Ce fel de viitor ...

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
Originally posted by Happy_in_TO

Este ciudat cum pe un subeict dedicat FLorinei si viitorului ei nimeni dintre cele acare arunca cu piatra nu a intrebat "ce face oare Florina? si-a revenit? In ce stare se afla? a iesit din spital?"

O dati toate inainte cu "criminali", "oameni fara suflet", "cum va mai rabda Dumnezeu"... Dar in toata aceasta inversunare v-ati gindit la ea? I-ati trimis sincer un gind bun? V-ati rugat pentru ea? V-ati gindit cum o puteti ajuta sa aiba o copilarie cit mai normala??...

Stim din ziare ce face Florina.Doar ca eu nu prea cred ce spun ziarele si pe Florina nu am intrebat-o INCA ce face.Desi bine nu face deloc.

Da,eu m-am gandit cum o pot ajuta personal pe Florina.Tu te-ai gandit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

quote:
Originally posted by ladyJ

Poate ca nu s-a inteles mesajul lui Elise.
E simplu.E oripilata de faptul ca,pe un forum cu si despre copii,printre mame, sunt atatea voci care dau pe dinafara de atata ´´ratiune´´ si raman pasive la uciderea unui prunc de 20 de saptamani.

Eu una, si nu sunt singura, am spus de nenumarate ori ca nu sunt pentru avort, dar nici mu-l pot exclude in situatii exceptionale.
Am mai spus ca in aceasta situatie nu exista o cale buna si una rea, ca s-a ales raul cel mai mic.
Insa daca cineva vrea sa considere ca exult de bucurie, daca asta il/o face sa se simta mai bun(a) si mai curat(a) la suflet, s=o creada in continuare.

Mergi la inceput

quote:

quote:
Originally posted by Happy_in_TO

Este ciudat cum pe un subeict dedicat FLorinei si viitorului ei nimeni dintre cele acare arunca cu piatra nu a intrebat "ce face oare Florina? si-a revenit? In ce stare se afla? a iesit din spital?"

O dati toate inainte cu "criminali", "oameni fara suflet", "cum va mai rabda Dumnezeu"... Dar in toata aceasta inversunare v-ati gindit la ea? I-ati trimis sincer un gind bun? V-ati rugat pentru ea? V-ati gindit cum o puteti ajuta sa aiba o copilarie cit mai normala??...

Stim din ziare ce face Florina.Doar ca eu nu prea cred ce spun ziarele si pe Florina nu am intrebat-o INCA ce face.Desi bine nu face deloc.

Da,eu m-am gandit cum o pot ajuta personal pe Florina.Tu te-ai gandit?

Nu e nevoie sa intrebi...
pentru ca stii din ziare....
dar nu crezi ce spun ziarele...
iar pe ea n-ai intrebat-o (inca?!?!)...
---cu toate asta stii ca nu face bine deloc....
(ai globul de cristal cumva - ups... asta presupune legaturi cu fortele malefice, sa fac trei pasi inapoi si sa-mi scuip in san?)

Mi-e groaza cata lume se va inghesui s-o "ajute" pe copila... evident ca trebuie adusa pe drumul bun, sa o faca sa se caiasca pentru crima, s-o recunoasca....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Ramiris,take it easy.

lasand la o parte penultima ta postare in care ma confunzi cu cel putin inca doua persoane de pe forum si ma acuzi ca va acuz(??) de crima...(aici am doua raspunsuri: ori e tarziu si nu mai vezi ce citesti ori pur si simplu nu imi intelegi scrisul)...deci,lasand asta la o parte,in ultima ta postare esti de-a dreptul comica.Comico-tragica.

Iar nu vezi bine sau nu intelegi ce scriu.
Da, INCA nu am vorbit cu Florina,care parte nu o intelegi???

Da,Florina nu CRED ca se simte bine,cine oare s-ar simti bine in urma unui avort si a abuzului???E drept,e nevoie de glob de cristal sa te gandesti la asta.Ia-ti si tu unul,poate raspunzi totusi mai inspirat data viitoare.

Florina nu a comis nicio crima.Ea e o victima.Iar citesti printre randuri.Ai breton?(off topic)

Si nu in ultimul rand...nu toti cei care s-au pronuntat impotriva avortului au facut-o din considerente religioase.Te rog eu sa citesti mai atenta si sa nu mai confunzi userii intre ei,ok?Multumesc anticipat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Inainte de a posta aici am nevoie de o clarificare de la admini. Daca acest topic se cheama "Ce fel de viitor..."(si anume al fetei de 11 ani_ si o parte a baricadei nu vrea sa vorbeasca de acest subiect pentru ca stim destule din ziare ce sens mai are continuarea lui? Ar fi mai potrivita reinvierea vreunui topic mai vechi pro-life.

