PREECLAMPSIA
Buna,
Am si eu o problema care ma macina. In urma ultimului consult la doctorul Badea Iulian acesta mi-a spus ca prezint risc de PREECLAMPSIE si mi-a dat sa fac un set de analize sapt viitoare. Din ceea ce am citit pe net m-a cam speriat. Voi ce sitit de chestia asta ???!!!
Raspunsuri
Andrada spune:
Cit mai ai pina nasti?
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
alinuta spune:
Buna Rose!
Cu aceeasi problema m-am confruntat si eu cu o saptamina inainte de a naste. Eram in saptamina 37 si la control doctora a constatat ca am tensiunea foarte ridicata fata de vizitele anterioare. Am facut analize, bebe a fost "pusa" la monitor, totul parea sub control. Doctora imi spunea ca daca tensiunea nu scade in maxim o saptamina va trebui sa-mi provoace nasterea. N-a fost cazul, pentru ca bebelusha mea s-a hotarit sa vina pe lume la doar citeva zile de la vizita medicala.
Din pacate, cam singurul tratament ar fi nasterea, asta daca ai "norocul" sa fii in perioada finala a sarcinii. Daca inca mai ai ceva saptamini pina la nastere, ai nevoie de o cit mai atenta supraveghere medicala si repaos total.
Nu vreu sa te sperii, dar trebuie sa stii ca preeclamsia e o problema serioasa si trebuie tratata ca atare. Din ceea ce discutam cu doctora mea, am inteles ca poate fii afectata atit viitoarea mamica cit si bebelushul. De aceea e bine sa tii cit mai strinsa legatura cu medicul care-ti urmareste sarcina.
Sanatate multa iti doresc si ai mare grija de tine!
Alina
rose spune:
Multumesc de raspuns,
sunt la sfarsitul saptamanii 35 si inca nu am fost depistata cu tensiune mare, dar la analizele de acum 2 sapt mi-a iesit ca am trigliceridele mai mari (195)si ceva fosfat amorf la urina, in rest totul OK. Acum 2 zile doctorul mi-a zis ca prezint risc de preeclampsie nu ca o am deja, si mi-a dat sa iau aspirina, Tromboass, 1 pe zi.
parpalak spune:
Eu stiam ca aspirina nu face prea bine la bebe, in orice caz, taie grasimile si dulciurile ca sa scazi trigliceridele..
Sanatate la bebei si mamici.
lilach spune:
quote:
Initial creeata de rose
Buna,
Am si eu o problema care ma macina. In urma ultimului consult la doctorul Badea Iulian acesta mi-a spus ca prezint risc de PREECLAMPSIE si mi-a dat sa fac un set de analize sapt viitoare. Din ceea ce am citit pe net m-a cam speriat. Voi ce sitit de chestia asta ???!!!
Poti te rog sa fii mai explicita pentru cei "nestiutori", ca si mine,
ce inseamna Preeclampsie?
Mersi,
"Un sfirsit e un inceput..."
ella& laura,andrei,andra
danat spune:
As vrea si eu sa stiu daca in cazul preeclampsiei tensiunea este marita continuu, sau pot fi doar puseuri, caz in care este mai greu de depistat...Si inafara de umflatul mainilor si picioarelor ce mai simti? Adica ceva fizic gen vajaieli, dureri, nu stiu , intreb si eu... Si mie mi-au iesit trigliceridele mari (peste 220) si totusi nu maninc grasimi niciodata, iar dulciuri f rar, cand m-apuca cite o pofta, ceea ce oricum nu a fost cazul in perioada cind mi-am facut analizele. Medicul mi-a zis ca pot fi o indicatie de hipertensiune, dar luandu-mi tensiunea am avut maxim 12/8 cind am fost la consultatie. De asta intreb: e posibil sa fie citeodata doar marita, sau in cazul preeclampsiei nu mai scade, ci ramine mare mereu?!?
danat
vilma spune:
Ce trebuie urmarit in caz de preeclampsie:
tensiunea marita;
edemele care nu dispar;
cantitate mare de proteine in urina.
Preeclampsia apare in special: la prima sarcina, daca si mama ta a avut, daca ai sarcina gemelara sau multipla (uuuh); in cazul mamelor foarte tinere (adolescente) sau peste 40 de ani, in cazul in care ai tensiunea mare de obicei (si inaintea sarcinii), in cazul anumitor afectiuni ale rinichilor.
O tensiune arteriala mare nu inseamna ca ai preeclampsie. Nici edemele singure nu sunt semn cert. In caz ca apar anumite simptome, doctorul este cel care solicita si alte analize pentru a vedea daca e sau nu vorba de preeclampsie.
Simptomele care sugereaza preeclampsie:
-dureri de cap severe
-voma cu sange
-edeme severe ale mainilor si picioarelor
-cantitate redusa de urina
-sange in urina
-batai rapide ale inimii
-ameteli
-greata excesiva
-zgomote in urechi
-voma excesiva
-somnolenta
-febra
-vedere in ceata, inegurata brusc
-dureri de stomac
Multa sanatate si nastere usoara.
Vilma, Anca si fratiorul.
tigresa spune:
E normal ca trigliceridele sa fie crescute in sarcina, sau cel putin la sfs. sarcinii.Si eu le am mari, si mi-a zis dr., si am citit si eu intr-o carte de specialitate, ca e normal sa fie mari.