Unde gasesc o familie defavorizata care sa merite?
Raspunsuri - Pagina 12
balaioara spune:
Se cauta o familie defavorizata si vrednica!
De ce defavorizata, de ce vrednica?
Defavorizata pentru simplu fapt ca oamenii in situatii critice se multumesc cu putin. Prin urmare se cauta oameni defavorizati pentru a munci gratuit! Pentru un acoperis si ceva de bagat in gura! Cu cat creste nivelul de trai, cresc si pretentiile! De ce vrednici? Pentru a fi o mana de lucru eficienta.
Ce este altruist in acest anunt? Cand incercarea de a gasi mana de lucru ieftina/gratuita este evidenta! Indiferenta pentru modul concret in care se vor descurca oamenii necajiti pe mine ma revolta. Indiferenta fata de situatia umilitoare si stresanta in care se vor afla atunci cand vor avea de facut investitii, vor avea de cumparat rasaduri, seminte, solutii, etc.
Pe de alta parte, este putin probabil ca oameni aflati in situatii ... "defavorizate" - mai simplu oameni fara casa, fara viitor, fara speranta - sa fie initiati in ale agriculturii, sa fie capabili sa gestioneze o gospodarie si sa planifice tot ceea ce e de planificat pentru a se descurca fara nici un ban din afara!
maraki spune:
quote:
citat din mesajul lui mariamunteanu
Ok si daca B.nica nu poate sa le dea bani, atunci sa nu dea nimic ? Asa gandesti tu - ori bani, ori nimic ? Pana la haine e vorba de o locuinta si de mancare, pe care eu inteleg ca B.nica le asigura. Fiecare da ce poate, da ?
Maria
Parca era vorba ca vor manca din roadele pamantului...daca nu ai bani atunci nu poti pretinde sa iti munceasca cineva pe mosie.....nu stiu de ce am avut impresia ca Nica este in strainatate...oricum asta nu schimba situatia de fatza.
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
balaioara spune:
quote:
citat din mesajul lui marakiquote:
Ok si daca B.nica nu poate sa le dea bani, atunci sa nu dea nimic ? Asa gandesti tu - ori bani, ori nimic ? Pana la haine e vorba de o locuinta si de mancare, pe care eu inteleg ca B.nica le asigura. Fiecare da ce poate, da ?
Maria
Parca era vorba ca vor manca din roadele pamantului...daca nu ai bani atunci nu poti pretinde sa iti munceasca cineva pe mosie.....nu stiu de ce am avut impresia ca Nica este in strainatate...oricum asta nu schimba situatia de fatza.
Plata muncii prestate se face prin oferirea unei locuinte si prin oferirea hranei obtinute prin munca in gospodarie. Nici nu ar fi asa rau daca in agricultura nu ar fi necesare si investitii. Stiu aceste lucruri de la soacra mea care dupa pensionare s-a mutat la tara, si care are mari cheltuieli cu munca la camp. De aceea cred ca este imposibil sa incepi sa cultivi fara sa ai un fond considerabil!... Poate ca mai tarziu, cand s-ar realiza venituri din productie, ar fi cum ar fi. Dar pana la prima productie, trebuie facute primele investitii. La acest lucru ma refer eu, la primele investitii inainte de prima recolta din care sa iasa venit. Si nu mi s-a raspuns clar de unde primii bani investiti?
balaioara spune:
quote:
citat din mesajul lui denizelquote:
Denizel, am citit mesajele citate de tine, dar si pe cele postate de persoane care au pareri pozitive bazate pe experienta cunoscuta in mod direct. B-nica a spus ca suporta cheltuielile de renovare a casei, urmand ca familia vrednica sa munceasca gradina pt. sine.
Te intreb: atunci cum traiesc familiile nevoiase care locuiesc ingesuite cate 6 persoane in 2 camere in conditii grele, cu o curte mica ? Muncind cu ziua pe la unul si pe la altul pt. cativa bani si o masa pe zi. Ei bine, familia in cauza ar trai intr-o casa mare, ar munci o gradina mare si din productie si-ar asigura mancarea. In plus, mai pot munci si in alta parte.
Iar cu hainele vechi e relativ - ce inseamna pt. unii vechi e purtat 2 sezoane si arata ca nou, iar pt. altii reprezinta un lux pe care nu si l-ar putea permite. Eu am dat un sifonier intreg femeii de serviciu din bloc si a venit cu surorile si fetele ei, s-au bucurat grozav si chiar au plecat imbracate cu lucrurile acelea. Una dintre ele - grasa - atata mai tragea de bluze ca sa-i vina si ei, era cea mai fericita cu o bluza care pocnea pe ea.