Mergi la inceput

quote:

Ramiris,take it easy.

lasand la o parte penultima ta postare in care ma confunzi cu cel putin inca doua persoane de pe forum si ma acuzi ca va acuz(??) de crima...(aici am doua raspunsuri: ori e tarziu si nu mai vezi ce citesti ori pur si simplu nu imi intelegi scrisul)...deci,lasand asta la o parte,in ultima ta postare esti de-a dreptul comica.Comico-tragica.

Iar nu vezi bine sau nu intelegi ce scriu.

Da,Florina nu CRED ca se simte bine,cine oare s-ar simti bine in urma unui avort si a abuzului???E drept,e nevoie de glob de cristal sa te gandesti la asta.Ia-ti si tu unul,poate raspunzi totusi mai inspirat data viitoare.

Florina nu a comis nicio crima.Ea e o victima.Iar citesti printre randuri.Ai breton?(off topic)

Si nu in ultimul rand...nu toti cei care s-au pronuntat impotriva avortului au facut-o din considerente religioase.Te rog eu sa citesti mai atenta si sa nu mai confunzi userii intre ei,ok?Multumesc anticipat.

Deep breath...
Recitit, priceput (merci de bold), editat. (ai putea sa scrii totusi putin mai citet, ce nota ai avut la caligrafie intr-a doua?)
Verficat in oglinda: n-am breton.
Nimic personal, sincer, numai dupa ce am vazut ca mi-ai adresat reply-ul am vazut pe cine citasem. (combateam ideea, se pare ca cititul si mai ales procesatul informatiei citite la ora 2 am nu sunt punctul meu forte).
(Am circumstante atenuante daca mentionez ca sotul personal sforaie ca un tractor langa urechea mea stanga?).

edit pt ortografie...la 2 am nici asta nu prea mi-a iesit

Mergi la inceput

quote:

Acum fara gluma, ref. la vorbitul cu Florina, nu ca pricep greu dar am pierdut partea in care se anuntase ca urma sa vorbesti cu ea, altfel ce rost avea "INCA" propozitie, si "inca" scris cu majuscule.

Ref. la remarca cu considerentele religioase, banuiesc ca te referi ultima fraza din postul meu.
Nu iti era direct adresata, e chiar o temere reala care poate ar fi trebuit exprimata intr-un post separat ca sa nu fie gresit intrepretata ca atac la persoana (sau la ideile persoanei).

Nu editez pentru ca imi asum eroarea, si nu vreau dupa sa creada lumea ca m-ai facut tragi-comica de pomana.

Dar desigur nu te refereai la mine ci la ideile puse in cuvinte de mine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

quote:
Originally posted by Clover
ce sens mai are continuarea lui?

Absolut nici un sens, normal ca subiectul ar trebui inchis.
Vocile cele mai agresive cred ca nici macar nu mai tin minte despre ce e vorba in propozitie, se invart la infinit intr-un fel de self-righteousness high, si nu par sa inteleaga ca uneori tacerea e cel mai bun raspuns, ca nu cine striga mai tare are dreptate, si ca cel mai bun lucru care i s-ar putea intampla acum acestei fetite ar fi anonimatul, macar acum in al cinshpelea ceas, ca mai devreme...vai de lume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Da, si eu cred ca acest subiect trebuie sa fie inchis, am tot citit, nu m-am bagat in discutii pentru ca nu-mi plac. Evident ca sint pro-life, ca imi plac copiii, ca orice copil de 0-18 ani are dreptul la viata, ca orice prunc format si sanatos in orice burtica are dreptul la viata si chiar si inainte de asta, odata ce a aparut... Dar mai cred ca si orice copil are dreptul sa nu fie abuzat, sa nu fie violat, nici fizic, nici psihic si nici in drepturi, ca are dreptul la copilarie... Si tot eu mai cred ca, in fata tuturor principiilor, religiilor, societatilor, legilor, sotilor, tatilor, bunicilor... sau a ce mai vrem sa punem aici, sustin sus si tare, in numele tuturor femeilor si fetitelor de pe acest pamint ca o femeie are dreptul la corpul si la viata ei!. Tocmai pentru ca viata pe care se bat atitia apare in corpul ei si pe riscul sanatatii ei, fizice sau mentale, ca e viata femeii e in joc si responsabilitatea pentru viata careia i-a dat nastere ii revine in proportie ff mare, insist asupra acestui drept. Drept care include si pe cel la educatie, chiar si sexuala, inca de mica, pentru a evita tragediile si discutiile inutile pe marginea lor de mai tirziu.

