Ce merita acest doctor?
Raspunsuri - Pagina 11
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mihaelabala buna de ttp://societateaargeseana.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=15960&Itemid=1asta ce mai ziceti? |
Lasand la o parte modul de a interactiona cu pacientul al doctoritei , medicatia administrata a fost ca la carte. Cazurile de rectocolita ulcero-hemoragica acute sunt rare , medicamentele folosite sunt corticoterapia care nu face bine nimanui , dar e cam singura sansa si Salofalkul asta e din sfera celor folosite.
Baiatul saracul probabil a facut o ocluzie intestinala, cel putin dupa simptomele descrise la asta te-ai gandi , vina ei ca nu a insistat cu alte examene,sau ca nu a intervenit chriurgical...pacat de el...
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
mihaelabala spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui XIO
Lasand la o parte modul de a interactiona cu pacientul al doctoritei , medicatia administrata a fost ca la carte. Cazurile de rectocolita ulcero-hemoragica acute sunt rare , medicamentele folosite sunt corticoterapia care nu face bine nimanui , dar e cam singura sansa si Salofalkul asta e din sfera celor folosite. Baiatul saracul probabil a facut o ocluzie intestinala, cel putin dupa simptomele descrise la asta te-ai gandi , vina ei ca nu a insistat cu alte examene,sau ca nu a intervenit chriurgical...pacat de el... "Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc " ***Fur is for petting** http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100 http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/ |
buna xio
ce repede ai raspuns!sau ce repede gasesti raspuns!
chestia cu varicela?
Guestus spune:
Ca sa-si dea seama ratatii aia ca e varicela sau nu trebuiau sa-i faca analize...dar cum ei sint la nivelul secolului 18 cu stiinta si cercetarea ...substituie analiza cu ochiul lor de experti.
XIO spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui mihaelabala
buna xio ce repede ai raspuns!sau ce repede gasesti raspuns! chestia cu varicela? |
Ia mai citeste inca o data pana intelegi ce am scris , ca bati prin alte locuri decat cele bune si e pacat sa ne consumam energia aiurea.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
lia popescu spune:
Doctorita respectiva este vinovata doar in eventualitatea in care a gresit diagnosticul, ceea ce este posibil, pentru ca rectocolita care este foarte rara la noi in tara poate fi confundata cu alte boli, chiar cu o complicatie neobisnuita a varicelei.
Va dau si ceva bibliografie:
"Varicella-associated Colitis in a 6-Month-Old Infant.Case Reports
Journal of Pediatric Gastroenterology & Nutrition. 43(5):688-690, November 2006.
Eren, Makbule *; Eren, Serdar +; Aydyn, Ozgur ++; Arykan, Serap [S]
Disseminated varicella complicating ulcerative colitis
J. K. Keene, D. K. Lowe, J. L. Grosfeld, J. F. Fitzgerald and F. Gonzales-Crussi
Disseminated varicella is an uncommon complication of ulcerative colitis, despite the frequent use of steroid therapy in this disorder. Fatal varicella infection occurred in a patient with ulcerative colitis who was receiving steroid therapy. This observation suggests that zoster-immunoglobulin should be administered to patients exposed to varicella with ulcerative colitis who are receiving steroid therapy.
J Dermatol. 1996 Sep ;23 (9):631-4 8916665 (P,S,E,B)
A case of herpes zoster associated with colitis.
[My paper] H Okimura, M Muto, M Ichimiya, S Mogami, H Takahata, C Asagami
Se poate ca acel adolescent sa fi facut o varicela tarzie,in care manifestarile intestinale le-au precedat pe cele cutanate, sau poate a luat-o din spital, pe cand era internat, iar tratamentul efectuat (corect daca era vorba de rectocolita) sa fi agravat si mai mult imunodepresia, dand apa la moara virusului.
Dupa cum vedeti se intampla si la case mai mari...si nu intotdeauna din vina doctorului ci pentru ca se mai si moare, din pacate.
