ce sa faca medicii???
Raspunsuri - Pagina 18
Hilde spune:
Sunt foarte mandra candianca, Ari. Iubesc Canada. :)
N-am intalnit tratament asa fair cu imigrantii in nici o alta tara.
Si alte chestii mici, care m-au impresionat extraordinar.
N-o sa uit niciodata cum mi-a returnat Toronto Transit Transportation $1.75, prin posta, pentru ca mi-a expirat un bilet nefolosit. CRA imi trimite scrisoare acasa in care ma anunta ca mi-a primit taxele. Altii nu dau doi centi pe curtoazii din astea. Pentru mine conteaza si mi-a ramas sufletelul acolo.:)
Ups, hai ca trecem la altele.
ari spune:
Ader la ceea ce spui si imi pare bine ca te-am intalnit, chiar si numai virtual. Poate ca intr-o zi, daca revii in Canada, mai treci si prin Montreal, asa, la o cafea...
Hilde spune:
Mi-a facut placere sa ne conversam pe internet, Ari.
N-am mai vizitat Montrealul de vreo 5 ani, poate e timpul sa ma gandesc la o vizita. Si daca imi iese planul, iti scriu si ne intalnim.
simali spune:
Inca o data va atrag atentia ca expresia "coate goale" se refera NUMAI si NUMAI la cei ce au un comportament si un limbaj de coate goale vis-a-vis de tara lor.
EXPRESIA NU SE REFERA LA TINERII SARACI SI DOAR ATAT.
Si apropos de cineva mai sus care spune "nu ma simt recunoscatoare" la modul ironic. Nici nu trebuie sa te simti recunoscatoare. Trebuie numai sa arati un gram de educatie - cam 1% din ceea ce vezi in US pe 4 Iulie - si sa nu-ti vorbesti de rau tara. Sau macar sa o vorbesti cu rudele tale la telefon (cu care probabil ai aceleasi valori)si nu in spatiul pubilic, acolo unde alti romani sau copiii lor te pot auzi sau citi.
alice
simali spune:
ari, in Romania si in UE nu exista ajutor social pentru studii superioare. Tinerii sanatosi care aleg studiile au peste 18 ani, sunt majori, pot lucra si-si pot plati studiile.
Exista ajutorul social pentru sanatate si planurile de stat pentru pensii.
alice
simmonna spune:
Cred ca postarea mea va nimeri putin pe langa topic.
Vroiam sa va spun ca eu am vazut luminita de la capatul tunelului in sistemul sanitar. Acum o luna am facut o operatie la un spital de ginecologie din Galati. Am fost tratata exemplar, nu mi-a lipsit si nu am avut nevoie de acasa de absolut nimic, incepand cu camasa de noapte, mancare si terminanad cu medicatia. In afara de plicul pentru medicul care m-a operat (pe care l-am dat de buna voie DUPA operatie, nu mi-a fost conditionat actul medical in nici un fel) nu am scos absolut nimic din buzunar. Nu am dat nimic anestezistului, asistentelor, infirmierelor, nimanui. Toata lumea isi facea datoria, ba chiar cu blandete si cu mare amabilitate. Am ramas impresionata de acest spital si de personalul de acolo si am simtit ca trebuie sa va spun asta.
Probabil ca foarte multe depind si de managerul spitalului, de felul cum gestioneaza fondurile, multe depind de medici si de atitudinea pe care o imprima acestia personalului din subordine, pe sistemul "pestele de la cap se impute".
ari spune:
Hilde, cu mare placere te invit la o cafea buna tare! Trimite-mi un pm cand te hotarasti!
Simali, cred ca n-are rost sa mai continuam aceasta discutie. Tu dovedeste ca esti civilizata si respecta libertatea de opinie si de decizie a fiecaruia, atata timp cat libertatea ta nu e atinsa. Uite, spre exemplu, eu am dreptul sa tun si sa fulger cat vreau importiva coruptiei si marlaniei de oriunde, inclusiv din Romania, atata timp cat nu te acuz pe tine de aceste metehne. La randul tau, tu ai dreptul sa tuni si sa fulgeri impotriva oricarei stari de fapt, atata timp cat nu ataci pe nimeni. Iata, iti repet : am urat si urasc descurcareala si mitocania, oriunde ar fi ea, inclusiv in Romania (e dealtfel motivul principal din care am plecat) si ar trebui sa pot s-o afirm, fara sa-ti permiti tu sa ma categorisesti de coate-goale. Clar???
Si cu asta, sa auzim de bine!
gabriella1 spune:
BRAVO celor care au reusit sa ajunga acolo unde au visat(o tara straina), ca sunt tratati ca niste OAMENI, ca au milioane de facilitati,ca li se spune de o suta de ori "scuza-ma" numai pentru faptul ca din greseala te-a atins cu varful firului de par.
De mii de ori:FELICITARI!
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
ari spune:
Gabriela, multumesc mult, dar in ce ma priveste, nu cred ca merit chiar felicitari. La urma urmei, am facut ce-am putut pentru mine insami si pentru copilul meu. Pentru ca am avut impresia (si o mai am inca) ca daca nu fac eu ceva si rapid, cu felul meu de a fi si de a vedea lucrurile, nu ar fi iesit nimic bun. Convingerea mea este ca acea tara in care intamplator m-am nascut mi-a luat mult mai mult decat mi-a dat. Si nu numai atat, dar dupa cum mergeau lucrurile prin 1990, nu prea intrevedeam sanse mari de ameliorare intr-un viitor nu prea indepartat. Ma refer la mentalitati si la consecintele lor.
Cred ca faptul de a emigra a fost una din cele mai bune decizii pe care le-am luat vreodata. Pentru ea, nu merit nici felicitari, dar nu accept blam.
Si cred ca voi, cele si cei care ati ramas acolo, dar cu ochii deschisi si critici, cele si cei care aveti curajul sa suportati ceea ce eu nu am putut suporta, ei bine, voi meritati felicitari!