Canada, noul El Dorado...?

Canada, noul El Dorado...? | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Conform www.expres.ro/articole/detalii-articol/811471/Canada-elimina-vizele-pentru-romani-E-bine-sau-rau/" target="_blank">ziarelor, Canada va elimina in curand vizele pentru romani. Asta inseamna ca, pe strazile Canadei se va auzi mai des limba romana. Stiu ca diaspora canadiana a facut pana acum cinste Romaniei: au ajuns acolo oameni cu studii care s-au integrat perfect societatii canadiene. Din pacate au plecat oameni de mare calitate din Romania spre Canada.

Ce se va intampla insa dupa ce vizele vor fi desfiintate?

Cum vad romanii si cum vad romanii-canadieni acest lucru?

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Upiiii! Canada sosesc!

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Pai daca se va umple de romani probabil ca romanii care sunt mai demult acolo vor fugi in alta parte ca doar de mentalitatea romaneasca au fugit si de ce mai e rau pe aici.
Imi amintesc ca atunci cand am vizitat Niagara sora mea a vazut un grup de tziganci cu fuste colorate si puradei atarnati de gat, nu stiu daca erau romani, poate, dar sora mea a fost oripilata si a spus ca daca au ajuns si acolo trebuie sa fuga in alta parte. Eu abia atunci am realizat ca pana acolo nu vazusem picior de tzigan in Canada.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

quote:
citat din mesajul lui desprecopii

Conform www.expres.ro/articole/detalii-articol/811471/Canada-elimina-vizele-pentru-romani-E-bine-sau-rau/" target="_blank">ziarelor, Canada va elimina in curand vizele pentru romani. Asta inseamna ca, pe strazile Canadei se va auzi mai des limba romana. Stiu ca diaspora canadiana a facut pana acum cinste Romaniei: au ajuns acolo oameni cu studii care s-au integrat perfect societatii canadiene. Din pacate au plecat oameni de mare calitate din Romania spre Canada.

Ce se va intampla insa dupa ce vizele vor fi desfiintate?

Cum vad romanii si cum vad romanii-canadieni acest lucru?

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Si nu cred ca vor da buluc pentru ca si acum daca vrei sa te duci te duci, nu te impiedici de viza pentru ca viza turistica ti-o iei, problema e ca e prea departe si asta nu se va schimba cu scoaterea vizelor. Te costa 800 euro numai biletul de avion ca sa nu mai zic de cat faci pe drum.

Fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Pentru "linistea" romanilor si a canadienilor, vizele nu se scot cel putin o perioada de 4-5 ani de acum incolo. Asa ca avem destul timp sa studiem si sa ne dam cu parerea despre cum vor navali romanii (adica noi?) in Canada.

Adevarat este ca: din pacate foarte multi romani de valoare au plecat in Canada, si multi romani plecati acolo (legal, au emigrat) se intorc in tara.

O zi buna

Clau si Alessia Maria 13 iulie 2007

printesa mea Alessia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

stati linistiti, nu da nimeni navala ... nici in canada nu mai umbla cainii cu colacii in coada ... am multi prieteni care s-au intors de acolo si altii care s-ar intoarce dar le e rusine, ca au plecat pentru "o viata mai buna" si au dat de altceva ... eu cred ca cine s-a descurcat in canada se putea descurca foarte bine si aici in tara
chestia cu canada e cam ca si cu "pomul laudat"

noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

nici eu nu cred ca se va da navala acolo.
vor fi precis niste conditii, in locul vizelor...

copii mei au zburat duminca la Montreal, si doar biletul pentru fata a costat 900 de euro, pentru baiat mai scump putin...1140 euro. plus taxele la ambasada, taxa de insotitor... deci....costa foarte mult ca sa se ajunga acolo...., iar Canada nu e ca Spania, Italia, unde poti gasi usor de lucru... cine locuieste acolo stie prea bine.

emigrarea intr-o tara departata presupune niste schimbari, noi inceputuri, (mai de jos), acomodare cu noua tara, multe....
cine se gandeste la emigrare ar fi bine sa ia in calcul cat de pregatit este pentru schimbare...ce e dispus sa faca acolo....iar daca aici ai o situatie cat de cat buna, servici bun, casa, masina,etc, etc... acolo situatia va sta altfel in primii ani...

