Negatia sarcinii

Negatia sarcinii | Autor: Marox

Link direct la acest mesaj

Am citit pe subiectul cu fetita insarcinata posturi ale unor mame care se mirau ca sarcina copilului n-a fost descoperita mai repede.

De ceva timp voiam sa creez acest subiect. Ideea este ca exista sarcini care sint descoperite tirziu, unele chiar la nastere. Exista femei care chiar nu stiu ca asteapta un copil, care au menstruatie in mod normal si care nu simt miscarile fatului. Oricit ar parea de imposibil, da, exista asemenea cazuri. Si ma gindesc ca e mai bine sa stim ca exista, ca nu e o fabulatie.

Am auzit prima data de acest lucru din povestirea unui prieten. I se intimplase unui prieten de-al sau. Au fost impreuna in discoteca, simbata seara, prietena tipului nu venise si ea pentru ca nu se simtea bine. El s-a intors acasa tirziu, era ametit, s-a culcat. In timpul noptii, tipa respectiva, simtindu-se din ce in ce mai rau, isi suna parintii sa o duca la spital. Iar acolo descopera ca e pe cale sa nasca!!! Iar dimineata prietenul ei a avut surpriza sa fie trezit cu: "Felicitari, esti tatic!!!".

Intr-o zi am intrebat o moasa daca a avut astfel de cazuri si mi-a spus ca da, femei care ajung direct pe masa de nasteri sau altele care descopera sarcina in luni avansate.

Acum citeva saptamini a fost o emisiune pe M6. Au prezentat, intre altele, cazul unei tinere,Sheryfa Luna: , care tocmai cistigase concursul de Popstars. I s-a descoperit sarcina la 6 luni! Pina atunci, nimic, nu-si daduse seama de nimic. Fusese prinsa cu emisiunea, apoi trebuia sa asume statutul de cistigatoare, a facut sport intens. Zicea ca se simtea doar foarte obosita, iar impresarul ii dadea vitamine si-i spunea "Ce-i asta, te prefaci, n-ai voie sa fii obosita!!!". Au aratat imagini cu ea cind era insarcinata in 5 luni, nu se vedea NIMIC, si era in costum mulant de sport! Chestia interesanta este ca dupa ce i s-a descoperit sarcina, in citeva ore i-a aparut si burta si toate simptomele de sarcina!

Marturia unei femei, pe un alt forum francez:
Am aflat ca eram insarcinata cu o ora inainte sa nasc. Aveam contractii, atunci prietenul meu m-a condus la spital. Ce surpriza atunci cind medicul de la urgenta ne-a anuntat sarcina! Fara sa vorbim de cuvintele sale care ne culpabilizau, neadmitind ca nu puteam fi la curent. Si totusi era adevarat, nici macar un minut nu m-am gindit ca as putea fi insarcinata. Vomam adesea, dar pentru doctor era din cauza unei gastro enterite. De asemenea luasem citeva kilograme, insa oricum am tendinta sa fac yoyo cu kilogramele, nu m-am nelinistit. Si, mai ales, nu am simtit niciodata copilul miscind si am avut in continuare ciclu! Copilul asta nu-l doream, dar a fost un cadou formidabil!

Sau www.afrdg.info/article.php3?id_article=1" target="_blank">marturia unui doctor: el a participat la un studiu facut timp de 7 ani pe 2550 femei; 29 de cazuri de "negatia sarcinii" pina la nastere au fost constatate. Studiul pune in evidenta ca aproape jumatate din femei eau deja mame de 1 sau 2 copii. Toate mediile sociale sint implicate. Caracteristica esentiala a negatiei sarcinii: corpul nu prezinta semne de sarcina. Nu exista "burta". Practic, nu exista kilograme in plus, nici masca de sarcina. Femeile nu simt copilul miscind. Amenoreea, caracteristica sarcinii, este tranzitorie sau complet absenta (cu alte cuvinte, exista ciclu sau singerari genitale in timpul sarcinii).

