S-a dus o cariera - 2
Topic antenterior:
S-a dus o cariera
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
Raspunsuri
orchid spune:
quote:
Initial creeata de marius
Topic antenterior:
S-a dus o cariera
Marius Pernes
Pagina legislativa
Am citit primul mesaj din topicul anterior - nu am timp sa citesc raspunsurile.
Parerea mea este ca daca un profesor nu este in stare sa "urmeze" standardele profesionale si sa ofere un exemplu demn de urmat pentru elevi, nu are ce cauta in invatamant. In Australia ar fi pierdut jobul imediat datorita incalcarii celor doua aspecte mentionate mai sus.
loryi1974 spune:
quote:
Originally posted by orchidquote:
Topic antenterior:
S-a dus o cariera
Marius Pernes
Pagina legislativa
Parerea mea este ca daca un profesor nu este in stare sa "urmeze" standardele profesionale si sa ofere un exemplu demn de urmat pentru elevi, nu are ce cauta in invatamant. In Australia ar fi pierdut jobul imediat datorita incalcarii celor doua aspecte mentionate mai sus.
Vezi,in Roamnia acum renuntam la tot felul de prejudecati.Prin urmare,doamna in cauza are toate sansele sa devina erou national,sacrificat pe altarul mentalitatii invechite a romanilor.
Este ok daca o profesoara/educatoare/judecatoare/politista/asistenta medicala apare in ipostaze nude pe internet,cine ce are cu viata lor "personala"?
Atata a clamat doamna ca i s-au furat pozele sau filmele incat nu exista nicio reclamatei la Politie,asa cum ar fi normal.Oare de ce?
orchid spune:
quote:
Originally posted by loryi1974quote:
Originally posted by orchidquote:
Topic antenterior:
S-a dus o cariera
Marius Pernes
Pagina legislativa
Vezi,in Roamnia acum renuntam la tot felul de prejudecati.Prin urmare,doamna in cauza are toate sansele sa devina erou national,sacrificat pe altarul mentalitatii invechite a romanilor.
Este ok daca o profesoara/educatoare/judecatoare/politista/asistenta medicala apare in ipostaze nude pe internet,cine ce are cu viata lor "personala"?
Atata a clamat doamna ca i s-au furat pozele sau filmele incat nu exista nicio reclamatei la Politie,asa cum ar fi normal.Oare de ce?
Scuza-ma Loryi1974 dar n-am inteles ce ai zis - e de bine sau de rau?
Moralitatea nu este o prejudecata. Daca aceasta idee este folosita ca o scuza in Romania, la fel cum si spaga data medicilor este "justificata" prin salariile mici pe care medicii le platesc atunci nu pot decat sa-i compatimesc pe cei care gandesc asa.
La urma urmei medicii au jurat sa aiba grija de bolnavi, iar jobul profesorilor este asemanator - ei sunt cei care formeaza "mintea" copiilor. Moralitatea este direct implicata aici.
Daca singurele argumente pro sunt mentalitatea invechita si dezinhibitia atunci pentru mine aceste argumente nu fac doi bani.
loryi1974 spune:
In Romania actuala,moralitatea reprezinta un concept comunisto-securist etc.
Argumentele pro filmarii si difuzarii pe internet de asemenea momente artistice(in lipsa reclamatiei la Politie,eu inteleg ca nu i-a furat nimeni filmultele,ci le-a postat cu propria mana) sunt:revolutionarea mentalitatii invechite,dezinhibitia si argumentul suprem:ce fac eu in viata personala nu priveste pe nimeni.
Eu personal sunt impotriva limitartii libertatilor dobandite cu atata chin,chiar am pledat constant pentru mentinerea cadrului democratic in RO,numai ca doamnei in cauza nu i s-a incalcat nimic.Daca ea considera ca i s-a incalcat vreun drept,depunea macar o amarata de plangere la Politie.Faptul ca plangerea nu exista,mi-a intarit convingerea ca si le-a postat singura cu anumite scopuri.Iar noi i-am plans de mila de pomana.
kariguld spune:
quote:
Originally posted by loryi1974
Daca ea considera ca i s-a incalcat vreun drept,depunea macar o amarata de plangere la Politie.Faptul ca plangerea nu exista,mi-a intarit convingerea ca si le-a postat singura cu anumite scopuri.Iar noi i-am plans de mila de pomana.
cam asa m-am gandit si eu...cand a postat pe internet, trebuia sa se astepte ca va fi descoperita....atata timp cat nu a venit cu o declaratie, explicatie....chiar i-am plans de mila, degeaba!
