Ce fel de viitor ...

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by ricea

ati facut mama acestei fetite in toate felurile si pe fetita la felPoi normal ca plangea de fericire ,o femeie cu suflet ia ajutat fetita sa scape de aceasta nenorocire.[left
Asa a vrut dumnezeu,ca tot vorbiti de pacate,daca nu vroia nu se intampla
De ce nu inchideti si acest subiect,pana nu se ajunge la jigniri mult mai grave?[/left]teodorade angi pangi28-10-2007 si Roberto 28-06-1999 http://community.webshots.com/album/563642807EqHYOU teodora

vrei sa spui ca daca fratele tau iti viola fetita si o lasa gravida ziceai "lasa, nu-i nimic, sa-l iertam, a gresit si el, ce mare lucru"? daca asta ti se pare atitudine de om responsabil si constient, ce sa mai zic... Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Nu se pedepseste violatorul pt ca RO e tara lu' papura voda unde fiecare face ce il duce capul fara nici o consecinta si mai ales fara nici o invatatura de minte.

Voi astia pro life, daca vreti sa ajutati, nu-i mai improscati pe bietii oameni cu noroi, mai bine faceti demonstratii sa se schimbe legislatia, sa functioneze protectia copilului si sa fie protejate victimele unor astfel de oribilitati ca sa nu se ajunga la astfel de avorturi.Asta daca, chiar va pasa de viata.Si puneti accent mai mult pe calitatea vietii, ca vad ca nici aia nu va intereseaza.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
Croatia-The Mediterranean as it once was
A ticket to hell has never been funnier

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angipangi spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

quote:
Originally posted by ricea

ati facut mama acestei fetite in toate felurile si pe fetita la felPoi normal ca plangea de fericire ,o femeie cu suflet ia ajutat fetita sa scape de aceasta nenorocire.[left
Asa a vrut dumnezeu,ca tot vorbiti de pacate,daca nu vroia nu se intampla
De ce nu inchideti si acest subiect,pana nu se ajunge la jigniri mult mai grave?[/left]

teodorade angi pangi28-10-2007 si Roberto 28-06-1999 http://community.webshots.com/album/563642807EqHYOU teodora

vrei sa spui ca daca fratele tau iti viola fetita si o lasa gravida ziceai "lasa, nu-i nimic, sa-l iertam, a gresit si el, ce mare lucru"? daca asta ti se pare atitudine de om responsabil si constient, ce sa mai zic...

Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)

am blog

poi nu ca sa treminat ca a facut copil la 14 ani si asa-i trebuie acuma aveti cu fratele.Oricum il aresteaza si va trage el acolo tot pentru tot.poi ti-ai pus intrebarea daca ea ii terminata sau nu?????pina acum sa gandit la fata ei,cred ca politia sa-si faca datoria,ca doar ei l-u acuzat.

teodorade angi pangi28-10-2007 si Roberto 28-06-1999 http://community.webshots.com/album/563642807EqHYOU teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Sa imi explice si mie cineva de unde au rasarit in Romania atitudini atat de puternice anti-avort. In afara de varianta cu viata vesnica ce ar determina o romanca sa vrea( probabil) interzicerea avorturilor?

Larisa, stai tu linistita ca nu sare nimeni de bucurie in sus. Putem doar spera ca viata ei sa fie relativ normala. Si sincera sa fiu ea va fi singura in masura peste ani sa spuna daca ar fi vrut sa pastreze aceasta sarcina sau nu. In contextul actual au decis parintii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

quote:
Originally posted by larissa_79
Am vazut tarziu edit-ul.
Da as cere binecuvantare de la duhovnic pentru ca sa se faca voia Domnului. Eu stiu ca porunca zice " Sa nu ucizi!" n-am vazut nici un "doar daca...".
E dificil sa ma intelegi. M-ar durea ca mama durerea copilului meu insa ca si crestin m-as bucura ca sufletul ei ar ajunge in Imparatia lui Dumnezeu. Mamele care isi dau viata pentru copii lor sunt mucenite. Ferice de ele!

Viata de aici de pe pamant este atat de scurta...iar Imparatia lui Dumnezeu vesnica!

Tu ca mama ce ai alege?
Inca 20-30 de ani aici pe pamant, cu suferinte, zbateri si alte cele sau viata vesnica pentru copilul tau?Sigur repet ar fi dureros de ales ca mama dar simplu si usor ca si crestin!
Si inainte de orice eu sunt crestina!

Sper sa nu te sminteasca raspunsul meu insa tu ai intrebat...
Doamne ajuta!

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!

Nu ma sminteste raspunsul tau...de aceea te-am intrebat, mi-era clar ca gandesti astfel doar ca nu-mi venea sa cred.

