pacientul si...drepturile lui
Raspunsuri - Pagina 27
catalina2307 spune:
Am spus ca nu mai scriu la subiecte gen medici ,spitale,asistente etc.
Dar citind mi-am dat seama ca este sansa mea. Asa dupa cum o parte din voi stiti am pierdut o sarcina gemelara maricica.Si am fost chiuretata fara anestezie. Prima oara. A doua oara cu anestezie generala.Intr-o tara civilizata cu medici care mi-au salvat uterul. Si viata.. Mi-au scos si placentele care au mai ramas vreo 5 saptamani( in uter) de la pierderea sarcinii . Medicii din doua tari au clasificat cazul ca fiind incopetenta medicala.Medicamentatie total nerecomandata si cerclajul care nu a fost facut . Dar nu am intervenit pt a va stresa cu povestea mea.Am intervenit pentru a o ruga pe D-na Lia Popescu , a o implora sa ma invete cum sa ma detasez de aceasta problema ,cum sa privesc lucrurile obiectiv. Oare am influentat eu actul medical?
principe spune:
Stai linistita ANCUTA ca bataia cu noroi este si ea o terapie buna la psihic.
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
maru spune:
banuiesc ca mesajul ii era adresat dnei dr lia
Citat: |
citat din mesajul lui Ancuta-Maria nu v'ati saturat inca sa aruncati cu noroi? (sa nu zic altceva) mai aveti rezerve? ----------------------------------------------------------------------- „timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui” (Francois Fayolle) |
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
http://maru-incotro.blogspot.com/
Ancuta-Maria spune:
principe, posibil sa fie si cum spui, nu stiu.
maru, topicul a devenit o mizerie in sine. Care este diferenta intre cel ce provoaca si cel care raspunde la fel de murdar? In ochii mei nici una. Si eu am raspuns
Deci hai cu topicul la ZZ ca am mai reusit sa facem unul praf.
-----------------------------------------------------------------------
„timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui” (Francois Fayolle)
maru spune:
hm...cum s-a ajuns aici? deschizand cutia Pandorei
citat din mesajul lui Ancuta-Maria principe, posibil sa fie si cum spui, nu stiu. maru, topicul a devenit o mizerie in sine. Care este diferenta intre cel ce provoaca si cel care raspunde la fel de murdar? In ochii mei nici una. Si eu am raspuns Deci hai cu topicul la ZZ ca am mai reusit sa facem unul praf. ----------------------------------------------------------------------- „timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui” (Francois Fayolle) |
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
http://maru-incotro.blogspot.com/
Sheannamp spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ariel_7000
1.deci de acolo ramasesem eu numele ala in minte...bine ca ne-am lamurit. oricum, ti-am zis ca ti-am rezolvat problema! 2.cred ca te-am "infierat" doar de vreo 2 ori...nu am contabilizat. ideea era ca nu este un oricare alt forum...este, dupa cum tu spuneai acolo, varianta curata a DC-ului, mizeria ramanand aici..., acolo e stransa crema...aici "mizeria"! partea urata este ca dupa ce ca DC te-a primit cu bratele deschise si ti-a permis, cu ospitalitate sa-ti povestesti tu bunele si relele, tu, atunci cand, ca si acum, ai fost combatuta in ideile tale, fara tot felul de apelative (asa cum tu adresai unor fete de aici...), ai actionat pe ascuns si ai racolat (spun asa pt ca ai facut-o pe ascuns, ai facut o preselectie inainte, ca la o angajare:))) o parte din fetele care erau alaturi de tine din anumite motive, ai facut tot posibilul sa le obligi sa ramana sa posteze NUMAI acolo, nu si aici, cu toate ca in extrem de mare parte s-au intors inapoi (exceptie facand cred ca doar 1 ???), apoi ai adoptat iar pozitia de "faceti cum vreti, eu nu va pot obliga"...asta cand deja era evident ca NU POTI, cu toate stradaniile tale...ehhh, hai ca nu ma mai lungesc, nu are rost sa te fac sa intelegi ca ai muscat mana care ti-a deschis usa aici, care te-a invitat in casa, apoi tu, dincolo, sub impresia ca nu esti vazuta, ai aruncat cu noroi...mie una mi-ar fi rusine de o asemenea fapta! intrebi daca ai facut reclama aici acelui forum??? asta e intrebarea de 100 de puncte! pai, in primul rand,cum ai fi putut sa o faci atata timp cat cele de acolo erau sub "juramantul tacerii"??? li se repeta zilnic sa nu faca public acel forum, nu de alta dar sa nu se mute "mizeria" dc-ului acolo - cu toate