Chiar poate fi cineva rece in fata suferintei?
Am cunoscut din intamplare o familie cu un bebelus, care, din pacate necesita masaj kinetoterapeutic. Stiind ca prietena mea cea mai buna lucreaza in domeniu, am trimis aceasta familie la ea la clinica cu toata increderea. Au stabilit telefonic un pret/sedinta. Toate bune si frumoase... pana azi, cand primesc un telefon de la prietena mea , care, foarte indignata si furioasa imi spune ca nu-i mai primeste la masaj pt ca nu a primit nici macar un leu de la ei ( spaga bineinteles). Si, ce ar face ea daca a-r accepta asa clienti, ar trai doar din salariu? Pai ce,eu nu stiam ca ea si-a ales meseria asta doar pt ca se castiga bine din spaga, mai ales intr-o clinica particulara...
Degeaba am incercat eu sa-i explic ca familia aceasta este de la tara, si ca au venit in Bucuresti cu chirie, pt ca au bebelusul bolnav si trebuie mers cu el la dr. ( sufera si de insuficienta renala) parca vorbeam cu peretii, ea imi repeta intr-una ca nu trebuie sa fie induiosata de suferintele altora, ca altfel nu a-r mai castiga nimic, si ca in lumea asta ca sa reusesti, chiar si sa traiesti, trebuie sa dai bani. I-am inchis telefonul, dar nu inainte de a-i spune ca si ea este mama, si ar fi putut fi copilul ei in situatia asta, pt ca boala nu alege....
Acum stau si ma gandesc, cum poate avea cineva inima de piatra, sa poata ramane indiferent in fata suferintei unui om, unui copil nevinovat. Chiar au pus stapanire banii pe acesti oameni, le-au impietrit sufletele? ....
http://b1.lilypie.com/CAyRp2.png
Raspunsuri
Deianira spune:
Off topic: nu-ti cunosti prea bine prietena cea mai buna.
Cat despre reactia ei: , la fel ca a majoritatii medicilor carora le-am fost eu pacient. (de restul nu stiu)
maru spune:
tie ti-a cerut bani cand te duceai la masaj?
acu na, si prietena mea care m-a salvat de nenumarate ori nu o facea total dezinteresat, o mana spala pe alta, dar nici nu mi-a cerut ceva vreodata in fatza!
Doamne'ajuta!
POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/
cllaudia spune:
Clinica unde lucreaza ea este pt recuperare fizica, prin fizioterapie, kinetoterapie, si altele... iar specializarea ei este strict terapia pt bebelusi si copii, care au sanse mai mari de recuperare decat au adultii. Multumesc lui Dumnezeu, copilul meu nu a avut nevoie, si sper sa nu aiba vreodata nevoie de astfel de recuperare...
http://b1.lilypie.com/CAyRp2.png
maru spune:
tu ai sunat-o pe ea inainte sa ii trimiti pacientii?
ca probabil te refuza, si stiai cu cine ai de a face de atunci!
eu tot n-am inteles de ce te-a sunat pe tine, ce sa faci tu, sa le spui alora sa sara cu ciubucul?
am revenit, am recitit si sunt, acu si mai socata!
pai si mandra asta iti mai e prietena?
ce nesimtire, mama ce perdaf ii trageam la telefon!
daca te mai suna, daca te mai intalnesti cu ea, spune-i ca de acum o sa directionezi pacientii la alta clinica!
Doamne'ajuta!
POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/
ladyJ spune:
Of doamne si uite asa moare si ultima urma de omenie din noi!
Prietena ta este unul din multii oameni pentru care doar banul conteaza.Mai presus de absolut orice.
Cand e vorba sa li se intample acestor oameni o nenorocire,plang cu lacrimi de crocodil implorand ajutor.Atunci se ´´omenesc´´,adica devin oameni din nou.Pacat ca doar cand dam de greu ne aducem aminte ca suntem oameni.
Inca ceva,aici nu e vorba ca face pro bono sedintele astea,Maru draga.Familia plateste,problema e ca NU DA SPAGA pe langa plata asta.
Si doamnei sa-i fie rusine,ea lucreaza la particular din cate am inteles deci nu are salariul unui bugetar la stat.
Eu merg in Bucuresti doar la particular la doctor.Si nu le dau spaga nici sa stea in cap.Pentru ca platesc cu varf si indesat consultatiile acolo.
Si daca dau peste vreo nesimtita cu e prietena ta,Claudia, nu vreti sa stiti ce taraboi fac.Apropos,sper sa nu dau vreodata de ea
Se pare ca nu iti cunosti bine prietena.Sau fosta prietena? E extrem de urat ce a facut,in situatia in care e vorba in primul rand de un copilas si de o familie nevoiasa.
miflore spune:
Ce urat....Si cat tupeu sa te sune pe tine si sa-ti spuna asa ceva!
Mihaela si Ana Maria
Poze AICI
Cristina_A spune:
Cum adica nu-i mai primeste pe clientii care nu lasa spaga? Prietena despre care vorbesti este angajata acolo, deci are un sef sau un supervizor, nu? Mai ales ca e o clinica privata. Reclamatie.
Nu stiu cum se face ca eu niciodata nu las spaga nicaieri, dar nu-mi amintesc sa mi se fi intamplat pana acum sa fiu tratata prost din cauza asta.
Clover spune:
Te rog sun-o pe prietena ta si spune-i sa citeasca acest topic ca ce-o sa ii citeasca ochii n-o sa ii placa deloc.
Eu nu am nimic impotriva cu atentii din cauza salariilor mici, da nu suport conditionarea tratamentului de spaga doar ca sa isi permita doamna doctor perle la gat si ultimele sandale. Si cred ca nu pricep, vrea spaga la clinica particulara? Pai sa-si faca ea cabinet si sa ia tot profitul.
szivarvany spune:
Eu as intreba-o daca nu ar putea face exceptie, sa ia totusi un pacient care nu poate da spaga, atata timp cat restul dau.
Doamne, ce oameni de nimic traiesc pe Pamant !!!
Oare ea cum s-ar simti sa aiba un bebelus bolnavior, Doamne fereste ??? La asta s-a gandit vreo clipa atunci cand si-a propus sa refuze acest copilas ???
Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3
Annie80 spune:
Imi pare rau ca ai asemenea prietena! probabil si prietenia cu tine o avea un interes ascuns.....
Si imi pare rau sa aud cat de multe asistente se fac asistente doar de dragu spagii si nau ic de suflet si chemare pt a alina o suferinta si a spune o vorba buna ..pacat!
Eu sunt anti spaga si nu dau.nici macar cand am nascut n-am dat si informat si sotu ca o sa iasa urat daca da...si el a dat, ca era disperat (nush de ce) speculeaza momentu numai ca sa scoata bani in plus.
Sincer sunei sa-si schimbe meseria pe una mai banoasa, daca asta nui convine.
Si greseala e a noastra ca noi , pacientii ii invatam cu spaga, noi le dam. NOI nu ar trebui sa e mai dam.
Si mai penibil e sa nu primesti un pacint c ani tia dat ca nu a vut de unde, e strigator la cer!
------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.