Ei, eu una ca mama, crestina ca si tine, n-as putea decide sa-mi las copilul sa moara pentru ca oricum viata pe pamant e scurta si s-ar duce in rai dupa... Poate pentru ca am convingerea ca Dumnezeu ne-a lasat liberul arbitru, Dumnezeu nu hotaraste in locul nostru, nu as astepta niciodata "sa se faca voia Domnului".
Eu ca mama sunt responsabila pentru VIATA copilului meu si nimeni, nicodata, nici cu amenintarea focului vesnic nu m-ar opri sa i-o apar. Pentru ca AM ALES SA FIU MAMA, MI-AM DORIT, matura fiind iar copilul meu este rodul iubirii mele.
Ce ma surprinde pe mine e ca daca voia doamnului ar fi in tot ce se intampla, atunci ar fi fost si in intamplarea asta.
Iar eu refuz sa cred ca Dumenzeul in care cred eu, cel care este bun si iubitor poate sa fi fost acolo unde un copil a fost violat.
Exista bine si rau...eu cred ca ce s-a intamplat cu fetita asta nu a fost "voia Domnului".
Cred insa ca daca a scapat acum cu viata trebuie sa-i multumeasca lui Dumnezeu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Clover, eu nu sunt pt interzicerea avorturilor. Dar nici nu sunt pt bagatelizarea lor; femeile ar trebui sa apeleze la ele doar in cazuri speciale si nicidecum ca si mijloc de contraceptie cum se practica la noi. Lipseste educatia sexuala si in scoli si acasa. Dar le invatam si cu ocazia asta pe fete ca nu-i nimic,in caz de sarcina facem avort si trece, mancam sarmale dupa aia...
Am fost contra avortului in cazul asta din cauza sarcinii inaintate. Un fat la 22 saptamani avea sanse de supravietuire. pentru mine este trist ca s-a intamplat asa. Si oare de ce nu ma surprinde atitudinea mamei care este fericita ca s-a terminat... cum poti fi fericita in cazul asta? Chiar si-a pierdut orice urma de omenie? Eventual sa sarbatoreasca cu sampanie...
Acum scuzati-ma ca nu ma pot bucura si eu.
Nu sunt credincioasa, apropo, dar asta nu ma impiedica sa ma gandesc la copilasul ala omorat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

quote:
Originally posted by iulia_b

Clover, eu nu sunt pt interzicerea avorturilor. Dar nici nu sunt pt bagatelizarea lor; femeile ar trebui sa apeleze la ele doar in cazuri speciale si nicidecum ca si mijloc de contraceptie cum se practica la noi. Lipseste educatia sexuala si in scoli si acasa. Dar le invatam si cu ocazia asta pe fete ca nu-i nimic,in caz de sarcina facem avort si trece, mancam sarmale dupa aia...
Am fost contra avortului in cazul asta din cauza sarcinii inaintate. Un fat la 22 saptamani avea sanse de supravietuire. pentru mine este trist ca s-a intamplat asa. Si oare de ce nu ma surprinde atitudinea mamei care este fericita ca s-a terminat... cum poti fi fericita in cazul asta? Chiar si-a pierdut orice urma de omenie? Eventual sa sarbatoreasca cu sampanie...
Nu sunt credincioasa, apropo, dar asta nu ma impiedica sa ma gandesc la copilasul ala omorat.

Nu este vorba de o adolescenta care a ramas insarcinata din gresala pentru ca nu a aplicat masurile de contraceptie ci DE O FETITA VIOLATA!!!
Este chiar atat de greu sa tragem linia de separatie intre:
- femei si copii
- sarcina din viol si sarcina din .... nesimitire

Inteleg ca suntem mame si ca trebuie sa aparam viata copiilor si noi tot despre viata si drepturile unui copil vorbim aici, doar ca ne referim la cel de 11 ani, pe care multa lume a ales sa-l considere femeie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

quote:
Originally posted by ramiris

quote:
Originally posted by iulia_b

Nu este vorba de o adolescenta care a ramas insarcinata din gresala pentru ca nu a aplicat masurile de contraceptie ci DE O FETITA VIOLATA!!!
Este chiar atat de greu sa tragem linia de separatie intre:
- femei si copii
- sarcina din viol si sarcina din .... nesimitire

Inteleg ca suntem mame si ca trebuie sa aparam viata copiilor si noi tot despre viata si drepturile unui copil vorbim aici, doar ca ne referim la cel de 11 ani, pe care multa lume a ales sa-l considere femeie...

