Am gresit omorand ursoaica?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Catalina, am spus eu ca nu-s importante branulele? Sau alte medicamente si banii din spitale??? Am zis doar ca nu putem sa distrugem orice altceva dupa principiul "ce ma intereseaza pe mine e singura chestie de care trebuie sa se ocupe societatea, oricine face altceva e prost".
Andrada, chiar trebuie sa compari ursii din padure cu maidanezii ca sa duci subiectul asta la categoria derizoriu si scandal facil? pai atunci hai sa vorbim si despre gindacii de bucatarie, ca sa fie tabloul complet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Din punctul meu de vedere toate animalele trebuie tratate la fel, cind devin "pests" daunatoare, trebuie indepartate/omorite si trebuie salvate cind sint in pericol de disparitie.
Revin cu intrebarea de ce ursul e mai important decit gindacul de bucatarie pentru tine? Si unde anume e limita pe scara evolutiei de la care incepe sa ne pese de animale?
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Natasa

Catalina, am spus eu ca nu-s importante branulele? Sau alte medicamente si banii din spitale??? Am zis doar ca nu putem sa distrugem orice altceva dupa principiul "ce ma intereseaza pe mine e singura chestie de care trebuie sa se ocupe societatea, oricine face altceva e prost".

Ba da putem. Din pacate putem. Din pacate am atins nivelul maxim de egoism si rautate. Setea de razbunare. De a face rau. De a jigni. De a nu ne pasa.

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Mai...dar aici nu vorbeam despre ursi care au intrat cu capul in ferestre, nici macar de cei care au ajuns pe acoperisul caselor (acela a fost tranchilizat si dat jos cu maaare grija pentru ca era ursoaica si avea ursuleti, da?)...nimeni nu iese cu puscociul doar ca a vazut si el ursul ca se plimba prin curtile oamenilor.
Nu.S-a iesit cu puscociul, din cite stiu eu in 2 cazuri, ambele fatale pentru om: cind ursul a atacat si omorit mai multe persoane, in urma cu vreo 2 ani, in Brasov, va mai amintiti si acum, cind ursul a omorit, deasemenea un om.Este vorba despre un comportament deviant al animalului.De ce ajunge bietul animal sa aiba atare comportament? Din cauzele enumerate mai sus: defrisari abuzive, mincare insuficienta in padure, provocari cretine cu blitul, resturi de mincare, apropieri la distanta mica si alte interese meschine ale unora.
Am gresit daca se va dovedi ca am omorit un urs nevinovat care mai avea si 2 puisori.Astfel, ursul ucigas poate ataca din nou, omul.

Theiuta

Mami si Nicolas

Sanatosi sa fim!

Mergi la inceput

CInd animalele devin daunatoare, poarta boli, ataca in haite in orase si vin pe teritoriul nostru sint de acord ca trebuie controlate (ca de stirpit nu le stirpeste nimeni, uita-te la cite citi bani se cheltuiesc pentru tinerea sub control a sobolanilor, ca nu-si mai imagineaza nimeni ca pot fi exterminati). Dar cind omul invadeaza, distruge paduri, munti, ape de dragul unei distractii care nu arata ca am fi tocmai specie superioara, atunci nu sint de acord cu "sa stirpim ursii, ca sa poata veni si Cristina pe Valea Prahovei fara frica!" Exista o limita de bun simt si nu stiu de ce imi dai teste de genul "de la ce nivel pe scara evoultiei ne pasa de un animal". La un nivel de bun simt si logica. Nu ma apuc sa omor ursii in padure ca sa poata ghertoiul sa faca gratar linistit, dar da, dau cu insecticid daca am gindaci in casa, nu pentru ca as cunoaste ceva despre intelectul si familia gindacului ci pentru ca imi pun in pericol IN CASA MEA sanatatea si ...somnul :) Casa mea nu e padurea, chiar daca aruncatorul de peturi isi imagineaza asa ceva. Daca nu vezi diferenta intre de ce trebuie sa omorim un tintar in dormitor si de ce nu trebuie sa lasam dementii sa extermine ursii (desi presupun ca o vezi, ca esti mai inteligenta decit delfinul), atunci nu mai stiu ce argumente sa-ti aduc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Citat:
"sa stirpim ursii, ca sa poata veni si Cristina pe Valea Prahovei fara frica!"

