ENDGAME - sau jocul lor cu viata noastra

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

quote:
Originally posted by aquariusrpro

quote:
Originally posted by b.nica

Speed nu cred ca se intampla asa ceva!
Unde sunt organizatiile internationale?

Sun acolo unde au fost dintotdeauna. Doar ca nu prea-si fac treaba. De ce ? Dumnezeu cu mila!

UIte exemplu de activitate OMS, FDA etc:

1. OMS sustine sus si tare ca este ok iradierea alimentelor desi multi oameni de stiinta au avertizat ca ingerarea de alimente iradiate produce modificari genetice ( DNA damage ) la nivel de sistem digestiv.
2. Culmea .. testul prin care se stabileste DACA un aliment a fost sau nu iradiat este un test care determina prezenta substantei 2-DCB ( 2-dodecilciclobutanona cu codificarea 2-ACB in romana). Despre 2-DCB SE STIE DEJA ca nu apare in mod natural nicaieri in nici un aliment!!!

3. In 1998 a fost desfasurat un studiu finantat de 2 cunoscute organizatii pro-iradiere hrana. Studiul a fost desfasurat la unul din cele mai prestigioase laboratoare din lume si anume Centru Federal pentru Cercetare si Nutritie din Karlsruhe, Germania. Culmea ironiei .. unul dintre co-fondatori este chiar Grupul Consultativ International pentru Iradierea Alimentelor (International Consultative Group on Food Irradiation) finantat de Natiunile Unite ( care, oricum, sustine iradierea alimentelor).

Studiu a fost tradus in engleza si pus la dispozitia FDA ( uite ca au extrase si pe site http://www.fda.gov/ohrms/DOCKETS/dailys/01/Jul01/071101/sup0001_02_packet_01.pdf ). Intalnirea la care acest studiu a fost pus pe masa FDA ( feb 2001) a fost o intalnire cu mare cantec. Urma sa se discute despre intrunirea comisiei pentru Codex Alimentarius, un standard referitor la alimente dupa care multe state isi stabilesc legislatia. Comisia Codex Alimentarius urma sa se intalneasca intre 12-16 martie la Haga si …… voiau sa elimine nivelul maxim de iradiere! La intalnire a fost cu scantei, avand in vedere ca FDA, OMS si altii nu vor sa ia in considerare nenumarate studii ( exista studii de prin 1950 incoace) care arata ca iradierea alimentelor si a ambalajelor este un risc IMENS pentru sanatatea oamenilor. In aceste studii se arata ca efectele asupra animalelor de laborator sunt: moarte prematura, forma rare si ciudate de cancer, hemoragii interne fatale, avorturi si alte probleme de reproducere, aberatii cromozomiale, leziuni hepatice, deficiente nutritionale si crestere in greutate.

Studiul nemtilor arata exact problema: expunerea alimentelor la radiatii duce la formarea unor substante chimice ciudate, numite "unique radiolytic products" ( produse de iradiere unice) si aceste substante pot cauza probleme de sanatate MAJORE. Foarte pe scurt, nemtii au constatat ca afirmatiile din alte studii erau reale: 2-DCB cauzeaza “significant DNA damage” ( „modificari de ADN majore)” la sobolanii care au consumat aceasta substanta chimica. Cercetatorii afirma ca rezultatele studiului reclama o atentie maxima si arata ca este impetuos necesar sa se studieze mai departe problema. Sunt mai multe studii in curs dar, pentru motive „necunoscute” nici o organizatie care promoveaza iradierea hranei ( OMS, ICGFI, FDA etc ) nu au comentat pubic rezultatele studiilor.

Acum caut informatii pe net despre zonele / centrele unde au fost facute vaccinari pentru small pox in Africa ( n-am reusit sa gasesc nimic, mai insist). Apoi vreau sa le suprapun peste zonele unde este maxima incidenta SIDA. Am vazut pe un forum in SUA un mesaj pus de cineva ( care sustine ca a lucrat ca medic in Africa) si persoana sustinea ca am avea mari surprize daca am suprapune aceste date / harti. Nu stiu daca acea persoana vorbea aiurea sau in cunostinta de cauza, dar daca este real ce spune .. e clar ce fac organizatiile. Am radare sa caut informatiile. Cand am ceva ( fie pozitiv fie negativ) dau de veste.
Roxana&Ruxandra

The people can never willfully betray their own interests; but they may possibly be betrayed by representatives of the people.” - The Federalist, No. 63