ca o mare parte din cele "murdare" stiau inca din prima zi de forumul tau, pt ca cineva te-a "tradat" -dupa cum strigai cand inca erai shocata ca s-a aflat...cu toate astea nu a navalit nimeni peste tine, cu noroiul pe picoare, asa cum tu faci aici! in al 2 lea rand,daca ai fi pus acel link, iti era teama sa nu te traga moderatorii de maneca ca ti-ai batut joc de dc acolo..., in al 3 lea rand ai fost rugata de moderatoarea de acolo, care si ea este membru activ aici :)) (culmea ironiei! ne luam jucariile si plecam acolo, dar din plictiseala ca suntem prea putine si nu avem cu cine sa ne luam de par, mai trecem si pe la voi!) sa tii secretul! si cand ai vazut ca fetele s-au intors singure, de buna voie, una cate una, dupa ce te-ai jurat ca tu nu mai calci pe aici, ai revenit! din pacate, acolo nu aveai cu cine sa te iei de par si te plictiseai! cred ca frumos si cinstit ar fi fost sa pui un anunt in care, fara sa dai adresa forumului sa spui "cine vrea sa vina acolo, e liber (ca asa pretinzi doar!!!), fara "preselectie" . apelati-ma pe mess ca sa va dau adresa....sau daca nu voiai sa fi chiar atat de expusa puteai sa trimiti un pm colectiv....asa gandesc eu, proletar! aici, nici eu, nici altcineva nu ti-a spus sa dispari, din contra, eu am cautat de n ori pe mess sa te fac sa revii ! dar tu ai continuat sa ii sabotezi pe cei de pe DC!!! hai ca situatia devine jenanta, fata de celelalte persoane....eu ti-am mai dat explicatiile astea si pe messenger,considerand ca asa e frumos, dar vad ca vrei neaparat si ma provoci sa ti le dau si aici! ti le-am dat! gata! pana aici! nu mai da cu vorbe de genul "mahalagisme" in mine, ca vad ca procedezi la fel! exact ca si cu spaga...ii rogi pe aia care dau spaga sa nu mai dea, iar tu dai, primesti, esti complice la acest act! halal! problema e a ta, caci esti cu 2 fetze, care da frumos din coada pe fatza si musca pe la spate, inclusiv DC-ul care te-a primit aici! daca nu o facea, discutia asta acum ar fi fost fara doar si poate altfel! te rog, nu ma mai provoca sa iti raspund astfel! imi pare rau ca am fost iar nevoita sa o fac! dar oamenii astia merita respect si deja nici eu, nici tu nu o facem! eu am incetat aici cu acest off topic... mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008) POZE ALEX SI TEO: www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007 www.phenforum.com/ticker/img,38,70,0,kg,73.5,68.3,58,/weight.png" target="_blank">ce am fost si ce am ajuns Mesaj de la moderator: Acest mesaj incalca punctele 4 si 8 ale regulamentului DC. Pentru ca nu este primul mesaj de acest fel consecinta este avertismentul. Continuarea cu mesaje care incalca regulamentul DC va duce la repercurisiuni suplimentare. |
Dupa cum am specificat deja acest mesaj incalca cele 2 puncte ale regulamentului.
L-am citat tocmai pentru ca sa nu existe nici un dubiu.
In ceea ce priveste "pumnul in gura", afirmatie este o exagerare, avertismentul primit fiind portocaliu si nu rosu, deci nimeni nu ti-a restrictionat dreptul la libera exprimare pe DC.
natynic spune:
Stii care e culmea Ariel? Ca nu am fost eu...
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
mimonix spune:
haha iata cum a luat Ariel avertisment....nu mi se pare corect, dar ce-i corect pe lumea asta? Dar hai sa nu comentez prea mult, ca imediat ma incadrez la offtopic si eu
Sunt doar surprinsa ca un copilas, pentru ca n-am mai vazut niciodata pana acum cum se ia avertisment Ma gandesc ca ar fi mai corect sa ia avertisment si toate fetele care au fost de acord cu ea, ca au citit-o si au incurajat-o...sau nu, stati! Au agresat-o , au fortat-o , au inghesuit-o si uite asa a luat ea spaga un avertisment
Buuunnnn de aici eu deduc in naivitatea mea ca nu prea e bine sa fii antispaga niciodata
Si totusi....zic si eu, ca sa nu tac....
Subiectul asta este si va fi f controversat si nu are capat pentru ca fiecare a avut experientele lui bune si rele cu medicii, fiecare dintre noi judeca fara sa vrea subiectiv, prin prisma propriilor experiete. Medicii sunt si ei oameni si au desigur frustrarile lor legate de locul de munca, ca fiecare dintre noi dealtfel. Singura problema este ca obiectul muncii lor nu e productia de bielete, de tampoane, vanzarea de telefoane , etc...obiectul muncii lor e "calitatea vietii noastre" sau chiar viata, din pacate.