Nu orice viata apare in burtica la o femeie, prin vointa femeii, nu orice viata este dorita, hai sa nu generalizam si a amestecam fericirea de a avea o viata in burtica si apoi in viata noastra in cazul unora si nenorocirea in cazul altora. Din pacate, cea de-a doua categorie nu e deloc de neglijat, trebuie doar sa nu vrei sa accepti asta. Nu orice copil in viata unei femei (in cazul de fata, a unei fetite) e o bucurie, poate fi si o mare nefericire si o grea povara. La fel cum nu orice viata e o bucurie pentru orice copil nascut! Din nou, doar sa nu vrem sa vedem si sa acceptam acest lucru ne face sa gindim altfel. In curtea noastra asa este, dar nu in toate curtile e la fel. Si, din pacate, sint mult prea multe curti unde nu e ca la noi!

Si spunind astea, sa ne intoarcem la familia in care s-a intimplat nenorocirea. O familie normala, de tarani, care traiau cum puteau si nu neaparat cum voiau sau cum ar trebui sa traiasca, in mediul lor rural (puneti aici tot ce vrei, mentalitati, prejudecati, patriarhat etc.). Eu cunosc familiile de tarani, cunosc mentalitatea taraneasca si simplitatea principiilor dupa care acestia isi duc viata. Vorbeati de pedofili, criminali etc., referindu-va la baiatul care a savirsit aceasta fapta, fara de care acest subiect nu ar fi existat. Vorbeati de toleranta fata de copii... de dreptul la viata si la viitor al fetitei, de dreptul la viata al pruncului nenascut... de faptul ca acel criminal ar trebui sa fie la inchisoare. Perfect de acord cu toate, e prea tirziu sa se mai faca altfel, trebuie sa-si primeasca pedeapsa pentru ceea ce a facut. Dar in numele tolerantei fata de copii si a dreptului la viata, e nedrept ca in discutiile voastre si, de fapt, nicaieri, nici in presa, nici biserica, nici medicii, nici psihologii, nimeni nu a adus in discutie tragedia celui de-al treilea copil din aceasta tragedie: criminalul, pedofilul! Oameni buni, acest barbat, unchi sau cum vrem sa-l numim, nu are decit 19 ani, nu e minor, dar pentru mine tot copil este. Si daca a abuzat, eu cred ca a fost abuzat. Si chiar daca nu a fost abuzat in sensul strict al cuvintului, ceva e putred in mediul acela. Cind am citit vorbele mamei fetitei, ca e fratele ei totusi, am simtit o mare durere nu numai pentru fetita de 11 ani, dar si pentru cea de 9 ani si pentru baiatul cel mai mare de 19 ani, fratele ei! Parerea mea este ca acel copil ajuns adult, la un an numai dupa virsta la care esti considerat asa, are si el mare nevoie de ajutor, fetita cea mica la fel! Si in aceste conditii, oricit de mult pling pentru viata ucisa, oricit de mult am gemut in mine de durere in ziua cind s-a facut avortul, de durere si pentru fetita care trecea prin asta si pentru pruncul ucis, oricit as fi de pro-life, oricit de mult as fi impotriva avortului, nu pot sa doresc nasterea inca unui copil in acel mediu! Nu pot si gata! Mai bine sa nu vina deloc pe lume, decit sa vina intr-un loc in care pe linga ca nu e de dorit, formarea lui ca adult se va face in conditiile in care s-a facut si cea a unchiului criminal si a fetitei lipsita de educatie sexuala pina la acea virsta. Sint de acord ca un baiat de 19 ani poate sa devina criminal si daca e crescut intr-o familie mai buna, in care grija pentru educatia si formarea copiilor e pe primul plan, dar chiar si asa, o problema tot exista undeva, daca nu la familie, la anturaj, refuz sa cred ca totul e in regula si acel tinar a devenit criminal doar de dragul crimei. E ca si cum as accepta ca daca un tinar de 19 ani pune mina pe arma si intra intr-o scoala si impusca alti 20 de tineri de virsta lui, e pur si simplu vina exclusiva a tinarului criminal, familia, medicii care l-au avut ca pacient, de multe ori chiar pshihologi, ca rar se intimpla ca acel tinar sa nu fi dat ochii cu ei inainte, anturajul, scoala si profesorii care l-au educat, societatea in general, eu, aici de pe forum... toti, nu avem absolut nici o vina, ne spunem punctul de vedere raspicat, il trimitem dupa gratii... si gata, sintem cu totii multumiti si mergem la culcare. Ori eu nu cred ca e nimeni absolvit de vina, nici criminalul, dar nici cei care au ajutat intr-un fel sau altul la producerea lui. Altfel discutam de un criminal care se afla la o virsta la care se presupune ca puterea de discernamint exista, omul e format si poate alege... Dar nu la 19 ani! In capul meu, ca un baiat de 19 ani sa o violeze pe propria verisoara, care probabil ca i-a fost ca o sora, in casa bunicii, sa o lasa gravida si sa nu spuna nimic, sa fuga de acasa sau sa fie ascuns chiar de familia victimei, care e si a lui pina la coada, pentru ca eu asta cred ca se intimpla de nu-l gaseste nimeni, aceste lucruri nu se pot intimpla intr-o familie in care totul merge ca pe roate. Asa ca, daca tot vorbeati de strinsul banilor pentru ajutor, pentru terapie si la care contribui cu cit pot din tot sufletul, hai sa spunem ca stringem pentru toti de acolo, pentru ca, dupa mine, familia aceea are clar nevoie de ajutor: si mama, si fetita violata, si cea mica (macar sa se previna tot ce ar putea-o distruge si pe ea), si unchi, si bunica si cred ca si tata... Sincera sa fiu, eu nici nu sint convinsa ca unchiul e vinovat, pina la proba contrarie ma abtin sa comentez acest aspect. Imi aduc aminte ca cineva prezenta o scena, cum se cuibarea fetita la pieptul unchiului, ca doar ii era unchi si cum acesta incepe sa o pipaie... o fetita de 11 ani si un baiat de 19!?! Hai sa fim seriosi, acestia nu sint unchi si nepoata, acestia sint doi copii care trebuie supravegheati, care trebuie invatati inca de mici ce nu trebuie sa faca, ce le poate face rau, ca instinctele sint una si faptele alta, care trebuie educati si in acest sens ca in multe altele... si noi am fost copii si avem copii si nu e chiar atit de departe de noi virsta celor doi implicati in aceasta situatie tragica.

