Canada, noul El Dorado...?

Raspunsuri - Pagina 33

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

N-am facut nici o gluma cu capsunarii si nu am intentionat sa folosesc cuvantul cu vreun sens peiorativ, defaimator sau ofensator (daca asa s-a inteles, scuze).
L-am folosit in sensul de roman care pleaca din Romania strict sa lucreze eventual cu un scop punctual (e.g. sa-si faca casa), fara ganduri de stabilire prin tarile calde.
Romanii nu sunt primii, turcii la vremea lor au facut acelasi lucru, nimic rusinos in asta.

Chiar ma intrebam cand o s-o aud pe aia cu mancarea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Citat:
citat din mesajul lui Hilde
[Eu am mai vazut o statistica acum cativa ani undeva care spunea ca dupa 15 de ani de Canada, imigrantul este mai bine decat nativul. Presupun ca dupa o perioada incepe sa "master" si el regulile pietei.

15 ani trec ca miine ...ajunge barbatul roman la 35...mai pui 15...si la 55 iese la pensie cu reumatism..si apoi apare iar aici pe net cu alt subiect...."Am pensie mica...sa mai stau in CA sau sa ma mut in Ro"

Guestus... nu zic ca nu ai dreptate si ca nu o sa vezi o gramada din astia, dar iar asta e o optiune personala si nu are legatura cu sistemul.. daca ajungi in situatia sa nu ai o pensie decenta aici la cate posibilitati si avantaje iti ofera sistemul e o chestie personala ca si chestia cu joburile... in plus multe firme ofera pensii private, pe viata, sau contribuie ele la un fond de investitii cu cat contribui si tu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

uite aici titlul copiat de pe un forum de canada..
"job negru de noapte in sanitation" ..habar nu am ce inseamna...si apar 6 insi care se ofera ...isi dau nr de telefon sa fie contactati sa inceapa munca.
astia sint capsunari sau nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecs2008 spune:

Ideea de capsunari nu ar trebui sa rusineze pe cineva. Este doar o denumire generala pentru persoanele care au plecat din Romania pentru o perioada determinata si care vor sa se intoarca si sa isi continue viata acolo, dupa ce au reusit sa stranga o suma de bani. "Capsunari" sunt peste tot in lume. Aici in Canada lumea nu se jeneaza de munca, oricare ar fi ea. Nu le e rusine sa fie gunoieri sau administratori de bloc, sau altceva. Stiu oamenii care si-au schimbat meseria dupa 30 de ani din singurul motiv ca s-au plictisit sa faca acelasi lucru si au gasit interesant sa faca/sa invete si altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Valentina, cred ca glumesti cu raspunsul ala; nu stii decit o singura tipa in Canada, nu vrei sa emigrezi, n-ai pus piciorul la viata ta pe aici, dar iti dai cu parerea pentru ca *noi*, care am plecat dupa jumatate de viata petrecuta in Romania, avem acolo familiile si prieteni, ne intoarcem anual, etc- ne dam cu parerea despre Romania; nici nu mai spun nimic, doar
in legatura cu intrebarea despre colegi, pai cam 80% dintre cei cu care lucrez sunt quebecosi get-beget, cu radacini pe aici de 400 de ani incoace.

avmaria, tu vezi agresivitate sau misto in toate opiniile care te contrazic, bag de seama.

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Alecs2008

Ideea de capsunari nu ar trebui sa rusineze pe cineva. Este doar o denumire generala pentru persoanele care au plecat din Romania pentru o perioada determinata si care vor sa se intoarca si sa isi continue viata acolo, dupa ce au reusit sa stranga o suma de bani. "Capsunari" sunt peste tot in lume. Aici in Canada lumea nu se jeneaza de munca, oricare ar fi ea. Nu le e rusine sa fie gunoieri sau administratori de bloc, sau altceva. Stiu oamenii care si-au schimbat meseria dupa 30 de ani din singurul motiv ca s-au plictisit sa faca acelasi lucru si au gasit interesant sa faca/sa invete si altceva.

