Alaptatul-Help Line-(9)
Raspunsuri - Pagina 18
blue_hat spune:
Stancutza, multumesc de sfat, o sa incerc sub dus. Probabil de la sutien + tampoane de san + rochie s-au presat prea mult sanii ..
ama1357 spune:
veronica: daca nu vrea, nu te agita e ok si asa... este important sa manance carnita... de proteine are nevoie... lasa-l cateva zile... asa cam 2 saptamani pana sa-i dai iarasi legumele si ai sa vezi ca le va manca.
parmezanul se da doar o lingurita si este pentru calciu... alte branzeturi stagionate nu se dau... branza de vaci, de capra... din alea apoase, sa le numesc asa, ca nu stiu cum as putea sa le numesc...
in ceea ce priveste coada la pediatra si la noi este... dar eu una sunt tipul de persoana care pune intrebari, ma duc cu lista pe hartie ca sa nu le uit si pana nu-mi raspunde la toate nu ies afara...
eu am diversificat deja un copil si mi-a fost tare usor cu metoda "italiana" incat si acum incerc la fel dar nu ii prea plac mancarurile de bebelusi asa ca l-am trecut pe mancarea noastra... sa vezi cum mananca... am grija sa gatesc mai sanatos, fara prajeli si cu putina sare, restul isi mai pune in farfurie si uite asa ii dau si lui.
puisorul spune:
Veronica, nci fetita mea nu era prea incantata de legumele fierte. Dar de cand le fac la abur le mananca cu placere.Le-am gustat si eu si sunt mult mai bune la abur. Eu ii adaug si gogosar si parca iese mancarica mai dulce.
Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
veronicka spune:
puisorul , ce tip de aparat cu aburi folosesti?
am citit la diversificare ca o mama pune in legume usturoi si asa le manaca, stie careva daca ii permis la varsta de aproape 7 lunui ac leguma?
ama salut prezenta ta si la subiectul diversificare
http://community.webshots.com/album/563804150HZBgfghttp://community.webshots.com/album/564423497VFSaCi poze noi
Veronica -mami lui Marc-Andrei
paulush spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blue_hat Buna, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la o problema care, dupa mine, are legatura cu alaptatul. De ieri ma doare un mamelon, de fapt o zona punctiforma de pe un mamelon. Uitandu-ma mai bine la zona dureroasa mi se pare ca arata ca o mica ridicatura in varful careia parca se vad unul-doua puncte de culoare alb-galbuie. Durerea apare nu doar cand suge bebita, ci si la simpla atingere a zonei. Ar putea sa fie oare vreun canal infundat? Sanul in rest nu ma doare, nici macar tot mamelonul, ci doar partea respectiva. M-as mira sa fie canal infundat, ca bebita suge tare bine, are experienta deja :), iar laptele de obicei imi tasneste si curge usor. Daca s-a mai confruntat cineva cu asa ceva, va rog spuneti-mi ce ar putea sa fie. Oricum, daca nu trece in cateva zile, ar trebui sa ajung la dr, dar problema e ca e tare greu cu copilul mic. Multumesc anticipat |
Blue hat,
Poate ca intre timp s-a rezolvat problema ta.
Poate fi o perla de lapte, un punct foarte dureros care de obicei se strapunge cu un ac. Un medic te-ar putea ajuta, pediatru, ginecolog, la urgente. Alteori bebelusul insusi elimina punctul.
blue_hat spune:
Paulush .. nu s-a rezolvat :( Am incercat sub dus si nu a mers. Apoi
mi-am zis sa las sanul cateva zile in grija micutei mele, poate reuseste ea sa elimine cele 2 puncte. Acum vad ca a disparut unul din cele 2 puncte albe si dureroase, a mai ramas unul singur.
E destul de dureros si sub dus, cand masez, si cand suge mititica, mai ales ca de vreo cateva zile ma suge ca in prima luna, iar acum face 6 luni. Sper sa fie o faza trecatoare, ca daca in prima luna ma sculam la 2-3 ore noaptea, acu ma scol din ora in ora si nu se potoleste din plans decat la san. Dorinta mea cea mai mare e sa
Sper sa se rezolve si cu durerea asta mai repede, ca aveam impresia ca dupa prima luna de chin cu alaptatul, mi s-au format bine canalele, mi s-au batucit mameloanele si nu o sa mai am probleme.
Nicoleta spune:
Blue_hat, aseara si eu aveam un punct la unul din sani, s-a mai micsorat, nu e dureros insa. Astept sa il rezolve fi-miu, desi sanul stang nu e favoritul lui...
Nicoleta, mami de Stefan (27.01.2003)si de Matei (25.04.2008)
ama1357 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blue_hat Paulush .. nu s-a rezolvat :( Am incercat sub dus si nu a mers. Apoi mi-am zis sa las sanul cateva zile in grija micutei mele, poate reuseste ea sa elimine cele 2 puncte. Acum vad ca a disparut unul din cele 2 puncte albe si dureroase, a mai ramas unul singur. E destul de dureros si sub dus, cand masez, si cand suge mititica, mai ales ca de vreo cateva zile ma suge ca in prima luna, iar acum face 6 luni. Sper sa fie o faza trecatoare, ca daca in prima luna ma sculam la 2-3 ore noaptea, acu ma scol din ora in ora si nu se potoleste din plans decat la san. Dorinta mea cea mai mare e sa Sper sa se rezolve si cu durerea asta mai repede, ca aveam impresia ca dupa prima luna de chin cu alaptatul, mi s-au format bine canalele, mi s-au batucit mameloanele si nu o sa mai am probleme. |
acum poate preceti printr-un puseu de cretere, daca zici ca suge ca in prima luna... asta e o faza trecatoare!
in ceea ce privesc durerile la sani, intr-o noapte cand mi-a cerut Cristian sanul i l-am dat si am adormit. m-am trezit de dimineata cu niste dureri... nu luase bine sanul si vreau sa zic ca am tras vreo 3-4 zile pana si-a revenit pielea!!!
asa ca fetelor, stati linistite ca se mai poate intampla!
pupici si bafta multa
blue_hat spune:
Nicoleta si Ama, multumesc de incurajari
Initial m-am bucurat de suptul asta intens ("haide mama, papa si desfunda canalele" :), apoi am vazut ca se ingrosa gluma, mai ales noaptea. O sa treaca si puseul asta, apoi vin dintii :D
Probabil ca punctele alea s-au format ca dimineata o mai iau uneori langa mine sa ii dau sa suga culcata; cine stie, nu o fi buna pozitia aia.
veronicka spune:
ajutor!
de cand am iceput diversificarea bebele meu nu mai suge numai noaptea , adica numai cand ii semiadormit si atunci detul de putin si mi-e frica ca nu isi mai ia minimul necesar de laptic.peste zi nu suge aproape deloc chiar daca ii este ff foame trage de 5 ori si gata se agita de numa .azi i-am dat fructe si dupa 4 ore nu a vrut sa suga numa de 3 ori /i-am dat dupa in somn si cand s-a trezit nu a mai vrut. azi nu i-am dat legume care le papa numai in scarba si nu o sa-i dau nici cereale in speranta ca o sa revina putin la titica care de la bun inceput nu au fost ff buni prieteni .
ce sa fac?
http://community.webshots.com/album/563804150HZBgfghttp://community.webshots.com/album/564423497VFSaCi poze noi
Veronica -mami lui Marc-Andrei