Eu nu te cred.Pur si simplu.
Si un sfat:decat sa te chinui atata sa suprapui si sa pierzi atata timp cu cautattul de date pe net postate diversi,mai bine ,apropo de Africa,te-ai uita un pic pe ce face OMS in Africa pentru copiii de acolo,pe campaniile de vaccinari fara de care multi ar muri inainte de 5 ani.
Si vis-a-vis de mitul rosiilor romanesti:hai sa fim seriosi ,taranii pun azot intr-o veselie,fara sa-i controleze nimeni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

quote:
Originally posted by loryi1974

Si un sfat:decat sa te chinui atata sa suprapui si sa pierzi atata timp cu cautattul de date pe net postate diversi,mai bine ,apropo de Africa,te-ai uita un pic pe ce face OMS in Africa pentru copiii de acolo,pe campaniile de vaccinari fara de care multi ar muri inainte de 5 ani.
Si vis-a-vis de mitul rosiilor romanesti:hai sa fim seriosi ,taranii pun azot intr-o veselie,fara sa-i controleze nimeni.

Nici n-am cerut sa ma crezi. Am spus doar ca vreau sa verific ceva.
Datele pe care vreau sa le suprapun sunt cele de la OMS, doar ca nu le-am gasit pe toate. Nu stiu daca este reala chestia cu suprapunerea zonelor de vaccinare cu zonele cu HIv dar nici nu voi sti pana nu verific.

A crede sau a nu crede fara sa verifici ceva .. hmm ... nu comentez. Fiecare este liber sa faca si sa creada ce vrea. E o lume libera, nu ?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by aquariusrpro

quote:

Nici n-am cerut sa ma crezi. Am spus doar ca vreau sa verific ceva.
Datele pe care vreau sa le suprapun sunt cele de la OMS, doar ca nu le-am gasit pe toate. Nu stiu daca este reala chestia cu suprapunerea zonelor de vaccinare cu zonele cu HIv dar nici nu voi sti pana nu verific.
A crede sau a nu crede fara sa verifici ceva .. hmm ... nu comentez. Fiecare este liber sa faca si sa creada ce vrea. E o lume libera, nu ?

Roxana&Ruxandra

The people can never willfully betray their own interests; but they may possibly be betrayed by representatives of the people.” - The Federalist, No. 63

Ma refeream in primul rand la chestia cu "OMS care sustine sus si tare iradierea alimentelor".
Pe franturi de citate si fraze scoase din context se intemeiaza manipularea si raspandirea de zvonuri pe internet sau aiurea,de preferat intr--un loc unde este o masa vulnerabila de manevra,in speta un forum cu multe mamici.
Sa sustii sau chiar doar sa insinuezi pe un forum cu mamici,unele care acum isi vaccineaza copiii,ca exista speculatia potrivit careia zonele cu HIV se suprapun peste cele de vaccinare mi se pare grav si o iresponsabilitate la adapostul desigur al anonimatului.
De altfel ,despre HIV s-au spus multe,inclusiv ca a fost creat de americani(na,imperialistii globului) sa distruga bietele popoare vulnerabile.
Daca descoperi legatura dintre HIV si vaccinare s-ar putea sa obtii premiul Nobel pentru pace,pentru contributii deosebite la salvarea planetei.Vei fi un erou mondial,asta daca te vor lasa companiile farmaceutice si guvernele nenorocite sa-ti prezinti rezultatele si sa salvezi lumea.
Inteleg ca lucrezi cu turistii,din ce spui,deci,in principiu,ar trebui sa stii ce inseamna sa raspandesti un zvon.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angipangi spune:

quote:
Originally posted by denizel

quote:
Originally posted by xenocid

Hai ca va zic eu care e treaba cu 'documentarul' daca nu aveti timp sa'l urmariti.
Este vorba de o organizatie satanica ultrasecreta, atat de secreta incat nimeni nu stie nimic despre ea - ma rog, cu exceptia celor care au gasit una din zecile de milioane de carti sau au vazut unul din miile de filme pe tema asta.

Organizatia secreta a luat nastere la inceputul secolului trecut prin comasarea a doua organizatii si mai secrete British American Illuminati si Filantropic Rothschild Association for Investigation and Experiments of Reproductive Elite.

La scurt timp de la infiintare au reusit sa castige controlul absolut asupra guvernelor Lumii Libere. Moment in care au pus in miscare malefica planul diabolic de control satanic al populatiei mondiale.