Indiferent de cite rosii voi primi, acum, daca tot am intrat sa scriu, hai sa spun si despre ceea ce s-a scris pe despre copii pe marginea acestei tragedii. Si nu voi spune multe, ci doar ca, pentru mine, ca membru al acestui forum, foarte drag mie si careia ii multumesc ca exista, toate subiectele deschise pe aceasta tema seamana cu o scena incredibila, dar adevarata, vazuta, cindva, in copilarie. Un accident, pe marginea unui drum, o femeie accidentata si plina de singe, care avea nevoie de ajutor, un sofer buimac de ceea ce i se intimplase, cu o nevasta si ea accidentata si un copil speriat si traumatizat, cu o carutas beat care injura din toti rarunchii... cu un sat intreg adunat la fata locului, in frunte cu politistii din comuna. Copil fiind nu am inteles nimic din ce se intimpla, ochii imi erau agatati de femeia muribunda, caruia nu-i dadea nimeni nici un ajutor pentru ca se astepta salvarea si de copilul de trei ani speriat, pe care nu-l lua nimeni in brate... Toti cei de fata se certau exact cum ati facut si voi aici, toti erau de partea cuiva, toti erau impotriva cuiva, toti tipau, toti dadeau cu pietre... Salvarea nu venea, femeia cerea ceva, nimeni nu avea timp sa o asculte, ca doar venea salvarea, nu? Copilul urla si deja tremura si se invinetise, cu ochii pe acelasi singe si pe cel al mamei lui, pe care erau si ai mei... Si toti cei vreo cincizeci de oameni de fata se certau in continuare! Urit, cu vorbe grele, toti isi sustineau punctul de vedere! De pe margine, pentru ca atita timp cit victimele accidentului (femeia, mama copilului, si copilul) nu primeau decit acele certuri si nici un fel de ajutor, pentru mine se certau degeaba, ca niste tatze pe marginea santului.
Nu stiu cit timp nu s-a facut nimic, un adult cu cap din familia mea s-a gindit tirziu dar bine, ca eu nu aveam ce cauta acolo... am aflat mai tirziu ca femeia a murit, probabil ca acel copil traumatizat nu a fost nici astazi luat in brate...

