Strange Case of Dr Nastasia and Mr Hyde

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

M-am referit la toate postarile care generalizeaza, si la a ta, dar nu cita aici doar finalul, ca l-am citit si eu, ci restul postarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by XIO
Stiu ca in Canada pomiperii sunt voluntari , si eu m-am mirat cand mi-a spus taica-miu, o floare pt. cei de acolo

Nu toti pompierii sunt voluntari.
Doar unii sunt voluntari - insa platiti. Adica pot sa aiba alta meserie, dar isi ofera timpul liber, timp in care pot sa fie solicitati sau nu sa participe la interventii. Si sunt platiti pentru orele petrecute in actiune. Faptul ca isi ofera timpul liber ii face voluntari.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Maru , nu stiam asta.
La noi cei care termina medicina si sunt rezidenti la urgente intr-adevar lucreaza in spital(garzi) , pe Ambulanta , pe SMURD , pe celelalte ambulante particulare.
Sincera sa fiu daca stau bine sa ma gandesc nu stiu cum e cu paramedicii , eu sunt abia paramedic linia a 3-a , voluntar pe SMURD , lasa ca intreb de curiozitate cum e la noi

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Fara suparare, dar nu puteti deschide un subiect separat despre SMURD, voluntari, pompieri etc? Stiu ca nu ai cum sa fii empatic cu cineva umilit intr-un spital romanesc pina nu ajungi in pielea lui, dar hai sa nu schimbam subiectul si sa minimalizam mizeriile pe care le fac unii medici.

Si daca tot se discuta pe alte teme, de ce nu deshide nimeni un topic in care sa se vorbeasca (dindu-de nume) despre medicii care NU iau spaga? De ce sa nu-i stim si pe cei care sint oameni, care nu umilesc pacientii, care au timp de o vorba buna fara plicul de rigoare si fara recomandarile pilelor. CInd apare un subiect in care se vorbeste de rau un medic, toti cei din breasla sar in sus si spun ca urasc generalizarile. Ok, sint de acord, dar cum pe forumul asta sint sute de nume de doctori care iau spaga (ceruta sau accepta tacit), de ce nimeni nu face un favor doctorilor care ies din tiparele astea? Sa stim si noi unde sa ne ducem cind avem nevoie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Natasa, nu m-am nascut aici, in Canada, si nici copilul meu,a sa ca am trecut prin spitale romanesti.
si da, am cunoscut si dr care nu iau spaga in situatii de urgenta, asa cum e dr Tapliuc, care mi-a salvat viata mie si copilului cand am fost dusa la urgenta in eclampsie

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Maru, vorbeam serios, deschide un subiect pe tema asta. E bine sa stii incotro sa o apuci cind ai nevoie, sa stii ca mai exista si oameni care nu se uita la buzunarul tau ca sa te trateze!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

quote:
Originally posted by Siminaf

M-am referit la toate postarile care generalizeaza, si la a ta, dar nu cita aici doar finalul, ca l-am citit si eu, ci restul postarii.

Uite toata postarea la care faci referire, mi-o asum, nu am citat partial din ea ca mi-ar fi cumva rusine de ce-am scris ci pentru ca era fragmentul de final din care se vedea ca nu intetionam sa arunc cu noroi intr-o tagma intreaga.

Parerea mea (la final de topic se pare) este ca daca subiectul nu ar fi atat de rupt din realitatea bolnava in care traim n-ar starni atata polemica, l-am trata pur si simplu ca pe un caz nefericit in care s-a intamplat ca o mamica sa traiasca o experienta de cosamr in loc sa aiba parte de o zi memorabila. Iar medicul care s-a pretat la asa o murdarie ar fi stigmatizat, in primul rand de cei din propria tagma, pe care o face de rusine. (Tu chiar crezi ca toti cei care acuza spaga cvasi generalizata din spitalale romanesti de fapt se refera la cateva cazuri izolate si exagereaza?)

Concluziile mele?

