Stop accidentelor!
Raspunsuri - Pagina 2
capra cu trei iezi spune:
quote:
citat din mesajul lui Clover
Amenzile combinate cu retragerea carnetului sunt singura solutie. Brutele care circula cu viteza sau alcoolezati nu au timp si nici capacitatea cognitiva sa rumege mesaje de sensibilizare.
din pacate, ai mare dreptate clover!
capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!
IUBESTE SI FA CE VREI!
XIO spune:
Jos palaria pt. reclamele astea facute de politia romana:
http://video.tion.ro/members.editor14/Viteza%20distruge%20vieti%20%21.wmv/viewer.html
http://video.tion.ro/members.editor14/Viteza%20distruge%20vieti%202%20%21.wmv/viewer.html
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
ioanadara spune:
Probabil ca vor functiona si reclamele dar in mod sigur amenzile mari aplicate corect si o justitie incoruptibila ar avea mai mult efect.Cum insa este o idee utopica atunci cand vorbim de politia romana sau de cei chemati sa ia decizii in cazurile ajunse in tribunal, singurele sperante sunt legate de educarea populatiei.Sau mai bine zis al unui segment al populatiei care este dispus sa se lase educat.
Speranta moare ultima.
lily spune:
quote:
citat din mesajul lui Cristina_C
Sa va spun cum sunt sensibilizati, mai nou, in Germania soferii de pe autostrada: au aparut din loc in loc, unde a fost cate un accident, panouri supra-dimensionale, personalizate, pe fond alb, cu poze alb-negru ale decedatilor - tineri, familii, chiar si copii. Toti rad, sunt fericiti. Dedesupt este o scurta descriere, de genul:"X, Y, Z vroiau sa ajunga repede acasa" (aluzie la excesul de viteza). Sunt socante si cred ca are impact campania. Asa arata: http://www.runter-vom-gas.de/_Downloads/0c6d9498-9920-4a6c-8638-28fe75165968/m1_633410221279696880_Selected.jpg
Mai multe vedeti aici: http://www.runter-vom-gas.de/kampagne/plakate/motiv_gabi/default.aspx
Sint destul de socante.
La noi sint deja masini lovite, zdrobite lasate linga sosele pt a atrage atentia asupra accidentelor care se intimpla. Am auzit ca se intentioneaza crearea de afise/panouri cu fete blonde care au suferit accidente -nu stiu ce ziar prezenta o asemenea blonda pozind imbracata sumar mutilata, fara o mina, cu cicatricile de la opertaie pe un picior. Groaznic.
Insa asa cum se intimpla si cu avertismentele de pe pachetele de tigari, asa se va intimpla si aceste campanii. Care fumator renunta la fumat si arunca pachetul pt ca pe el exista pictograme horror? Omul e tentat sa mearga mai departe, sa se creada invincibil, lui nu i se poate intimpla asta.
Acum citeva zile un batrin a fost lovit destul de brutal , dar din vina lui. Traversase prin fata autobuzului, trecerea de pietoni era mult mai in spate, in dreptul unei statii a tramvaiului 41 la parcul Moghioros. Noroc insa ca soferul masinii l-a vazut, era inca zi afara si a frinat si l-a evitat, lovindu-l la picior, tot s-a ridicat singur. Dar acel zgomot oribil de frina si impactul cu acel om, e ceva infiorator.
Bietii medici, cite mai trebuie sa vada...
felix76 spune:
La noi in judet, unul dintre cele cateva cu program pilot de monitorizare, au montat camere de-a lungul catorva sosele.
Stiti ce au facut romanasii nostri smecheri? Au afumat camerele ca sa nu mai poata filma si sa nu mai ia amenzi... Fara comentarii!
felix
stefaniya spune:
Am 3 cunostinte decedate in accident de masina,dintre care 1 imi era foarte bun prieten.Este foarte trist ce se intampla si este foarte trist ca acei politisti sunt oameni,dar accepta o spaga de la unul care probabil la 100m departare omoara un om.
Panourile nu sensibilizeaza,am auzit de n ori " daca ti-e sa mori,mori oricum"
Cand am fost de curand in Romania,spre Constanta un mercedez loveste un ford dubita.Tipul din mercedez vinovat clar,si tot el opreste masina si merge sa-l bata pe soferul din duba,care era un distribuitor.Norocul lui a fost ca intr-o alta masina erau doi mai de vreo 100kg si au sarit la tipul din mercedez si l-au calmat.
Eu astept ziau aia in care citesc ca numarul accidentelor scad.
CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya
marami spune:
Pe mine personal nu m-au impresionat deloc reclamele, sunt de prost gust si neinspirate, socante ar fi fost daca faceau niste flash-uri cu imagini reale, brrr......acu vreo patru am fost la un pas de fi doar o statistica, norocul a fost ca am oprit masina de vreo doua ori pentru ca fara nici un motiv mi-a fost rau, am tras de timp, de timpul meu, la o distanta de 5-6 masini fusese un accident teribil, in momentul in care a fost degajat carosabilul si am trecut ......ufff, si acum am imaginea in fata ochilor, cadavrele acoperite cu cearceafuri, pe marginea drumului... alea sunt imagini socante, imagini care raman intiparite in minte...sper sa nu mai vad niciodata asa ceva.
