Insula serpilor
Nu e un titlu de roman.
La Haga, la Tribunalul International (aproape de mine :)) - se desfasoara un proces important pentru Romania. Stiam ca este un proces important insa azi am auzit ceva care m-a convins: daca Romania castiga acest proces, va avea asigurata independenta energetica pentru 20 de ani. Holly smoke!
Asadar, da... e miza mare, bani multi, capete luminate si muuuulta mandrie de ambele parti.
Insa acum stau si ma intreb - cine exact ar avea cu adevarat de castigat din eventualul castig? Rompetrol? Petrom? Un parlamentar sau mai multi?...
astept parerea voastra. sa nu zica sotii ca pe noi nu ne preocupa si probleme serioase...
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/
Raspunsuri
Marina spune:
ba ma scuzati noi avem de castigat daca suntem baieti destepti. Resursele daca e sa fie , vor apartine statului roman (in speta egzista o agentie nationala a resurselor minerale). Aceasta agentie organizeaza licitatii de acordare a concesiunilor iar operatorii isi iau anumite obligatii.
Acum daca va inchipuiti ca o sa curga titeiul din prima va inselati amarnic , cineva tb sa bage bani in explorare si de regula asta e o activitate extrem de costisitooare si riscanta. Asa ca nu se prea baga oricine. Sper doar ca o sa apara marile companii gen Shell, BP si ca statul roman va fi capabil sa-si joace cartile cu success.
capcaunul spune:
Agentia aia a resurselor minerale ce facea cand petrolul romanesc a fost instrainat OMV-ului?
Marina spune:
hai mey nu citi libertatea din scoarta in scoarta chiar asa....ce a facut statul inainte de omv....in afara de a aduce petromul ala in gaura?
marius spune:
Din punctul meu de vedere nu cred ca avem clasa politica pentru a sustine international cauzele de interes ale Romaniei. Intrucat politicul ca si clasa este formata din nemernici analfabeti in mare masura cu regret nu vad acel om sau acea echipa profesionista in diplomatie.
Daca insa (si eu sper asta) Romania va avea castig de cauza cred ca in afara de resursele deloc neglijabile de energie se vor putea discuta extrem de multe puncte in relatiile Romania-> exterior de pe cu totul alte pozitii decat cele actuale. Nu trebuie sa uitam ca nivelul (gradul) de independenta al unui stat in raporturile externe reflecta si nivelul de putere economica si politica.
Din punctul meu de vedere jocurile nu sunt "la fatada" - Romania versus Ucraina. Interesele se joaca la nivel de grup. Rusia -> UE
Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/watch?v=9dxvZ8UCZag" target="_blank">Video
Pagina legislativa
valentinag spune:
Ba noi o sa avem de castigat,ca n-o sa inghetam in case daca se supara tovarasu si inchide conducta!
Dar eu n-am inteles,cine ne reprezinta la Haga,o firma de avocatura romaneasca sau una straina?
Sa speram c-o sa castigam pentru ca meritam!
"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea
Guestus spune:
Poate se cheltuie si x milioane pe avocati si se descopera ca se pare ca exista ceva gaze in insula serpilor dar investitia e asa de mare incit nu se merita
Si de ce ar fi fix acolo mare zacamint si nu in baragan
E amuzant cum pentru contracte gen bechtel de 10 miliarde de euro trimit un pirlit de jurist la negocieri si acum au gasit o echipa de mari maestri
monu spune:
Poate ar trebui sa vedem si ce e mai departe de resursele astea minune. Poate ar trebui sa ne gandim si la faptul ca daca se delimiteaza platoul continental, marea teritoriala, apele maritime interioare si tot "tacamul" avem de pierdut ca si acces la Marea Neagra si multe altele.
Madanic spune:
Pana acum argumentarea Romaniei de la Haga mi s-a parut foarte buna. Doamne Ajuta sa castigam!
Evident ca avem de castigat din acest proces. Este vorba de resurse importante, si pe langa asta cred ca ma este si importanta partea istorica. Insula Serpilor a fost a Romaniei.
Poate in atribuirea concesiunilor vom mai avea ceva de spus, mai apare un articol in presa se mai indigneaza opinia publica etc. Dar daca ai resursele de loc ce mai faci, stai si te uiti la vecin cum iti da cu tifla.
Madalina
mami de Isabella Andreea
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
valentinag spune:
Cand se termina procesul?Acum isi tine pledoaria Ucraina?
"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea