pacientul si...drepturile lui

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

XIO poti aduce un singur caz, macar unul, de medic din Romania care a fost "pedepsit" de pacientul lui pentru ca a refuzat sa ia spaga pe care pacientul incerca sa i-o indese in buzunar?
In schimb sunt mii si mii de oameni care pot sa-ti spuna ca au fost "pedepsiti" de medici pentru ca nu au sarit la timp cu spaga sau pentru ca aceasta nu era suficienta.
Pacientul are de ales intre a fi corect si a fi sanatos.
Medicul are de ales intre a fi corect si a fi bogat.

Care crezi ca poate alege mai usor corectitudinea, medicul sau pacientul? Si care crezi ca trebuie blamat mai mult pentru ca nu o alege?

Marturisesc ca mi-a placut felul de a pune problema...Sincer.
Ramane insa de vazut doar ce numar, din totalul medicilor din tara asta, sunt bogati. Si, pentru ca suntem intr-o tara in care 90% din marii bogati au devenit astfel prin infractiune, furt...cati dintre acestia sunt medici.
Va rezulta ca, totusi, destui medici aleg sa fie corecti...Zic eu. Poate visez. Si cand ma voi trezi, va trebui sa plec...

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

uite ca mi-am amintit si tb sa spun...

pt ca va fi ziua mea de nastere in curand m-a sunat doctorita mea de familie...nu,nu sa-mi spuna la muti ani! da' tot mi-a spus...
ci tocmai pt ca in luna in care implinesti anii tb sa faci analizele acelea....
si m-a sunat duminica seara,adica azi...din timpul ei liber...
m-am simtit si eu bagata in seama ca uite domne se intereseaza cineva si de sanatatea mea...

si m-a mai sunat si un medic(de care nici nu auzisem) de la clinica unde avem contract pt medicina muncii....
ceea ce e o performanta pt romania...ca banuiesc ca nu mi-au facut mie vreo favoare(ca nu sunt ruda cu Basescu!)

si asta pt ca am probleme de tensiune si uite ca oamenii acestia au grija de mine!
nu stiu cata,dar macar imi dau siguranta ca nu sunt lasata de izbeliste...

de la mine pt ei si cei asemeni lor

edit: da' in spitalele de stat tot nu vreau sa ma duc.....doamne fereste!!!

Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lia popescu spune:

Citez dintr-un roman de science fiction:
"Nu puteti face greve laborale,faceti alt tip de greva ...blocati cu salvari,cu paturile rupte ale spitalelor arterele capitalei,sistati serviciile care nu-s de urgenta,chemati televiziunile, voi medicii (nu pacientii)si strigati-va durerile,strigati pe nume pe cei care nu va reprezinta interesele si nu fac cinste medicinei,cereti sa fiti instruiti sa lucrati cu echipamentele care le aveti in subsolurile spitalelor....creti ca sa vi se dea.
canalizati-va lupta impotriva celor care nu fac cinste meseriei de medic....NU A PACIENTULUI...el este ultima spita care face sa mearga acest sistem ...si aceasta doar datorita faptului ca este uman si ii este teama de boala."

Suna frumos insa...absolut pompieristic. Se vede ca autoarea nu cunoaste nimic despre sistemul medical romanesc.
Noi, daca facem scandal putem fi foarte usor redusi la tacere. Cum spunea Stanescu... puteti spune ca suntem lasi. Dar voi,sau famiile voastre daca voi pacientii sunteti prea batrani sau prea bolnavi, ce patiti daca denuntati toate porcariile care se intampla prin spitale? Sunteti dati afara de la servici, este pusa presa pe urma voastra?
Va spun eu: noi nu o facem pentru ca ne este teama ca nu vom mai avea din ce trai, voi NU O FACETI DIN COMODITATE.
Din experienta va spun ca peste 90% din medici nu cer spaga,in timp ce peste 50% din pacienti incearca sa dea ceva - cu intentia de a obtine ceva necuvenit sau pur si simplu ca asigurare ca vor fi bine tratati. Am avut candva o pacienta, o babuta de la tara care, vand a vazut ca am refuzat banii, a inceput sa planga zicandu-mi ca acum e sigura ca boala ei nu are leac, altfel nu m-as feri atat..."probabil am cancer, maica"...Ce putem face noi, medicii este sa evitam sa mai colaboram cu acei medici care SOLICITA bani.