Dupa 100 de ani de manevre ocultiste (cine nu le vede sa mearga sa'si faca manevre oculiste) ... aproape au reusit...sa dubleze speranta de viata si sa tripleze populatia mondiala.

La dracu' - au ratat la mustata. Si câte nu au incercat. Ne'au otravit timp de 80 de ani cu Penicillium ne'au injectat 70 de ani cu mortaciuni de virusi, hei! aproape au reusit cu piramidonul, acum testeaza Monstrous Masonic Research sau ...MMR.

Dar fiti vigilenti. Chiar daca au esuat lamentabil timp de 100 de ani in a ne extermina, cine stie ce ne pregatesc in viitor.

De exemplu stim cu totii ca teflonul a fost descoperit si apoi utilizat de www.nasawatch.com/archives/2007/03/perpetuating_na.html" target="_blank">NASA. Acum e peste tot in bucatarie. Si sa nu'mi spuneti voi mie ca tehnologie spatiala de miliarde de dolari a ajuns in fundul tigäii doar ca sa nu vi se lipeasca ouletul de sunculitä!!!

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Te-ai dat de gol! Esti cu masonii! Ouletul trebuie sa nu se lipeasca de tigaita!!!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

teodorade angi pangi28-10-2007 si Roberto 28-06-1999 http://community.webshots.com/album/563642807EqHYOU teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

quote:

Ai foarte mare dreptate!!!

Intamplator sunt intr-o f. mare cunostinta de cauza( scuze de exprimare...).

Rosiile ( si toate legumele si fructele) romanesti, si de la tarani si de la marii producatori, NU sunt modificate genetic sau iradiate( chestii al caror efect nu a fost determinat pe termen scurt/lung, inca), insa sunt indopate de pesticide si ingrasaminte ( in special azot, care determina cresterea in volum) care da, sunt f. daunatoare.

V

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

quote:
Originally posted by Victoria

quote:

Ai foarte mare dreptate!!!

Intamplator sunt intr-o f. mare cunostinta de cauza( scuze de exprimare...).

Rosiile ( si toate legumele si fructele) romanesti, si de la tarani si de la marii producatori, NU sunt modificate genetic sau iradiate( chestii al caror efect nu a fost determinat pe termen scurt/lung, inca), insa sunt indopate de pesticide si ingrasaminte ( in special azot, care determina cresterea in volum) care da, sunt f. daunatoare.

V

“Shine on my way"

Victoria, eu pana anul viitor,cand sigur o sa mananc numai legumele care se vor cultiva sub ochii mei, am o mare problema cu rosiile;le ador si citind o revista modesta in care erau prezentate relatariile unor oameni f. mandrii de productia lor,m-am ingrozit cu cate chimicale tratau rosiile.
Stiu ca sunt nu'sh ce substsnte care le grabesc cresterea aveau si un nume ceva ...stimulatori de crestere cu care se tratau florile ininte de fructificare.
Daca esti in tema te rog da-ne si noua unele repere care sa ne ajute in alegerea legumelor din piata;eu totdeauna nu ma reped la cele mai mari si mai aratoase ma ghidez din instinct dupa miros(chiar si patrunjelul il miros )si sa nu fie chiar perfecte fara un defect acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Deci de la teoria conspiratiei am ajuns la sfaturi practice despre cum alegem rosiile in piata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

B.nica, sunt in tema in sensul ca stiu cate si ce se aplica, dar nu pot sa-ti spun cine respecta regulile si da mai multe pesticide decat este cat de cat "safe" pentru consumator, si cine nu....Stiu ca s-au facut analize prin sondaj si dozele de azot erau depasite cu mult, asta este...Stiu ca tzaranii aplica multe insecticide preventiv, sa nu apuce vreun daunator sa le strice recolta, insa mult mai mult ( uneori, nu vreau sa generalizez) decat e cazul...
Ori mancati legume&fructe de la bunica sau din curtea proprie, ori nu va mai ganditi la asta.Oricum nu rezolvam nimic.Stiti vorba veche: " nu stie omul cu ce se ingrasa".Oricum, dupa ce am vizitat niste ferme si abatoare, o vreme am fost vegetariana...Dar sa nu deschid alt subiect de ingrijorare...

Pana una alta, pentru a reveni on-topic si cu riscul de a crea discutii, eu re-afirm ca suntem deja prea multi pe Pamant, in loc sa ne ingrijoram ce ne fac extraterestrii sau americanii mai bine ne ingrijoram ce loc de trai lasam urmasilor urmasilor nostri...

