i s-a furat viitorul

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Da, scuze blue eyes ca mi-am dat cu parerea. Merci de pu8mnul in gura, ca tot vorbim de libertate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

quote:
Originally posted by iulia_b

Pai eu am spus ca cea mai buna solutie e adoptia, n-am spus de alaptat s.a.

Cum n-ai spus de alaptat? reciteste-ti mesajul...

Mergi la inceput

Ramiris erau 2 idei diferite in acelasi context ca sa zic asa, poate ca nu m-am exprimat eu prea bine.
Dupa mine, ori acum la 20 sapt ori la 30 sau 38, tot aduce pe lume un copil.La 20 sapt este omorat, mai tarziu poate avea sansa la o viata. Ar putea fi imediat dupa nastere dat spre adoptie. Desigur sa poate sa gresesc...

Mergi la inceput

quote:

Ramiris erau 2 idei diferite in acelasi context ca sa zic asa, poate ca nu m-am exprimat eu prea bine.
Dupa mine, ori acum la 20 sapt ori la 30 sau 38, tot aduce pe lume un copil.La 20 sapt este omorat, mai tarziu poate avea sansa la o viata. Ar putea fi imediat dupa nastere dat spre adoptie. Desigur sa poate sa gresesc...

Ar fi o idee sa citesti parerile psihologilor referitoare la impactul devastator pe care il poate avea continuarea acestei sarcini pentru celalalt copil, cel care o poarta. Toata lumea este atat de dedicata ideii de sarcina si de viata care se naste ca ignora problema amaratei de vieti care se chinuie acum.
Mie mi se pare ca totul se reduce la "oricum viata ei e nenorocita, acum ce mai conteaza un pic de trauma in plus sau in minus"?

Si daca ipoteza optimista despre care vorbeti (Adoptia) nu se va intampla, cam ce viata va avea acel copil, cam ce traume din cauza faptului ca este copilul unui copil, provenit din incest si viol, neacceptat de familie.

Eu am mai spus, sunt mama si nu m-as putea gandi o secunda sa permit ca copilul meu de 11 ani sa fie obligat sa poarte o sarcina, cu riscul de a incalca codul penal si a plati pentru asta.

Mergi la inceput

Neacceptat de familie... eu in continuare, desi asta nu schimba nu nimic situatia, acuz familia fetei. Daca violul sa zicem ca n-ar fi putut evitat (parinti la servici etc), cred ca sarcina ar fi putut fi observata din timp. Ca mama ce sunt, eu remarc la ai mei si o buba daca o au, daramite o burta care creste, lipsa menstruatiei s.a. Sau daca semnele fizice sa zicem ca nu le-as fi observat, ceva, ceva as fi vazut in comportamentul ei, ca doar a suferit o trauma, nu? Un copil de 11 ani poate disimula atat de bine? Normal ca parintii acum vor sa scape cat mai curat si ceea ce ma intriga cel mai tare este ca se declara oripilati si socati. Eu ma declar socata cum o mama poate sa nu observe ca fetita ei de 11 ani e insarcinata. Dar poate sunt eu asa mai pesimista si-i caut prin toate partile sa vad daca n-au cumva ceva nelalocul lor.
Cred ca mai degraba s-ar face o ancheta parintilor fetei, macar sa-i invete cineva sa comunice cu proprii copii si sa evite astfel de tragedii.

Mergi la inceput

quote:

Neacceptat de familie... eu in continuare, desi asta nu schimba nu nimic situatia, acuz familia fetei. Daca violul sa zicem ca n-ar fi putut evitat (parinti la servici etc), cred ca sarcina ar fi putut fi observata din timp. Ca mama ce sunt, eu remarc la ai mei si o buba daca o au, daramite o burta care creste, lipsa menstruatiei s.a. Sau daca semnele fizice sa zicem ca nu le-as fi observat, ceva, ceva as fi vazut in comportamentul ei, ca doar a suferit o trauma, nu? Un copil de 11 ani poate disimula atat de bine? Normal ca parintii acum vor sa scape cat mai curat si ceea ce ma intriga cel mai tare este ca se declara oripilati si socati. Eu ma declar socata cum o mama poate sa nu observe ca fetita ei de 11 ani e insarcinata. Dar poate sunt eu asa mai pesimista si-i caut prin toate partile sa vad daca n-au cumva ceva nelalocul lor.
Cred ca mai degraba s-ar face o ancheta parintilor fetei, macar sa-i invete cineva sa comunice cu proprii copii si sa evite astfel de tragedii.

