Doamnelor care ati nascut!!!!!!
Raspunsuri - Pagina 2
roxanaz spune:
quote:
citat din mesajul lui dianocica
eu zic ca e de bine . macar esti mai rezistenta la durere :))))
I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.
Madanic spune:
Pai daca este sa ne luam dupa durerile de menstruatie, atunci eu ar fi trebuit sa am ce-a mai usoara nastere "ever recorded". Din pacate nu a fost asa, bebitza mea a fost in pozitie de back labour (adica cu spatele la coloana mea) si durerile erau insuportabile. Nu am reusit sa ma relaxez, in nici o pozitie. Am stat 12 ore acasa in travaliu pentru ca aici nu te primesc in spital decat daca ai de la dilatatia 4 in sus. Toata noaptea m-am fatait in sus si in jos.
Modul in care evolueaza nasterea difera mult de la femeie la femeie. Difera chiar intre doua nasteri ale aceleiasi femei. Eu nu am decat un copil, dar mama a avut 3 si mi-a zis ca cel mai greu travaliu l-a avut la fratele meu. La mine a terminat repede .
In plus de durere poti sa scapi cu epidurala, eu cand am primit-o eram in al noualea cer .
Asa ca "relax" si concentreaza-te pe partea cu conceputul.
Madalina
mami de Isabella Andreea
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
Farah spune:
poate totusi ar fi bine sa te cauti, ca ai dureri de spate la ciclu e oaresicum normal, dar si cind te apleci, la efort... nu e chiar fara motiv.
si eu ca tine, cu dureri( am o malformatie de oase la coloana, nu mare lucru, dar cit sa nu se rezolve si sa ma siciie). n-a avut nici o taina cu travaliul in sine, dar a avut cu purtatul sarcinii, mai ales la sfirsit, cind burta mare, stat in pozitie lordotica ca sa tinem burta, piticu mai dadea si el cite una, oasele se inmoaie, in concluzie dupa 200m mersi trebuia sa ma pun pe-o parte(eu n-am putut pe scaun ca din luna 4 piticu meu s-a pus cu capul pe vezica si se tot aseza) si deja ca ma doare mijlocul era la fel de natural ca spalatul pe dinti.
stai sa vezi cind o avea piticu vreo 7-8 kg si se foieste in brate ce usor e...
asa ca nu te speria de sarcina, dar vezi totusi de ce ai durerile alea. daca nu-i cine stie ce fizioterapia face muuulte. si de ce sa te chinui cind se poate sa nu...
am o prietena cu tasare de vertebre lombare, cu dureri crunte cronice de mijloc, care a dus sarcina chiar mai usor ca mine si fara sa o deranjeze in vreun fel. asa ca mai depinde si de fiecare.
camelia_daniela spune:
Hello si de la mine ...
Cum au spus si celelelate doamne, si eu zic ca nu e nico legatura intre durerile menstruale si intensitatea travaliului.
Si eu am dureri menstruale destul de intense in primele 2 zile, nu de nesupoartat...
Eu am avut un travaliu scurt (contractiile au inceput undeva pe la ora 20 seara si la ora 23 s-a nascut printesa mea) si cu durere suportabila (sincer, am siu uitat cat de tare a durut, ca sa pot descrie acum!). Bine, eu am avut colul "moale" de la inceput, a si trebuit sa fac cerclaj. Poate si asta a contribuit la nastera usoara.
Legatura cu mama (adica asemanarea travaliilor) eu nu o vad , pentru ca mama avea col dur si a fost nevoie de cezariana, stiti ca pe vremea lu' Raposatu' nu se prea facea cezariana decat cu interventii ...
Cami & Alexandra Daria (02.01.2006)
Dariuca creste si iar ... creste!
Cautam binele fara a-l gasi vreodata, in schimb gasim raul fara sa-l cautam! - Democrit
anya spune:
Si pe mine ma doare spatele, in loc de burta, la "rushi" dar la nasteri nu m-a durut nimica, ca am servit peridurala .
Mergi la un dr si vezi ce e cu durerile de spate. Daca n-ai nimic...spor la bb! Daca e ceva, trateaza si din nou..spor la bb!
carla2005 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dianocica eu zic ca e de bine . macar esti mai rezistenta la durere :)))) I'm not trying to be difficult...it just comes naturally. |
Exact asa imi zicea mie maica-mea inainte sa nasc....oricum nu au legatura una cu alta, la nastere e altfel durerea!(cel putin asa am simtit eu)
Raportez dureri de spate si anexe inainte de nastere, in timpul sarcinii am fost ok, travaliul a fost suportabil, asa ca ...depinde de fiecare!
mama din 16 nov 2006
Draga mea
RAMONELLA spune:
Si eu am dureri destul de mari la menstruatie,dar numai in prima zi si fara dureri de spate.
Durerile de la nastere,mi s-au parut exact ca si cand ai crampe cand iti merge burta.crampe dinalea urate,care tin 1 minut 2.Pe mine durerile m-au apucat pe la ora 17,asa,crampe usoare,la ora 18 am vazut ca sunt regulate,apoi pe la 20 le-am simtit calumea.dar nu toate dureau foarte tare.Doar unele.La ora 22 m-am internat cu dilatatie 3 cm,apoi mi-au dat epidurala care a prins numai pe partea dreapta.Pe partea stanga am simtit durerea.Apoi la 24,42 am nascut.Travaliul nu a fost foarte lung,nici durerile nu mi s-au parut nu stiu ce,mai ales ca erau unele acolo care erau dilatate 1 cm si se vaietau de numa...Eu am baut din saptamana 36 deai de frunze de zmeur,care cica ajuta sa te dilati mai repede.Si asa a fost.Si si rugaciunile,care zic eu fac minuni.
Deci nu cred ca durerile de la menstruatie au legatura cu lungimea travaliului,doar ca le vei suporta mai usor.
Si bafta la bebe,sa vina cat mai repede!
Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)
dalina2x2 spune:
nici eu nu cred in vreo legatura...
si eu am dureri mari de spate cand sunt in periada critica si am nascut foarte usor: in doua ore de la prima contractie aveam deja doi pui!
_Ralu_ spune:
ca sa te incurajez:
inainte de a ramane insarcinata aveam maaari dureri de spate, tot timpul, nu la CM....la fel aveam dureri reumatice in tot corpul...odata ce-am ramas gravida, toate durerile au disparut ca prin minune...toata sarcina nu m-a mai durut nimic.
de travaliu, contractii...nu stiu ce sa-ti zic, ca n-am experimentata deloc.
raluca, mami fericita de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria (07.09.2006)