V

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

quote:
citat din mesajul lui loryi1974

Ma refeream in primul rand la chestia cu "OMS care sustine sus si tare iradierea alimentelor".
Pe franturi de citate si fraze scoase din context se intemeiaza manipularea si raspandirea de zvonuri pe internet sau aiurea,de preferat intr--un loc unde este o masa vulnerabila de manevra,in speta un forum cu multe mamici.

Lory, hai sa aducem un pic de claritate:

1. iradierea alimentelor este o realitate! Uite un restrans timeline.

2. o serie de produse alimentare sunt iradiate din motive legate de sterilizare. Procedura este veche din 1958. In 1923 s-a publicat primul studiu legat de efectul radiatiilor asupra mancarii pentru animale. In 1958 iradierea alimentelor este considerata ADITIV alimentar! In 1959 a aprobat si Rusia aceasta procedura. In 1964 FDA aproba procedura pentru „conservarea” „bacon, wheat, and potatoes”.

1976 – Multe tipuri de alimente iradiate sunt aprobate de Joint Expert Committee on Food Irradiation (JECFI), cu recomandarea ca alimentele iradiate sa fie clasificate ca manifestare fizica (be classified as a physical proves -the Food, Drug, and Cosmetic Act of 1958 classified food irradiation as a food additive, which remains today).
1980 - JECFI declara ca dozajul de radiatie la 10 kGy la alimente nu reprezinta un pericol si aproba iradierea alimentelor cu doza maximuma de 10 kGy.
1983 - Se adopta standardele mondiale Codex Alimentarius Commision (which represents 130 countries).
1983 - Se aproba ca prin iradiere sa se ugica insectele si parazitii de catre FDA si Canadian Health and Welfare Department.
1985 - Aprobarea de catre FDA a iradierii in carnea de porc pentru uciderea Trichniella spiralis .
1986 - Iradierea alimentelor pana la 1 kGy pentru deteriorarea si infestarea cu insecte, aprobata de FDA.
1990s Doza maxima de 3 kGy aprobata de FDA pentru carnea de pui pentru controlul agentilor patogeni.
1994 - petitie pentru iradierea carnii rosii este trimisa catre FDA
1995 - utilizarea comerciala a radiatiei comerciale pentru conservarea alimentelor gen carne de pui, rosii, capsuni, ciuperci, citrice, ceapa incepe in SUA

Exista excese ? DIN PLIN! Uite exemplu aici: http://www.fsai.ie/industry/Irradiated_Herbal_suppl_report.pdf Este vorba despe iradierea suplimentelor vegetale , raportul din 2003 ( transmis si la UE). Daca mai sapi dai si de cel din 2005. Have fun ?!

Uite aici un articol pe aceasta tema http://www.newscientist.com/article/mg12517042.600-irradiated-food--too-hot-to-handle-the-british-governmentwill-soon-present-parliament-with-a-bill-to-allow-food-to-be-sterilisedbyirradiation-but-is-the-process-safe-and-do-we-really-need-it-.html

quote:
Lang and Webb say in their book that when the IAEA repeated the experiment on animals, it fed the subjects with oils that supplemented the vitamin content of their diet, and so distorted and ameliorated the results. The WHO has since answered this allegation, and many others about irradiation, in a reply to concerns raised by the IOCU.

The WHO acknowledges that irradiation does destroy some vitamins. It says that in many feeding studies aimed at discovering what other damage irradiation might do, animals received vitamin supplementation. The effects of eating highly irradiated food would otherwise have been indistinguishable from the expected effects of vitamin loss.

But perhaps the most novel technique currently being developed is one funded by the Ministry of Agriculture, Fisheries and Food. This technique identifies changes in the DNA of irradiated food. Brigid Hoey and her colleagues at the Paterson Institute in Manchester have already applied the procedure to samples of prawn and chicken with some success, and they plan to evaluate its application to a wider range of foodstuffs in the near future.

The Manchester researchers have found a way of singling out abnormal bases created in the DNA of the food which has been irradiated. They use enzymes to label the abnormal DNA with phosphorus-32, a radioactive isotope. After processing the sample to reduce the abundance of normal bases, the analysts manipulate what remains to isolate and detect the tagged bases through high performance liquid chroma tography.

