RE: Pozitia Oficiala Desprecopii.com in legatura c
Raspunsuri - Pagina 22
Amethyst spune:
speed, la inceput de tot am spus si eu ca as infia copilul si imi mentin parerea si nici nu ma gandeam ca as fi singura, desi sunt pentru avort in acest caz oribil.
cred ca cei care continua sa creada ca o fetita de 11 ani trebuie sa dea nastere cu orice pret in urma unui viol nu realizeaza implicatiile majore pe termen lung, atat in dreptul fetitei cat si acelui copil.
Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine
“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”
sinzi_ana spune:
http://www.helpguide.org/mental/child_abuse_physical_emotional_sexual_neglect.htm
Aici e un link foarte interesant despre semnele pe care le poate manifesta un copil abuzat sexual...
Pentru cine are rabdare:
*More than 80 percent of sex offenders are people the child or adolescent victims know. (mai mult de 80% din agresori sunt cunoscuti ale victimelor)
*Sexual abuse is never the child's fault. (abuzul sexual nu e niciodata vina copilului)
*Older children who know and care for their abusers know that the sexual behavior is wrong, but they may feel trapped by feelings of loyalty and affection (copiii mai mari, care isi cunosc agresori stiu ca comportamentul sexual al acestora este gresit, dar sunt prinsi in capcana de sentimentele de loialitate si afectiune pe care le au fata de agresor)
*When sexual abuse occurs within the family, children may worry that other family members won’t believe them and will be angry with them if they tell (cand abuzul sexual apare in cadrul familiei, copiilor le e teama ca ceilalti membrii ai familiei nu ii vor crede, si vor fi furiosi pe ei daca spun )
Semne al abuzului sexual
*Often children who have suffered sexual abuse show no physical signs, and the abuse goes undetected unless a physician spots evidence of forced sexual activity. (foarte des se intampla ca copii care sufera un abuz sexual sa nu afiseze nici un simptom fizic, iar abuzul sa nu fie descoperit decat daca doctorul observa urme ale unei activitati sexuale fortate
Semne ale abuzului sexual
Sunt si semne comportamentale cum ar fi:
Inappropriate interest in or knowledge of sexual acts
Seductive behavior
Reluctance or refusal to undress in front of others
Extra aggression or, at the other end of the spectrum, extra compliance
Fear of a particular person or family member
Abuzul, din pacate, nu poate fi prevenit...nu exista un vaccin pt abuz, nu exista glob de sticla in care sa tii copilul in siguranta...
Se poate intampla oricui, oricand...si vina este doar a agresorului!!!!...
Nu pot sa inteleg atitudinea celor care incearca sa dea vina pe copil, pe mama, pe vecini...pe purcel, care cred ca lor nu li se poate intampla, si daca li s-ar intampla si-ar lasa copiii sa fie victime in continuare, care nu incearca sa isi imagineze macar un pic prin ce trece copila de 11 ani, si mama acesteia...
Nu cred ca daca a nascut-o la 15 ani, a decis sa o pastreze, a crescut-o 11 ani, nu isi iubeste copilul la fel de mult ca orice mama de aici de pe forum, si nu ii se sfasie inima de durere...Poate ca nu si-a dorit pt pruncul ei sa treaca printr-o sarcina la varsta atat de frageda cum a fost ea...
Nu stim ce simte, ce gandeste...doar speculam in urma unor articole din ziare...
Cat despre faptul ca nu si-a dat seama mai devreme de sarcina...hm...pai saraca nu o fi stiut nici ea ca e insarcinata la 15 ani...apoi, ce mama isi suspecteaza copilul de 11 ani de o sarcina (daramite un abuz sexual)... (eu sunt una care am aflat ca sunt insarcinata la 10 sapt aproape...dupa 2 vizite la dr si 2 diagnostice!!!!! al 3-lea fiind sarcina) Deci se poate...sunt si dr care "rateaza" o sarcina...daramite un copil de 11 ani si o mama de 26!!!!!
Eu cred ca cea mai in masura sa decida este mama fetitei in colaborare cu doctorii (la 26 ani sau nu, e mama fetitei, o stie de 11 ani, o iubeste)...nu noi...care presupunem din presupuneri...si tot asa...
“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze,
CriPOD spune:
ripley, chiar nu e relevant aici ce intentii ai tu in educatia fetelor tale. Intrebarea mea era un atentat la trezirea empatiei mai degraba.
Stau si eu asa, ca ardeleanu', intr-un cot si cujet...
Animalul ala care a violat-o s-a pus stapan pe corpul ei si a fost un abuz.
Oare cei care pledeaza pentru pastrarea cu orice pret si impotriva sentimentelor ei a sarcinii rezultate din acel abuz nu fac acelasi lucru? Dispun de corpul ei si ignora dorinta ei... Conteaza pt ei ca ea spune ca nu mai vrea, ca nu mai poate? Tare as vrea sa inteleg de ce una e buna si alta nebuna... Stam drept si judecam stramb.
Food for thought... cu un exemplu celebru... Oare Oprah (ca am un feeling ca sunt fani pe-aici) de ce a tinut secret sarcina la 13 ani si abuzul anterior? De ce a alunecat in promiscuitate ca urmare a abuzului sexual? Ca era de vina? De culoare? Mai inculta? Oare la ce varsta o fi avut-o ma-sa?
