul a lipait 150 ml si a mai supt de 2 ori si de la sin, dupa care a tras-o pe dreapta. Ceea ce voi face si eu mintenas...
romana spune:
MAROX: Da . Ai intr-adevar mari probleme. Dupa ce ca nu putem sa alaptam la sin mai avem ( uneori) complicatii cu laptele formula.
Iti scriu din informattile traduse in lb. romana lipite pe cutie:
Humana 1 este produs de firma germana HUMANA MILCHUNION . Este fara zahar, adaptat la albumina din laptele matern ( cred ca vor sa spuna ca e aproape la fel), imbogatit cu fier. Contine toate substantele nutritive care sint importante pt. bebe. Are un gust bun prin adausul de amidon usor digerabil si satios.
O cutie contine 350g .
Nu stiu de ce la voi nu se importa. Uite , iti dau de pe cutie nr. de telefon 05221/181222 sau 05221/181333 ( ei zic ca intre 9 si 17 , dar nu am inteles daca numai in zilele lucratoare – banuiesc ca da… nu stiu germana, dar mai deduc si eu.).
fax: 05221/181486
e-mail: elternberatung@humana.de
internet: www.humana.de
Daca nu gasesti nici in supermarket si nici la farmacie, poate incerci sa comanzi sa-ti trimita pachet. De la patru luni se poate da Humana 2, iar de la 6 luni Humana cu cereale sau cu fructe. Pina simbata doar sotul meu a cumparat laptic la bebic. Simbata am luat si eu si am vazut pe raft la magazin o gramada de lapte Humana cu tot felul prin el, chair si cu banane.
Cu drag Romana si Cristian care luni implineste 3 luni
madishor spune:
Salutare dragi mamici!
Mateiasul nostru a fost un adevarat barbat la vaccin - nu a plans deloc si eu m-am simtit tare mandra (scuzabil sper). N-a avut nici o reactie negtiva de la vaccin. Are aproape 6 kg si 61 de cm - fix cat avea Ana la 4 luni - asta explica de ce nu mai incape in hainute. Ieri l-am imbracat cu un pulover pe care l-a purtat Ana pana la 2 ani si nu pot sa spun ca parea exagerat de larg.
De 3 zile incoace il doare burtica dupa suptul de noapte, asa ca eu sunt cam aeriana. Mai prost e ca dupa ce l-am tinut mai mult pe burta mea noptile astea, s-a invatat in brate si ar vrea si ziua sa stea tot acolo. Am incercat sa-l duc cu vorba si sa-i dau o suzeta, dar a refuzat-o cu indignare.
Ma bucur ca va plac povestile mele - o sa ma straduiesc sa mai scriu - subiecte imi da Ana destule, dar tot ea nu vrea sa ma lase sa le scriu. Ma tot straduiesc sa scriu povestea nasterii lui Matei si nu apuc, stau cu scannerul pe birou si cu pozele alaturi si nu am scanat nici macar una... cel putin e bine ca reusesc sa citesc ce mai scrieti voi.
Lya ce fel de aparat foto ai vrea sa cumperi (mai simplu sau mai avansat)?
Daca vrei unul compact dar cu zoom si destul de bun, am eu unul Minolta Riva Zoom 70 pe care nu il folosesc si l-as vinde. Eu il am de 3 ani dar nu l-am prea folosit pentru ca am cumparat unul mai complex cu care m-am impacat mai bine. Oricum, da-mi mai multe amanunte ce anume ai vrea si iti pot povesti cam ce ai putea cumpara.
Doinna - nu iti face griji daca bebe face kk doar cu supozitor, o sa se regleze dupa ce incepi diversificarea (Ana era la fel). Daca ii dai vreun ceai anticolici vezi daca nu cumva are si menta in el pentru ca asta agraveaza constipatia. Intreaba-ti medicul la ce varsta ii poti da suc de prune.
pe curand, trebuie sa-mi iau gashca si sa o mut in parc,
madishor
Marox spune:
Romana, iti multumesc ca ti-ai facut timp sa-mi dai informatiile despre HUMANA1. Mda, daca e un produs nemtesc e explicabil de ce nu-l gasesc in Franta. Deocamdata ma opresc aici cu schimbatul laptelui, sper ca pina la 4 luni sa nu mai am nevoie. O sa vedem dupa aceea ce lapte o sa aleg.
elena_ltd spune:
Buna, fetelor!
Ma bucur tare ca suntem atat de multe, chiar eram putin geloasa pe rubricile bebelusilor de alte luni. Noi ne-am facut de putin timp aparitia dar am promis sa recuperam, iar acum, cu voi toate, ne imbogatim si experienta. Bun asa!
Mihai are acum 8 saptamani. Se chinuieste parca tot mai mult cu colicii, desi eu ma abtin de la tot ce stiu ca i-ar putea face rau. Inca e un lenesel la mancare, mananca de la sanul lui mami si suplimentul, daca e cazul, intr-o ora chiar. Apoi, peste maxim 2 ore iar cere. Si cere cu asa de mare disperare, ca mi-e imposibil sa-l mai aman. Isi baga pumnisorii in gurita si ii suge cu sarg. Daca nimereste paturica sau altceva la gurita, da-i si lupta, si da-i si lupta ca la pashopt. Noaptea macar am pauze mai mari. Cred ca deja ma repet cu asta, dar tare ma framanta programul lui ametit. Ca sa-i mai decalez mesele, am inceput sa-i dau mai mult ceai Baby Drink si am observat ca face caca mai verde. E normal sa fie asa?
De doua zile are nasucul infundat si fornaitor. Il curatam tot timpul cu ser fiziologic si cu pompita. Punem chiar si picaturi de nas Vibrocil. E nitelus racit, voi ce-ati facut si ce le-ati dat cand ati patit asa cu bebicii vostri? As vrea sa-si revina cat mai curand, mai ales ca duminica facem si noi botezul si mi-e teama sa nu se agraveze. In rest, eu zic ca devine pe zi ce trece un omulet tare simpatic si iubit.
Eu am patit o mare dandana, doctorita cu care am nascut a uitat un fir exterior la epiziotomie. Firul asta s-a retras si facusem un mare granulom dureros de abia ma miscam. Abia acum, dupa 8 saptamani si dupa interventia altui medic, a iesit pacatosul de fir pe bucatele si mi-a lasat un mare gauroi in care cred ca mi-as auzi si ecoul. Inca mai stau cu teama ca a mai ramas ceva. In fine, stiu ca nu e tema discutiilor noastre, dar mi-am varsat si eu naduful la voi.
Sanatate pentru mamici si bebici, sa creasca mari si voinici! Na, ca am facut si rima.
Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai
Claudya spune:
Elena,stai linistita,tema discutiilor o face tot ceea ce tine de noi si de bebicii nostri.Mi-e mila de tine,prin ce ai trecut...of,Doamne!
Bebita mea m-a scutit si aseara de concert.Da-i Doamne s-o tina tot asa!!!Si ai vostri la fel!!!!E tot mai atenta la jucarelele de deasupra sezlongului,la care nu prea ajunge...motiv pentru care striga la ele.Ce le-o spune,numai ea stie.E asa de dulce!!!
Si ca sa ne vedeti,iata ce am "crosetat" aici.Cand aveti timp,dati un clik
http://community.webshots.com/user/claudik100