'Vegetables might pose some problems,' says Hoey, 'because it's more difficult to extract the DNA.' However she adds that she expects to have evolved a practical method for analysing food routinely within 18 months.

Acest articol a fost publicat in 1990!!!! Daca vrei sa stii ce se stie acum despre acest subiect … cauta! Sau spune-mi si-ti dau link-uri sa citesti direct. Studiul prezentat de mine in loink-ul catre FDA este din 1992!! De atunci lucrurile au evoluat. OMS stia de studiul nemtilor! Si nu numai ei.

Ok .. problema este ca in Romania analizarea alimentelor iradiate NU este o practica curenta. Abia anul acesta a fost o prezentare pentru reglementarea problemei. Uite metodologia http://www.irasm.ro/wrks/Jan08LDAI/IRASM_Metode_Chimice_Detectie.ppt . Dar normele din Romania sunt de cautat dupa datele NORME PRIVIND ALIMENTELE SI INGREDIENTELE ALIMENTARE TRATATE CU RADIATII IONIZANTE, aprobate prin Ordin comun al Ministerului Sanatatii si Familiei (MSF) - 855/2001, Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor (MAAP) - 98/2002 si al Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN) - 90/2002.
Alte link-uri:
- http://www.ccnr.org/food_irradiation.html de la o audiere in fata congresului american. Este o poveste interesanta, gen uite studiul, care studiu, noi nu stim nimic, ceva ramane confidential, FDA face ce vrea, din peste 2000 de studii alege 6 studii adica ce-i convine .. etc etc. Chiar interesanta povestea. Conteaza ca medici oncologi mentioneaza ca-i belea sa iradiezi alimentele ?

Citeste si te lamuresti singura! Stii ca mancarea iradiata ar trebui etichetata ca atare ? Ghici in cate tari nu se face asta ?

quote:

Sa sustii sau chiar doar sa insinuezi pe un forum cu mamici,unele care acum isi vaccineaza copiii,ca exista speculatia potrivit careia zonele cu HIV se suprapun peste cele de vaccinare mi se pare grav si o iresponsabilitate la adapostul desigur al anonimatului.

Eu nu insinuez nimic. Am mai gasit multe „urme” legate de o posibila legatura dar nu am cum sa probez pana nu obtin datele si le ansamblez cu mana mea. Oricum o sa le obtin, doar suntem in UE .. nu ?

Hai sa vedem ce am mai gasit! Discutii au fost multe. Cauta pe net si o sa gasesti. Inclusiv comentarii despre planuri ale SUA sa vaccineze milioane in 2002, pareri ale expertilor spunand ca este o prostie si ca ideea ca vaccinarea pentru smallpox nu face ce spun cei din guvern .. etc etc etc

quote:
But an adviser to WHO who disclosed the problem, told The Times: 'I thought it was just a coincidence until we studied the latest findings about the reactions which can be caused by Vaccinia. Now I believe the smallpox vaccine theory is the explanation to the explosion of Aids.' 'In obliterating one disease, another was transformed.' .Mai tarziu, aceasta persoana a fost considerata a fi Jonathan Mann (according to Matthews) si “has denied our story’s hypothesis that WHO vaccines caused AIDS
-------
Further evidence comes from the Walter Reed Army Medical Centre in Washington. While smallpox vaccine is no longer kept for public health purposes, new recruits to the American armed services are immunized as a precaution against possible biological warfare. Routine vaccination of a 19-year-old recruit was the trigger for stimulation of dormant HIV virus into Aids.

This discovery of how people with subclinical HIV infection are at risk of rapid development of Aids as a vaccine-induced disease was made by a medical team working with Dr Robert Redfield at Walter Reed. The recruit who developed Aids after vaccination had been healthy throughout high school. He was given multiple immunizations, followed by his first smallpox vaccination. Three weeks later he was admitted to Walter Reed suffering from meningitis and rapidly developed further symptoms of Aids and died after responding for a short time to treatment. There was no evidence that the recruit had been involved in any homosexual activity.
-----------------------
The coincidence between the anti-smallpox campaign and the rise of Aids was discussed privately last year by experts at WHO. The possibility was dismissed on grounds of unsatisfactory evidence. Advisors to the organization believed then that too much attention was being focussed on Aids by the media.

It is now felt that doubts would have risen sooner if public health authorities in Africa had more willingly reported infection statistics to WHO. Instead, some African countries continued to ignore the existence of Aids even after US doctors alerted the world when the infection spread to the United States.