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Citat:

CInd animalele devin daunatoare, poarta boli, ataca in haite in orase si vin pe teritoriul nostru sint de acord ca trebuie controlate (ca de stirpit nu le stirpeste nimeni, uita-te la cite citi bani se cheltuiesc pentru tinerea sub control a sobolanilor, ca nu-si mai imagineaza nimeni ca pot fi exterminati). Dar cind omul invadeaza, distruge paduri, munti, ape de dragul unei distractii care nu arata ca am fi tocmai specie superioara, atunci nu sint de acord cu "sa stirpim ursii, ca sa poata veni si Cristina pe Valea Prahovei fara frica!" Exista o limita de bun simt si nu stiu de ce imi dai teste de genul "de la ce nivel pe scara evoultiei ne pasa de un animal". La un nivel de bun simt si logica. Nu ma apuc sa omor ursii in padure ca sa poata ghertoiul sa faca gratar linistit, dar da, dau cu insecticid daca am gindaci in casa, nu pentru ca as cunoaste ceva despre intelectul si familia gindacului ci pentru ca imi pun in pericol IN CASA MEA sanatatea si ...somnul :) Casa mea nu e padurea, chiar daca aruncatorul de peturi isi imagineaza asa ceva. Daca nu vezi diferenta intre de ce trebuie sa omorim un tintar in dormitor si de ce nu trebuie sa lasam dementii sa extermine ursii (desi presupun ca o vezi, ca esti mai inteligenta decit delfinul), atunci nu mai stiu ce argumente sa-ti aduc.

Stirpirea ursilor inseamna ptr tine distrugerea unui exemplar agresiv? Ghertoi inferior ti se pare tinarul care se plimba prin oras si a fost omorit de un animal salbatic?
Aici nu discutam de distrugerea padurilor carpatine sau a celor ecuatoriale care e intr-adevar o mare rusine, ci de un caz concret. Un animal oricare ar fi el, a patruns in teritoriu uman si a distrus un semen. De ce e normal ptr tine sa protejezi casa ta de un tintar care face cel mult o buba si nu un oras de ursi care ii omoara inhabitantii? Avem probabil logica si bun simt diferite ptr ca repet ptr mine un urs e la fel de important ca si un tintar iar activitatile lor trebuiesc monitorizate de pe aceleasi principii,
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Andrada, si cu asta am incheiat, ursul care a ucis un om trebuie omorit (daca asa se face peste tot si cei care se pricep spun ca nu mai exista alta solutie). Numai ca la noi, pe frumoasele plaiuri mioritice (care chiar sint frumoase), astia mai omoara o suta de ursi pina sa-l nimereasca pe ala care a ucis. Si n-o fac pentru ca omul e supus greselii ci pentru ca au pretextul perfect sa mai vinda citeva capete de ursi domnilor Tiriac/Nastase , Smith, Hans, Gianni si oricui da banul pentru asta. Si ghertoiul facator de poze si aruncator de mincare si peturi e doar veriga care da apa la moara dementilor care de prea multi bani si plictiseala ucid de placere si celor care fac buzunarul gros de pe urma lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Pai s-a tot zis pe aici ca de-l si nimereau pe cel ucigas nu mai aveam ce discuta.Fetele vorbeau aici si de ceilalti ursi din zona Brasovului, ce coboara din munti. Cu aia ce facem? Omorim toti ursii adusi in situatia asta din neghiobia oamenilor? Ca doar intra in categoria animalelor ce pot fi periculoase care pot pune in pericol viata omului. Sau asteptam sa atace oameni si pe urma ii impuscam unul cite unul?Protejind in mod inteligent animalele protejezi de fapt omul. Despre asta era vorba pe aici. Si exact in inteligenta asta sta superioritatea oamenilor in fata animalelor.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldowww.ana-alesia.ro " target="_blank">Ajutam o bebelina mica sa ajunga acasa? Va asteptam aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Citat:
citat din mesajul lui Natasaastia mai omoara o suta de ursi pina sa-l nimereasca pe ala care a ucis
Si dupa ce-i omorim cautind orbeste ursul vinovat, ii ironizam cu nepasare pe aici aducind ca argument superioritatea speciei.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldowww.ana-alesia.ro " target="_blank">Ajutam o bebelina mica sa ajunga acasa? Va asteptam aici

Mergi la inceput