Va multumesc pentru lectura

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Am vazut si eu de curand o emisiune pe Discovery Health, intitulata " I didn't know I was pregnant".
Se poate urmari un episod aici:
http://health.discovery.com/tv/i-didnt-know-i-was-pregnant/about.html

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

My baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Si eu stiu un caz, o dna profesoara (mentionez profesia ca sa nu existe banuieli ca ar fi fost ignoranta).
Grasuta de fel, se vaita in cancelarie de dureri de cap si greturi, se mai ingrasase un pic dar in general ii fluctua greutatea.
Se duce femeia la controlul periodic la gineco, dna dr ii spune "dna, sunteti insarcinata".
Dna respectiva nu si-a dorit niciodata copii si replica imediat "pai dna dr, ma cunoasteti, stiti ca nu vreau copii, sa ma programati pentru intrerupere".
Replica dnei dr?
"Mai precis pentru nastere, mai aveti aprox. o luna si veti fi mamica."

Si este mamica, un copil superb dupa care si ea si sotul sunt innebuniti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Acum citeva saptamini a fost o emisiune pe M6. Au prezentat, intre altele, cazul unei tinere,Sheryfa Luna: , care tocmai cistigase concursul de Popstars. I s-a descoperit sarcina la 6 luni! Pina atunci, nimic, nu-si daduse seama de nimic. Fusese prinsa cu emisiunea, apoi trebuia sa asume statutul de cistigatoare, a facut sport intens. Zicea ca se simtea doar foarte obosita, iar impresarul ii dadea vitamine si-i spunea "Ce-i asta, te prefaci, n-ai voie sa fii obosita!!!". Au aratat imagini cu ea cind era insarcinata in 5 luni, nu se vedea NIMIC, si era in costum mulant de sport! Chestia interesanta este ca dupa ce i s-a descoperit sarcina,in citeva ore i-a aparut si burta si toate simptomele de sarcina!

Marox, mama lui Alex (n. 14.06.03) si a Juliei (n. 29.03.05)

Pai hotaraste-te,i s-a descoperit la 6 luni sau la 5 luni ?
Zici ca la 6 luni i s-a descoperit sarcina,pina atunci nimic,nu isi daduse seama de nimic.Pe urma spui ca au aratat imagini cu ea la 5 luni si nu se vedea nimic dar dupa citeva ore i-a aparut burta si toate simptomele de sarcina...mai sa fie... COOL,m-ai impuscat la faza asta
So fi jucat bb de-a v-ati ascunselea.

Anca, mami de Bianca si Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dama spune:

quote:
Originally posted by anky

Acum citeva saptamini a fost o emisiune pe M6. Au prezentat, intre altele, cazul unei tinere,Sheryfa Luna: , care tocmai cistigase concursul de Popstars. I s-a descoperit sarcina la 6 luni! Pina atunci, nimic, nu-si daduse seama de nimic. Fusese prinsa cu emisiunea, apoi trebuia sa asume statutul de cistigatoare, a facut sport intens. Zicea ca se simtea doar foarte obosita, iar impresarul ii dadea vitamine si-i spunea "Ce-i asta, te prefaci, n-ai voie sa fii obosita!!!". Au aratat imagini cu ea cind era insarcinata in 5 luni, nu se vedea NIMIC, si era in costum mulant de sport! Chestia interesanta este ca dupa ce i s-a descoperit sarcina,in citeva ore i-a aparut si burta si toate simptomele de sarcina!

Marox, mama lui Alex (n. 14.06.03) si a Juliei (n. 29.03.05)

Pai hotaraste-te,i s-a descoperit la 6 luni sau la 5 luni ?
Zici ca la 6 luni i s-a descoperit sarcina,pina atunci nimic,nu isi daduse seama de nimic.Pe urma spui ca au aratat imagini cu ea la 5 luni si nu se vedea nimic dar dupa citeva ore i-a aparut burta si toate simptomele de sarcina...mai sa fie... COOL,m-ai impuscat la faza asta
So fi jucat bb de-a v-ati ascunselea.