Rostul unui asemenea subiect pe un forum ar fi ca macar unora dintre medici (forumistii) sa li se dea un feed back corect vis-a-vis de prestatia lor in general vorbind...sigur ca nici medicii nu-s toti la fel cum nici soferii nu-s la fel si totusi lumea e impartita in oameni buni, oameni rai si soferi De aceea, prin intermediul unor fosti sau actuali pacienti care sunt si forumisti se transmit mesaje sincere catre medici forumisti...poate cine stie, macar unul va retine ceva si va fi folositor....asa cred eu in optimismul meu, ca efortul de a-mi spune parerea merita ....
Problemele reale si perfect rezolvabile pe care eu le vad in spatele acestui subiect cu spaga sunt urmatoarele:
1. toti cei care lucreaza cu oamenii (medici, profesori, vanzatori, chelneri, functionari, etc) ar trebui sa dea inainte de "scoala" propriu-zisa un test psihologic...sincer eu nu cred ca unii dintre cei cu care intram in contact ar trece testul
2. o lege adevarata conform careia pacientul poate da in judecata orice cadru medical care i-a violat intimitatea, i-a lezat integritatea, etc. D-aia in alte tari tot personalul medical zambeste si te pune sa completezi formulare peste formulare in care esti intrebat daca esti multumit de felul in care ai fost tratat...de frica ..Sa nu credeti cumva ca au super salarii sau ca e din cauza celor 7 ani de acasa...nu exista asa ceva!
Pana una alta, n-ai unde sa reclami nimic si mai ales, daca o exista teoretic vreun asemenea loc se presupune ca tu esti bolnav si nu ai chef de reclamatii ci de tratament....
Rezultatul absentei acestor instrumente de valoare in sistemul sanitar romanesc este ca pacientii sunt timorati, stresati, speriati ...fac preturi, inventeaza povesti, agreseaza cu spaga (pare hilar dar eu chiar cred ca se poate...omul vrea sa fie sigur ca se uita medicul MAI BINE la el) ...asta pe de-o parte....pe de alta parte, din punctul de vedere al medicului el este o entitate superioara, poate doar Dumnezeu sa fie mai capabil...ca Dumnezeu da viata si medicul o tot carpeste...deci? merita entitatea sa faca foamea? Nuuu Mai ales ca imputitii, nesimtitii, inchipuitii de pacienti depind de ei ...pai nu? Si cand te gandesti ca la inceput si medicii au fost oameni ....dar daca sistemul e si el bolnav si nu da spaga, sa fie sanatos!
Inchei cu o cugetare profunda...medicina nu e o stiinta, e o arta! Si ca pentru orice arta , iti trebuie talent , un har daruit de Dumnezeu...si cam toti marii artisti au murit de foame , din pacate...acestia sunt medicii pe care ii respect cu adevarat, dar cum sa-i deosebesc de restul ?
Simona,mamica de Teo (14 ani) siVlad Alexandru (18.02.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze
petra spune:
Ariel, cine lupta pe reduta isi asuma riscuri ! Hai nu fii suparata pentru un amarat de triunghi portocaliu!
Si ca sa nu fiu off topic(nu de alta dar ma trezesc si eu cu triunghiul!!) eu zic ca nu degeaba s-a ajuns la aceasta denigrare in masa a medicilor si asistentelor. Poate acum s-a mai pus ordine prin spitale, dar au fost ani buni cand la spital era sat fara caini, cand asistentele erau un fel de zei, medicii nu se prea sinchiseau si ajunsera si infiermierele si liftierele sa faca figuri. O spun din vazute nu din auzite. O amarata de liftiera nu vroia sa duca vizitatorii cu liftul in timpul orelor de vizita in spital, cica nu are voie. Daca ii lipeai ceva la buzunar imediat se rezolva. Aici s-a ajuns . Si acum toti cei cinstiti care fac parte dinsiste,ul medical trebuie sa lupte si sa se comporte exemplar pentru a reface imaginea. Parerea mea este ca in spitalele din Romania ar trebui mai multa ordine pentru ca totul sa fie ca la carte!
vikinga spune:
citat din mesajul lui lia popescu Acum cateva saptamani, pe la 1 noaptea, a venit o salvare cu un tuciuriu gras,aparent sanatos, dar ...pe brancard si cu un diagnostic de tinut cu mainile de burta...cica infarct. dupa toate cele necesare s-a dovedit ca omul era perfect sanatos, dar asa s-a gandit el ca se poate interna fara programare, in spital. Mergand cu o salvare a statului (poate ca salvarea era asteptata de un bolnav cu adevarat grav), sculand toata echipa de garda din somn pe degeaba (ma deranjeaza treaba asta pentru ca daca dupa cateva peripetii de genul acesta survine ceva cu adevarat grav, puterea mea de concentrare nu mai este aceeasi...). a apucat sa-mi susure la ureche ca-mi da el ceva bani sa-l internez, chestie care m-a amuzat...o mare placere sa refuz si banii si internarea, asa ca bietul pacient nevinovat a dormit pe un covoras in fata spitalului, la adapostul VW Tuareg personal, care insotea salvarea. Asa este... in profesiunea noastra...mai ai si astfel de satisfactii rautacioase. |