Tantum Rosa

Tantum Rosa | Autor: Noa

Link direct la acest mesaj

Buna, fetelor!
Am nevoie de ajutorul vostru pentru a ma lamuri intr-o anumita privinta.Nu reusesc sa inteleg daca igiena intima include si interiorul vaginului.Parerile medicilor sunt foarte diferite. Unii spun ca nu trebuie sa te speli inauntru pt. ca prin asta se distruge acea flora bacteriana buna si pot aparea probleme, altii ca din contra,vaginul nu se curata singur si sunt necesare si irigatii intravaginale.Din ce-am citit eu pe net, scrie clar ca NU trebuie sa te speli inauntru si ca igiena trebuie facuta numai in exterior(ma refer numai la situatia cand nu exista acolo vreo problema).
Ieri, insa am fost la un control de rutina( la o doctorita la care nu mai fusesem, cotata ca foarte buna)care m-a intrebat daca imi fac irigari si la raspunsul meu negativ a ramas foarte uimita.Mi-a recomandat Tantum Rosa (cu irigator cu tot), 1 pliculet dizolvat in 1/2 l de apa calduta, o data pe saptamana, NU in perioada menstruatiei.
Nu mai inteleg nimic, parerile doctorilor se bat cap in cap.M-ar ajuta mult si sfaturile voastre. Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns felix76 spune:

Noa, o singura intrebare am: in ochi te speli?

Cam asa este si cu vaginul! Bunicele noastre habar n-aveau de spalaturi la pasa si uite ca au nascut si copii sanatosi si inca traiesc (cel putin ale mele sint inca verzi amandoua!)

Felix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didi spune:

Buna! Asa este, daca abuzezi se distruge flora interna, daaaar o data pe saptamana, cum ti-a recomandat medicul, nu este nici o problema. Eu folosesc tantum sau apa cu bicarbocat o data pe luna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noa spune:

Deci ce sa inteleg,ca dupa contactul sexual ne spalam numai in exterior?Eu pana acum ma spalam inauntru cu dusul, fara sapun sau altceva dupa contact si in timpul menstruatiei.Cica in timpul menstruatiei nu e deloc indicat. Dar nici dupa contactul sexual nu ne spalam inauntru?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felix76 spune:

Fetele, io stiu ca pasa se spala la interior doar daca exista o problema, gen candidoza, rana pe col, care necesita tratament. Altfel nu este indicata spalarea interna nici macar dupa contact sexual pentru ca avem o flora microbiana normala (bacterii, bacili, ciuperci etc) care traieste in echilibru la un anumit pH. Daca modifici acest echilibru, cu o solutie fie acida fie alcalina, s-ar putea ca bacteriile sau ciupercile sa se inmulteasca rapid rezultand imbolnaviri.

Noa, stai linistita, daca indrepti dusul catre pasa nu-i problema pt ca apa e decat la exterior. Sa nu faci irigatii cu irigatorul...

pup,

Felix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Sapalaturi interne cu irigatorul se fac numai cand exista probleme sau maxim o data pe luna.In rest doar la exterior.

Mergi la inceput

Multumesc pt. raspunsuri!

Ioana mea(9 ianuarie 2004)

Mergi la inceput

Multumesc!

Ioana mea la 4 anihttp://b5.lilypie.com/pXVTp3.pngMa fac mare!

Mergi la inceput