Obezitate, SOPC

Obezitate, SOPC | Autor: ioana1751

Link direct la acest mesaj

Dragele mele,

Am 29 de ani si SOPC, bineinteles cu obezitatea aferenta. In ultimul an am dat jos vreo 20 de kg si cu toate astea mai am inca de dat cel putin 35. Mi-am facut analize o tona, am fost si la endocrinolog care desi aveam TSH ul 1,59 mi a dat euthyrox si mi s a facut rau. Desi i-am spus ca sufeream de atacuri de panica mi-a dat reductil si bineinteles ca mi s a facut rau. Nu m a lasat sa i spun absolut nimic despre mine, ce si cum s-a intamplat, mi a pus reteta in mana si m a trimis la plimbare. Chemandu ma sa incerce pe mine nush ce medicamente pentru hirsutism cu care cica numai el stie lucra in romania si care se folosesc in tratamentul cancerului de testicole... Bineinteles ca nu m-am mai dus la nebun.
In baza analizelor si ecografului, un medic mi-a sugerat sa iau diane 35. Eu mai luasem pastile in urma cu vreo 8 ani si slabisem foarte mult. Am luat o vreme Diane dar nu mi au reglat ciclul prea bine, ulterior am luat insa Rigevidon si acesta mi a reglat ciclul CEAS. Apoi le-am intrerupt.
De atunci am luat in greutate, ciclul mi a venit numai cu duphaston sau orgametril, ba de cateva ori s a facut ca vine singur. Am luat prima folie de diane si nu mi a venit ciclul, dr mi a zis sa o iau si pe urmatoarea - sarcina e exclusa - acum am temrinat o si pe a doua si astept... Mi s a spus ca daca nu vine nici asa sa iau rigevidonul vechiul meu prieten.
S a mai confruntat cineva cu astfel d eprobleme? Sau, stie cineva o cura de slabire buna?

Pupici

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Vad ca esti din Oradea, la ce medic ai fost ???

Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

la "aspirante optimiste" o sa gasesti discutia despre PCOS(are deja cateva capitole), suntem mai multe fete care suferim de boala asta. Chiar daca nu vrei un bebe sunt multe informatii utile acolo.
Eu nu am probleme cu obezitatea dar sa stii ca diane35 in caz de pcos e un tratament invechit care dupa intrerupere chiar agraveaza simptomele.
uite aici.http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=125088

CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Hai Ioana, spune-ne de cine sa ne ferim. Ai fost la medicul acela arab?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Io am auzit bunde despre dr Saupe, are cabinet pe Castanilor in capat langa Crisu`.
Med. arab e ... sa-l eviti !

Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana1751 spune:

Dragele mele,

scuze ca nu am raspmai repede. La Mediesan am fost... e un tip care cica se trage din mari familii de endocrinologi, mi a fost recomandat cu incredere... poate in cazul altora da rezultate dar pe mine m a innebunit...

Aveti careva vreo cura de slabire care sa dea rezultate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Ioana,

Ca si psj te invit sa citesti topicul de PCOS, macar pt a invata mai multe despre acest sindrom.
Anticonceptionalele inrautatesc rezistenta la insulina care este cauza PCOS-ului.
In privinta medicamentului pt hirsutism sa sti ca si eu iau Proscar (finasterida) care este un medicament pt barbati, pt prostata. Scrie in prospect ca nu se ia de femei.
Si totusi iau pt ca finasterida este un antiandrogenic si impreuna cu dr-ita mea am ales acest antiandrogenic.

In privinta curei de slabire in PCOS: aceasta trebuie sa optimizeze pe cat posibil productia de insulina. Deci, mancat putin si des (la 3 ore) si alimente cu indice glicemic mic.
In plus, trebuie facut efort fizic moderat zilnic pt reducerea rezistentei la insulina: 40 min de mers pe jos, inot etc.

Multa sanatate si iti doresc sa gasesti un medic cu care sa poti comunica si in care sa ai incredere pt ca, din pacate, la acest sindrom nu putem vorbi de vindecare, ci doar de tinerea sub control a sindromului, deci este o relatie medic-pacient pe termen lung.

Mergi la inceput