Ce sa le arat polonezilor despre Romania?
Cum asa?Pai in 1 august plec in Polonia la un proiect,schimb de experienta ce reuneste mai multe tari.O sa avem fiecare tara rezervata cate o seara in care o sa trebuiasca sa prezentam ceva.....despre tara noastra.Toata actiunea se incheie cu o parada a portului populareu mai mult pentru asta merg...iubesc pur si simplu portul popular.
Ce putem sa prezentam?Muzica(ne-am gandit sa ii invatam un mic dans),mancare traditionala,obiecte specifice de pe la tara ceva specific de la noi
Voi ce ziceti?Daca ati fi in locul nostru?Precizez ca suntem in grup de 7 copii...Sunt atata de multe ca nu stim ce alegem....sarmalute mamaligute...?
Daca aveti timp ,va rog sa ma ajutati cu sugestii.Prezentarea trebuie sa tina o ora...
Va multumesc
Raspunsuri
crisseis spune:
Poti sa le vorbesti despre "minunile noastre"(vezi ca gasesti pe net , ca se facuse o clasament): Brancusi, Sighisoara, manastiri, Curtea de Arges, mocanitza, Portile de Fier, etc.
Apoi le poti spune despre dansuri populare si obiceiuri pitoresti.
Succes.
Andrada spune:
Polonezii fac sarmale exact ca si noi si e considerata mincarea lor nationala, au si cirnati la fel ca noi, toba, caltabosi.
Si au si cozonac numai ca e cu mac nu cu nuci,
Eu cred ca toata lumea apreciaza niste prajituri bune,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
ladyJ spune:
....si mamaliga fac polonezii,ca a noastra.
Poate niste ´´poale-n brau´´ le-ar placea,sau genul de placinta care se face in Ardeal,cu varza,urda...
Le poti vorbi despre Brancusi si operele sale,despre Delta Dunarii,despre Dracula
ionica spune:
Icoanele pictate pe lemn sunt superbe si cred ca ar fi de interes .
Ai mai putea sa faci o prezentare PPS cu maanastirile din romania,Sucevita,Moldovita,Voronet,sunt monumente de mare valoare si ar trebui sa ne mandrim cu ele.
Mamaliga,ce sa spun,nu prea ne reprezinta.
http://fr.youtube.com/watch?v=wQAthxUjkpY
buli spune:
ideal ar fi ca tu sau unul din copii sa lucrati ceva acolo: sa coaseti un servet cu motive populare, sa pictati o icoana, nu mai vorbesc de incondeiat oua sau olarit.
e f buna ideea cu invatatul dansului.
poate gasesti un filmulet cu un mester olar sau cu o femeie care tese/toarce sa ruleze in timp ce voi dansati sau stati de vorba.
o sa fiti imbracati in costume populare?
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
Simonix spune:
Eu am locuit 4 ani in Polonia - Cracovia (un oras superb, o tara deosebita, un popor de la care chiar avem ce invatza - asta off-topic ) Din experienta proprie stiu ca polonezilor le-au placut la nebunie sarmalele noastre. Da, au si ei sarmale (golabki se cheama) dar sunt facute cu foaie de varza nemurata... Si sunt maaaari ... si au un sos de rosii. Sunt cam insipide. Ei bine, cand au gustat sarmalutze romanesti woooow ... i-au dat pe spate Singura problema este ca, desi sunt un popor care iubeste varza sub toate formele ei , polonezii nu au varza murata intreaga. Adica o sa gasesti varza deja tocata, insa foaia intreaga pt a face sarmale - nie ma! Asa ca nu stiu cum veti reusi sa gatiti sarmalele, noi aduceam foi de varza congelate din tara
Au mai apreciat placinta cu branza sarata - asta pentru ca la ei nu exista telemea. Taaare ciudata li s-a parut Ce altceva ... ah, ciorba de burta - de fapt orice ciorba facuta cu bors. Ei au tot felul de supe + o chestie care se cheama barscz czerwony ( o supa acra de sfecla rosie) + zurek (o ciorba acra, facuta cu bors in care pun carnati si oua fierte - f buna, de altfel). Insa nu au ciorbitze ca la noi acasa.
Ah, ce dor mi s-a facut de Polonia Daca mai imi vine vreo idee, va spun SUCCES !
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
b.nica spune:
Simonix esti scumpa!
Mai, cu priceperea noastra in cele culinare,nu cred ca rezista nicio natiune!
Si stiti voi ca prin stomac trec tote gandurile bune!
deya spune:
Uite mai de manastiri uitasem........la power point ne-am gadit si noi.SI la gatit off ca astia nu ne-au zis daca ne ofera ceva probabil ca o sa trebuiasca sa meergem de acasa cu totul dupa noi...
Bulida o sa fie o parada,sunt un fel de zilele orasului,satucului si o sa fie parada abia astept si o sa purtam costume
Simonixstii ceva in materie de preturi?Shoppingul e accesibil?
Va multumesc,nu in ultimul rand si va mai astept
michela09 spune:
deya, poate ne arati si niste poze cand te intorci, sa vedem cum v-ati descurcat!
Succes!
Mihaela