Maria
mariamunteanu, este clar, si aici gandim diferit.
Eu sunt pentru plata muncii cu bani, tu esti pt. plata muncii cu orice altceva in afara de bani. Esti probabil de parere ca saracilor nu le sta prea bine cu bani in buzunar.
Eu sunt pt. "omul defavorizat are dreptul sa isi cumpere ce haine doreste, cu banii castigati din munca lui", tu esti pt. "omul defavorizat tre' sa se multumeasca cu ce ii dau eu".
Incheiem si de asta data discutiile, in regula? :-)Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
E dureros de adevarat ceea ce scrii. Se spune ca banul... nu trage la sarac! Nu trage, atata timp cat munca sa este evaluata dupa statutul sau de om necajit, si nu dupa gradul sau de dificultate.
Sigur, exista multi oameni avuti pe la tara care angajeaza oameni foarte saraci, cu ziua, pentru un blid cu mancare. Sunt chiar si copii in situatia de a munci la bogati pentru o farfurie cu mancare.
Si aici se exploateaza in mod evident statutul de defavorizat al celui ce munceste si nu isi permite sa se opuna cerand mai mult, atata timp cat el nu are ce manca!
RAMONELLA spune:
Sincer eu m-am gandit la chestia asta de mult timp.Daca as avea bani,as face o ferma mare,cu case,unde sa aduc familii nevoiase care sa munceasca si sa se intretina din roadele pamantului.
Nu vad de ce le-as da bani,din moment ce le dau casa si pamantul pe care il lucreaza.Daca vor intradevar sa munceasca si sa se intretina,se vor descurca ei.La tara cum traiesc oamenii???Cu pensii de 50 lei???Sau cu nimic...
Eu cred ca sunt familii nevoiase,acum important e sa vrea sa munceasca,ca asta e mai greu pentru unii.
Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)
denizel spune:
quote:
citat din mesajul lui RAMONELLA
Sincer eu m-am gandit la chestia asta de mult timp.Daca as avea bani,as face o ferma mare,cu case,unde sa aduc familii nevoiase care sa munceasca si sa se intretina din roadele pamantului.
Nu vad de ce le-as da bani,din moment ce le dau casa si pamantul pe care il lucreaza.Daca vor intradevar sa munceasca si sa se intretina,se vor descurca ei.La tara cum traiesc oamenii???Cu pensii de 50 lei???Sau cu nimic...
Eu cred ca sunt familii nevoiase,acum important e sa vrea sa munceasca,ca asta e mai greu pentru unii.
:-)))))))))))))
Uaaaaaau!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ramonel dear, sa nu uiti sa faci rost si de instrumente din alea trendy pt. tatuat numele tau si al fermei pe bicepsii nevoiasilor .
maraki spune:
quote:
Tu ai face asta din dorinta de a ajuta oamenii nevoiasi,nu esti in situatia celei care a deschis subiectul. La tine ar fi un fel de rezervatie pt. cei saraci, le-ai da oportunitatea sa isi castige traiul si un acoperis deasupra capului. Oricum ai nevoie de bani cash, nu te imbraci cu blana de oaie si te incalti cu piele de taur
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
balaioara spune:
quote:
Raspunde-mi sincer la o intrebare!
Tu ai accepta aceasta oferta? Te-ai muta in acea casa? Daca da, fiind o persoana saraca, cum ai reusi sa faci primele investitii in agricultura? La modul concret, de unde ai avea bani de seminte, ingrasaminte, tot felul de solutii... De mancare pana la primele recolte? De bani pentru mici necesitati - hartie igienica, sampon, sapun,spuma de ras, lame de ras,ciorapi, papuci... Asta pana la prima recolta, repet. Pentru ca tu te-ai muta intr-o casa neintretinuta, cu o bucata de pamant inca neexploatata, din care inca nu ai venit. Din ce ai trai pana la primul venit? Si cum?
Vei spune ca nu e treaba celui ce te lasa in casa cum te vei descurca. Pentru mine acest raspuns este inuman. Vorbim despre oameni. Iar oamenii au aceleasi necesitati, fie ca sunt defavorizati ori nu! Faptul ca nu suntem noi vinovati de situatia in care se afla unii, ca nu noi i-am facut saraci si fara noroc, nu ne da dreptul sa credem ca ei pot supravietui fara necesitati mai bine ca noi, pentru simplul fapt ca sunt oropsiti de soarta.
Spui: "Daca as avea bani,as face o ferma mare,cu case,unde sa aduc familii nevoiase care sa munceasca si sa se intretina din roadele pamantului."
