Strange Case of Dr Nastasia and Mr Hyde
Raspunsuri - Pagina 12
Ramona J spune:
Xio, vad ca-ti ajuta la constiinta daca medicul primeste spaga DUPA... Bad news! Tot spaga e daca iei BMW-ul dupa...
The best thing you can do for your children is to love your wife.
XIO spune:
quote:
Originally posted by Ramona J
Xio, vad ca-ti ajuta la constiinta daca medicul primeste spaga DUPA... Bad news! Tot spaga e daca iei BMW-ul dupa...
Cauta definita ;)
Foloase necuvenite si mita/spaga.
Inca ceva: daca tu indesi in buzunar e treaba ta . Daca doctorul cere e a lui.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Ramona J spune:
Daca n-ai intins mina, ci ai lasat sa ti se umple buzunarul e totuna "in my book". Dar tu linisteste-ti constiinta cum poti mai bine.
Dupa cum spui tu medicii vor spune - lasa ca-mi dai dupa... Si s-a rezolvat, nu?
XIO spune:
quote:
Originally posted by Ramona J
Daca n-ai intins mina, ci ai lasat sa ti se umple buzunarul e totuna "in my book". Dar tu linisteste-ti constiinta cum poti mai bine.
Dupa cum spui tu medicii vor spune - lasa ca-mi dai dupa... Si s-a rezolvat, nu?
Ramona , tu nu intelegi un lucru: medicul cand opereaza o face si din placere . Ei , ca tu presupui ca el asteapta daca nu ii dai inainte mi se pare absolut logic si natural , pt. ca asa se alimenteaza obiceiul asta de indesat bani : "nu a cerut inainte , da' precis asteapta". Nici nu ma astept la altceva, decat la a acuza un om ca precis asteapta bani daca te trateaza bine si precis nu te trateaza bine daca nu ii dai bani.
E chestia asta de noi le stim pe toate si vina este mereu a altora.
Eu una nu o fac pe vanzatoarea de la magazin hoata pt. ca i-am lasat 5 bani cand am cumparat un corn.
Mie mi se pare ok sa dau ceva in semn de multumire , apreciere, samd , daca mi-a placut persoana care a prestat serviciul , indiferent ca este functionara bancii , vanzatoare,doctor,avocat,florareasa sau femeie de serviciu.
Las eu pt. ca asa vreau eu , dupa ce am incheiat ce era de incheiat.
Si constiinta mea este teribiiiil de impacata si curata
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by XIO
[q
Mie mi se pare ok sa dau ceva in semn de multumire , apreciere, samd , daca mi-a placut persoana care a prestat serviciul , indiferent ca este functionara bancii , vanzatoare,doctor,avocat,florareasa sau femeie de serviciu.
Las eu pt. ca asa vreau eu , dupa ce am incheiat ce era de incheiat.
Si constiinta mea este teribiiiil de impacata si curata
Mie nu. Sincer, mi-e sila la gindul ca vei fi impacata sufleteste cind in viitoarea ta cariera vei accepta cadoul de dupa...
b.nica spune:
Ce sa fac, sa rog administratorii sa-mi stearga profesia de pe Profil?
Am impresia ca vanatoarea de "vrajitoare" ia amploare.M-am ales cu un avertisment atunci cand am incercat sa echilibrez o discutie.
Siminaf spune:
quote:
Originally posted by b.nica
Ce sa fac, sa rog administratorii sa-mi stearga profesia de pe Profil?
Am impresia ca vanatoarea de "vrajitoare" ia amploare.
Intri la profil, e un buton in lista din stinga paginii si acolo schimbi ce vrei si cum vrei tu.
Succes!
gudinde spune:
b.nica,
Eu te rog sa-ti nu-ti stergi profesia. Esti unul din oamenii care pot sa si-o poarte cu mandrie.
Exista medici si medici, asa cum exista avocati si avocati, economisti si economisti, profesori si profesori etc.
Oricum, cred ca discutia a deviat mult de la mesajul pe care profesoressa a vrut sa-l transmita. Just my 2 cents.
profesoressa spune:
Din cate vad eu, toata lumea este de acord ca un doctor nu trebuie sa ceara bani pacientilor si toata lumea este dispusa sa respecte doctorii capabili si cinstiti. Problema este cu ACCEPTATUL banilor - unii, poate mai aproape de meseria asta sau mai adaptati la modurile de supravietuire/imbogatire din Romania, cauta argumente pro, altii - mai obisnuiti cu munca cinstita sau adaptati la viata occidentala, se opun vehement. Cred ca cea de-a doua categorie reprezinta un semn bun pentru Romania, o tendinta mai noua si mai sanatoasa, care in cativa ani va deveni dominanta printre oamenii educati.
Am vazut ca sunt si oameni care s-au indoit de cele povestite de mine, care au crezut ca am vazut eu totul prea in negru si ca lucrurile erau, de fapt, mai roz. Relatarea mea este, inevitabil, subiectiva. Dar asta nu o face mai putin adevarata sau reprezentativa pentru spitalele noastre de stat. Da, am avut o stare foarte proasta si ma lupt si acum cu ea, si asta imi poate influenta parerile. Si da, sunt sigura ca exista persoane care trecand prin tot ce am trecut eu, ar fi suferit mai putin. Pentru cineva obisnuit sa fie nedreptatit, umilit, furat, santajat, tinut in mizerie (si, din pacate, sunt destul de multi astfel de oameni) totul ar fi parut altfel. Dar cand toata viata ai stat intr-o curatenie impecabila, inconjurat de oameni care te respecta si iti vorbesc frumos, cand stii ca tu nu ai nici un ban nemuncit pe care sa il poti arunca nepasator, cand stii ca ai fost mereu corect, amabil, politicos... nu iei lucrurile astea prea usor.
Pentru a nu devia de la subiect, eu nu am mentionat cat de departe erau baile si cat de murdare, cat caca avea bebelusul meu in Pampers cand mi l-au adus (desi le dadusem peste 10 astfel de scutece), cum asistentele nu au cautat nici o solutie pentru durerile mele de cap dar, in schimb, au intins pe mine, ca pe taraba, tot felul de costumase oribile (niste turcisme/chinezarii de proasta calitate) si de caciulite pe care le lucrau nu stiu ce rude ale lor, si stateau protapite langa mine intrebandu-ma "haideti, pe care le luati?"... cum patul pe care stateam era stricat si blocat la o inaltime ingrozitoare pentru cineva abia operat (iar eu am 1,70m, daca eram mai scunda nu stiu cum ma cocotam pe el!), cum acest minunat pat era lipit de un perete improscat cu caca de la vreo clisma nefericita... In fine, imi cer scuze ca am ajuns la detalii de genul acesta, nu vreau sa o luati ca pe o lipsa de respect, nu vreau sa va fac scarba, dar vreau sa intelegeti ca aceasta stare proasta, care ma face sa vad lucrurile in negru, e data tot de spital si de ceea ce s-a intamplat acolo, face parte din experienta nasterii si, intr-adevar, nu ma lasa sa fiu prea ingaduitoare nici cu doctorul...
olympia spune:
Sunt spitale si spitale, doctori si doctori si indiscutabil la noi medicii sunt prost platiti!
Pe de alta parte la capitolul igiena, n-am sa inteleg niciodata de ce, spitalele noastre stau mai prost ca la orice altceva Si iarasi , personalul medical pare "imunizat" la imaginile astea sinistre de lagar jegos, desi acolo munceste si as zice ca se supune acelorasi riscuri de imbolnavire ca si pacientii oripilati ...Daca lipsa fondurilor e cauza, propun sa instituie cutia donatiilor pentru curatenie si varsam acolo spaga sau expresia materiala a recunostintei noastre sau cum vreti sa-i spuneti si sa faca frate minunatii manageri de spitale macar curatenie!