Ce fel de viitor ...

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Bine Hannen, cum vrei tu, nu pot explica la nesfarsit....doar atat spun, nu are nici o legatura cu ouale clocite sau nu.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
Croatia-The Mediterranean as it once was
A ticket to hell has never been funnier

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

quote:
Originally posted by lunna27

flaviutza ai uitat sa spui ca acel dr din RO care va accepta sa faca intreruperea,nu va fi sprijinit de colegiul medicilor din RO,eu cel putin asa am inteles.Oare ce inseamna asta??

nu am uitat,doar ca nu eram sigura ca am inteles bine.

Si parca spuneau ca se vor recolta probe pt a-l incrimina pe faptas,cu sau fara reclamatia familiei.deci nenorocitul ala nu scapa.are 19 ani, e adult daca ar fi dupa mine l-as inchide pe viata,fara drept de apel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

quote:
Originally posted by Clover

Cat despre doctorii din Romania cine stie daca n-a fost vorba de spalare pe maini? Stam in limite legale ca nimeni nu ne poate acuza de nimic.

Treaba sta in felul urmator:

Mama are 11 ani si o sarcina de 20 de saptamani. In aceste conditii peretele uterin este foarte gros si foarte puternic vascularizat. Daca intri la o minicezariana este FOARTE POSIBIL ca dupa extragerea fatului (nu mai spunem viu sau mort, ci pur si simplu a fatului) peretele uterin sa sangereze abundent fara a putea fi oprita sangerarea ...decat prin histerectomie sau...deloc.

La o femeie matura sau la o sarcina la termen acest lucru se intampla extrem de rar pentru ca uterul este maturizat, perete subtire, etc. ..si tot se mai intampla si acolo...un caz la nu stiu cate mii.

In cazul fetitei de 11 ani riscul sa ramana mutilata sau sa moara este foarte mare. Si atunci ai doi pe constiinta. Presupunand ca sunteti doctori/doctorite...cu o legislatie ca in Romania ...ce ati face?

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Daca as fi fost doctor in Romania nu stiu ce as fi decis, dar as fi incercat sa fi fost o decizie rapida, nu dupa o luna si m-as fi asigurat ca familia afla ca exista alternative. O familie fara internet(presupun) si studii superioare nu prea are tangente cu legile avortului in diverse parti ale lumii.

Daca e mai bine ca in momentul asta sa pastreze sarcina sunt convinsa ca isi vor da seama si doctorii din MB. Situatia va fi diferita pentru ca parintii vor sti ca ei au facut tot ce se putea. Autoritatile nu, dar ce mai conteaza?

If all else fails, look cute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AVoogt spune:

Sarcina are 5 luni , eu mi-am simtit bebelina miscand la 4 luni jumate ...ei vor sa-i faca avortul prin cezariana , nu stiu cum vedeti voi asta dar eu o consider o crima,film de groaza ...doctorii macelarind un bebe .A mai fost un caz in 1940 cand o fetita de 5 ani a nascut prin cezariana un baietel , deci nu este imposibil . Fetita oricum va vi afectata psihic a fost violata a ramas insarcinata dar asta nu inseamna ca acum dupa 5 luni trebuie sa faca avort , este muuult prea tarziu . Poate duce sarcina pana la capat iar daca nu vor copilul ii pot lasa intr-un centru . Parintii fetei mi se par extrem de inconstienti cum nu au vazut ei nimic pana acum ...asa multa atentie ii acorda , ce masura au luat sau or sa ia sa o protejeze , ce o asteapta acasa ...acelasi unchi pus pe fapte mari pe care nu-l pedepseste nimeni?? Cum l-am vazut pe tatal fetei la stiri spunand : cand o sa se intample cu alt copil ...sa faca aici ( se referea la alt avort ...pe viitor). Pai asa vorbeste un tata

http://alina-vachim.magix.net

AVoogt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

quote:

loryi1974, ai detectat tu vreun caz de copil abuzat sau violat? De unde esti asa singura ce se vede si ce nu se vede si ce ar trebui sa perceapa o mama? La varsta de 10 ani copilul poate fi abatut si ca n-a luat calificativul x in loc de unul mai bun sau alte lucruri marunte.
b.nica
"o preocupa mai mult o calatorie gratis in Anglia decat ce se va intampla cu fetita, ca sa nu mai vorbesc de fiinta vie din burtica ei!"
Tu chiar crezi ca are de gand sa viziteze muzeul figurilor de ceara?