----
The smallpox vaccine theory would account for the position of each of the seven Central African states which top the league table of most-affected countries; why Brazil became the most afflicted Latin American country; and how Haiti became the route for the spread of Aids to the US. It also provides an explanation of how the infection was spread more evenly between males and females in Africa than in the West and why there is less sign of infection among five to 11-year-olds in Central Africa.

Although no detailed figures are available, WHO information indicated that the Aids league table of Central Africa matches the concentration of vaccinations. The greatest spread of HIV infection coincides with the most intense immunization programmes, with the number of people immunised being as follows: Zaire 36,878,000; Zambia 19,060,000; Tanzania 14,972,000; Uganda 11,616,000; Malawai 8,118,000; Ruanda 3,382,000 and Burundi 3,274,000.
Brazil, the only South American country covered in the eradication campaign, has the highest incidence of Aids in that region.
About 14,000 Haitians, on United Nations secondment to Central Africa, were covered in the campaign. They began to return home at a time when Haiti had become a popular playground for San Francisco homosexuals.

Tot contextul : http://www.wanttoknow.info/870511vaccineaids Ori virusul stie geografie .. ori nu prea poti sa-i spui coincidenta.
quote:

Inteleg ca lucrezi cu turistii,din ce spui,deci,in principiu,ar trebui sa stii ce inseamna sa raspandesti un zvon.

Culmea, lucrez cu turisti intr-o zona lovita rau de zvonuri .. aviara iti spune ceva ? Am avut inregistrare cu scandal de la Murighiol unde localnicii s-au luat de o vecina de-a lor care a incasat 15 mil lei vechi sa declare ca i-au murit gainile de la „aviara”. OK, mi-au distrus telefonul la marele control la „granitele” marelui sat Murighiol si eu am fost atat de fraiera incat sa nu pun telefonul bine. OK .. once in a lifetime! M-am ales cu „boscorodeli” de la autoritati ca inregistrasem ? Da. Si ? Mi-am invatat lectia, trimit fisierul pe mail

Te-ai intrebat vreodata de ce , cu toata extinderea geografica a „aviarei” noi nu am avut mortalitate la nivel uman ? Sau de ce mortalitatea apare in Asia dar extrem de putin in Europa ? Am un coleg biolog doctorand ( din pacate in marmote) si are o teorie foarte interesanta, discutata cu biologi de-ai lui din n tari. Il rog sa o scrie, documenteze si apoi o pun pe net. Nu aici, nu pe acest forum.

Mergi la inceput

quote:
citat din mesajul lui aquariusrpro

quote:

Lory, hai sa aducem un pic de claritate:

1. iradierea alimentelor este o realitate! Uite un restrans timeline.

2. o serie de produse alimentare sunt iradiate din motive legate de sterilizare. Procedura este veche din 1958. In 1923 s-a publicat primul studiu legat de efectul radiatiilor asupra mancarii pentru animale. In 1958 iradierea alimentelor este considerata ADITIV alimentar! In 1959 a aprobat si Rusia aceasta procedura. In 1964 FDA aproba procedura pentru „conservarea” „bacon, wheat, and potatoes”.

1976 – Multe tipuri de alimente iradiate sunt aprobate de Joint Expert Committee on Food Irradiation (JECFI), cu recomandarea ca alimentele iradiate sa fie clasificate ca manifestare fizica (be classified as a physical proves -the Food, Drug, and Cosmetic Act of 1958 classified food irradiation as a food additive, which remains today).
1980 - JECFI declara ca dozajul de radiatie la 10 kGy la alimente nu reprezinta un pericol si aproba iradierea alimentelor cu doza maximuma de 10 kGy.
1983 - Se adopta standardele mondiale Codex Alimentarius Commision (which represents 130 countries).
1983 - Se aproba ca prin iradiere sa se ugica insectele si parazitii de catre FDA si Canadian Health and Welfare Department.
1985 - Aprobarea de catre FDA a iradierii in carnea de porc pentru uciderea Trichniella spiralis .
1986 - Iradierea alimentelor pana la 1 kGy pentru deteriorarea si infestarea cu insecte, aprobata de FDA.
1990s Doza maxima de 3 kGy aprobata de FDA pentru carnea de pui pentru controlul agentilor patogeni.
1994 - petitie pentru iradierea carnii rosii este trimisa catre FDA
1995 - utilizarea comerciala a radiatiei comerciale pentru conservarea alimentelor gen carne de pui, rosii, capsuni, ciuperci, citrice, ceapa incepe in SUA

The WHO acknowledges that irradiation does destroy some vitamins. It says that in many feeding studies aimed at discovering what other damage irradiation might do, animals received vitamin supplementation. The effects of eating highly irradiated food would otherwise have been indistinguishable from the expected effects of vitamin loss.

