Ajutor!! Vecina... copiaza!
Buna, dragelor!
Spuneti-mi si mie, va rog, cum sa scap de chestia asta, ca deja ma exaspereaza!!!
Vecina mea de palier, care e cam de varsta mea, de cand ne-am mutat noi in bloc a inceput cu... "copiatul"! La-nceput nu mi-am dat seama, dar, in timp, a devenit enervant de-a binelea!
Mai exact: era roscata, eu - blonda; zice:"ce fain iti sta blonda! m-as face si eu, dar nu cred ca-mi sta bine.." In cateva zile... era blonda!
Noi avem in bucatarie gresie caramizie si mobila e caramiziu cu vanilie, unele usi pline, altele cu sticla mata;
De curand, si-a scos toata gresia si faianta din bucatarie, si-a schimbat si mobila. Cum?!? Gresie caramizie si mobila bordo (n-a gasit cu caramiziu!! ) cu crem - vanilie. Pana si dulapul de deasupra chiuvetei, la care eu am sticla mata, si-a dat comanda sa i-l faca cu sticla mata, nu cu usi pline, ca restul mobilei!!! A! si sa nu mai spun ca zugraveala mea in bucatarie e galben cu unii pereti portocalii. Stiti cum si-a zugravit??? - Portocaliu!!!!
Si altele, si altele...
Sa nu cumva sa-mi scape ca mi-am cumparat eu ceva, ca-n cateva zile e prezenta sa-mi arate ca si ea si-a cumparat! E EXASPERANTA!!!
Si inca ceva (asta daca nu cumva am devenit eu prea "atenta" la copieri, de data asta.. ): Sotul meu e tuns foarte scurt, sotul ei avea tunsura normala, barbateasca. De la cateva luni de cand ne-am mutat si pana-n "zilele noastre", stiti cum arata sotu-su? Normal: tuns fooaarte scurt! (hai sa zic ca asta o fi vreo coincidenta, si-o fi dat seama omul ca a imbatranit si ca poate asa pare mai tanar... nu? )
deci.. ce-as putea sa fac? ce as putea sa-i spun, s-o-nvat minte? de retezat relatiile cu ea nu pot, pentru ca e fiica femeii care ma ajuta cu fetitele mele...
Raspunsuri
chiccutza spune:
eu te sfatuiesc sa nu pui la inima.daca te copiaza inseamna ca ai foarte mult bun gust.priveste treaba din unghiul asta.
MAMA DE FEDE SI DANI
ina_nz spune:
De ce nu privesti cu bunavointa aceasta dorinta a ei sa fie ca tine? Te admira si ii palce mult de tot bunul tau gust in ale designului interior ....si vrea si ea sa fie ca tine. De ce trebuie sa cansideri ca pe ceva rau?
Ina
Lo_li_Ta spune:
Eu spun ca e neplacut. Mai ales daca e o chestie repetitiva. Stiu genul de oameni. Admiratie, admiratie, da' mai usor! In primul rand mi se pare stressanta atitudinea te tipul "Vaaai ce mobila/gresie/rochie/bijuterie frumoasa! De unde ai cumparat-o? Cat ai dat pe ea?" Eu una cred ca i-as arunca niste ironii mai fine sau mai dure, in functie de felul tau de a fi si de relatia in care esti cu ea. Si mai spune-i si pe un ton snob ca de-abia astepti sa-ti schimbi mobila din bucatarie...ti se pare atat de demodata acum!
dana210773 spune:
Eu nu cred ca as pune la suflet chestiile astea!
Daca vorbesti astfel la adresa ei banuiesc ca nici nu va vizitati prea des, nu? Deci ....cu ce te deranjeaza? Ba chiar ar trebui sa fii mindra ca te copiaza.
Alexandra spune:
Dar ce cauta vecina la tine in casa sa vada ce si cum? Cu vecinii se discuta in prag, eventual cu usa inchisa in spatele tau. Casa e pentru familie si pentru prieteni.
danyelana spune:
Mare dreptate ai Alexandra.
"L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."
Charles Baudelaire
andreea81 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui chiccutza eu te sfatuiesc sa nu pui la inima.daca te copiaza inseamna ca ai foarte mult bun gust.priveste treaba din unghiul asta. MAMA DE FEDE SI DANI |
Vezi, dalina2x2? E si acesta un punct de vedere.....dar daca nu te multumeste ideea, ori ii spui "ceva", ori iei extraveral ori de cate ori se mai intampla ceva.
Clover spune:
Iti inteleg frustrarea, dar... daca nu simti rautate din partea familiei respective ia-o in sens de apreciere. Toti ne dorim ce vedem la altii si ne place, majoritatea nu trecem la fapte insa
trischa spune:
in locul täu mi-as lua o perucä nasoalä si ciufulitä,niste haine de ,,mamaie,,si mi-as schimba sotul.apoi as vopsi un perete cu negru si as cumpära niste flori de plastic roz si verzi cu care as decora din abundentä casa,geamurile..in fata usii de intrare mi-as pune un scäunel,as värä picioarele intr-un lichean si m-as apuca de crosetat.si dacä vecina se apucä sä facä la fel sigur copiazä.dacä nu..ii spui cä ästa sunt noile tendinte de toamnä -iarnä.si incä ceva: vino in fiecare zi acasä cu o sacosä imensä pe care te prefaci cä abia o duci.sigur o sä fie curioasä si invidioasä
lilina spune:
eu am avut tot timpul prietene care m-au copiat, poate ca suna a lauda, dar am devenit obsedata de chestia asta
insa incerc sa nu mai pun la suflet, desi ma enerveaza oamenii fara personalitate si care, cum vad ceva la tine, vor si ei sa aiba instant acel lucru
am adoptat atitudinea de care spun fetele care ti-au raspuns inaintea mea
inseamna ca ai gust
Lilina & Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
poze cum s-a nascut, site-ul