Pentru ca sunt mama pur si simplu.Si daca este abatuta pentru un calificativ,adica o chestie marunta cum zici tu,inseamna ca dupa un viol o mama cat de cat atenta ar detecta imediat ca s-a intamplat ceva grav cu fiica ei .
Mama are partea ei importanta de vina,inclusiv ca nu si-a reclamat fratele.Ce fel de familie e asta in care unchiul violeaza un copil,propriul nepot?Sau crezi ca a fost doar o intamplare?Adica pac l-a apucat nebunia o clippa si s-a intamplat.Ceva este putred in acea familie.In relatiile dintre membrii ei.
Si medicii au partea lor de vina prin taraganarea de o luna in care puteau interveni.
Eu la 5 luni de srcina stiam deja ce este,fetita sau baiat.
Sa nu crezi ca sunt impotriva avorturilor,doar ca de la anumita varsta a fatului in sus mi-e greu sa mai fiu pro.Probabil ,in acest caz,in care oricum se stiu toate numele deci nu mai este nimic de protejat,se putea recurge la o adoptie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodraghici spune:

Daca as fi doctor in Romania, as fi foarte precauta la ce as face....
Faza cu Colegiul medicilor care nu-l sustine pe mediucul ce va face interventia e domeniul SF...asta inseamna ca nu se baga nimeni...nu?
Acum intreb eu:...UNDE sunt Profesorii universitari????????
De ce nu ies in fata acum sa dea dovada de faptul ca sunt PROFESORI?
Asta am vazut in Romania...sunt doar cu numele...cand erau urgente majore...nu intrau in sala...nu conta...ei erau doar profesori...
Mi-e scarba!
(parere personala..ca m-am enervat...

quote:
Originally posted by Andries

quote:

Cat despre doctorii din Romania cine stie daca n-a fost vorba de spalare pe maini? Stam in limite legale ca nimeni nu ne poate acuza de nimic.

Treaba sta in felul urmator:

Mama are 11 ani si o sarcina de 20 de saptamani. In aceste conditii peretele uterin este foarte gros si foarte puternic vascularizat. Daca intri la o minicezariana este FOARTE POSIBIL ca dupa extragerea fatului (nu mai spunem viu sau mort, ci pur si simplu a fatului) peretele uterin sa sangereze abundent fara a putea fi oprita sangerarea ...decat prin histerectomie sau...deloc.

La o femeie matura sau la o sarcina la termen acest lucru se intampla extrem de rar pentru ca uterul este maturizat, perete subtire, etc. ..si tot se mai intampla si acolo...un caz la nu stiu cate mii.

In cazul fetitei de 11 ani riscul sa ramana mutilata sau sa moara este foarte mare. Si atunci ai doi pe constiinta. Presupunand ca sunteti doctori/doctorite...cu o legislatie ca in Romania ...ce ati face?

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Teo, profeser, neprofesor...legea scrie negru pe alb: e in afara legii, e caz penal! Vrei sa spui ca un profesor poate sa incalce legea doar pentru ca e profesor?

Si NU e urgenta medicala, in acest moment ai doi pacienti SANATOSI!!

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Acum stau si ma gandesc ca daca se va intampla ceva rau cu fetita de 11 ani(Doamne fereste!) noi toti o sa avem a ne pune intrebari;popularizarea acestui caz (din nefericire cred ca sunt multe asemenea)a dus la o decizie care poate nu era cea mai buna,deoarece initial medicii hotarasera sa lase sarcina in evolutie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodraghici spune:

quote:
Originally posted by Andries

, profeser, neprofesor...legea scrie negru pe alb: e in afara legii, e caz penal! Vrei sa spui ca un profesor poate sa incalce legea doar pentru ca e profesor?

Si NU e urgenta medicala, in acest moment ai doi pacienti SANATOSI!!

Andries

Andries, ma refeream la faptul ca nu am auzit pana acum parerea nici unui Profesor de O G , despre cazul de fata. Cred ca s-a inteles gresit! sorry

Mergi la inceput