testul pap

testul pap | Autor: ama1982

Link direct la acest mesaj

buna ziua. daca stie cineva sa interpreteze aceste rezultate, v-as fi foarte recunoscatoare.

Ex. secretie vaginala: frecvente celule epiteliale, rare PMN, flora banala (bacili Doderlein), relativ frecventi spori de candida.
trichomonas: absent

Ex. citologic:
F1: frecvente CES, rare celule intermediare si PMN, rari spori de candida. Tip II
F2: Idem F1 + celule parabazale. Tip II
F3: Idem F2 + celule bazale si endocervicale. Tip II

Multumesc mult

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cgeea spune:

Nu sunt de specialitate, dar tocmai am facut testul pap. Si avem rezultate asemanatoare.

Pe mine m-a luat cu racori cand am vazut "tip II", la candida ma asteptam. Si a venit doctorita si m-a lamurit, asa ca la prosti: ca daca e tip I sau II nu e o problema, si ca inflamatia de tip II care a aparut in rezultatele mele e de la infectia cu candida.

Asta pana iti raspunde cineva avizat, ca sa dormi bine la noapte

Gea

pozele noastre http://forum.desprecopii.com/forum/photo_album_edit.asp?sqldtl=59102

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Inflamatia de tip 2 mai poate sugera si o rana pe col.

www.articoledepetrecere.ro" target="_blank">Petrecere pentru copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Din cate stiu eu "tip II" este normal la femeile cu activitate sexuala. "Tip I" nu au decat femeile fara activitate sexuala...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

quote:
citat din mesajul lui Fomalhauti

Din cate stiu eu "tip II" este normal la femeile cu activitate sexuala. "Tip I" nu au decat femeile fara activitate sexuala...

Tip I poate avea orice femeie care nu prezinta procese inflamatorii la nivelul colului uterin, indiferent daca are activitate sexuala sau nu. Tipul II sugereaza o inflamatie sau descuamare mai pronuntata a celulelor probabil generata de infectii, micoze, etc. Sunt foarte multe femei fara activitate sexuala care au Inflamator II la Pap.

Marilena
Blogul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama1982 spune:

Si eu ce sa fac acum? ca dr mi-a zis ca sunt bine si m-a trimis acasa. Niciun tratament, nici macar pt candida. E adevarat o candida care nu se manifesta, dar care dupa analize, exista. Am citit si eu acolo rare PMN, adica inflamatie, dar daca dansa a zis ca sunt f bine, cine eram eu sa o contrazic? Pana la urma puteam fi doar o ipohondra
sa ma duc la alt ginecolog si sa ma "fac" ca nu stiu nimic si sa refac totul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

Daca ai rezultatele la analize la tine, du-te linistita la alt dr si mai cere o parere. Nu vad de ce sa repeti analizele!
Eu cred ca nu esti ipohondru daca ceri parerea mai multor medici.
Apoi, am inteles ca unii dr prefera sa nu trateze ranile de col, venind cu ideea ca "cica" pot exista inca de cand ne nastem (noi!).... si ca daca nu-s mari le lasa asa; iar daca ai spori de candida, asta nu inseamna ca ai si candida, ci ca ai avut sau esti in curs sa faci. Sper sa nu fi spus prostii aici! Astept pe cineva cu competenta sa ma aprobe sau sa ma combata.

Poze cu familionu'

Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004

Mergi la inceput