Poate fi o solutie?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

quote:
citat din mesajul lui mi_ro

De ce va certati ca cineva are o curiozitate in fiecare saptamana. Conteaza asta? Conteaza solutia. Si pentru cei care sunt enervati ca cineva are anumite curiozitati lunare, saptamanale sau zilnice trebuie sa stie ca nu sunt obligati sa raspunda la subiect. Eu chiar raspundeam si ma gandeam ca mai da cineva o solutie la problema si cand colo fetele se cearta pe faptul ca se deschide un nou subiect.
Pe mine chiar ma deranjau cei care treceau pe strada cu cainele si il lasau sa faca pe unde ii vine. Am fost anul trecut in tara pentru 5 luni si-mi scoteam copilul afara pe la ora 9-10 iar pe alee intalneam din metru in metru cate un kk si credeti-ma ca nu erau facuti de maidanezi. Aveam unul pe scara care era extrem de curat si isi ingropa ceea ce facea. Stapana lui care il hranea avea grija sa faca curatenie dupa el. Problema erau cei care-si scoteau cainii intre 5 si 7 dimineata. Daca am atras atentia cuiva ca ar trebui sa faca curatenie dupa propriul caine s-a uitat la mine ca la ultima gaina sovietica si a plecat mai departe. Problema este ca daca nu o sa schimbe mentalitatea oamenilor nu o sa fie nici curatenie. Trebuie foarte multe facute in Romania, trebuie gasite solutii pentru schimbarea mentalitatii oamenilor ca nu este nici o rusine sa iei cu punguta fecalele cainelui si sa le pui la cos.
Daca ar fi sa nu am rude si prieteni in Romania nu stiu daca as veni asa de des. Mi-e tare draga tara dar am avut experiente neplacute sau chiar din ce in ce mai neplacute de cate ori am fost in vizita. Si-mi pare rau, tare rau ca avem o tara frumoasa.
B.nica sa stii ca mie chiar imi plac curiozitatile tale.

Mihaela
http://www.hi5.com/friend/photos/displayUserAlbum.do?albumId=119318750&ownerId=166574282

Mi-ro, dar ce legatura are cu indienii din poveste?

Asta cu stransul dupa propriul caine o stie toata lumea ca se intampla in tarile civilizate, nu e o noutate.
Nou ar fi sa ne spuna cineva ca a gasit o metoda care s-o faca sa functioneze.
Iar sa le dai la caini 1$ pe luna ca la indieni ca sa faca de buna voie la buda....greu de crezut ca ar aduce rezultate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Deci raspunsul la problema e foarte simplu - nu stiu de ce ne-am scarpina urechea stanga cu degetul mijlociu de la mana drepta sau cum o fi: daca se va aplica legea, atunci va fi curat, nu se va mai claxona, nu se vor mai scuipa coji de seminte pe strada, nu s-ar mai da Travia manele la tot cartieru etc etc etc...

Eu cred ca subiectele astea sunt din categoria "vital social issues and stuff with www.bundyology.com/sfg/505k.jpg" target="_blank">Kelly"

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

aoleo...atac cu bomba la persoana.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
citat din mesajul lui Letitia1

Cointeresarea eu o vad asa: te prezinti la biroul x cu cinci rahati de ciine intr-o punga (dimensiunea si lungimea prestabilita)- ti se dau 5 euro. Sa vazi auntci tiganii (care vad in orice chestie de genul asta o oportunitate de afaceri) cum ar face cozi nesfirsite la aceste birouri! Dar macar tara ar mirosi a flori!

Letitia,Letitia,chiar asa zici matale?
Adica recunosti asa in gura mare pe un forum bublic ca o anumita minoritate din Romania,chiar si in schimbul recompensei financiare ar fi muuult mai harnica si mai receptiva decat marea majoritate????
OAU,ce tare!
Pai atunci sa punem mana sa invatam sa facem si noi la fel.Atat in domeniul curateniei cat si al afacerilor,NU?