Cam asta au facut o parte din cei intrati in aceste discutii pe subiectele legate de tragedia Florinei. Ati discutat principii si discutii... si atit! Asa ca, fara suparare, rog Adminul, daca este de acord (ca eu sint pentru libertatea de orice culoare si natura, dar ce-i al Cezarului e al Cezarului) sa inchida subiectele legate de nenorocirea Florinei, mai putin cel cu stringerea de fonduri, care e necesar si cine vrea si vrea sa continue discutia, sa deschida subiecte separate pentru fiecare problema atinsa aici: pro-life, pro-choice, avort, abuz, educatie, familie, solutii pentru fiecare caz in parte etc.

Si daca tot am ajuns la Admin, trebuie sa-i spun si lui ceva: sanatate, in primul rind si sa te refaci repede (cred ca doare tare rau, sotul meu a avut o tendonita la o mina si a fost fff rau). Si in al doilea rind, singurul lucru care m-a atins in mod neplacut in ceea ce va priveste, a fost ceva mai simplu decit batalia de la celalalt subiect, careia iar nu-i vad sensul... Faptul ca, pe un forum pentru si despre copii, unde se bate atit apa in piua pe tema toleranta, respect, dragoste fata de acestia (si unde totul este considerat reclama mascata), s-a permis postarea de linkuri spre ziare, care din lipsa de profesionalism si dorinta de stim noi ce, au publicat poza fetei. Multi, mai ales cei din afara, nu au timp sa citeasca presa din tara, care de multe ori lasa de dorit. Dar intra aici, si de aici pe linkurile postate... e dreptul vostru sa opriti orice propagare a unei nedreptati, a incalcarii dreptului la intimitate si la anonimat, mai ales intr-un caz ca asta. Chiar daca mama fetitei, presa si alte persoane direct implicate le-au incalcat flagrant, era dreptul si datoria voastra, ca proprietari ai unui site despre copii si pentru ei, sa luati pozitie! Eu pentru asta as fi dat avertisment rosu membrilor implicati, nu pentru discutiile dure care au avut loc. Si pentru asta va dau si voua unul! Iar cu cei care au incalcat un drept esential, cel al anonimatului, macar in privinta pozelor, daca numele au fost facute publice inca de la inceput, si nu e prima data, am o alta rafuiala. Ar trebui deschis un subiect unde sa se semneze o petitie de toti parintii si iubitorii de copii de pe acest site pentru a preveni pe viitor asemenea lucruri care pe linga ca arata o clara lipsa de profesionalism, sint si departe de a putea fi numite umane! Dupa parerea mea, orice publicare a fotografiei unui copil, chiar daca a fost facuta cu acordul parintilor (inconstienti spun eu), sa aiba dreptul sa fie publicata, dupa ce se hotaraste de toti cei in cauza ca este clar pentru binele si ajutorarea copilului, si nu impotriva lui. Multumesc!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Da, m-am gindit la cum as putea-o ajuta pe Florina.

Din pacate sint prea departe de tara si nici nu am de gind sa merg prea curind in Romania. Daca eram aproape, o luam la mine citeva saptamini si o duceam peste tot pe unde imi duc fetele mele, in parcurile de distractii, in paduri, la lac... S-ar fi jucat cu fetele mele care ii sint aproape ca virsta si as fi mers si prin satul ei de mina cu ea, mindra!... Ca sa vada tatele de la tara ca exista si altfel de reactii decit a susoti la colturi cu mina la gura si ciupindu-se de obraz a rusine!!...

Pentru ca nu pot face asta, si fiindca imi inchipui cit de marginalizat va fi copilul asta in satul ala (chiar si in tot judetul) ma gindesc la ceva care sa ii dea cit de cit libertate si sa o lase sa viseze in continuare si sa invete ca este o lume acolo, undeva, diferita de cea care o inconjoara!... Si ce este mai potrivit decit un computer, chiar si la mina a doua, cu internet. Eu personal as invata-o engleza daca ar dori si ar conversa cu mine si cu fetele mele... Ar invata-o sa lucreze la computer, sa acceseze lumea intreaga si incet-incet ar scoate-o din mediul acela!...
As dori sa particip la procurarea unui computer pentru ea, daca se mai ofera cineva...

As vrea sa sugerez unei asociatii (aici ar trebui sa fac research!) ca sa ii ajute familia sa se stabileasca in alta parte, in alta tara! Florina si familia ei nu au nici un viitor in Romania!!...

Sper din tot sufletul ca Florina sa aiba un viitor mai bun, sa nu fie privita toata viata prin prisma dramei prin care a trecut!

Mergi la inceput