Concediul de vara al familiei, sfaturi&recomandari
Concediul de vara al familiei este perioada cea mai frumoasa a anului. Pe carari de munte sau pe plaje in plin soare, alaturi de cei dragi... Sentimentele durabile de dragoste si tandrete ale membrilor familiei se re-aprind si se re-confirma - acum are loc acel timp de calitate pentru care merita toata munca orelor de serviciu din timpul anului. In padurile frumoase ale Carpatilor sau pe plajele Marii Negre, Mediterane sau pe orice alta insula ce va primeste cu drag, aveti insa grija ca acest timp special al vacantei, alaturi de cei dragi, sa va fereasca de neplaceri. www.desprecopii.com/info.asp?id=1418" target="_blank">Iata sfaturile si recomandarile de sanatate de la noi.
Va uram un concediu frumos si nu uitati sa faceti multe poze pentru ca urmeaza in toamna un concurs de fotografii cu poze din vacantele voastre.
Sa reveniti sanatosi si voiosi! Mult soare!
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/
Raspunsuri
avmaria spune:
Desprecopii, multumim pt articol, si pentru urarile de vacanta placuta. Va dorim de asemenea, o vacanta minunata.
L-am citit pt ca si noi ne pregatim de vacanta, si ieri am fost la pediatru sa facem un vaccin si sa primim reteta cu farmacia de vacanta. Noi plecam in Asia, pediatra s-a cam stresat dar am linistit-o cu faptul ca sant 2 spitale private "internationale" unde mergem, in caz de problema, Doamne fereste.
Ma asteptam la o lista lunga de medicamente si de fapt e foarte scurta : antitermic, antidiareic, dezinfectant, colir (asta la cererea mea ca am avut probleme de conjunctivita cand ne era lumea mai draga). Nu antibiotic, nu spray contra tantarilor. Chiar am intebat-o cum de nu-mi da antibiotic caci ea e mai prapastioasa ? S-a uitat la mine cu subinteles si n-a spus nimic. M-am bucurat, pt ca eram pe aceeasi lungime de unda. De unde stie un parinte care nu e medic daca afectiunea e virala sau cauzata de o bacterie? Nu prea stie, si de multe de ori, de frica, administreaza antibiotic. Da, intradevar, in multe tari nu se vinde antibiotic fara prescriptie medicala. Dar eu ma gandesc asa : daca ajungi in situatia in care copilul iti este tare bolnav, nu-i scade febra cu antitermice etc, ideal il duci la un medic. Daca esti in Romania -la mare, la munte , no problem. Daca esti in strainatate, fa in asa fel incat sa ai o asigurare medicala care sa-ti permita acesta vizita la spital fara costuri suplimentare. Nu ezita sa dai cativa lei in plus pe o asigurare, dar nu te apuca sa joci rolul medicului si sa dai copilului medicamente preventiv. De asemenea cu sprayurile de tantari, mare atentie ! Extract de lamaita e una, spray anti-insecte (repulsiv) e alta, si e nociv pt copilasii mici. De asemenea, imi permit sa zic atentie cu cremele cu cortizon (o spun in cunostiinta de cauza, fiul meu are dermatita atopica si a avut eruptii foarte urate in ultima vreme, si desi am reteta acasa, inca nu am cumparat nimic si m-am ferit ca de nu stiu ce de cortizon). Sfatul meu, nu dati cu creme cu cortizon la orice mancarime sau inflamatie.
Hai sa plecam optimisti in vacanta, sa nu ne stresam la fiecare asezat pe iarba ca vom fi muscati de capuse, sa ne permitem si un pantalon scurt si sandale in zona Ardealului la munte, sa avem placerea sa mancam si intr-o bomba de restaurant de "o stea" daca e singura deschisa in zona sau daca n-am ramas cu multi bani - fara sa o consideram ca o dovada de curaj suprem ca tocmai am infruntat eroic salmonela sau botulismul. E important sa fim avizati, constienti de pericole -si multumesc Desprecopii pentru efortul depus, pentru aceste sfaturi utile - ca sa putem lua anumite decizii in cunostiinta de cauza. Dar hai sa lasam un pic lucrurile sa curga de la sine, sa privim frumusetile din jur fara teama permanenta a pericolului ce ne poate paste la tot locul... Sa fim constienti de eventualele probleme dar sa incercam sa nu ne inchidem intr-o bula de cristal, mai devreme sau mai tarziu va trebui sa iesim afara, si atunci vom fi si mai putin imuni si deci mai in pericol.
Vacanta placuta tuturor, cu sau fara pereche de ochi in dotare pt reaprinderea sau reconfirmarea tandretei !
desprecopii spune:
avmaria multumesc pentru adaugiri la lista de prim ajutor. Intrebare: in ce zona mergi si a fost nevoie sa faceti vaccin?
Nu stiu care sunt regulile in functie de tara.
avmaria spune:
Desprecopii, sa stii ca nici medicii nu cunosc neaparat regulile cu vaccinurile in functie de tara. Pediatra, desi parea sa fie destul de bine informata- noi mergem pe insula Bali, in Indonezia, stia ca nu e nevoie de tratament anti-malarie, contrar celorlalte insule din Indonezia - a sunat la un numar unde un robot i-a dat lista vaccinurilor necesare pt aceasta destinatie - si noi fiind la zi a rasuflat usurata, nu era nevoie de nici un vaccin suplimentar.