Ok .. problema este ca in Romania analizarea alimentelor iradiate NU este o practica curenta. Abia anul acesta a fost o prezentare pentru reglementarea problemei. Uite metodologia http://www.irasm.ro/wrks/Jan08LDAI/IRASM_Metode_Chimice_Detectie.ppt . Dar normele din Romania sunt de cautat dupa datele NORME PRIVIND ALIMENTELE SI INGREDIENTELE ALIMENTARE TRATATE CU RADIATII IONIZANTE, aprobate prin Ordin comun al Ministerului Sanatatii si Familiei (MSF) - 855/2001, Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor (MAAP) - 98/2002 si al Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN) - 90/2002.
Eu nu insinuez nimic. Am mai gasit multe „urme” legate de o posibila legatura dar nu am cum sa probez pana nu obtin datele si le ansamblez cu mana mea. Oricum o sa le obtin, doar suntem in UE .. nu ?

Hai sa vedem ce am mai gasit! Discutii au fost multe. Cauta pe net si o sa gasesti. Inclusiv comentarii despre planuri ale SUA sa vaccineze milioane in 2002, pareri ale expertilor spunand ca este o prostie si ca ideea ca vaccinarea pentru smallpox nu face ce spun cei din guvern .. etc etc etc
quote:
But an adviser to WHO who disclosed the problem, told The Times: 'I thought it was just a coincidence until we studied the latest findings about the reactions which can be caused by Vaccinia. Now I believe the smallpox vaccine theory is the explanation to the explosion of Aids.' 'In obliterating one disease, another was transformed.' .Mai tarziu, aceasta persoana a fost considerata a fi Jonathan Mann (according to Matthews) si “has denied our story’s hypothesis that WHO vaccines caused AIDS
-------
Further evidence comes from the Walter Reed Army Medical Centre in Washington. While smallpox vaccine is no longer kept for public health purposes, new recruits to the American armed services are immunized as a precaution against possible biological warfare. Routine vaccination of a 19-year-old recruit was the trigger for stimulation of dormant HIV virus into Aids.

This discovery of how people with subclinical HIV infection are at risk of rapid development of Aids as a vaccine-induced disease was made by a medical team working with Dr Robert Redfield at Walter Reed. The recruit who developed Aids after vaccination had been healthy throughout high school. He was given multiple immunizations, followed by his first smallpox vaccination. Three weeks later he was admitted to Walter Reed suffering from meningitis and rapidly developed further symptoms of Aids and died after responding for a short time to treatment. There was no evidence that the recruit had been involved in any homosexual activity.
-----------------------
The coincidence between the anti-smallpox campaign and the rise of Aids was discussed privately last year by experts at WHO. The possibility was dismissed on grounds of unsatisfactory evidence. Advisors to the organization believed then that too much attention was being focussed on Aids by the media.

It is now felt that doubts would have risen sooner if public health authorities in Africa had more willingly reported infection statistics to WHO. Instead, some African countries continued to ignore the existence of Aids even after US doctors alerted the world when the infection spread to the United States.

----
[b]The smallpox vaccine theory would account for the position of each of the seven Central African states which top the league table of most-affected countries; why Brazil became the most afflicted Latin American country; and how Haiti became the route for the spread of Aids to the US. It also provides an explanation of how the infection was spread more evenly between males and females in Africa than in the West and why there is less sign of infection among five to 11-year-olds in Central Africa.
Although no detailed figures are available, WHO information indicated that the Aids league table of Central Africa matches the concentration of vaccinations. The greatest spread of HIV infection coincides with the most intense immunization programmes, with the number of people immunised being as follows: Zaire 36,878,000; Zambia 19,060,000; Tanzania 14,972,000; Uganda 11,616,000; Malawai 8,118,000; Ruanda 3,382,000 and Burundi 3,274,000.
Brazil, the only South American country covered in the eradication campaign, has the highest incidence of Aids in that region.
About 14,000 Haitians, on United Nations secondment to Central Africa, were covered in the campaign. They began to return home at a time when Haiti had become a popular playground for San Francisco homosexuals.