Anky, mai citeste odata mesajul lui Marox, este foarte clar...la 6 luni (cand luase deja sfarsit concursul mentionat e Marox) i s-a descoperit sarcina Sherifei Luna, iar la 5 luni, deci inca in timpul concursului de muzica Popstars, desi acuza ceva dureri de spate si stari de rau (lucru pe care l-am vazut si eu caci am urmarit acest concurs) nimeni nu si-a dat seama de nimic. Din cate imi aduc aminte parca si fusese consultata de un medic, dar cred ca doar sumar, fara eco si alte examene medicale.

On topic, sunt cazuri ca cele mentionate mai sus, rare zic eu. Unul a fost chiar soacra mea care la 45 ani se credea la menopauza si cand era deja in 6 luni si-a dat seama ca nu e asa, caci era cu ochi. Si desi nu voia sa-l faca ca deh...ce vor zice vecinii ca ea cu copii de aproape 30 ani mai face unul, nici un dr nu a vrut sa-i intrerupa sarcina. Unul i-a spsu dur, ca daca vrea, el o ajuta sa nasca (prematur) si sa-l omoare ea (fatul). Sotul meu a aflat pe un 1 ianuarie ca mai are o surioara

Dar totusi care e legatura subiectului de fata cu cel al fetitei de 11 ani?

Mami de David & Patrick

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Ideea e ca la subiectul cu fetita unele persoane s-au mirat ca nu s-a vazut sarcina mai repede. Am creat acest subiect pentru ca sa informez: exista si sarcini atipice, unde simptomele nu sint vizibile.

Anky, nu inteleg, contesti realitatea marturiei Sheryfei Luna sau felul in care am scris eu? Pentru prima situatie am dat un link, e drept in franceza, dar exista destule situri de traduceri on line. Pentru modul in care i-a aparut burta la anuntul sarcinii, asa a povestit ea in emisiune, in pare rau, n-am considerat necesar sa inregistrez . Pentru a doua situatie, sorry, n-am ce-i face, asta-i stilul meu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Vecina mea a fost insarcinata anul trecut si nimeni nu a stiut! E o tipa heavy si va jur ca habar nu am stiut ca e gravida, ma gandeam ca e grasa(e la fel si acum).Intr-o zi ne-am trezit ca are un bebe in carut si ea bucuroasa a venit la noi(stateam la povesti cu alti vecini)sa ne prezinte fetita.Am facut ochii mari cat cepele si apoi am felicitat-o prefacandu-ne ca stiam de tot.Nimeni nu a stiut ca e gravida.

Si mai citisem pe net de o tipa din Anglia care a crezut ca are cancer si de frica nu am mers la dr dar cand a facut-o i-a spus ca e gravida in vreo 33 saptamani.

Chiar nu vad de unde mirarea pe unii la asemenea lucruri.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
Croatia-The Mediterranean as it once was
A ticket to hell has never been funnier

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Eu cunosc 2 cazuri de mame care n-au stiut ca sunt insarcinate...
Una e o fosta vecina, imi amintesc ca intr-o noapte au chemat salvarea, avea dureri mari de burta si a nascut in drum spre spital. Ironia sortii a facut ca in acelasi an sa devina si bunica, avand deja o fiica maritata; mai avea un baiat de varsta mea si apoi a aparut "surpriza", tot baiat. Fiind mica si indesata de felul ei, nimeni nu si-a dat seama ca-i insarcinata, nici macar ea nu s-a gandit la asta, credea ca-i la menopauza.
Odata imi asteptam randul la un cab. ginecologic si am vazut o femeie iesind shocata din cabinet, plangea si radea, apoi susoteli intre personal, etc...pana la urma am aflat de la asistente ca doamna respectiva era gravida in 8 luni si habar n-a avut...si asta mai avea un copil de 8 ani, nu era la prima sarcina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

pai sunt doua lucruri diferite.
o femeie, ADULTA, sa fie insarcinata si o copila de 11 ani, insarcinata!!!
in primul caz, cred ca se poate ca o femeie sa nu-si dea seama ca e insarcinata....sa nu constientizeze pana la un punct sau chiar pana in momentul nasterii...
dar, copila aceea....e doar un copil....poate nici nu a realizat ce s-a intamplat cu ea...poate....poate ca si-a dat seama, dar apoi parintii au transmis ca fata nu stia ce i se intampla....SIGUR SI PRECIS nu stim...dar situatia e diferita in cazul unei fetite!