Si serios vorbind,tu chiar ai o problema cu minoritatile.
Iti recomand sa consulti un psiholog.Ura asta are si ea o cauza...si e pacat ca te macina pe dinauntru si poate iti urca si tensiunea,doamne feri!

On topic acum....se cauta solutii pentru a nu ne mai impiedica de rahati? Pai e simplu.Bunul simt.Care din pacate nu se cumpara si tot din pacate,ne lipseste cu desavarsire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

La "Psihologie" a aparut un subiect la care chiar as fi raspuns, dar nu pot trece de la subiectul de aici la cel de acolo, nu-mi pot schimba dispozitia. Si, iata, mi-am amintit ca am cumparat la un moment dat o mancare de animale pe care scria ca micsoreaza cantitatea si amelioreaza mirosul eroului subiecului nostru. Continea o planta, nu-mi mai amintesc exact...Daca nu imi mai amintesc, e clar ca nu am apreciat respectivul produs.

Si acum, desi nu as fi crezut, voi da un raspuns serios. Teoretic este revoltator sa consumi banii unei colectivitati (impozite sau taxe locale) pentru a recompensa un comportament normal. Logic pare mai corect sa amendezi persoanele care au un comportament anormal. Dar, in unele cazuri nu se pune problema corectitudinii ci a rezultatelor. Sa ne gandim la satul din India. Inteleg ca satenii in cauza isi faceau nevoile unde nimereau. Presupun ca au fost amplasate toalete in sat, dar satenii au continuat cu vechile obiceiuri (si eu am vazut in parc, la noi, in Romania, adica in Europa, indivizi care preferau boschetii si in vazul lumii, din moment ce am vazut, desi existau pe aproape toalete). Ei, bine, atunci s-a luat o masura, care pare absurda, dar a avut rezultate. Ca sa-i amendeze, de exemplu, ar fi fost necesar...sa-i surprinda (necesar crescut de jandarmi sau cum s-or numi la indieni). In plus, probabil respectivii sunt atat de saraci incat nu ar fi putut plati amenda. Sa-i bage in inchisori ar fi fost si mai costisitor. Probabil faptul ca existau peste tot....resturi, ducea la imbolnaviri care, din nou, costau statul. Astfel s-ar putea ca statul indian sa fi luat ce mai ieftina masura.

Acum nu-mi trece prin cap cum ar putea fi aplicata masura la proprietarii de caini. Dar ar putea fi aplicata, de exemplu, la acele blocuri care nu au contract cu nicio firma de salubritate si gunoiul se arunca pe geam. Cei care locuiesc in blocurile acelea locuiesc ilegal, nu au servici, deci amenda nu o vor plati. Sa le dam bani sa stranga gunoiul? Din taxele NOASTRE locale?! S-ar putea sa fie ce mai ieftina solutie. Fiindca, din cand in cand, firma de salubrizare trebuie sa aduca masini, buldozere si alte asemenea si sa curete si tot din taxele locale platim. Sa-i evacuam? Jandarmi, scandal si....se intorc. Sa-i lasam asa? Se imbolnavesc si tot costa (facand abstractie de latura umana...). Repet, a le oferi o mica suma de bani pentru a pastra curatenia ar putea fi cea mai ieftina solutie. Bine si vor duce gunoiul in alta parte...Ei, bine, atunci sa "le cumparam" gunoiul....
Si atunci....Gata, am obosit. Nu am vrut decat sa scriu ca solutia nu este deloc atat de absurda pe cat pare....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Mai am o intrebare, complet off topic (dar chiar nu are rost sa deschid un subiect pentru asta!): daca cineva deschide un subiect si are multe, multe raspunsuri, face zeci de pagini, persoana in cauza are vreun avantaj? Ca, in acest caz, sunt doua teme cu care mergi la sigur: cainii si medicii. As dori ca niciuna din categorii sa nu se simta atacata de alaturare, este pur intamplatoare....

Mergi la inceput