Culmea, lucrez cu turisti intr-o zona lovita rau de zvonuri .. aviara iti spune ceva ? Am avut inregistrare cu scandal de la Murighiol unde localnicii s-au luat de o vecina de-a lor care a incasat 15 mil lei vechi sa declare ca i-au murit gainile de la „aviara”. OK, mi-au distrus telefonul la marele control la „granitele” marelui sat Murighiol si eu am fost atat de fraiera incat sa nu pun telefonul bine. OK .. once in a lifetime! M-am ales cu „boscorodeli” de la autoritati ca inregistrasem ? Da. Si ? Mi-am invatat lectia, trimit fisierul pe mail

Te-ai intrebat vreodata de ce , cu toata extinderea geografica a „aviarei” noi nu am avut mortalitate la nivel uman ? Sau de ce mortalitatea apare in Asia dar extrem de putin in Europa ? Am un coleg biolog doctorand ( din pacate in marmote) si are o teorie foarte interesanta, discutata cu biologi de-ai lui din n tari. Il rog sa o scrie, documenteze si apoi o pun pe net. Nu aici, nu pe acest forum.

Roxana&Ruxandra

[/quote]

Incerc sa inteleg,deci sa recapitulam:vorbim despre "smallpox" adica variola.Este foarte important de precizat din mai multe motive:
*ultimul caz natural de variola s-a inregistrat in Somalia in 1977;
*ultimul caz produs in laborator de un sinucigas in 1978 in Marea Britanie;
*in 1979,WHO,pe baza multor cercetari,declara eradicarea variolei,fiind singura boala eradicata pana in prezent prin campanii largi de vaccinare;
*Edward Jenner,in 1796,este geniala minte care,prin descoperirea vaccinului,a salvat milioane sau zeci de milioane de oameni de o moarte nasoala,in chinuri;
*pana in 2000 era termenul pana la care toate tarile trebuiau sa distruga orice urma de variola,inclusiv pe cea pastrata prin laboratoare;
*in nicio tara africana nu se face face vaccinare antismall pox.
Daca este vorba despre vaccinare in general,Romania de exemplu are rate foarte mari de imunizare ,deci pe cale de consecinta ar trebui sa avem SIDA pe toate drumurile.Ratele de imunizare in Romania sunt mai mari decat in Africa.
Singura problema ar fi legata de folosirea seringilor de unica folosinta dupa umila mea parere.Cand o tara are o rata de 25% de purtatori de HIV si se fac vaccinari aiurea,nu intra in aceasta categorie cele organizate de WHO(majoritatea),fara seringi e foarte probabil sa se transmita HIV.
Dar asta tine de respectarea regulilor,iar in Romania,caci noi traim aici,nu te impiedica nimeni sa cumperi o seringa de la farmacie pentru vaccinul copilului.Costa 20 de bani.
In concluzie,variola s-a eradicat inainte de a se descoperi HIV,vaccinarea anti small-pox nu se mai practica de mult timp in Africa sau aiurea,ratele de vaccinare in tarile Europei sunt mai mari ,logic,decat in Africa dar in Europa Hiv nu este raspandit proportional.
Eu propun sa aprindem o lumanare pentru un geniu,Edwars Jenner,care a creat vaccinul anti-variola.
Toeria preluata de tine este un amestec manipulator de citate si studii asezonat cu date gresite ,intentionat sau nu.Ea nu are ce cauta pe un forum despre copii.dar asta e,un om nu trebyuie sa preia totul mai trebuie si sa verifice si sa gandeasca singur,sa-si folosesca logica ca sa separe manipularile de adevar.[/b]
In ceea ce priveste iradierea,este o chestie de nuanta:nu se recomanda iradierea ci se incearca limitarea,incadrarea in limite acceptabile pentru om.
Iar,legat de aviara,poate nu stii ce conditii sunt in China sau Vietnam acolo unde mor din cand in cand oameni.Sau in Turcia.In Romania,de bine de rau,se mai respecta cateva reguli,acolo e haos total.
Poate tocmai omorarea gainilor a limitat aviara la animale si netransmiterea ei la oameni.Poate dezinfectarea ,poate limitarea accesului in zonele afectate.
Sau poate n-a existat?
NU stiu,important este ca in Ro nu s-a transmis la om,dar nu cred ca asta are legatura cu nenorocita de imunizare.Sau poate vaccinul antigripal a ajutat.Habar n-am.

Mergi la inceput