Guestus spune:
Aia la Bucuresti spun clar nu a avut copilul varicela si madam popescu ii da bice ca se poate sa aiba totusi ..ca asa a citit ea in engleza
lia popescu spune:
Pai citeste si tu Guestus si daca nu intelegi, pot da meditatii, ca mai scot si eu un ban cinstit, da trebuie sa spui din timp la ce vrei sa te meditez ,la engleza sau la medicina ca tarifele sunt diferite. O fac numai pentru tine pentru ca in rest, ca orice medic roman ratat, mai am si alte treburi, cu cratitele, matura si mai trebuie sa si zugravesc casa de la tara.
gabriella1 spune:
cu siguranta cateva doamne vor sari pe mine... ca vezi doamne nu toti avem dreptul sa judecam ceea ce spun/scriu doctorii...
pe scurt,ieri,m-am dus la o madama care avea patalama de medic si nu orice fel de medic... ehe... ginecolog... In fine, imi face un control asa cum a stiut ea sa-l faca (sincer,am avut impresia ca mi-l face cu coada de la sapa),ma duce la ecograf si apoi,bum,cade bomba:sarcina extrauterina luna a 2-a si chist ovarian drept.Sa innebunesc cand aflu,incep sa plang,ca majoritatea pacientilor cand afla astfel de vesti,madama se supara pe mine ca vezi doamne ii alung pacientii, tac linistita si-mi inghit lacrimile ..plec ,ma urc in masina si ma infiintez la Iasi la Cuza-Voda. Alti medici,alti OAMENI,un control usor de spuneam ca sunt la plaja la nudisti, oameni care stiu sa vorbeasca si cu cei destepti si cu cei prosti, imi fac toate analizele necesare,toate controalele de pe lume, ma duc si la eco si intr-un final vine diagnosticul"metroanexita ".In timpul consultului aveam medic la cap,care nu stia cum sa-mi vorbeasca mai frumos, medic ce ma tinea de mana si medic ce practic ma consulta.De la a pune un diagnostic de sarcina extrauterina in luna a 2-a si pana a avea o banala raceala e cale. Sincer,am ajuns sa-mi fie greata de tagma medicilor de la Vaslui.SILA,CUMPLITA SILA.AM TOT RESPECTUL PENTRU MEDICII DIN IASI,CARE FARA NICI O PRETENTIE,ISI FAC DATORIA SI MESERIA..Cu sinceritate ,recunosc,ca nu am putut pleca de la Iasi fara sa dau din tot sufletul o mica "atentie" acelor minunati oameni.Le-as fi dat si sufletul ptr linistea pe care mi-au dat-o.Nu mai spun ca azi dimineata,medicul care m-a consultat ieri,mi-a dat telefon si m-a anuntat ca il pot cauta la orice ora si ca o data pe saptamana vine la Vaslui.TOT RESPECTUL.Ptr cei din Vaslui.......... n-am cuvinte ....
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
lia popescu spune:
De unde-ti veni ideea ca o sa sara cineva pe tine pentru ca-ti prezinti neplacuta patanie?
Ma supar doar cand vad ca unii generalizeaza, arunca cu noroi in toata tagma medicala, unde sunt, ca peste tot oameni si oameni. Ma deranjeaza sa vad ca unii vad totul in alb-negru, ca nu incearca sa afle de ce lucrurile sunt asa cum sant, poate sunt si probleme pe care cei din afara nu le cunosc.
Cred ca povestea ta ilustreaza foarte bine ce vreau sa spun...ca un om corect nu generalizeaza, nu trage concluzii tampite dupa o singura experienta neplacuta.
dana22c spune:
Nu exista un loc unde poti depunde o plangere impotriva acestei doctorite? E vorba ca asa ajung unii medici prin pile si spagi si nu se pricep si ajung oamenii sa fie chinuiti din cauza lor.