- Nu numai in medicina oamenii care vor sa fie profesionisti isi rup coatele pe bancile scolii si nu numai in aceasta profesie ca sa fii cu adevarat bun trebuie sa te tii in permanenta la curent cu noutatile, si cu toate astea se pare ca este singura profesie in care studiile indelungate si nevoia de a fi la zi profesional sunt considerate scuze pentru MITA (spaga, ciubuc, bacsis... cum vreti sa-i spuneti) pe motiv ca nu ai alta optiune de a-ti completa veniturile mizere. Ce este de fapt mizerabil este ca se profita voit de spaima si de suferinta oamenilor.

- Traim intr-o societate libera (bolnava si corupta, dar libera), in care nimeni nu este fortat sa faca o meserie care nu-i permite nivelul de trai pe care si-l doreste, asa ca daca o profesie sau un loc de munca nu-ti ofera ceea ce-ti doresti nu te opreste nimeni sa le schimbi(locul de munca, sau preofeaia, sau ambele, optiuni exista). Dar se pare ca e mai comod sa se spuna ca vezi doamne nu-i nimic daca iei dar nu ceri, nu esti de vina ca te alearga pacientii cu plicul, nu ai de ales ca nu poti trai din salariul ala mizerabil.
Ca pentru unii trai decent e sa-si aiba paine pe masa in fiecare zi si pentru altii vila cu piscina si masina 4x4, nu comentez, fiecare este liber sa traiasca asa cum isi doreste atata timp cat o face cinstit si nu afecteaza libertatea celorlalti si demnitatatea celorlalti.

- Nimeni nu da bani de placere sau din recunostiinta, multi dau din disperare si este cumplit de urat si meschin cum se profita de suferinta oamenilor, de frica lor de boala sau de moarte.

Poate ca doctorii care se preteaza la asemenea lucruri (nu toti, insa mult prea multi, oricat s-ar scandaliza XIO) or fi depus juramantul lui Hipocrat, dar n -au inteles nimic din el. Si poate or fi medici buni, dar din pacate nu mai sunt OAMENI.

Eu am citat tot mesajul asa cum mi-ai cerut, imi poti spune acum ce anume din el acuza medicii cinstiti si profesionisti si ii goneste din Romania?

Mergi la inceput

Eu am mai scris, dar nu are sens sa revin, pentru ca omu' pina nu da, nu se simte bine, iar la doctorii care nu priemsc se uita ciudat si mai si comenteaza apoi cu alti pacienti pe la spate. Nu-mi ziceti ca nu-i asa, stiu sigur, si nu un caz!

Raspunsul meu e pt. Natasa, nu vreau sa se inteleaga gresit. La citatul tau nu revin acum cu discutie pe text, mai ales ca am spus ca ma refeream la toate postarile generalizatoare, nu doar la a ta. Deci, cum spuneam, nu revin cu comentarii, ca am enorm de multa treaba. Am intrat acum, intr-o pauza de mic-dejun, atit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Hai mai Simina... Chiar se supara pacientii pe doctorii care nu primesc spaga?

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Ramona, am auzit eu fiind pacienta int-o sala de asteptare, comentarii foarte rautacioase de genul "normal ca nu primeste, daca nu e bun/a". Si am mai auzit astfel de comentarii sau asemanatoare si in alte parti, nu toate in acelasi loc. Cine a zis ca se supara?

Revin acum, rapid, ca dupa aia nu mai pot intra: daca la trimitere la medic f.f. bun, dar care nu primeste nimic in nici o ocazie, a venit pacienta inapoi plingindu-se ca daca nu primeste ea nu are incredere (!).... eu una nu mai recomand pe nimeni nimanui, de multa vreme. Descurca-se! Si mie mi s-a zis in fatza ca nu primesc probabil de frica! Am trimis rapid pacientul la un coleg, ca sa nu-l iau in shuturi afara. La fel, descurca-se colegul acela cu el! Mai am. Mai vreti?

Mergi la inceput