Noi mergem mai departe anul asta dar genul acesta de destinatie ramane o exceptie. Eu am exemplificat cu cazul propriu in ideea de a sublinia importanta asigurarii medicale in cazul in care calatorim peste hotare, o spun din experienta mea caci de multe ori am considerat aceasta asigurare ca fiind bani aruncati, acuma vad lucrurile altfel, si acesti in jur de 30 euros cat a costat o asigurare ii privesc acum ca pe un bilet no stress si nu ca pe o cheltuiala la care pot renunta usor. Si partea buna-i ca farmacia se reduce si ramane loc de suveniruri in bagaje ! Eu am plecat 6 luni in America de sud cu 3 tricouri si 3 perechi de sosete dar cu 2 tupperware-uri mari pline de medicamente ! Acuma imi vine sa rad, cand ma gandesc ca pana si in Bolivia gaseai necesarul in farmacii si mai ales cand imi amintesc ca m-am intors cu tupperware-urile aproape pline acasa. Pt ca eu insumi am fost foarte stresata pe vremuri si-am carat farmacia dupa mine, mi-am permis sa intervin pe acest topic, pe care, repet, il consider foarte util si binevenit. Si mai e un aspect - cum calatoresti - daca mergi cu masina, normal ca pui de toate ca doar cara masina. Io ma refer mai degraba la mersul cu avionul, trenul - cand fiecare gram de bagaj e pretios.
desprecopii spune:
da asa e, de multe ori caram cu noi tot felul de medicamente de parca acolo nu s-ar fi inventat aspirina sau paracetamolul. insa e bine sa le ai in bagaj decat sa cauti farmacia in miezul noptii.
Si noi am fost uimiti ce multe medicamente erau in farmacia unui orasel din Cuba.
vacanta frumoasa in Indonesia, si noi vrem sa mergem acolo si poate ne spui cum si ce ai experimentat acolo.
Cristina_C spune:
http://www.traveldoctor.co.uk/vaccines.htm
La sfarsitul paginii este harta lumii si se poate afla ce vaccinuri sunt recomandate pentru fiecare tara, pe continente.
b.nica spune:
Hai sa va dau si eu unele sfaturi ca sa dam posibilitatea unor carcotasi sa condimenteze topicul dar daca ma ascultati sa nu aveti probleme.
Pe langa cele spuse:
Nu beti apa,nu mancati, fara sa va asigurati de sursa;probleme:regim hidric,orez,Smecta;daca prindeti un salcam in zona, mancati frunze crude(fara gluma!)sau puteti face un ceai.
Trusa de prim ajutor:apa oxigenata, rivanol si pansamente sterile.
Eu nu plec in vacanta fara trusa mea de Homeopatie de urgenta;pt. ca nu vreau sa stric topicul puteti sa va interesati la medicii homeopati.
Roxie spune:
Ar fi bune mai multe sfaturi legate de raul de masina. IN septembrie ne asteapta un drum lung pana in Grecia, si fetita mea are rau de masina. Ce medicamente se pot adminstra la varsta de 2 ani jumatate pentru a preveni raul de masina? Noi am avut pastilute Gravol, dar trimise de cineva din Canada, ca la noi nu sunt, si este destul de complicat sa o rog sa ne mai trimita, plus ca mi-e jena sa o deranjez pentru asa putin, pastilutele astea au fost foarte eficiente. IN farmaciile din Romania ce gasim impotriva greturilor, care sa poata fi dat si la copii?
La lista de bagaje as mai putea adauga: reductorul pentru WC si/sau olita (ca deh, am invatat si noi sa cerem la toaleta), un medicament pentru raul de masina (ptr adulti sau copii), suzetele eu zic ca una de rezerva e putin, noi cel putin am reusit sa pierdem 4 in doua saptamani. , perie de biberoane si tetine, betisoare ptr urechiusele celor mici, periutele lor si pasta lor de dinti.
Roxie, bubulutza Denisa (23 decembrie 2005)si bebe Mihnea Sebastian (11 ianuarie 2007)
fritz spune:
Buna fetelor! Eu am cumparat de la farmacia Dona, se pare ca doar la acest lant de farmacii se gaseste, niste acadele din plante: roinita, verbina, ghimbir, din ce imi mai amintesc. Exista si pentru dureri de gat, etc. Nu stiu sa va spun exact cum se numesc, dar sigur le depistati, de obicei le tin chiar pe tejghea, la vedere. Inca nu pot spune cat sunt de eficiente,ca de cand le-am luat nu am avut nici un drum lung cu masina, dar merita incercat. Vacanta placuta va doresc!
maju spune:
CE POT SA VA SPUN NOI AM FOST ANUL ACESTA IN MAMAIA LA HOTEL,,PESCARUS,,SI A FOST SUPER PANA CAND FIICEI MELE I SA FACUT RAU SI VARSA INTRUNA AM MERS LA FARMACIE SI NE-A DAT METROCLOPRAMID PICATURI SI SARURI DE REHIDRATARE SI IA MERS SUPER.