Ce merita acest doctor?
Raspunsuri - Pagina 17
capcaunul spune:
Citat: |
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele." |
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc." |
Teoria () ca teoria da' practica () ne omoara.
lia popescu spune:
Gabriella, esti sigura ca lucrurile sunt asa cum le-ai inteles tu? Daca esti ingrijorata, nu ar trebui sa vorbesti cu medicul de garda si sa-i semnalezi cazul? Daca ei sunt necinstiti insa stiu ca mai este cineva care urmareste cazul, poti fi sigura ca o sa se ocupe de fata, macar de frica...acum au un martor,nu pot musamaliza cazul daca iese prost. Sau...daca stiu de caz poate au o explicatie pt care nu intervin.
Pe de alta parte, indignarea ta fata de doctorita fetei este nejustificata.. e o ocazie unica in viata acestei femei si daca exista medic de garda nu este obligata sa vine personal. Crezi ca daca ar veni dupa ce a baut cateva pahare de vin, ar mai fi corect sa opereze?
gabriella1 spune:
citat din mesajul lui lia popescu Gabriella, esti sigura ca lucrurile sunt asa cum le-ai inteles tu? Daca esti ingrijorata, nu ar trebui sa vorbesti cu medicul de garda si sa-i semnalezi cazul? Daca ei sunt necinstiti insa stiu ca mai este cineva care urmareste cazul, poti fi sigura ca o sa se ocupe de fata, macar de frica...acum au un martor,nu pot musamaliza cazul daca iese prost. Sau...daca stiu de caz poate au o explicatie pt care nu intervin. Pe de alta parte, indignarea ta fata de doctorita fetei este nejustificata.. e o ocazie unica in viata acestei femei si daca exista medic de garda nu este obligata sa vine personal. Crezi ca daca ar veni dupa ce a baut cateva pahare de vin, ar mai fi corect sa opereze? |
Medicul de garda stia ce se intampla inainte de a afla eu.Doar el si cu celalalt medic discutasera despre microcezariana fetei in cauza... apoi tot ei au hotarat ca nu e pacienta lor, si fata (doamna) va trebui sa astepte pana luni.
Eu nu zic ca medicul care era soacra n-avea dreptul sa se bucure in acea zi, nicI n-am zis asta.Am zis doar ca nu e corect,normal etc sa lasi un om sa se chinuie pana vine medicul la care esti internat!.In orasele mari ,probabil,asa ceva nu se intampla. Eu stau intr-un targ mai mic decat complexul studentesc din Regie...
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
lia popescu spune:
Asa este Gabriella, medicul de garda trebuie sa intervina daca este o urgenta. In realitate unii incearca sa temporizeze interventia din diverse motive- ca sa nu se bage peste pacienta altcuiva (am patit-o si eu cand am transferat un pacient al unei colege in alta sectie, pentru ca la boala lui murea cu zile in sectia noastra, trebuia operat, insa in loc de multumiri am primit balacareli urlate in gura mare in fata tuturor - pacienti si colegi), ca sa nu faca doamne fereste ceva pe gratis (se poate si asta, daca omul nu are nici caracter nici frica de Dumnezeu si de lege), sau pentru ca nu este chiar o urgenta si mai poate fi amanata.Oricum, daca ii intrebi despre situatia fetei s-ar putea sa se gandeasca mai bine, macar de frica.
natynic spune:
Aoleu...ma pune sa tot citesc subiecte pe teme medicale...Unul mai injurios ca altul. Dar multa energie negativa se mai strange pe forumul asta.
Gata, dupa ce am citit si aici sunt hotarata sa fug de aceasta tema. Caut subiecte mai interesante. Daca insa si pe acolo voi mai vedea asa ceva, ma intorc la viata reala 100%, barem acolo stii din start ca e jungla, lumea e rea si trebuie sa-ti pazesti pielea...
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
gabriella1 spune:
citat din mesajul lui natynic Aoleu...ma pune sa tot citesc subiecte pe teme medicale...Unul mai injurios ca altul. Dar multa energie negativa se mai strange pe forumul asta. Gata, dupa ce am citit si aici sunt hotarata sa fug de aceasta tema. Caut subiecte mai interesante. Daca insa si pe acolo voi mai vedea asa ceva, ma intorc la viata reala 100%, barem acolo stii din start ca e jungla, lumea e rea si trebuie sa-ti pazesti pielea... Naty mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008) DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC! |
aaaaaaaaaaaa,"ti muti" pe forumul pe care nu esti "atacata"
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
gabriella1 spune:
citat din mesajul lui lia popescu Asa este Gabriella, medicul de garda trebuie sa intervina daca este o urgenta. In realitate unii incearca sa temporizeze interventia din diverse motive- ca sa nu se bage peste pacienta altcuiva (am patit-o si eu cand am transferat un pacient al unei colege in alta sectie, pentru ca la boala lui murea cu zile in sectia noastra, trebuia operat, insa in loc de multumiri am primit balacareli urlate in gura mare in fata tuturor - pacienti si colegi), ca sa nu faca doamne fereste ceva pe gratis (se poate si asta, daca omul nu are nici caracter nici frica de Dumnezeu si de lege), sau pentru ca nu este chiar o urgenta si mai poate fi amanata.Oricum, daca ii intrebi despre situatia fetei s-ar putea sa se gandeasca mai bine, macar de frica. |
probabil s-ar fi iscat un "conflict de interese".... Fetita e deja operata.... la 22 de ani nu mai are uter... nu mai are... nu mai are... si nu va mai avea NICIODATA copilul ei.E drept,Lia, ca uneori medicii sa fie un fel de Dumnezeu?! E DREPT?!Ce i-ar fi "costat" sa o opereze ATUNCI?Cui sa te plangi si mai ales la ce i-ar mai folosi acum?M-ai intrebat de ce nu fac eu ceva?Ca simplu pacient,puteam doar sa comentez. Ceea ce tine strict de actul medical nu-mi apartine mie, muritorului de rand. In salon cu noi mai era si sotia unui domn care lucra cam in aceeasi structura cu sotul meu.La fel ca si mine, si doamna respectiva venise cu valiza de medicamente ... amandoua ne-am oferit sa -i dam fetei in cauza...medicamente,perfuzii ...tot ce aveam noi.O asistenta a zis ca tratamentul ptr noi nu-i bun si ptr ea... am inteles... si am asistat la tot chinul unei fetite de 22 de ani care nu-si dorea altceva decat sa fie mama ! Mi-e greu sa mai scriu ceva..scuze...