Eu daca as avea bani, as cauta solutii pentru cei nevoiasi ca sa isi depaseasca conditia de nevoiasi, nu le-as intretine statul. Le-as facilita cursuri de perfectionare,le-as construi locuinte - ca daca tot am bani de ferme si alte chestii mai scumpe, as avea si pentru un bloc amarat. Si as da sansa unor oameni de a fi cu adevarat liberi, nu iobagi. Si oamenii necajiti au talente. Faptul ca sunt necajiti nu inseamna ca sunt predestinati muncilor fizice grele. Tu, constuind ferme si oferindu-le un adapost si hrana, ii ajuti sa supravietuiasca, nu sa traiasca. Eu cred ca cei ce au bani si vor sa ajute, trebuie sa investeasca ii pregatirea lor. Costel Busuioc a aratat lumii intregi ca a fi sarac nu inseamna a fi invins si zidar pentru eternitate.
Marilena12 spune:
Vad ca aici deja nu se mai discuta daca cineva cunoaste o familie care ar dori sa stea in casa si pe proprietatea lui B.nica in schimbul unei bucati de pamant, ci se discuta deja intentiile acesteia sau culmea! cum trebuie platiti in general muncitorii! Se mai fac si presupuneri jignitoare, cum ca B.nica ar fi egoista si profitoare (eu asta am inteles din unele posturi de pe-aici ) Putin mai lipseste sa i se dea in cap acestei persoane pentru ca a indraznit sa faca o oferta pentru cineva care poate ar fi interesat. Eu nu pricep, nu ne intereseaza si nu cunoastem pe nimeni interesat de oferta ei, ok, nu o intelegem, nu dorim sa-i dam un sfat, sau o sugestie cum au facut alte fete aici, dar venim si discutam discutii si facem supozitii de genul: Vaiii, ce uraaaatt! Oare o vrea femeia sa se imbogateasca pe seama genericei famili defavorizateee? Penibil si de toata jena!
Marilena
Blogul meu
ladyJ spune:
Ramonela,un om munceste nu doar pentru a avea o farfurie cu mancare,o haina pe el.Doresc sa cred ca am depasit demult acel stadiu,ok?
Un om munceste pentru a-si permite pe langa mancare si haine,o viata decenta.Ia sa vedem,ce inseamna decenta?
In primul rand,sanatate.Omul ala are nevoie de venituri care sa-i asigure ajutor medical.In al doilea rand,educatie.Omul are nevoie sa nu ramana needucat,sa evolueze,sa invete,sa inventeze,etc si etc.
Omul are copii.Pe langa asigurarea traiului zilnic,copii au nevoie si ei de o crestere peste limita saraciei.Repet,o educatie,un doctor,o jucarie,o excursie(ti se pare exagerat?) etc si etc.
Intr-un cuvant,adaptare la noile norme sociale.
Cum spuneam,omenirea a depasit perioada ´´muncesc ca sa am ce sa manac´´.Exista multe alte nevoi importante.Cel putin intr-o tara ca Romania.
Aceste nevoi,costa.Bani.Omul munceste pe un salariu din care isi poate satisface mai mult sau mai putin nevoile: educatie,sanatate,bunuri de consum(frigider,televizor,mobilier,)pelerinaje,vacante si asa mai departe.
Buuuun.Eu nu sunt de acord cu sustinerea muncii doar pentru a nu-ti ploua in cap,o farfurie cu mancare si o haina pe tine.Astea le primeau si sclavii,apropos.Munceau pe rupte,stapanul le dadea mancare si un pat.A..si vro doo zdrente.
dar cum lumea a evoluat,sclavia s-a abolit,exista angajatii,care presteaza contra cost.Si cu banii,poate fiecare sa-si asigure cea ce crede de cuviinta.
Si psihic e important.Cum te-ai simti tu sa stii ca muncesti doar ca sa ai mancare,acoperis deasupra capului(nu casa ta)?
Si cum te-ai simti sa muncesti pe recompense financiare,care chiar mici fiind, sunt ale tale si le poti folosi asa cum iti place tie?
Exista multe persoane sarmane,fara casa,fara mancare,fara haine.Total de acord.Insa le putem oferi un loc de munca(!) un ajutor oridecare ar fi el(in alimente,in haine,medicamente,educatie) si sa-i lasam totusi sa decida cum si pentru cat muncesc.Adica ´´contractul´´ sa fie conform dorintelor ambelor parti nu doar o constrangere ´´pentru ca tu oricum nu ai alta solutie´´.
Iar daca vorbim de ajutor umanitar,atunci le punem casa de la tara la dispozitie,sa aiba unde locui si le spunem ca DACA VOR se pot folosi de roadele pamantului.
Daca ii conditionam sa lucreze pamantul,atunci platim munca.