sani mariti de 2 luni
buna.
am o prietena care trece print-o situatie mai delicata si nu stiu cum sa o ajut. De 2 luni isi simte sanii mariti si tari ca piatra. Ciclu i-a venit in cantitate mica si doar 2 zile. Are stari de somnolenta. I-am spus ca e insarcinata insa testele ii ies negative. Este disperata ca nu stie ce ar putea cauza sanii mariti. Ma puteti ajuta cu o sugestie? Are numai ganduri negre. Medicul de familie e in concediu, sta departe de oras si nu are timp sa ajunga si este disperata de grija. Pe internet nu am gasit nimic.
Raspunsuri
anne16 spune:
Cate kg s-a ingrasat?
Dupa ce mai repeta testul inca o data, sfatul meu ar trebui sa mearga la un endorinolog.
Eu una personal am avut dereglari hormonale destul de mari din cauza tiroidei.
anne`mary spune:
buna
nu stiu daca s-a ingrasat. o intreb maine si iti spun. Deci e psibil sa fie de la tiroida?
anne16 spune:
Sunt dereglari hormonale, daca spui ca nu este insarcinata.
Ca sa fie sigura 100%, un examen ginecologic, este bine sa il faca. Nu pierde nimic.
Poate fi si altceva. Mai sunt si alte glande...
Sanii se maresc si daca iei in greutate sau se micsoreaza daca slabesti.
Fetele care stiu pot sa completeze.
anne`mary spune:
buna
a zis ca nu s-a ingrasat. Am convins-o sa vina in oras sa vada un dr ca sa nu mai dam noi cu presupusul. Mi-a zis ca azi la munca a indraznit sa caute pe internet si toate semnele de sarcina ce le-a gasit pe net le are si ea. Doar ca testele ii ies negativ. O fi de la teste? ca in oraselul ei acolo nu cred ca se gasesc decat teste barza. Ea presupune ca ar fi in 8-10 saptamani daca e sa fie sarcina. O sa vedem ce spune si dr.
ama1357 spune:
cel mai sigur este un control ginecologic sau analizele la sange pe beta HCG (hormonul care se ocupa de cresterea placentei... daca placenta creste bine, inseamna ca e bebe, daca placenta nu creste inseamna ca e altceva)
se poate sa fie si o sarcina falsa, a patit o prietena de-a mea... testul era pozitiv, colul inchis dar nu era nici un ovul in camera gestationala... la inceput avea betaHCG normal dar dupa cateva zile in loc sa-i creasca valoarea, ei ii scadea...
bafta multa si sa ne zici si noua
Tdi spune:
testele barza sunt bune (ma rog, vorbesc de acum 4 ani cand am folosit ultima data dar nu cred ca s-au schimbat)...mie mi-au iesit pozitive de la 8 saptamani.
multa sanatate prietenei tale!