Gabriela
ariel_7000 spune:
gabriella, parerea mea o stii deja (cred ca ma stie deja tot forumul, ca pe un cal breaz ), nu are rost sa o repet si aici...insa,sper din tot sufletul ca acea fata sa aiba puterea sa treaca peste aceasta intamplare, fara a ramane "marcata"....banuiesc ca in situatia in care este acum nu are puterea sa ia vreo atitudine (cred ca abia are puterea sa respire) si stiu ca va dura mult timp pana va putea sa accepte situatia...te intrebi daca e corect ca acei medici sa se creada Dumnezei...sa fim seriosi, in fatza lor, acea fata, nu era decat manechinul de plastic pe care l-au vazut in laboratorul de anatomie, in facultate....fara suflet, fara viata, fara ratiune...
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
POZE ALEX SI TEO:
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007
www.phenforum.com/ticker/img,38,70,0,kg,73.5,68.3,58,/weight.png" target="_blank">ce am fost si ce am ajuns
gabriella1 spune:
ma gandesc tot timpul la bebe care ,poate,putea fi salvat.Ce-i costa?!Macar puteau sa incerce!
Gabriela
gabriella1 spune:
Nu,eu vreau sa va intreb altceva domnilor medici:Domniile Voastre nu invata despre anatomia corpului omenesc ca si medicii din Uganda sau USA ?!Sau la aia medicina si omul e intr-un fel si la noi e altfel?Nu zic ca in alte tari nu exista cazuri de malpraxis DAR un medic din afara pana pune un diagnostic si o parafa casca ochii de 1000 de ori ptr ca acolo un singur caz de malpraxis il "costa" venitul a doua generatii de ministri.La noi nu va costa NI MI CU TA!
Doi ani am mers cu plicul la un mare dr.conf.prof si inca jdemii de titulaturi, pentru mama mea...Doi ani in care si algocalminul era bun ptr ea, acel "mare" dr a tacut si n-a avut bunavointa sa spuna raspicat (acum nici nu mai sunt sigura ca stia de fapt )ce boala are de fapt mama.De ce?Pai atat de simplu..afland nu mai aveam mare nevoie de el...nestiind si mama simtindu-se rau mergeam cu plicul. Si nu-mi primea decat euro. Nici la Sfintele Icoane n-am dus atatea "ofrande" ca la acest doctor !Doi ani in care i s-a administrat un tratament aiurit. Stiti ,domnilor medici,ce inseamna doi ani in viata unui om cu cardiopatie ischemica,AVC si Parkinson?! EU STIU! Iar mama mea o stie mai bine decat orice tratat de medicina de al vostru!
Va simtiti "lezati" cand oamenii de pe forum isi expun parerile .In spatele fiecaruia sta o poveste,o durere,un destin,dar cel mai crunt e un om care sufera si a suferit din cauza neprofesionalismului unuia dintre voi,din cauza incompetentei,a comoditatii si a lasitatii! Uneori,m-am intrebat daca aveti constiinta?!Si daca o aveti,daca va mustra?! Clipa in care un om in varsta va intinde plicul,cu mainile tremurande ,si va priveste in ochi cu toata speranta si voi spuneti"vai,da' nu se poate" si totusi plicul ala ajunge in buzunarul vostru... si poate sunteti ,uneori,constienti ca n-ati facut mai nimic ptr batranul respectiv... chiar..nu va pasa?Nu e amara painea pe care o cumparati din banii batranului?!
Ne judecati pe noi ca nu facem nimic contra spagii..sau de ce o mai dam?Pai ce sa facem?autodenunt?intr-un oras mic cum e al meu... se afla in 3 minute..ma mai consulta naiba... (sau poate am constiinta si-mi spun ca daca nu pot face bine ,macar rau sa nu fac,desi unii ati merita-o).Iar daca nu va dam plicul... vai mama noastra!
Asa ca..Stimati domni/doamne Doctori,tratati-ne ca pe oameni, tineti cont ca suntem din acelasi aluat ca si voi,chiar daca uneori ne "permitem" sa picam pe strada si nu mai suntem asa curati ca la ora 7 dimineata sau chiar daca uneori durerea ne aduce in situatia de a nu mai avea rabdare.
Eu,totusi,va multumesc in felul meu,ca existati,si medici buni,si medici mai putini buni.
ps- d-na dr. care ma tine sub observatie mi-a spus ca zambetul si stralucirea din ochii mei i-au fost cel mai de pret cadou. Mai sunt medici carora un zambet le umple sufletul.
Gabriela