pacientul si...drepturile lui
Raspunsuri - Pagina 25
columbiana spune:
sa mai destindem putin atmosfera incrincenata:
anul trecut erau in Romania sotul si fiului meu, copilul a facut febra mare noaptea, socrii si sotul meu l-au dus la urgenta la Piatra Neamt; toate bune, consultat, primit reteta, la sfirsit sotul meu intreaba doctorul clasicul:
"cit ma costa";
raspunsul lui: "pai cit ati fi platit in Canada"
la care sotul meu:"in Canada nu platim nimic, este totul gratuit pentru copii"
s-a inrosit ala bine si a spus: pai atunci imi dati cit doriti dvs
http://www.floriinro.ro/
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui voljena xio - p'aci e o vorba - angreneaza creierul inainte sa vorbesti... cum pui tu semn de egalitate intre aceste 2 afirmatii: aia de la CMR care da dreptul pacientilor (o pasha! cat de darnic esti sa ofere cadouri medicilor dupa si aia de la GMC care clar spune ca medicii in uk nu au voie nici macar sa incurajeze pacientii sa dea cadouri, niciodata, nu se pune problema de inainte, in timpul sau dupa, iar de cerut de la obraz nici nu poate fi vorba... cum explici tu ca CMR considera datul de cadouri ok (dupa) prin prisma definitiei tale pt foloase necuvenite? |
Ei , Voljena , sa ma sczui , asa-i creieru meu de mitoman , mai atrofiat.
Eu ti-am explicat ce scrie in Drepturile si obligatiile p pacientilor si a medicilor , nu stiu de unde citatul ala din CMR care s bate cap in cap cu legea , adica cu ce am scris eu in mesajul anterior.
Spaga si foloasele necuvenite sunt ilegale , prin urmare nu stiu ce incurajeaza CMR sau in ce context era scris ce ai citat tu .
Ma duc acum sa ma odihnesc , ca sa ma ridic la nivelul discutiilor de aici si sa ma gandesc cati bani sa cer spaga maine ca sa-i scot firele fetei.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
voljena spune:
citat din mesajul lui Ana Stroe sa mai destindem putin atmosfera incrincenata: anul trecut erau in Romania sotul si fiului meu, copilul a facut febra mare noaptea, socrii si sotul meu l-au dus la urgenta la Piatra Neamt; toate bune, consultat, primit reteta, la sfirsit sotul meu intreaba doctorul clasicul: "cit ma costa"; raspunsul lui: "pai cit ati fi platit in Canada" la care sotul meu:"in Canada nu platim nimic, este totul gratuit pentru copii" s-a inrosit ala bine si a spus: pai atunci imi dati cit doriti dvs http://www.floriinro.ro/ |
maica-mea venea de la sedintele lor lunare cu sacul plin de bancuri, de asta imi aduc aminte acum in contextul dat:
un pensionar la dr:
dl dr, ma simt cam slabit, nu prea am pofta de mancare...
ce pensie ai?
3000
hmm, recomand zilnic friptura de vita cu-n vin rosu...
alt pensionar la acelasi dr:
ce pensie ai?
2000
hmm, recomand multe legume, putin pui o data pe saptamana...
al treilea pensionar la acelasi dr:
ce pensie ai?
800
hmm, recomand miscare dl, multa miscare...
natynic spune:
citat din mesajul lui voljena un pensionar la dr: dl dr, ma simt cam slabit, nu prea am pofta de mancare... ce pensie ai? 3000 hmm, recomand zilnic friptura de vita cu-n vin rosu... alt pensionar la acelasi dr: dl dr, ma simt cam slabit, nu prea am pofta de mancare... ce pensie ai? 2000 hmm, recomand multe legume, putin pui o data pe saptamana... al treilea pensionar la acelasi dr: dl dr, ma simt cam slabit, nu prea am pofta de mancare... ce pensie ai? 800 hmm, recomand miscare dl, multa miscare... |
daca ne gandim ca avem de prescris oamenilor medicamente si ca, indiferent de ceea ce stim noi teoretic despre ele trebuie in Romania sa ne raportam la venituri si sa facem compromisuri (ca degeaba dau eu reteta cu cel mai tare medicament si am, vezi Doamne, constiinta impacata daca acel om nu va putea nici pe o luna macar sa-si cumpere reteta) bancul nu e nici lipsit de sens si nici -din pacate- departe de adevar...
Chiar: cat se poate de serios va intreb, chiar as vrea sa va stiu parerea-cum ar fi mai corect, sa scrii pe o reteta ce stii ca e cel mai bine, fara a te interesa situatia financiara a pacientului, sau sa scrii un medicament mai putin dovedit a fi atat de grozav dar pe care omul barem si-l poate permite?...Noi mereu suntem in dilema asta...
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
caro spune:
citat din mesajul lui Ana Stroe sa mai destindem putin atmosfera incrincenata: anul trecut erau in Romania sotul si fiului meu, copilul a facut febra mare noaptea, socrii si sotul meu l-au dus la urgenta la Piatra Neamt; toate bune, consultat, primit reteta, la sfirsit sotul meu intreaba doctorul clasicul: "cit ma costa"; raspunsul lui: "pai cit ati fi platit in Canada" la care sotul meu:"in Canada nu platim nimic, este totul gratuit pentru copii" s-a inrosit ala bine si a spus: pai atunci imi dati cit doriti dvs http://www.floriinro.ro/ |
Amina_Marina spune:
ai grija deci, caci tu, inca de la mamiceala esti alergata cu furcile |
Da, atac la persoana, birfa de sant , nu de biblioteca( asta , da, o apreciez , usor) venita din gura unor persoane inteligente, si care una dintre ele este si medic.
