Cine va asteapta la Marea Neagra romaneasca

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

quote:
Originally posted by loryi1974

Pai turismul romanesc il fac oamenii de langa noi,romani ca si noi.De ce ar fi ceva diferit fata de ce se intampla in societatea romaneasca?
Pe de o parte,"turistii" rod seminte pe plaja si arunca pe nisip cojile,ingroapa samburi de tot ce vrei,cumpara berea si uita ambalajele langa saltea sau in apa,se.... si se.... in apa ca asa stiu ei din mosi stramosi ca apa spala totul,cer manele cu dedicatie(eu plaje mai imputite ca in cele doua Eforii nu mai vazusem de mult-asta se intampla anul trecut),pe de alta parte angajatii din turism si patronii care provin din mijlocul nostru,nu din alta parte.Din astea doua parti,ce Dumnezeu sa rezulte?

Sunt de acord! In ultimii ani, din aceste motive am fost in alte tari la mare, unde era curat pt. ca se si intretinea...Nu am vazut pe nimeni aruncand mizerii, iar pe plaja aveam ( dupa caz) cutii de lemn sau ghivece de lut langa sezlong, unde puteam sa punem eventualele gunoaie/chistoace de tigari, erau golite la sfarsitul zilei si totul era bec, evitand in acest fel si hidoasele tomberoane...

Anul trecut, insa, am luat "tzeapa" la - cica - unul din cele mai bune hoteluri din Turcia, Rixos ( 5 stele all inclusive, all exclusive): angajatii nu rupeau o boaba engleza ( pana nu am invatat cum se spune in rusa la apa, cafea, lapte, nu am avut parte), mocheta usor murdarica, si meniul f. simplu.Amandoi ne-am intors cu bube pe piele ( si nu suntem niciunul fitzosi si sclifositi, mancam/digeram orice). A, si seara, cand sa se proiecteze anuntatele filme, angajatii hotelului se uitau la campionatul turcesc de fotbal in sala de proiectie.Cand am intrebat la receptie, mi-au spus sa fac o reclamatie.Da' eu vroiam sa vad filmul, nu sa scriu reclamatii
La 1000 euro/cap de vita furajata/7 nopti, asta mi s-a parut tzeapa. Deci nu numai in Ro e nesimtire si nepasare...

V

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

PS: o persoana draga si foarte importanta ma trage de maneca ca am uitat sa spun de minunatele gogosi din mamaia, cica nu exista altele ca ele. ma conformez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ada29 spune:

Ingridnen,

Anul trecut am fost si noi in Saturn-Sirena.Noi am fost multumiti de hotel,conditii bune,proaspat renovat.
Mancarea a fost buna,foarte buna ideea cu mic dejun inclus,e stil bufet si ai de unde alege.

Noi am luat anul trecut cu doua mese dar daca mai mergem acolo numai cu mic dejun o sa luam,asteptam cam mult dupa comanda,nu aveau f mult personal.

Plaja aproape de hotel,din restaurant direct pe plaja ieseai.

Si bineinteles gogosile,tot timpul era coada.La terase se manca bine si ieftin.Noi am fost multumiti.Concediu placut!

Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Au fost si ai mei la Hotel SIrena si au fost foarte multumiti. In rest, aveau bonuri si restaurantele la care puteau minca ii jefuiau pe fata! Preturile erau aberante, mincarea lamentabila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikki2 spune:

Oare o fi adevårat?
http://www.ziare.com/Litoralul_romanescgunoaieseringi_si_maidanezi-345182.html

Poate må låmureste si pe mine cineva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

E,dar ai uitat de melcul lipicios,gandacul zburator si musculitele betive din deschiderea topicului.Sa inteleg ca au disparut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

La noi pe plaja stau oamenii ca sardelele. Cat despre calitatea lor... daca ma uit ce resturi sunt in nisip...sau poate sa inchid ochii? Daca nu aud manele, in mod sigur o injuratura ma va zgaria. In Thassos stateam bine-merci pe sezlong si priveam linistita copiii cum se jucau in mare. E adevarat ca la un moment dat au aparut niste romani si au inceput sa urle...ca asa-i la noi. Nu ne simtim bine daca nu bagam si scoatem...una-alta.