Si poate ca pana la urma medicii vor decide ca nu o pot ajuta. Dar e tratata cu grija si respect si nu e bagata sub pres, doar pt ca e de o anumita conditie sociala si nu merita efortul. Iar daca in proces se vor schimba niste legi, ca alte fete sa nu mai zaca prin spitale degeaba saptamani in sir asteptand sa fie ajutate, si numai pt asta si a meritat lupta lor.
marius spune:
quote:
Originally posted by Happy_in_TO
Sa fie vinovati parintii?... De ce?
Ca li s-a violat fetita si ca aceasta nu le-a spus (reactie normala a victimei de viol!) iar ei au aflat cind fetita era deja insarcinata in 17 saptamini???...
Iti spun eu cum s-ar rezolva in Canada: parintii ar alege pentru minora iar alegerea lor ar fi urmata de actiune imediata, nu taraganare si zeci de mii de comisii...
Violatorul ar fi arestat pe loc, fara a i se da drumul apoi!
Numele familiei si a copilei se tine anonim prin lege.
Fetita dar si familia primeste consiliere pe gratis.
Daca se dovedeste ca mama ei si tatal ei o abuzeaza in vreun fel (nu este cazul in povestea noastra!) se indeparteaza fetita de familia biologica si este crescuta de "foster parents" adica de inlocuitori de parinti.
Fetita se intoarce la scoala in Septembrie fara sa ii fie teama de ce spune unul sau altul, dupa o vacanta platita de guvern la unele tabere pentru fetite gen YWCA unde se lucreaza la ridicarea respectului de sine si vindecare emotionala.
Uite un mesaj care ar trebui sa-l citesc, sa-l recitesc, sa-l re... recitesc pentru ca imi place idee extrem de mult si ar fi putea fi un punct pentru oricine in Romania, nu de alta dar nu se stie de unde vor rasari viitorii guvernanti ai Romaniei. Adica asa mi-ar place.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
MissParker spune:
Cu cat ies la iveala mai multe astfel de cazuri (despre care eu nu obosesc de ani de zile sa spun ca sunt la ordinea zilei), cu atat au tot mai multi oameni sansa sa deschida ochii odata la realitatea abuzului!!!
Mama sotului meu - tot de la tara si nu tigani - a fost violata de propriul tata la varsta de 12 ani. Matusa mea a fost violata la 4 ani de catre propriul ei frate, care avea 16 ani.
Treziti-va la realitate si incepeti sa vorbiti despre asta, sa va informati si sa-i informati si pe altii, nu mai bagati capul in nisip considerand ca e vorba de cazuri extreme, motivate de etnie, de varsta mamei copilului violat, de localitate sau de marimea la pantofi!
Incepeti prin a va elibera de propriile voastre prejudecati si temeri ascunse, deschideti ochii bine si dupa aceea veti vedea ce e de vazut mai peste tot! Abia atunci se va putea face ceva, cand se va distruge tabu-ul verbal si se va destrama ceata negarii.
Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi
Povestea nasterii
marius spune:
quote:
Originally posted by sinzi_ana
....daramite un copil de 11 ani si o mama de 26!!!!!
Uite o intrebare pentru oricine.
La ce varsta sau in ce perioada a vietii unei persoane de sex feminin considerati ca se poate discuta din punctul dvs. de vedere ca fiind o varsta deja normala, pregatita pentru o sarcina in conditii normale:
Varsta ar trebuie sa fie de
A. 10 ani sau mai mica?
b. Intre 11 si 13 ani?
c Intre 14 si 15 ani?
d. Intre 16 si 18 ani?
e. Intre 18 si 20 ani?
f. Peste 20 de ani?
g. Nu am nici o opinie in acest caz
Marius Pernes
Pagina legislativa
april spune:
quote:
Originally posted by mariusquote:
La ce varsta sau in ce perioada a vietii unei persoane de sex feminin considerati ca se poate discuta din punctul dvs. de vedere ca fiind o varsta deja normala, pregatita pentru o sarcina in conditii normale:
A. 10 ani sau mai mica?
b. Intre 11 si 13 ani?
c Intre 14 si 15 ani?
d. Intre 16 si 18 ani?
e. Intre 18 si 20 ani?
f. Peste 20 de ani?
Marius Pernes
Pagina legislativa
Din punctul meu de vedere la peste 20 de ani deoarece viitoarea mamica trebuie sa fie pregatita si psihic pt o responsabilitate atat de mare cum e cresterea unui copil.
CriPOD spune:
quote:
Originally posted by mariusquote:
A. 10 ani sau mai mica?
b. Intre 11 si 13 ani?
c Intre 14 si 15 ani?
d. Intre 16 si 18 ani?
e. Intre 18 si 20 ani?
f. Peste 20 de ani?
Marius Pernes
Pagina legislativa
h. exact atunci cand viitoarea mama se simte pregatita si isi doreste un copil (uneori varsta poate fi 16 ani ,40 de ani sau 65 de ani sau cat avea d-na aceea Iliescu)
marius spune:
Asta este o evitare de raspuns.., atuci cand x sau Y considera. Care este opinia personala?
EU consider ca....
Marius Pernes
Pagina legislativa
cl spune:
Mariu, nu mai stiu, la Biologie, cand se spunea ca este matur aparatul reproducator? Cred ca atunci este OK dpdv fizic. Iar dpdv psihic, depinde de persoana.