adica ala ce pleaca la IBM sau la MIT ca researcher sa lucreze 1 an e tot capsunar?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

Avmaria, eu nu ma simt deloc neindreptatita; este insa aiurea rau sa te uiti in jur, sa vezi ca-ti merge bine, ca amicilor tai le merge bine, ca clasamentele privind nivelul de trai al tarii in care traiesti iti confirma impresiile, etc- si sa tot citesti pe cineva cu alta locatie care insista, si insista ca te inseli pentru ca fratele/bunicu/vecinu/nepotu' s-a intors;

iti spun yo ca poate tu nu stii...tu iti iei ca sistem de referinta Ro si stirile de la ora 5 ...si atunci spui ca uite draga ce bine o duc ...
dar daca iti iei ca sistem de referinta Ca....atunci stai bine sau nu?
daca arunc yo un ochi pe forumurile de emigrare in ca gasesc zeci de doritori la anunturi gen "munca la negru de noapte...cine se ofera"

si culmea este ca mai sint unii aici care fac si glume pe seama "capsunarilor"....si la ei in ograda nu au timp sa se uite

Guestus eu nu ma uit la stirile de ora 5, nu sunt interesata sa prind posturi romanesti la tv, imi ajunge forumul DC la general, de multe ori; apropo, dar tu nu erai ocupat pe la subiectul acela cu medicii romani ?

Korina, fericita de tine- cunosti toti romanii care-au emigrat, esti beton in sociologie si i-ai impartit in doua categorii pe toti!

vezi ce-a scris dodo mai sus poate intelegi despre ce e vorba, a sintetizat foarte bine dinscutia

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Edip
[
Guestus... nu zic ca nu ai dreptate si ca nu o sa vezi o gramada din astia, dar iar asta e o optiune personala si nu are legatura cu sistemul..

pai nu are legatura cu sistemul...dar daca tu ajungi la 35 ani in Ca....si 2 ani te antrenezi cu slujbe la negru sa inveti societatea ..sa capeti experienta ...esti deja cu 3 pasi in spate sau nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

OK, Canada este o tara minunata, un ElDorado si toate cunostintele mele (dar absolut toate ) ale caror exemple concrete vi le-am dat - sunt niste incapabili, incompetenti, trantori, carora nu le place sa dea zapada.

Mult succes in inversunarea voastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korina spune:

korina, tu de unde ai picat ? din luna ? ... ce treaba are Lucian Bute cu emigrarea ?? ce treaba au parintii in varsta care vin in vizita si e normal sa vrea inapoi, acasa, ca doar acolo au trait 50-60 poate si mai multi de ani ...?? compari aiurea... de ce vorbesti sau pretinzi sa simtim toti ca tine ? mie nu mi-e dor (deocamdata)

Poate tu ai picat din luna,eu in nici un caz,traiesc cu picioarele pe Pamant aici ,in Montreal.Nu fac de loc comparatii aiurea,asta este adevarul,numai ca sunt unora carora le place sa epateze si sa denatureze adevarul.Spuneam ca Lucian nu vrea sa ramana aici definitiv,si are tot ce-i trebuie d.p.d.v. material,si nu ma refeream la emigrarea lui,pt ca oricum n-a fi nevoie de asa ceva,oricum el este binevenit aici.Iar de parinti spun ca nu le place aici,si vor sa se intoarca cat mai repede in Romania.Si ce daca au trait toata viata lor acolo?daca ar fii bine,nu vrea sa stea aici?Tu faci parte din categoria celor care dupa 5 ani de stat aici spun ca inca nu vor mearga in tara,ca n-au ce face acolo si ca nici nu vor sa auda de asa ceva.D-aia merge Romania asa prost,dar sincer m-as bucura daca toti cei ca tine ar pleca de acolo.......

Mergi la inceput