Anticonceptionalele ingrasa - mit sau adevar?

Anticonceptionalele ingrasa - mit sau adevar? | Autor: Giana

Link direct la acest mesaj

Sunt mamica a 2 baietei mici(unul de 3 ani si altul de 1 an). Ambii au fost nascuti prin cezariana. Avand in vedere ca au fost doua opratii la scurt timp si uterul meu este unul infantil(la ultima op. doctorul s-a speriat pt ca era ca foita de tzigare de subtire...se vedea capul copilului si lichidul amniotic prin el!!!) medicul m-a sfatuit sa astept mai multi ani daca mai vreau vre-un bebe. Initzial voiam sa il fac si pe al treilea de aceea am refuzat sa mi se lege trompele.Acum,nu mai sunt atat de sigura ca voi face.

Asi vrea sa iau anticonceptionale,nu am luat niciodata.Mi-e teama insa sa nu ma ingras...sau sa nu pot slabi,deja ma lupt cu 10 kg in plus ramase de la ultima sarcina
E aevarat,am auzit ca daca faci analize si itzi sunt prescrise axact cele potrivite nu te ingrasi,dar vreau sa stiu de la voi,cele care luati asa ceva.

Sterilet...nu stiu de ce dar am un sentiment ciudat numai cand ma gandesc sa am un corp strain in interiorul meu.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Delidana spune:

Eu iau anticonceptionale Rigevidon de citiva ani buni si n-am avut probleme. E adevarat ca a fost o perioada in care m-am ingrasat, chiar la citeva luni dupa ce le-am luat insa tind sa cred ca nu de la ele am patit-o ci pentru ca am avut atunci o perioada foarte stresanta si cu multe schimbari. Am slabit la loc si de atunci nu m-am ingrasat decit daca am sarit eu calul, in nici un caz nu cred ca era vorba de pilule, ca altfel ajungeam cit casa.
Cind am inceput eu sa le iau nu am facut analize, nici nu stiu daca se facea asa ceva atunci, eu am incercat si cu altele (nu mai retin numele dar nu m-am simtit bine cu ele si mi le-a schimbat cu cele pe care le iau si azi).
Ce mi-a zis mie doctorita atunci a fost sa evit sa maninc prea sarat ca sa nu retin apa in corp. In rest....

www.wrongspelling.com/turkey/" target="_blank">Istanbul * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie

I saw something in your eyes and I wanted it for myself - Dave Gahan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Scrie in prospect ca pot mari apetitul in primele luni,depinde mult de organismul fiecareia!Inainte am luat Rigevidon,acum multi ani si apoi Mercilon fara probleme.Anul trecut am reluat Mercilonul si am observat ca intr-adevar mi-era foame mereu!Nu stiu ce sa zic,e si virsta,am 34 de ani..pina nu incerci nu stii !Eu zic sa mergi la un cabinet de planning si sa discuti acolo ce e mai indicat pt tine.Eu una as alege pilula cu cei mai putini hormoni!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Am pus de 2 ori cate 25 de kg dupa anticonceptionale (luate cu analize si pe reteta). Nu am reusit sa mai scap de vreo 15 niciodata. Inca mai incerc. Ripley, mami de Ana Ecaterina (10.11.2005) si Iris Maria (10.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

eu m-am ingrasat 10 kg in decurs de un an din cauza contraceptivelo orale, desi le-am tot schimbat. nu ma simteam rau de la ele dar aveam o pofta de mancare f.mare

acum, dupa ce am nascut, am reusit sa slabesc dar inca mai am vreo 4 kg de dat jos

multa sanatate si succes in gasirea metodei de contraceptie potrivita pt.tine

Lilina & Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
poze cum s-a nascut bebe, site-ul lui bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Poate incercati metoda www.persona.info/uk/what_is.php" target="_blank">asta de contraceptie.La mine functioneaza super,fara hormoni.

Anca, mami de Bianca si Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Nu ingrasa. Exista doar o cresetre a poftei de mancare , dar daca mananci in continuare normal e ok.
Eu am luat si Marvelon si Yasmine si nu m-am ingrasat , nici macar exacerbarea poftei de mancare n-am avut.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dory232002 spune:

Si eu ma-m ingrasat ft. tare de la anticonceptionale(Rigevidon), de aceea intentionez sa-mi pun sterilet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Pastilele in sine nu ingrasa, ele doar maresc apetitul . Eu m-am ingrasat in primele 2 luni pentru ca tot mancam si mancam, cate 1 kg/luna, dar atata tot.

Good things happen to good people.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

O sa iti spun parerea mea sincera si cat de cat documentata ca am tot citit despre asta fiind in cauza. In general pe perioada in care se iau anticonceptionale se ingrasa femeile pentru ca aceasta produc schimbari hormonale care cresc si apetitul si in paralel se incetineste si metablismul de ardere tot pe baza hormonala...niste implicatii f complexe ale progesteronului.
Nu zice nimeni ca nu poti sa nu te ingrasi, poti chiar sa slabesti printr-o alimentatie corecta, sport, etc dar daca ai obiceiuri alimentare mai putin sanatoase,esti predispusa....cu siguranta ca te vei ingrasa. Eu personal am incercat si steriletul si nu l-am suportat, de cand iau iar anticonceptionale si iau Jasmine care cica sunt cele mai bune, mai ok ca concetratie hormonala, etc...am pus 7 kg intr-un an cu care ma lupt sa le dau jos. Nu m-am ingrasat de la ele ci de la pizza, paste, mancare chinezeasca etc pe cae le cosuma si inainte dar acum parca altfel " se pune". Sunt insa increzatoare ca voi reusi sa le au jos si voi ajunge iar la greutatea de dinainte cu putin efort, am mai trecut prin fazele astea si inainte de a ramane gravida ca iau pilule de vreo 7 ani.
Trebuie sa pui in balanta avantaje si dezavantaje si sa te decizi singura, nu este o metoda contraceptiva care merge la toata lumea, fiecare trebuie sa isi gaseasca ce i se potriveste.Ca metoda insa pot sa zic ca este una dintre cele mai sigure, mai sigura si decat steriletul cu mult pentru ca acesta se poate deplasa la un ciclu mai abundent, poate pur si simplu sa nu acopere cum trebuie si iti da ciclu menstrual mai abundent si multe alte inconveniente.

Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama1357 spune:

daca primesti reteta in urma unor analize si a unui consult, nu te ingrasi...

Mergi la inceput