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giani spune:

Eh, partea cu marea calitate e cam exagerata, au plecat oameni cu neste diplome de meserie, in marea parte ingineri... cred. S-apoi nu toti o dau in bara, unii chiar duc o viata obisnuita p-acilea, as zice ca marea parte momentan, nu se intorc, ca au de mers la serviciu, ori concedii, crescut copii si pisici

Mergi la inceput

Nicaieri nu umbla cainii cu covrigi in coada , sau nu mai exista acel pamant al fagaduintei cum era odata unde sa te duci si sa te astepte cu casa si cu jobul la scara avionului.
Totusi nu se poate compara Canada cu Romania nici la case nici la joburi ca sa nu mai vorbesc la mediul si ambianta in care iti duci viatza de zi cu zi.
Sora mea a terminat aici ASE si era buna si apreciata unde lucra chiar a ajuns director economic dar degeaba, nu avea nici o sansa sa-si ia o casa sa-si intemeieze o familie asa ca s-a urcat in avion si a luat-o de la zero cu studiile si de la munca de jos dar nu a regretat nici o clipa pasul facut.
Acum, dupa 5 ani si nustiucate cursuri absolvite tot nu si-a echivalat facultatea si nu a ajuns director dar macar lucreaza in meseria ei si are un salariu acceptabil si si-a cumparat prima ei casa. Si inca ceva: ea a dat acolo pe o casa pe pamant cu 3 dormitoare si terasa si garaj, jumatate din cat am dat eu aici pe un apartament nou.

Fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

quote:
citat din mesajul lui kariguld
[iar Canada nu e ca Spania, Italia, unde poti gasi usor de lucru...

Cei care aleg Spania, Italia, si cei care aleg Canada sunt diferiti, pe aproape prin Europa merg cei care vor sa faca a quick buck pt o casa de exemplu, cei care nu vorbesc engleza fluent scris citit socotit si nu au educatia si experienta cerute de o meserie de professional (sigur ca merg si professionals in Europa, dar aleg dupa alte criterii).
Aici atractia e in primul rand faptul ca residenta permanenta se obtine usor si ieftin, imigratia e 99.9% legala, deci vin cei care au intentia sa ramana de tot sau pt mult timp. De gasit de lucru e usor, avem unemployment 3.5% deci e clar ca numai cine nu doreste nu munceste.
Ce anume...dupa facultati :-) Dar a "incepe de jos" nu e o conditie, foarte multi romani isi fac meseria de la inceput (daca au una si daca stiu limba; daca nu, nu).
Daca s-ar scoate vizele, nu stiu cat de atractiva ar fi Canada pentru muncitorii ilegali, se cam cer acte de obicei la angajare, sindicatele sunt puternice si e frig afara:-)
De unde or fi scos astia stirea, ca eu nu am gasit-o nicaieri, nici la CBC, nici la Globe and Mail?!! si personal m-as bucura tare sa se scoata vizele, unu mama nu vrea sa mearga la ambasada pt ca e departe, si doi orice pas in directia liberei circulatii e un pas inainte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caro spune:

ce Eldorado, bre? cu recesia care ne paste precum vaca neagra? uite colea: http://www.reportonbusiness.com/servlet/story/RTGAM.20080708.r-economy08/BNStory/Business/home
si cu greenback-ul care-a lesinat de tot.... Sa ne fereasca al de sus de recesie in SUA, ca am imbulinat-o... de la New Brunswick pana-n BC, si nu-i iarta nici pe albertani, cu tot petrolul lor!

Mergi la inceput