Intreba cineva daca nu este anormal sa se doarma in garzi. Eu lucrez intr-un spital care nu are regim de urgenta, nici spor de urgenta nu are, desigur...hi,hi. Intru in garda dimineata, la 7.30 si ies a doua zi, cand termin treaba la salon, adica oricum dupa ora 14. Nu scrie nicaieri ca nu am voie sa dorm. Daca nu am nimic de facut dorm. Ce as putea sa fac? Sa trezesc pacientii din salonale sa le iau tensiunea din 10 in 10 minute, sa trag de ei sa vad daca se simt bine? Sau sa stau cu ochii in tavan sa numar tantarii? Daca vine o urgenta la garda, ma trezesc si ma ocup de ea. Insa nu tot ce vine noaptea este urgenta (apropos, termenul de urgenta are o definitie in medicina): de ex o mancarime undeva, nu este urgenta dar.. asta o afli dupa ce vezi pacientul si este normal sa te superi cand vezi ca cineva nu are bun simt. Acum cateva saptamani, pe la 1 noaptea, a venit o salvare cu un tuciuriu gras,aparent sanatos, dar ...pe brancard si cu un diagnostic de tinut cu mainile de burta...cica infarct. dupa toate cele necesare s-a dovedit ca omul era perfect sanatos, dar asa s-a gandit el ca se poate interna fara programare, in spital. Mergand cu o salvare a statului (poate ca salvarea era asteptata de un bolnav cu adevarat grav), sculand toata echipa de garda din somn pe degeaba (ma deranjeaza treaba asta pentru ca daca dupa cateva peripetii de genul acesta survine ceva cu adevarat grav, puterea mea de concentrare nu mai este aceeasi...). a apucat sa-mi susure la ureche ca-mi da el ceva bani sa-l internez, chestie care m-a amuzat...o mare placere sa refuz si banii si internarea, asa ca bietul pacient nevinovat a dormit pe un covoras in fata spitalului, la adapostul VW Tuareg personal, care insotea salvarea. Asa este... in profesiunea noastra...mai ai si astfel de satisfactii rautacioase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Lia, sunt curioasa dupa aceasta poveste cate si ce fel de zeci de reactii indignate vei mai trezi.
Si te mai "avertizez" odata, la fel ca si in discutia cu murdaria pacientilor: nu mai pomeni de somnul sau nesomnul din garzi; de concentrarea care ne trebuie timp de minimum 32 de ore, sub presiunea faptului ca daca gresim, poate pentru ca ne vine sa varsam de oboseala, am putea deveni niste criminali.
Nu le mai povesti de-ale noastre...pentru atat de multi in tara asta sunt doar basme de adormit copiii...

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta-Maria spune:

Fetele au sa spuna ca stiati asta cand ati dat la medicina
Eu am stat desul prin spitale si va inteleg.

-----------------------------------------------------------------------
„timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui” (Francois Fayolle)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stanescu spune:

Ca sa citez din acelasi roman SF "cereti si vi se va da"...cel mai probabil un sut in fund.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

Citat:
a apucat sa-mi susure la ureche ca-mi da el ceva bani sa-l internez, chestie care m-a amuzat...

Tu ti-ai pus problema ca intr-un sistem necorupt nu ti-ar fi susurat nimeni nimic la ureche? Constat ca pe tine te amuza ceea ce pe mine ma intristeaza ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

incer , chiar crede cineva ca aca facem (prin absurd) chestia aia cu greva vom primi ceva? Sa fim seriosi. E ca si cum s-ar pune cei din Somalia sa faca greva ca nu au destula mancare, credeti ca s-ar deschide deodata vreun sac mare ascuns pana atunci in Guvern si ar creste salariile pana la suma normala? Nici nu vreau sa ma gandesc ce ar spune oamenii care nu sunt din domeniu cand ar auzi ca doctorii fac greva? Hoho !

Iar cu garda. La urgente nu se doarme. La urgente toata lumea e treaza de la 19 pana la 7 , indiferent cat e de gol acolo.
la celelalte sectii normal ca dormi daca nu ai ce face. Din simplul motiv ca programul e continuu , adica ai intrat in garda la 7 dimineata si ai iesit din garda a doua zi la pranz, iar tu dupa noaptea aceea de garda mai trebuie sa faci ceva la lucru.
Asa ca , daca nu este nimic de operat , conultat , tratat , dormi, ca vorba Liei, ai de ale intre a numara tantari , a face goblen , a trezi bolnavii sau a dormi.

