colon iritabil
mai sunt printre voi care sufera de colon iritabil? am si intoleranta la lactoza asa ca vai de colonul meu........
de ceva timp incerc pe mine diverse regimuri dar fara prea mare rezultat , sunt tot timpul balonata, mi-e foame vesnic, m-am ingrasat
deci, va invit la discutii
Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
Raspunsuri
carina spune:
Oooo da! Si eu am incercat toate minunile si nici un rezultat. Ceva se simte de la Gasex si de la ceaiul antiadipos (asta din urma ma ajuta sa am transit normal, nu la balonare). Daca are careva o solutie, ii fac statuie.
Daca aveti timp puteti vota: http://www.litesoft.ro/services/oetker2/main.php?module=displaymama&mode=marturie&m=3817
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
Madalina1968 spune:
Fetelor, nu stiu daca e o solutie dar sa va zic ce mi s-a intamplat mie. Intotdeauna mi-au placut cerealele, paine integrala etc. Anul trecut si acum 2 ani in vacanta (in aceleasi tari deci aceleasi mancaruri) mancam cat puteam sandvisuri si faina integrala cu seminte cu salamuri, omlete, carnuri de toate felurile. Rezultatul, in afara de luat masiv in greutate, eram ROTUNDA. O durere de burta de cateva zile de nu va zic....evident pana la sfarsitul vacantei :)
Tot anul trecut am avut o reteta "de slabit a americancelor" parca: fulgi de ovaz, miere, alune, miere, lapte. Buna la gust de nu se poate. Totul a durat 2 zile. A treia zi eram din nou umflata si am revenit treptat la normal dar nici nu am mai pus gura pe ovaz.
Alta data mi s-a intamplat de la felli de paine neagra (uscate) +unt+lapte. Dupa 2 sapatamani circa am simtit ca plesnesc.
Mi-am zis ca am colon iritabil. Ptr cateva luni nu am mai pus gura pe cereale.
De anul asta, februarie, mananc doar paine integrala (ori facuta de mine din faina neagra +tarate) sau Wassa integrala cu gem facut de mine fara zahar, cu fructoza. In plus in fiecare dim imi fac o salata de fructe: un mar in principal si ce mai am prin casa si cu asta sunt pana la pranz. Intestinul imi multumeste.
Deci, in afara problemelor grave, ideea este ca vina nu e a cerealelor dar a combinatiei cu cerealele. Niciodata lipide.
Mai simt balonare dupa ce mananca paste din faina alba, foarte rar care in 2-3 ore dispare.
Asta e experienta mea.
Pupi!
cindrellaa_1 spune:
Am vazut topicul si m-m gandit sa va dau o mana de ajutor.
O prietena de-a mea tot asa avea probleme:constipatie, diaree, balonari, a fost pe la toti medicii:investigatii, analize tratamente cu Debridat, colospasmin si tot neplaceri.
Dar a aflat tot de la o cunostinta de analize speciale care se trimit in Germania.Mi-a zis de teste de sange care descopera alergiile cronice alimentare si un examen complet al scaunului ce poate descoperi Candida, flora bacteriana, suprapopularea bacteriana. Ea tine dieta adica evita alimentele la care a reactionat si a luat tratamentul pt flora intestinala si e foarte bine acum.Zicea parca ca se numeste World clinic-3166831.Sper sa va ajute si pe voi!