Kari
Letitia1 spune:
S-a vazut clar ca filmele sint "regizate", numai bune pentru youtube. Din pacate n-a preconizat ca o sa aiba asa o audienta "romaneasca"! (am inteles ca ea sa dadea un fel de italianca). Ghinion, ce mai, dar in momentul cind lucrezi cu publicul, e bine sa eviti " to share" asemenea intimitati cu toata lumea!
try spune:
Mqqm, ma indoiesc ca la scoala lui fi-miu ar accepta-o (mai ales daca o sa mearga in final la o scoala catolica ). Dar ma indoiesc si de faptul ca i-ar descoperi aia de la HR trecutul unless cineva le da un tip, ceva.
Daca ar fi dupa mine, ca banuiesc ca aici ai batut cu intrebarea ta, n-are decat sa profeseze franceza cat vrea si in ce scoala vrea atat timp cat subiectul discutiilor dintre ea si copii nu are in nici un fel de-a face cu filmele ei sau alte preocupari de genul asta.
Sunt din cei cu permisivitati mai mari, adica nu ma intereseaza prea tare ce faci tu atat timp cat nu intri peste mine in casa sau in viatza mea, n-am nimic gratuit nici cu homosexualii, nici cu negrii, nici cu evreii, si nici cu o profesoara care isi posteaza din motive de sexual satisfaction (daca o face din alte motive gen: bani, exhibitionism e alta mancare de peste) filmele pe un site specializat. Dar pot sa inteleg cand altii nu sunt de acord cu asta si pot sa inteleg de ce nu si-o doresc profesoara. Si stiu sa ma supun majoritatii fara prea multe comentarii. Adica n-o sa ma vezi in fatza scolii pichetand pt drepturile de profesie ale profesoarei respective.
Acuma cei ce nu vor s-o mai vada vreodata la catedra, n-au decat sa nu-i permita sa mai profeseze vreodata (au acest drept), din punctul meu de vedere subiectul e incheiat din moment ce ea si-a dat demisia (sau a fost demisa de minister sau orice alt for o fi demis-o). Dispare de la catedra si gata. Asta e maximul ce i-l poti cere unei persoane intr-o astfel de situatie, dincolo de asta orice comentariu ramane doar la stadiu de comentariu.
CriPOD spune:
try, de fapt eu bateam altundeva: chiar si in lumea libera si civilizata la care tinde Ro, nu i s-ar permite sa mai predea. "Binevoitori" exista si vor exista intotdeauna, nici nu are rost sa discutam. N-aveam treaba cu tine personal cand am intrebat, erai doar singura din diaspora pe care am putut-o intreba, nefiind constipata.
Si sa fiu foarte, foarte on-topic: in concluzie, "cariera" e ratata si pt Canada, nu doar pt Ro. Si daca nu si-o rata in Ro si venea in Ca si cineva "tip"-uia inspectoratul si-o rata aici. Si atunci care-i rostul cercului astuia mare de 50 de pagini, cand totul e atat de simplu?
Llaura spune:
Nu e nevoie de nici un tip. Ca sa predai pe aici in scolile publice trebuie sa obtii un permis de predare, pentru care se cer un nr de cursuri de psihologie, pedadogie, etc + un anumit nr de ore deja predate. Ca sa folosesti orele predate in Romania catre obtinerea acestui permis, se cere o hartie emisa de inspectoratul romanesc in care sa scrie ca autorizatia de a preda in Romania nu ti-a fost retrasa, pe scurt ca nu ai fost dat afara.
Tanti profesoara cu pricina a demisionat din functia de directoare, si nu din invatamant, ca nu e tot aia, deci, dupa cate scrie prin ziare, si-a pastrat dreptul de a preda in Romania.
In eventualitatea in care ar intentiona sa aplice pt un permis de predare canadian, (teoretic) e la latitudinea inspectoratului local ce o sa ii scrie in hartia respectiva (considera evenimentele o greseala pt care a platit deja si nu zic nimic, sau o considera un pericol pt elevi si deci unfit sa faca meseria si atunci zic, etc etc).Ideea e ca au ocazia.
Regulile sunt aceleasi si pentru homosexuali, negri si evrei.
paula2003 spune:
Din pacate in Romania s-a dus de rapa tot invatamantul. Stiu ce vorbesc. Ma gandesc cu groaza ce vor invata copii mei.
Paula & www.flickr.com/paula_tinta" target="_blank">Paul (03.01.2006) & www.flickr.com/paula_tinta" target="_blank">Alexandra (13.12.2003)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=9c7152888cafc1187f281&skin_id=0 br / " target="_blank">Copiii nostri
www.youtube.com/watch?v=TNCb0PvlUS0" target="_blank">Copiii nostri 1