Cat desp-re "urgente" ca cele de care povestea Lia , si noi am auzit partea de povesti de la upu, cand oameni ai strazii vin cu ambulanta ca ii doare una sau alta si de fapt ei n-au nimic , vor doar sa doarma , cand apare la 2 noaptea o fata ca a calcat stramb acum o luna si jumatate!!!!!!!! Si o intreb ok , acum ce te doar , d ce ai vnit la ora asta? Ca e logic , daca a venit la 2 noaptea ceva s-a inrautatit si n-a mai putut suporta. Raspunsul a fost "a , nu ma doare nimic , uite , pot sa sisar (incepand sa sara) , dar cateodata cand stau jos parca simt ceva acolo".
la 2 noaptea! vEu nu ma plang , ca-mi place , dar cum sa mergi la 2 noaptea la urgente pot. asa ceva?

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

Citat:
citat din mesajul lui lia popescu

Nu scrie nicaieri ca nu am voie sa dorm. Daca nu am nimic de facut dorm. Ce as putea sa fac?

nici la scoala nu exista anunturi pe pereti ca nu ai voie sa copiezi sau sa sufli... si nici la magazin notite ca nu ai voie sa bagi mana in buzunare .. pur si simplu ... si o sugestie: poate ceva carti de specialitate, noutati ar fi o rezolvare a problemei.

Citat:
citat din mesajul lui lia popescu

sculand toata echipa de garda din somn pe degeaba (ma deranjeaza treaba asta pentru ca daca dupa cateva peripetii de genul acesta survine ceva cu adevarat grav, puterea mea de concentrare nu mai este aceeasi...).

pai poate daca te odihnesti inainte de a intra in garda puterea de concentrare in timpul serviciului este maxima.. si sigur gasesti ceva de facut in asa fel incat garda sa fie cu adevarat garda,
nu doar un sir de ocareli la adresa pacientilor ce te trezesc din somn.. si spun asta din experienta..

nu merg la urgente doar cand cineva mi-a dat cu cazmaua-n cap sau ca nu mi-am rupt un picior sau ca mi-a rupt barbatu nush cate coaste..
esti platit ca si doctor sa fii uman si sa vorbesti unui om ce plateste asigurari medicale din care-ti iei o paine zilnica.

acum im icer scuze ca generalizez. evident ca medicii de pe acest forum nu fac parte din categoria sus amnitita caci altfel nu se mai luptau sa faca lumea sa inteleaga acest lucru aici..

insa cela mai deranjant lucru pentru mine este modul cu care se adreseaza un medic unui pacient. cea mai urata experienta a vietii mele... cand trebuia , poate , sa fie cea mai frumoasa , a fost la maternitate.

nu puteam dormi din cauza durerii sanilor.. si nimeni nu putea fi deranjat noaptea la garda.. e posibil acest lucru? nu exista niciun remediu pentru mine la ora aceia iar copilul meu nu putea manca laptele meu din acest motiv.

niciodata in viata mea nu m-am simtit animal ca in acea periaoda. eram tratata ca un animal. mi se faceau injectii stand in picioare pentru ca nu aveau suficient timp ca sa astepte sa ma asez pe pat. si lista paote continua.

inrebare: e prea greu sa te adresezi unui pacient ca de la om la om fara aere de superioritate?

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ardeiash
insa cela mai deranjant lucru pentru mine este modul cu care se adreseaza un medic unui pacient. cea mai urata experienta a vietii mele... cand trebuia , poate , sa fie cea mai frumoasa , a fost la maternitate.

Offf... sa vezi ce am patit eu la maternitate. Cand am nascut primul copil, in spital era regula ca nu ai voie sa porti chiloti . Toate femeile umblau cu absorbantul intre picioare fara chiloti si trebuia sa ai grija sa nu-l scapi . Bietele mame dupa ce ca erau taiate, abia se miscau, trebuiau sa se deplaseze pana la toaleta din capatul coridorului incercand sa tina absorbantul intre picioare. Eu m-am crezut mai desteapta si am zis ca nu pot face asta si mi-a pus chiloti . La un moment dat apare in camera un medic foarte important (probabil ceva profesor) cu un grup de studenti dupa el si fara nici o ceremonie ridica paturile femeilor si le consulta pe pat (evident nici un fel de intimitate). Ajunge la mine si cand imi trage patura vede ca am chiloti si incepe sa tipe la mine ca regula e fara chiloti si ce nu pricep ceva asa simplu? Apoi imi zice in batjocura: nu-ti face griji ca nimeni nu ramane gravida aici . Tot grupul se amuza si pleaca mai departe.

O prietena de-a mea care incerca de ceva timp sa ramana gravida se duce la spital cu o sangerare nasoala si i se spune ca tocmai a avut un avort spontan. Ea saraca incepe sa planga si medicul care o consulta ii spune: lasa ca o sa se bucure barbatu-tau ca poate sa te mai f... o vreme .

Mergi la inceput