Ok, sunt parintii vinovati, nu contest, cu siguranta exista sau va exista o ancheta in acest sens.
Identitificarea vinovatilor va rezolva problema fetei?
Am mai spus, cati copii au trait ani de zile violati de proprii tati si mamele n-au realizat. Exista un comportament tipic in aceste cazuri, copii ascund de teama ca vor fi gasiti vinovati, pedofilul este o bestie care stie cum sa-si disimuleze comportamentul.
Te-ai gandit ca poate mama respectiva nici nu si-a pus problema ca fiica ei este deja la varsta la care sa aiba mensturatie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

quote:

Vorbiti ca si cum a da nastere unui copil si a-l alapta ar fi cele mai groaznice lucruri care s-ar putea intampla. Parerea mea ca ce a fost mai rau deja s-a intamplat: violul . Vorbiti ca si cum avortul ar sterge de la sine durerea, ca si cum dupa aia isi poate relua viata exact ca si inainte.
As fi fost poate de acord cu avortul daca ar fi fost o sarcina mai mica, dar copilul ala misca, e viabil.Ca si durere fizica ar fi cam acelasi lucru, nasterea sau avortul. Asa ca adoptia copilului rezultat ar fi dupa mine cea mai buna solutie.
Dar e mai mult de munca sa oferi unui copil sansa la o viata decat sa-i dai niste bani pentru avort.

adevarul e ca va fi extraordinar de placut pentru o fetia de 12 ani a alapteze, sa suporte durerile provocate de cezariana...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

quote:
Originally posted by ramiris

Ar fi o idee sa citesti parerile psihologilor referitoare la impactul devastator pe care il poate avea continuarea acestei sarcini pentru celalalt copil, cel care o poarta. Toata lumea este atat de dedicata ideii de sarcina si de viata care se naste ca ignora problema amaratei de vieti care se chinuie acum.
Mie mi se pare ca totul se reduce la "oricum viata ei e nenorocita, acum ce mai conteaza un pic de trauma in plus sau in minus"?

Si daca ipoteza optimista despre care vorbeti (Adoptia) nu se va intampla, cam ce viata va avea acel copil, cam ce traume din cauza faptului ca este copilul unui copil, provenit din incest si viol, neacceptat de familie.

Eu am mai spus, sunt mama si nu m-as putea gandi o secunda sa permit ca copilul meu de 11 ani sa fie obligat sa poarte o sarcina, cu riscul de a incalca codul penal si a plati pentru asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

quote:
Originally posted by blackpanterro

Xio, tu urli in gura mare ca nu iti doresti copii, ca nu te induioseaza vederea unui copil dar totusi daca ai avea o sarcina in urma unui VIOL si INCEST ai iubi sarcina cu toata fiinta ta...ma lasi?

Da numesc obligativitatea unui copil de a naste un copil crima impotriva umanitatii si daca as fi in locul parintilor as apela la Comisia Europeana pt Drepturile Omului care aici sunt incalcate!!

La fel face si biserica catolica in Africa.Ii indeamna pe bietii muritori de foame sa faca cat mai multi copii ca prezervativul e pacat.Nu le pasa ca pruncii vor fi muritori de foame, ca se vor naste din violuri sau din parinti purtatori de HIV.Din nou nu conteaza CALITATEA VIETII ci viata in sine.

Atata timp cat nu voi traiti vietile amaratilor astora urlati tare si mare dar daca vi s-ar intampla voua a-ti tacea si actiona.Degeaba va bateti cu caramida in piept ca nu v-ar pasa de gura lumii, in cazuri din astea sunt convinsa ca nimeni nu vrea ca lumea sa stie.Nu e o mandrie sa fi violat de un membru al familiei

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
Croatia-The Mediterranean as it once was
A ticket to hell has never been funnier

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Parera mea e ca acelui copil i s-a distrus viata de doua ori, o data cand a fost violata de unchi si a doua oara cand a fost fortata sa dea nastere unui copil in urma violului.

In al doilea rand acel copil ce se va naste, daca nu va fi dat spre adoptie va trai in umbra pacatului si violului toata viata. Deci potential doua destine distruse.

Sunt total impotriva avortului, tocmai m-am enervat aici rau intr-o seara cand se vota scaderea legalitatii avortului de la 24 sapt la 20 sapt (si nu s-a votat deci aici pana la 24 sapt e legal sa avortezi) insa acum inteleg ce inseamna libertatea, liberul arbitru, ea si numai ea alaturi de parinti trebuia sa aleaga ce doreste sa faca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

quote:
Originally posted by blackpanterro

Xio, tu urli in gura mare ca nu iti doresti copii, ca nu te induioseaza vederea unui copil dar totusi daca ai avea o sarcina in urma unui VIOL si INCEST ai iubi sarcina cu toata fiinta ta...ma lasi?

si inchupuieti si ca ai 10-11 ani, da???

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!

Mergi la inceput