Cazare? Mi s-au cerut 70 lei/noapte pt. o camera cu 2 paturi si baia pe hol. In Thassos am platit 30 euro pt o camera superba cu chicineta , aer conditionat, evident baie, 4 paturi (2 pt copii) terasa cu vedere la mare.

Mancare? Nu stiau cum sa fie mai draguti si serviabili. La pret cam ca la noi dar calitate incomparabila.

Cumparaturi? Pana si la lopatica de plastic pt. ala micu' mi-au dat bon! Rest? Am primit inclusiv monede de 1 cent!

Am comparat cu Thassos pt ca am fost atat acolo cat si pe litoralul nostru si Bulgaresc in ultima saptamana. Bulgarii sunt cam pe la mijloc intre noi si ceilalti.

La turci serviciile in all inclusive-uri sunt si mai sus.

De ce sa merg la noi pe litoral? Ca sa vin mai obosita decat cand am plecat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pifu_monica spune:

Noi am fost la marea noastra in 2007 si nu am facut plaja decat la piscina hotelului. Nu am avut curaj sa stam prea mult pe malul marii. Din pacate, totul se duce, ca sa zic asa, dracului. Imi pare rau pentru ce a fost litoralul romanesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Tocmai ce ne-am intors de la mare, Eforie Nord.
Ce mi-a placut: inca nu e foarte aglomerat (in timpul saptamanii), preturi de cazare si mancare rezonabile, o multime de terase si autoserviri cu mancare buna si variata, relativ curat pe plaja si pe strazi, lipsa manelelor (cu o exceptie, un restaurant in centru).
Ce nu mi-a placut: se practica in continuare japca. Unii i-ar zice economie de piata, dar eu nu zic asa cand exista anumite articole care se vand la preturi nerusinate, numai ca-s pe plaja; au revenit tiganii printre cearceafuri, care iti vand orice articol; politia de plaje este atat de discreta, incat nu o vezi. Si in nici un caz nu este utila.
Problema cea mai mare mi s-a parut, insa, apa marii, care nu mai e sarata. Cine e mai "batran" stie ca, acum multi ani, iti ramanea sarea pe piele cand te uscai; acum are un gust cel mult salciu. Ce inseamna asta? Inseamna ca se pot dezvolta in voie bolile de piele si cele ale cailor respiratorii, aidoma ca la piscina.
Este al doilea an in care merg la o gazda. Am redescoperit, dupa muuuulti ani, farmecul de a locui la o familie draguta, in conditii bune; pretul e bun si nici nu te superi ca te jupoaie hotelierii. Liniste, fara agitatie...
Ca un amuzament (ma rog...)...in spatele unui restaurant (Berlin), intr-o curte sordida, niste tipi la bustul gol fac focul in cateva roabe, cat e ziua de lunga. Intr-o baraca de OSB, pe cateva gratare, oamenii prajesc halcile de carne pe care le aduc de undeva (nu i-am urmarit, veneau de pe strada din spate)) si le duc, prajite, sa le serveasca la mese. Mi-a cam taiat cheful si am ocolit zona de terase, ca sa fiu sigur.
Dar ma macina o intrebare: ar fi de datoria mea sa anunt opc-ul?

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Am fost si eu la Eforie Nord acum trei saptamani. O cafea oribila cu lapte branzit la o autoservire jenanta costa exact la fel cat un esspreso mic la www.caffeflorian.com/" target="_blank">Florian din Piata San Marco, Venetia,infiintata in 1720, unde absolut intamplator mergea si Casanova in persoana.
Tot intamplator spre deosebire de autoservirea amintita, acolo nu m-au agasat cersetorii, nu mi-am ferit copiii de cainii vagabonzi si chelnerul nu ne-a spus "aveti grija sa nu patati fatza de masa!".

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput