i s-a furat viitorul

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Sneeuwklokje,
nu era pus in discutie ce poti si ce nu sa afli. Ci ce te determina sa adopti un copil anume. Nu e ca si cum ti-ai alege pantofi. Poti sa intelegi, bine, nu poti, iar bine, dar macar nu mai veni cu supozitii de genul asta.

Din punct de vedere al pruncului, lucrurile mi se par absolut clare.
Din punct de vedere al fetitei-mama, situatia e traumatizanta oricum, si nu stiu daca uciderea pruncului ar ameliora ceva. Bineinteles ca n-o poate obliga nimeni sa devina purtatoarea unui copil - deja este. Asta e problema. Nu se discuta daca ar fi bine sa ramina insarcinata sau nu.

Pina la urma, toata dezbaterea tine de dreptul la viata al unui copil in luna a cincea de sarcina.... cit timp exista persoane care considera ca un copil nu exista pina nu tipa, poate continua la nesfarsit....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Sneeuwkloje,care este opinia ta legata de acest topic?Nu se intelege din ultima postare.
Este cumva o alta problema pe care ai plasat-o aici pt. ca ti se pare ca ar fi momentul?
Off-topic,sunt ultima persoana care sa manifeste atitudini rasiste, eu calific oamenii dupa comportament si dupa educatie si nu dupa origini.Am prietene f. bune la care nu ma intereseaza etnia,credinta sau apartenenta politica.Pot sa spun, ca o curiozitate, ca femei de origine rroma ma privesc cu multa simpatie,cred ca simt cu darurile lor native ce fel de persoana sunt.
Miereamara ?de unde stii ca varsta m-a deranjat si nu acel "Mai";ce te face sa crezi ca imi stii varsta reala?
Educatia insa, se observa dupa modul de adresare si aici mi-ai dat de gandit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Informatiile despre copiii ce pot fi adoptati "transpira". Eu stiu o fetita provenita din incest pe care nu a vrut s-o adopte nimeni tocmai din acest motiv. A stat 4 ani in plasament la o familie si din fericire, in ultima instanta au adoptat-o ei!
Ma tem ca o familia care n-a putut-o proteja pe copila de asa o tragedie, va face tare greu fata situatiei si dupa nastere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sneeuwklokje spune:

Xio in tarile civilizate se considera ca traumele incestului si violului pun in pericol viata mamei chiar daca mama este adulta.
In rest sunt absolut de acord cu tine.

Elise eu nu cred ca genetica e ceva determinist si nici nu as fi incercat sa stiu ce-i cu copilul dpdv istoria parintilor. Mai curand ma temeam sa nu fi baut/drogat in timpul sarcinii mama biologica.

Fatul de cinci luni este o viata. Si copilul de 11 ani este tot o viata, unda deja inceputa. Nu pot sa aleg pe una cu pretul celeilalte. Eu nu. Daca ea considera ca este la limita propriei ei vieti, poata sa decida in favoarea vietii ei, contra cea a copilului ei. Ca o legitima aparare.

Eu una sunt fara tendinte depresive. Sangele de taran si-o fi spunand cuvantul. Dar atatia copii si adolescenti si oameni in toata firea se sinucid din mult mai putin. Fiecare stie ce poate duce... si dincolo de un prag de suferinta pe care fetita asta l-a sarit... numai ea poate decide. Sunt femei adulte care au tacut ani in sir sau care s-au sinucis in urma unui viol sau unui incest.

Parerea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

B.nica desi e off topic o sa-ti raspund.
Motivul pt care am folosit acel "mai" nefericit, ti l-am explicat un pic mai sus. "Mai" este folosit si de XIO intr-o postare mai sus cand i se adreseaza lui Sneeuwkloje, dar nu o vad pe Snee sarind trei metri in sus, fiindca XIO a folosit acest cuvant.

Replica ta a fost ceva de genul" cand o sa fim de aceeasi varsta si aceeasi educatie"...asadar la tine acestea doua vin la pachet.

Si cu asta am terminat, rog moderatorii dc considera necesar sa mute postarile off topic la ZZ, unde le este si locul.

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

My baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

quote:
Originally posted by miereamara

B.nica desi e off topic o sa-ti raspund.
Motivul pt care am folosit acel "mai" nefericit, ti l-am explicat un pic mai sus. "Mai" este folosit si de XIO intr-o postare mai sus cand i se adreseaza lui Sneeuwkloje, dar nu o vad pe Snee sarind trei metri in sus, fiindca XIO a folosit acest cuvant.

Replica ta a fost ceva de genul" cand o sa fim de aceeasi varsta si aceeasi educatie"...asadar la tine acestea doua vin la pachet.

Si cu asta am terminat, rog moderatorii dc considera necesar sa mute postarile off topic la ZZ, unde le este si locul.

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

My baby

Mierea , eu n-am nimic cu "mai" ala , ca si eu folosesc tot timpul , si "bai"-ul la noi e de ridicat zambete la suprafata , dar sincera sa fiu si mie mi s-a parut jignitor , adica parea ca ai luat-o la isto pe b.nica , de-aia a asrit si ea asa , ca o fi avut aceeasi parere .
Acum strangeti mainile si sa stearga cineva off topicurile

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Pt cele pro life de pe aici....daca vi s-ar intampla voua sa fiti violate si sa ramaneti gravide, ati tine copilul? Sotul vostru ar fi bucuros sa aiba grija de acest suflet nevinovat rezultat in urma unui act atat de monstruos?

Toata lumea e mare in gura dar nimeni nu pune un deget sa ajute.Degeaba iti pasa de viata nenascuta daca nu dai doi bani dupa, de calitatea vietii nu ii pasa nimenui pt ca nu sunteti voi in asa situatie.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
Croatia-The Mediterranean as it once was
A ticket to hell has never been funnier

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

quote:
Originally posted by blackpanterro

Pt cele pro life de pe aici....daca vi s-ar intampla voua sa fiti violate si sa ramaneti gravide, ati tine copilul? Sotul vostru ar fi bucuros sa aiba grija de acest suflet nevinovat rezultat in urma unui act atat de monstruos?

Toata lumea e mare in gura dar nimeni nu pune un deget sa ajute.Degeaba iti pasa de viata nenascuta daca nu dai doi bani dupa, de calitatea vietii nu ii pasa nimenui pt ca nu sunteti voi in asa situatie.

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Daca as trece de cele 12 saptamani nu , n-as face avort.
L-as da spre adoptie sau l-as tine , nu stiu , dar nu l-as omori.
Noi cele pro life nu ridicam un deget , pt. viata lui , voi ridicati mainile in aer pt.moartea lui.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Miereamara,nu inteleg de ce sa fie mutate raspunsurile la ZZ?
Cred ca s-a raspuns civilizat la tot ce a fost considerat impotriva regulamentului.
Sunt insa tendinte care nu au justificare in contextul topicului;atunci trebuie sa ne exprimam ideile in contextul subiectului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Da xio prietenul/sotul tau ar fi foarte fericit sa creasca copilul altuia in urma unui viol....sunt sigura....chir nu intelegi ca pe copilul asta nimeni nu il va vrea?La adoptie ma indoiesc ca va functiona daca informatiile astea nu sunt confidentiale.

Mergi la inceput