Un om e un om. Daca s-ar fi nascut ar fi aratat la fel ca noi toti.
Si cat de sadica a fost crima! Moartea noastra a tuturor e o dulce bucurie pe langa suferintele indurate de acel prunc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Ar trebui,cred,sa fim toate mai putin patimase,pentru ca este foarte simplu sa judeci de pe margine.Eu nu cred ca fetita si mama ei trebuie condamnate de catre noi,viata le va arata poate cat au gresit ca nu au lasat copilul asta sa se nasca,chiar daca l-ar fi dat spre adoptie dupa.E normal ca in cazul unui viol mama-la orice varsta-sa nu astepte cu nerabdare bebelusul si sa nu ii pese ca prin avort ii pricinuieste un mare chin acestuia.Dar nu inteleg reactia presei,care efectiv a laudat aceasta"interventie",lacrimand de bucurie la auzul acestor"Vesti bune de la Londra".O presa total neprofesionista,care in loc sa faca educatie pentru a nu se mai ajunge in asemenea situatii dramatice aplauda o crima.Nu stiu unde vom ajunge,in ce fel de lume vor trai copiii nostri.NU sunt o habotnica,nu sunt impotriva dreptului femeii de a alege,in anumite cazuri,cand sarcina este foarte mica si sanatatea femeii e in pericol,dar nu in cazul unui copil care este format,misca din manute si picioruse,aude,simte durere...M-a impresionat foarte tare acest caz,mediatizarea asta excesiva nu face bine nimanui.Cat despre consiliere,o sa aiba mare nevoie mai ales cand va mai creste si va constientiza efectiv ce a facut,dar nu cred ca o mama care plange de bucurie ca tocmai a fost ucis un prunc va merge cu fetita sa faca terapie.Dumnezeu sa o ajute sa isi revina,desi...nu vad cum se mai poate asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

quote:
Originally posted by ramiris

quote:
Originally posted by larissa_79
Am vazut tarziu edit-ul.
Da as cere binecuvantare de la duhovnic pentru ca sa se faca voia Domnului. Eu stiu ca porunca zice " Sa nu ucizi!" n-am vazut nici un "doar daca...".
E dificil sa ma intelegi. M-ar durea ca mama durerea copilului meu insa ca si crestin m-as bucura ca sufletul ei ar ajunge in Imparatia lui Dumnezeu. Mamele care isi dau viata pentru copii lor sunt mucenite. Ferice de ele!

Viata de aici de pe pamant este atat de scurta...iar Imparatia lui Dumnezeu vesnica!

Tu ca mama ce ai alege?
Inca 20-30 de ani aici pe pamant, cu suferinte, zbateri si alte cele sau viata vesnica pentru copilul tau?Sigur repet ar fi dureros de ales ca mama dar simplu si usor ca si crestin!
Si inainte de orice eu sunt crestina!

Sper sa nu te sminteasca raspunsul meu insa tu ai intrebat...
Doamne ajuta!

Nu ma sminteste raspunsul tau...de aceea te-am intrebat, mi-era clar ca gandesti astfel doar ca nu-mi venea sa cred.

Ei, eu una ca mama, crestina ca si tine, n-as putea decide sa-mi las copilul sa moara pentru ca oricum viata pe pamant e scurta si s-ar duce in rai dupa... Poate pentru ca am convingerea ca Dumnezeu ne-a lasat liberul arbitru, Dumnezeu nu hotaraste in locul nostru, nu as astepta niciodata "sa se faca voia Domnului".
Eu ca mama sunt responsabila pentru VIATA copilului meu si nimeni, nicodata, nici cu amenintarea focului vesnic nu m-ar opri sa i-o apar. Pentru ca AM ALES SA FIU MAMA, MI-AM DORIT, matura fiind iar copilul meu este rodul iubirii mele.
Ce ma surprinde pe mine e ca daca voia doamnului ar fi in tot ce se intampla, atunci ar fi fost si in intamplarea asta.
Iar eu refuz sa cred ca Dumenzeul in care cred eu, cel care este bun si iubitor poate sa fi fost acolo unde un copil a fost violat.
Exista bine si rau...eu cred ca ce s-a intamplat cu fetita asta nu a fost "voia Domnului".
Cred insa ca daca a scapat acum cu viata trebuie sa-i multumeasca lui Dumnezeu.

Sigur ca Bunul Dumnezeu ne-a lasat liberul arbitru dar nu avem nici o scuza folosindu-l pentru a incalca poruncile. Poruncile sunt porunci!
Si ceea ce nu intelegem noi cu adevarat e ca nu noi suntem parintii reali ai unui copil. Dumnezeu ne daruieste noua spre crestere proprii fii. Dumnezeu aduce viata, noi doar o intretinem.
Si nu, nu tu ai ales sa fii mama. Dumnezeu prin mila lui cea nesfarsita te-a ales! Oamenii nu au inteles inca un lucru.
Ca nu au dreptul sa decida cine traieste si cine nu!

Mergi la inceput