Canada, noul El Dorado...?

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

Irinai.

1. Acei prieteni nu aveau de ce sa plece….visul/ moftul se plateste…si se confirma inca odata ca banul «mult» estompeaza greutatile din jur, insatisfactiile sociale, morale, politice…ca daca astea avea un pretz adevarat pt ei, nu ar mai fi contat asa de mult materialul….nu e de ajuns sa fi workoholic in canada…adica nu cred ca isi doreste nimeni sa munceasca mult ,de dragul de a munci, conteaza si ce muncesti, nu cat…pt ca asta iti da satifactie…deci ei nu sunt un model …sunt un caz aparte…s-apoi iertata sa-mi fie observatia, ca na, suntem niste virtuali si ne permitem analize...dar pe mine nu ma mai impresioneaza demult un X-ulescu care a ajuns intr-O functie de conducere pe tzspe mii de dolari…asa cum spunea cineva mai inainte, tocmai pt ca noi am trait ro, iar majoritatea dintre voi nu ati trait, ci doar comentat si vizitat niste tari…nu pot sa nu pun la indoiala calificarile profesionale, calitatile si meritele celor «ajunsi» ..pt ca am si eu ffff multe exemple de «ajunsi» …asa cum se ajunge in Ro…daca erau intr-adevar niste somitati, ca sa exagerez un pic, sa stii ca nici astia de aici nu ar fi refuzat asa niste oameni.. . stiu si ei sa aprecieze un «portofoliu»…ca nu au gasit decat telemarketing…ori nu au stiu cum sa caute, ce si pe unde..ori intr-adevar atat valorau. Cred ca v-ati invatat de cand cu salariile alea cu multe 0-uri in coada, sa credeti ca oamenii chiar valoreaza banii aia..

2. Inginer in ro nu e egal never, ever cu inginer in Canada, fara burta pe carte, forget ca te ia cineva de inginer…iar profe de franceza din ro am vazut destule aici …care vorbesc mai prost decat mine, atat de literar ca nimeni nu le intelege , desi, sunt tolba de carte…dar de carte…«romaneasca»..si chiar daca ar fi asa, doar din Ro se poate judeca cat de rau e sa fii administrator de bloc…si mai ales rusinos. Daca te-a prins 40 de ani si nu ai apucat pe meserie, atunci, da, tre sa te intorci, daca mai ai la ce…

3. Daca la 20 de ani, dupa studii aici nu s-a integrat..perfect plauzibila intoarcerea…ramane de vazut, mai incolo la maturitate, cum va gandi mutarea …

4. Caz de familie modesta si fericita. Sunt sigura ca la un moment dat pot face mai mult daca vor.

5. Ce e aia finantist in RO ? ca de la ghiseu la VP de banca…toti se numesc finantisti…cu finantele aici chiar nu mori de foame…si se poate intra in breasla destul de usor…daca e doar vanzatoare inseamna ca asta vrea…

Din 5 cazuri, 3 s-au intors, iar cei care au ramas sunt etichetati ca nu s-au realizat, dar recunosc ca le place si sunt fericiti .ce inseamna la tine : NU S-AU REALIZAT…dupa tiparele romanesti ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Hai ca devine funny subiectul asta

Eu chiar nu inteleg pana unde si ce anume se doreste sa se demonstreze. Este clar ca depinde foarte mult de la ce pleci, si ce ti se poate oferi in alta parte.

Hai sa fim seriosi, voi ce ati fi facut in cazul persoanelor din exemplul Irinei? Cel mai probabil ati fi facut acelasi lucru. V-ati fi ales sa traiti exact acolo unde stiti ca traiti mai bine.

Stati acum sa analizati fiecare caz si sa spuneti - a, ala-i prost, a, ala nu face prea multe parale? Sigur daca era destept prindea cine stie ce job? Da, si eu cunosc un caz, o tipa super desteapta, doctorat si MBA, care la fel, s-a intors. Sper ca nu o sa spuneti si de ea ca-si lua banii degeaba prin RO.

Erau pur si simplu cateva exemple de oameni. Nici mai buni, nici mai prosti. Oameni ce au incercat si au avut optiunea de a alege. Au hotarat sa se intoarca pentru ca stiau ca le poate fi mai bine in RO. De la asta si pana la a ridica in slavi Canada ca tara a tuturor posibilitatilor e cale lunga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ari spune:

Ehei, generalizarile astea ne omoara, mama lor de generalizari!!!

Eu una ma retrag de la acest subiect, ca am impresia ca am un zid in fata si de cate ori incerc sa transmit un mesaj, dau cu capul in el.

Va doresc dezbatere placuta si, daca e posibil, fara prea multa inversunare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

http://www.mercer.com/qualityofliving

Top 5 cities - Americas
Vancouver, Canada (4th)
Toronto, Canada (15th)
Ottawa, Canada (19th)
Montreal, Canada (22nd)
Calgary, Canada (25th)

Lorelai

May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina1973 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ktrinel

Irinai.