Eu cam tot ce ma postat mi-am sustinut afirmatiile si ontopic , nu conving membri de la DC sa posteze pe un alt forum , acolo un are ea clubul de admiratoare , se mai si supara ca de ce unele dintre ele posteaza pe DC.
Dupa cum vezi ele sunt pe teren minat.
.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
...........................
"The kingdom of God is inside you and all around you, not in buildings made of stone.... Break a piece of wood and I am there... lift a stone and you will find me."
..........................
In spatele nick-urilor se afla foarte multe minti bolnave.
Amina_Marina spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui natynic
daca ne gandim ca avem de prescris oamenilor medicamente si ca, indiferent de ceea ce stim noi teoretic despre ele trebuie in Romania sa ne raportam la venituri si sa facem compromisuri (ca degeaba dau eu reteta cu cel mai tare medicament si am, vezi Doamne, constiinta impacata daca acel om nu va putea nici pe o luna macar sa-si cumpere reteta) bancul nu e nici lipsit de sens si nici -din pacate- departe de adevar... Chiar: cat se poate de serios va intreb, chiar as vrea sa va stiu parerea-cum ar fi mai corect, sa scrii pe o reteta ce stii ca e cel mai bine, fara a te interesa situatia financiara a pacientului, sau sa scrii un medicament mai putin dovedit a fi atat de grozav dar pe care omul barem si-l poate permite?...Noi mereu suntem in dilema asta... Naty mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008) DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC! |
Solutiia e uramtoarea, medicii sa nu mai aiba pretentii ca sa primeasca acele " atentii maneliste" si cu acei bani omul sa-si poata cumpara medicamentul.
.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
...........................
"The kingdom of God is inside you and all around you, not in buildings made of stone.... Break a piece of wood and I am there... lift a stone and you will find me."
..........................
In spatele nick-urilor se afla foarte multe minti bolnave.
Flaflo spune:
Vad ca s-au incins spiritele si este foarte trist....
Treaba cu spaga (pretinsa sau nu, oferita cu forta,...) este foarte delicata si din partea pacientilor si a medicilor.
Pai ca pacient te gindesti: e viata mea in joc, nu pot sa risc sa nu dau nimic.... Ok, poate nu ma lasa sa mor pe masa de operatie, dar ma opereaza cum trebuie, ramin fara urmari, sechele, handicapuri?
Cind esti bolnav nu mai gindesti obiectiv, suntem putini care ne pastram singele rece in aceste situatii.
Medicii de asemenea se confrunta cu destule obstacole: lipsa medicamentelor sau a aparaturii necesare care ii limiteaza in efectuarea tratamentelor, pacienti care vor de-a dreptul sa le bage pe git bani (se intimpla mai mult mai des decit s-ar crede) chiar daca nu li s-a pretins nimic, si nu in ultimul rind pacienti necivilizati, nepoliticosi (nu ca unii doctori nu ar fi, dar nici cu pacientii nu mi-e rusine), chiar violenti...
Ca instalatiile sanitare sunt infecte nu e vina doctorilor, ar fi culmea ca ei sa trebuiasca sa se ocupe de asta. Da, ei pot face sesizari, care vor fi sau nu luate in seama. Am o prietena medic care a facut de 5 ori aceasta sesizare si ii s-a pus in vedere ca daca nu inceteaza zboara din spital.
E un cerc vicios din care nu stiu cum s-ar putea iesi, cert este ca atit medicii cit si pacientii ar trebui sa-si schimbe atitudinea. Cum si in ce mod ma cam depaseste, eu in ultimul timp am avut de a face cu medici din Timisoara (nu pentru mine) si de fiecare data am avut impresia ca ma lupt contra morilor de vint. Am sfirsit prin a da spaga si a ma bucura ca unchiul meu, care are cancer mai traieste....
Lia, ultimul tau mesaj a fost o ofensa la adresa tuturor pacientilor... Sa te detasezi de neplaceri? Da, ar fi posibil daca acestea ar fi una, doau, trei... Dar daca ele sunt majoritare, cum sa poti sa te detasezi? Fi convinsa ca cele mai inraite de aici nu au "doar" o experienta neplacuta.
natynic spune:
Deja ma doare capul si ma pregatesc sa inchei postarile definitiv. Dar:
1. Ariel, nu te mai incurca in scuze si explicatii. Stii prea bine care este adevarul. Ca numele pe care l-ai scris pe forum este numele meu, cel cu care m-am inregistrat la inceput; ca m-am maritat si mi-am schimbat numele...cu cel care aparea acum la profilul meu. Deci ambele sunt ale mele si le cunosteai, pentru ca in naivitatea mea nu le-am ascuns. Ca sa nu mai existe alte comentarii (desi sigur vor fi) in acest moment numele meu de familie nu mai exista la profil. Asa inveti lectiile vietii, asa inveti cum sunt oamenii, chiar si la scoala "virtualului".
2. Amina si Ariel, chiar nu inteleg de ce o tineti intruna sa ma infierati cu manie proletara ca scriu pe alt forum. Am libertatea, atat eu cat si orice alta persoana, sa scriu si pe 100 de forumuri daca vreau si-mi face placere. Aceeasi libertate pe care o aveti si voi sa cititi ce scrie acolo, daca sunteti asa curioase. Am facut eu reclama aici acelui forum? NU! Iar fetele care scriu acolo impreuna cu mine au fost invitate in particular sa o faca. Si toate scriu in ambele forumuri. Pentru numele Domnului, care e problema voastra??? Si care o fi legatura cu tema de fata? sau fara mahalagisme nu ne simtim bine?...
Si cu asta BASTA.
Naty
natynic spune:
Naty