Mandrutzele mele Diana (29 sept.1991) si Oana (18 iul.2005)
pozne-npoze
olim spune:
eu cred ca nu viteza mare e devina in accidente, ci lipsa de civlizatie la volan a unora, adica vorba lu cumnatu daca tot am cai putere trebe sa se vada, si asa masini normale de 70-100 CP fac depasiri de iti stainima in loc cand ii vezi, pe langa marcile consacrate stil BMW, AUDI SI altele.
Ana stroe are dreptate, chiar anul trecut la un subiect Ce masina sa imi cumpar, cineva se lauda ca sotul ei goneste cu 200 spre Constanta, si candam scris ca nu e normal, si ca nu se gandeste la viata altora, mesajul mi-a fost sters, deoarece s-a ajuns la discutii despre cilvilizatia la volan, care din pacate in Romania e la pamant.
Eu cred ca amenzile imense cum sunt si in Franta ar fii cel mai bun remediu, adica daca treci pe rosu sa iti dea vreo 50 de milioane lei vechi sa vedeti ca nu mai trece nimeni, si bineinteles mita politistului sa dispara. dar pana acolo mai avem.
Chiar acum in vara plecam din Cluj directia Zalau, la iesire din Cluj, drum cu o banda pentru noi, 2 din sesns opus, venea un dobitoc cu Audi A8 linistit pe banda noastra, noroc ca sotul are reflexe bune si a tras pe dreapta ca banda era lata, ca daca nu eram 2 m sub pamant, toti 3.Acolo ar trebui sa fie politia, nu sa dea amenda ca depasesti cu 10 km pe ora limita de viteza.
Pana atunci conduceti prudent si sa ne fereasca Dumnezeu de asemenea animale la volan
Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex
Marox spune:
Noi sintem in Romania acuma si sint pur si simplu terorizata de circulatia din Bucuresti. Zilele trecute traversam soseaua dintre parcul Carol si Tineretului. Eram cu mama si copiii. Am facut 200 m pina la trecerea de pietoni (fara semafor), am spus o rugaciune si ne-am avintat cu prudenta. O masina s-a oprit, alta a imitat-o, iar un destept din spatele primei masini a scrisnit din roti si a depasit, probabil injurindu-l pe soferul din fata ca ne-a dat prioritatea si pe noi ca am indraznit sa traversam. Si mai venea si tramvaiul din sens contrar, dar cui ii pasa?
Alta aventura: pe trecerea de pietoni, cu semafor, de la metrou Tineretului. Toata lumea traversa, pe verde, iar unu', tot asa, grabit, forteaza pasajul printre pietoni .
Eu nu stiu ce se poate face. Nu stiu cum se pot transforma politistii in functionari cinstiti care sa nu ia mita. Sa le creasca salariile, poate? Dar, sincer, circulatia din Bucuresti pare tot mai haotica, masinile tot mai numeroase si mai bengoase, soferii tot mai impertinenti. Si asa, ca chestie, am vazut mai multe Loganuri in Franta, decit in Romania
andira spune:
Eu sunt in stare de soc.
Tocmai ne-am intors de la mare, si am trecut pe langa cel mai grav accident cred ca din ultimele luni incoace. Pe drumul dinspre mare spre Buc, la iesirea din Valul lui Traian.
5 morti, 4 raniti grav, dintre care 2 copii.
Cand am trecut noi pe langa masini (nu chiar pe langa, soseaua era blocata), eram insa la cam 100m, 3 dintre cei decedati erau inca la locul accidentului, 2 in cate o masina, unul pe jos. Mi s-a facut rau. Nu va pot spune in ca stare erau masinile dupa o ciocnire frontala, la peste 130km / h. Ne-am uitat dupa urme de frana, n-am vazut, cred ca nici n-au apucat sa reactioneze.
Plecasera deja 3 salvari, venise unitatea de descarcerare, plus o dubita de Servicii Funerare.
Am aflat acum de la stiri cauza: unul din soferi s-a apucat sa depaseasca fara se se asigure, si rezultatul a fost cel pe care l-am vazut... exact ceea ce ma inspaimanta cand plec din Bucuresti... ca oricat de atenti am fi, se poate ivi un idiot care sa vrea sa depaseasca, si sa ne trezim cu el in fata...
Din cauza unuia, au platit toti.
Se mergea apoi in liniste, cuminti, fara isterii de Schumacher, toata lumea cred ca era traumatizata. Dar ma intreb cat o sa-i tina pana vor redeveni soferii isterici, pentru care nu conteaza decat sa ia fata, sa ajunga cu 5min mai devreme nu conteaza unde, fara sa tina cont de oricine altcineva s-ar afla pe strada langa ei...