cand eram insarcinata cu fata, am racit rau si m-am internat la Polizu ca sa ma tina medicii sub observatie si sa-mi faca injectii, ca tuseam....mama, mama.... in salon cu mine, era o copila de 13 ani, insarcinata in luna 7a, mica, fragila... maicasa imi spunea ca a dormit cu ea in pat si nu si-a dat seama ca fata ei este insarcinata!!!! eu desigur, eram socata la vedrea fetei, de situatia ei...urma sa stea in spital pana la nastere si apoi sa dea copilul spre adoptie...

sunt copii care cunosc multe, altii care nu cunosc...la relatiile sexuale ma refer, e foarte greu de precizat in cazul fetitei de 11 ani, cum au stat lucrurile. pentru ca nu sunt informatii....si pana la urma nu sunt lucruri care sa intereseze. cel mai grav este ca s-a intamplat o astfel de fapta, un viol si pentru asta trebuie luptat, importiva agresiunilor fizice, violurilor incestuoase. asta ar trebui sa preocupe opinia publica, sa-i faca pe cei in drept sa inaspreasca legile, sa existe mai multa preocupare pentru implicarea parintilor in educatia sexuala a copiilor!

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Da, Marox, ai dreptate. Eu sunt convinsa si cred ca exista asemenea situatii. Am urmairt cazuri si pe discovery. nu vreau sa dau exemple acum.

Am o rugaminte daca esti de acord sa extindem putin discutia si asupra ideii ca: "este imposibil ca un parinte sa nu-si dea seama ce se intampla cu copiul lui"

Pentru ca eu cred ca, exista cazuri cand parintii nu pot fi pusi la zid pentru faptul ca nu au aflat la timp una sau alta despre copilul lor.
Chiar daca esti un parinte bun, afectuos si foarte atent pot usor sa-ti scape anumite nuante din comportamentul copilului tau mai ales daca este introvertit. "Ceva" (stupoarea, negatia) iti spune ca nu poate fi adevarat chiar daca subconstientul iti trimite semnale diferite.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petaluda spune:

Si eu mai vedeam din cand in cand secvente din popstar si am fost tare mirata cand au spus ca e insarcinata Sheryfa Luna in 6 luni, ca nu se vedea nimic pana atunci.

Am mai auzit insa de un asemena caz: o fata de vreo 18 ani care s-a trezit in timpul noptii cu dureri de burta ingrozitoare, a chemat-o pe mama ei care a chemat salvarea si cand au ajuns medicii se vedea deja capul copilului. Fata era mai durdulie, avea ciclu neregulat...asa ca nu isi daduse seama de nimic.

Psihologii spun ca aceste femei sunt atat de convinse ca nu pot ramane insarcinate incat neaga in mod inconstient orice simptom al sarcinii, iar corpul lor reprima la randul lui semnele, de asta cele mai multe nu au o burta normala de gravida.

Cat despre cazul Florinei, nu stiu daca e neaparat vorba de negatia sarcinii, desi poate fi o ipoteza. Dupa parerea mea e mai degraba vorba de teama de a spune ce s-a intamplat, teama de reactia parintilor, lipsa de comunicare, poate nici nu si-a dat seama ca e insarcinata, nu stiu daca a avut o eductatie sexuala. In plus la 11 ani nu cred ca a avut ciclul prea regulat, asa ca poate nici macar lipsa menstruatiei nu a fost vreu-un indiciu. Saracuta, sper sa aiba parte de ajutor si de o viata frumoasa de acum.

Mergi la inceput