2. Inginer in ro nu e egal never, ever cu inginer in Canada, fara burta pe carte, forget ca te ia cineva de inginer…

Scuze Ktrinel, dar aici e total eronat. Nu fac nici o referinta la celelalte meserii, dar la cea de inginer pot sa ma exprim in cunostinta de cauza, pt. asta fac eu.
Nu am lucrat de la bun inceput ca inginer, am fost desenator in primele luni, apoi am aplicat pt. PEO(Professional Enginners of Ontario), am trecut interviul deci nu a trebuit sa dau nici un examen din domeniu. Imediat ce am trecut interviul, le-am zis la servici si am primit automat postul de Engineer in Training. A trebuit numai sa dau examenul de Legi si Etica, pe care-l dau toti din PEO, indiferent unde ai studiile facute. Intre timp mi-am facut si experenta inginereasca pe care o cer ei si uite asa am job-ul de inginer. Eu nu consider ca a fost chiar asa greu cum zici tu. Singurul mare plus pe care l-am avut au fost cei 5 ani de proiectare din Romania.
Iar la noi in companie sunt o gramada de ing. cu facultatea facuta prin alte colturi ale lumii: chinezi, indieni, iugoslavi, rusi, etc.
In urma cu ceva ani, era mai greu sa intri in PEO, trebuia sa dai cateva examene, dar acum au schimbat politica si e mult mai usor decat inainte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Ina, tu vorbesti despre Ontario, Ktrinel vorbeste de Quebec, lucrurile stau diferit; sotul meu e inginer,lucreaza ca tehnician, pe un salariu bun-e drept,dar daca nu-si trece toate cele patru examene (a trecut de doua, mai are doua) pentru a accede la ordin, n-are nici o sansa niciodata sa fie angajat ca inginer (chiar daca face surveillance de santier- ce fac si ingineri de fapt)

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina1973 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

Ina, tu vorbesti despre Ontario, Ktrinel vorbeste de Quebec, lucrurile stau diferit; sotul meu e inginer,lucreaza ca tehnician, pe un salariu bun-e drept,dar daca nu-si trece toate cele patru examene (a trecut de doua, mai are doua) pentru a accede la ordin, n-are nici o sansa niciodata sa fie angajat ca inginer (chiar daca face surveillance de santier- ce fac si ingineri de fapt)

http://www.floriinro.ro/

Corect spus, trebuia sa precizez ca ma refer numai la Ontario.
Bafta multa sotului la examene!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

da, m-am referit la Quebec. si de fapt , toate cazurile mentionate de irinai sunt din quebec, bag mana-n foc...sunt tipice exemplele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Ari, eu inteleg ce vrei sa zici cu decenta, dar din Romania e greu de asimilat faptul ca la aceeasi bani ai o calitate mai buna a vietii aici.
Si eu n-as numi Canada tara tuturor posibilitatilor, ca e mai greu sa faci invarteli si primul milion, au law enforcement mai serios
Dar e o tara cu porti deschise; insa nu pentru plangaciosi, nu pentru cei ce nu pot sta pe picioarele lor, nu pentru cei care nu stiu meserie sau nu pot functiona in limba straina (e greu nu numai sa muncesti in limba straina, dar nici sa mergi la medic nu e chiar usor; sau la sedinta cu parintii), nu pentru cei care se tem sa se revalideze profesional (n-o fi imposibil examenul de legi si etica ca inginer, insa tot cere studiu, aplicatie si deschidere mentala).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina1973

Citat:
citat din mesajul lui Ktrinel

Irinai.

2. Inginer in ro nu e egal never, ever cu inginer in Canada, fara burta pe carte, forget ca te ia cineva de inginer…

Scuze Ktrinel, dar aici e total eronat. Nu fac nici o referinta la celelalte meserii, dar la cea de inginer pot sa ma exprim in cunostinta de cauza, pt. asta fac eu.
Nu am lucrat de la bun inceput ca inginer, am fost desenator in primele luni, apoi am aplicat pt. PEO(Professional Enginners of Ontario), am trecut interviul deci nu a trebuit sa dau nici un examen din domeniu. Imediat ce am trecut interviul, le-am zis la servici si am primit automat postul de Engineer in Training. A trebuit numai sa dau examenul de Legi si Etica, pe care-l dau toti din PEO, indiferent unde ai studiile facute. Intre timp mi-am facut si experenta inginereasca pe care o cer ei si uite asa am job-ul de inginer. Eu nu consider ca a fost chiar asa greu cum zici tu. Singurul mare plus pe care l-am avut au fost cei 5 ani de proiectare din Romania.
Iar la noi in companie sunt o gramada de ing. cu facultatea facuta prin alte colturi ale lumii: chinezi, indieni, iugoslavi, rusi, etc.
In urma cu ceva ani, era mai greu sa intri in PEO, trebuia sa dai cateva examene, dar acum au schimbat politica si e mult mai usor decat inainte.

Ma bag si eu in seama la subiectul asta. Sotul a lucrat la Daewoo in Ro. 4 dintre prietenii si colegii lui de acolo au plecat in Canada. Toti 4 lucreaza ca ingineri la companii mari, precum Honda si GM. Nu au dat nici un test. A cantarit mult ce au facut in Ro, cum s-au prezentat la interviu si ce stiu sa faca. Toti 4 o duc bine si s-au realizat cat de cat: casa, masina, concedii.
Si ca tot a venit vorba despre ingineri, am si un caz nerealizat. El sef prin Ro (genul de om "timpul trece, leafa merge") care nu a reusit sa se adapteze in Canada, toate puteau nasului lui, si a facut cale intoarsa in Ro balacarind de zor ce tara de rahat e Canada.
Si eu am prieteni in Ro care castiga salariile alea mari de le ziceti voi. Sunt economisti si se ocupa cu fondurile Phare. Insa ei stiu prea bine ca daca ar pleca din tara nu ar face banii aia, ar fi necesar sa mai faca niste cursuri sa lucreze ca economisti si nu ar sta bunicii cu copilasii.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput