Cuantumul alocatiei in tara in care locuiti = ?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Dupa parerea mea, Deianira este o tanara modesta si cu bun simt. Cunosc baieti de 18-20-25 de ani care asteapta sa le dea parintii bani, sa le dea case, masini, iar ei sa chiuleasca de la orice activitate (ca sa nu spun munca). Dupa modelul sculatului la 11 si statului in pijamale, apoi iesit din casa si venit noaptea tarziu.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Si sa mai spun ca indemnizatia care se platea in Ro de 8 milioane lei vechi pana la 2 ani ai copilului mi se pare mai mult decat decenta. Dupa cum am citit pe acet forum, alte tari civilizate nu platesc nimic sau foarte putin.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

quote:
Originally posted by Deianira

Iris, inainte sa vii sa ma iei in suturi, observa ca am mai scris un mesaj. Si daca vrei sa ma faci in continuare lenesa sau whatever ca n-am lucrat si in timpul scolii e treaba ta. Pentru mine scoala a fost pe planul 1 intotdeauna.
Si nu mi se pare ok ca un copil de 14 ani sa aibe job. Daca ar fi ok, ar fi si legal, de asta, din cate stiu eu, legal este sa lucrezi de la 16 ani si sa ai un numar limitat de ore. Daca citeai cu atentie ai fi vazut ca am facut si asta.



Good things happen to good people.




Deianira, tu ai inteles ce ai vrut din mesaj. Sfatul despre citit cu atentie ti-l intorc.
Exemplul dat era(cum am mentionat) din familia mea si cred ca te-a deranjat doar ca ti-am spus ca nu mi se pare normal ca parintii sau statul sa fie cei care TREBUIE sa iti dea bani de un suc sau o carte. Daca o fac e grozav, daca nu pot(financiar) poti sa iti cistigi tu banii acestia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Iris, consider ca am citit cu atentie, dar sincer ma simt de parca mi-ai scoate ochii ca nu am muncit destul, cand eu cred ca am muncit atata cat am putut in liceu, in perioada scolii si in vacante. Am spus ca mi-as fi dorit mai mult, si nu cred ca asta e ceva rau, cred ca orice isi doreste mai mult, altfel nu am putea tinti spre ceva mai bun.
Sper ca acum m-am facut si eu inteleasa.

Apropo, vreau si eu o zi in care sa dorm pana la 11 si sa stau de dimineata pana seara la calculator . Poate la pensie .




Good things happen to good people.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

quote:
Originally posted by Deianira

Iris, consider ca am citit cu atentie, dar sincer ma simt de parca mi-ai scoate ochii ca nu am muncit destul, cand eu cred ca am muncit atata cat am putut in liceu, in perioada scolii si in vacante. Am spus ca mi-as fi dorit mai mult, si nu cred ca asta e ceva rau, cred ca orice isi doreste mai mult, altfel nu am putea tinti spre ceva mai bun.
Sper ca acum m-am facut si eu inteleasa.

Apropo, vreau si eu o zi in care sa dorm pana la 11 si sa stau de dimineata pana seara la calculator . Poate la pensie .




Good things happen to good people.




Deianira, nu te-am atacat, am vrut doar sa iti dau un sfat. Cum ai muncit si muncesti, ceea ce e foarte bine, inseamna ca ai avut bani de un suc si o carte. Despre mai mult nu stiu, noi despre suc si carte discutam.(de mult mai mult nu am avut nici eu bani, dar recunosc ca nu duceam lipsa mai multului).
Acum, din cauza varstei probabil, mai multul inseamna pentru mine timp pentru familie si pentru mine, si se traduce in mai putin cash. Dupa cum vezi, perspectiva se mai modifica, in timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

aici se dau 100 de euro pe luna timp de 3 ani
alocatia din romania mi se pare ok

ivan si dayanara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Mariamunteanu, sper ca ne poti spune cit este alocatia in Austria?

Din cite cunosc eu, in unele tari statul ii ajuta pe liceeni sa-si gaseasca locuri de munca, alocind un anumit numar in fiecare vara, plus le face publice si cei care sunt interesati pot participa la interviuri.

Aici unele locuri se dau prin recomandari, adica mai pe romaneste, prin "relatii".Deci nu numai in Romania se intimpla...

Sigur ca nimeni nu face copiii "cu statul", dar uite ca statul cam asa considera, din moment ce asistenta in timpul sarcinii si nasterii este gratuita pentru toata lumea(platita defapt prin impozitele care ne seaca), iar asistenta medicala si invatamintul total gratuit pentru toti copiii, pina la o anumita virsta.Si daca se considera ca nu facem fatza cu brio indatoririlor de parinti, tot statul se implica si ne ia copilul, normal.

Daca ma gindesc la puterea de cumparare, cred ca in Romania alocatia este mai mult simbolica.
Ideea alocatiei este (cel putin aici) sa fie folosita pentru copii, asa incit, indiferent de veniturile parintilor, copiii sa fie egali unii cu altii, pe cit posibil...

Poate gresesc, dar am impresia ca in statele civilizate in care alocatia este mica sau inexistenta, impozitele pe venit sunt in general, mai mici decit in tarile nordice.

A, si daca as spune aici in aceasta tzara cuiva "daca nu aveti bani nu faceti copii ca statul nu e dator sa va subventioneze" , ar considera-o discriminare.

In ceea ce priveste copiii din lumea a treia, se pare ca numarul adoptiilor de acolo este in crestere, iar unele state dezvoltate mai subventioneaza si o parte din sumele platite de parintii adoptatori.Aici exista posiblitatea sa devenim "nasii" unui copilas din Africa, Asia sau America de Sud si sa donam regulat o anumita suma, chiar si mici daruri la diferite ocazii...

Biserica are multe proiecte de ajutorare ale acestora, insa pe de alta parte, din pacate, in anumite conditii...

Sigur ca se face totusi putin pentru acei copii, insa problema ar fi si situatia din tarile lor.(ex. coruptie nelimitata, dictaturi, razboaie civile, legislatie deficitara, conditii meteorologice nefavorabile, chiar anumite aspecte legate de traditiile acelor popoare ) la care politica unora dintre statele dezvoltate contribuie mai mult sau mai putin...

Eu cred ca atunci cind a pus intrebarea karliguta s-a gindit ca totusi Romania este o tara din EU si comparatia cu statele din lumea a treia nu stiu daca in acest caz este cea mai potrivita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

In Uk, alocatia pentru copil este in felul urmator: £17.25 pe saptamana pentru primul copil, iar pentru al doilea, al treilea samd este de £11.40 per week.
Inafara de asta, majoritatea oamenilor cu copii beneficiaza de un Child Tax Credit, care si ala e de £40 si ceva pe saptamana.
Nu sunt banii astia cine stie ce, insa iti acopera cheltuielile cu scutecele, laptele si oaresce lucrusoare.
Din a 37a saptamana de sarcina, parca, ti se da si £500, pentru cheltuieli legate de venirea pe lume a micutului.
Cam asa stau lucrurile in Uk.
E bine, e rau? Eu sunt ok, iar copiilor mei nu le-a lipsit nimic niciodata, insa suma data de stat e mult mai mica fata de ce am cheltuit noi cu ele.

Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

Cristina, asa e, suma pe care o cheltuie un parinte pentru fiecare copil al sau este cu mult mai mare decat banii primiti de la stat sub diferite forme (alocatie, sprijin la nastere, etc.)... poate de aceea cei care mai spun, fie chiar si in gluma, "ce?! astepti sa-ti creasca statul copilul?" o spun doar de dragul SLOGANULUI, cum ar zice Mircea Badea: "m-am saturat de asemenea stereotipuri"....

multumesc de raspuns!
ma bucur ca imi/ne pot/putem face o imagine despre aceasta "alocatie" diferite tari ale UE sau alte locuri din lume...

auzisem la un moment dat ca sunt state in care in aceasta perioada in care e copilul nou-nascut, la cerere (sau poate nu) vine un asistent maternal acasa... ai parte de un fel de ajutor, sa te invete ce si cum (si ca s-ar implica si alte activitati in care ai nevoie de ajutor ).. asa e? sau nu? se acorda si astfel de ajutoare pe langa cele banesti?



karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

quote:
Originally posted by karligutza
[auzisem la un moment dat ca sunt state in care in aceasta perioada in care e copilul nou-nascut, la cerere (sau poate nu) vine un asistent maternal acasa... ai parte de un fel de ajutor, sa te invete ce si cum (si ca s-ar implica si alte activitati in care ai nevoie de ajutor ).. asa e? sau nu? se acorda si astfel de ajutoare pe langa cele banesti?





Ai auzit bine..Da, in primele 2-3 sapt dupa nastere vine acasa asistentul maternal pt. cintarire, sfaturi, apoi exista asociatii de voluntari care-ti pot da ajutor gospodaresc, evident pe termen scurt, pina te pui pe picioare, eventual trimit si de la maternitate asistenta daca o soliciti, cam 1-2 sapt dupa iesirea din spital si iti dau sfaturi atit pt. bb cit si pt. tine, ca si sanatatea ta e la fel de importanta ca a lui bb, toate astea in mod gratuit, trebuie numai sa mentionezi ca ai nevoie de ajutor. exista de asemenea linii telefonice 24/7 cu sfaturi date de asistente competente legate de orice problema de sanatate, alaptare etc si care te indruma spre spital atunci cind evalueaza ca situatia e nasoala si le depaseste competenta..
Aici nu pot spune de o cifra min/max, pt ca totul se raporteaza la venitul familiei, in functie de asta se plateste, sint copii care primesc sute de $/luna si sint copii care primesc ciuciu(adika bani de-n bilet la film), pt ca venitul familiei e de asa natura..

Mergi la inceput