Cineva are nevoie de sfatul dvs.!!!!
Mi-e greu sa incep deoarece as vrea sa pot descrie problema in asa fel incat sa va fie usor de inteles ptr.ca intr-adevar cineva chiar are nevoie de sfatul dvs.de o parere sincera si din inima.Am vazut ca si alte pers.au apelat la ajutorul si bunatatea dvs.ptr a-si ajuta un(o) prietena aflata in impas.
Am sa va rog sa faceti acelasi lucru si ptr prietena mea.Are intr-adevar nevoie de alte cateva sfaturi ptr.ca nici eu nu mai stiu cum sa o mai sfatuiesc.Situatia este urmatoarea.
Este casatorita de un an si cateva luni ,sotul fiind japonez.Au un bb de opt luni,baietel.Sotul ei a mai fost casatorit de doua ori,din a doua casnicie are un baietel de 11 ani pe care il creste el,deci locuiesc impreuna.In perioada in care s-au cunoscut ,cat au fost doar prieteni totul a fost bine,dupa casnicie in schimb,situatia s-a schimbat,comportamentul copilului si al sotului incepand sa-i dea batai de cap.Cat au fost prieteni si se intalneau copilul statea mai mult pe la bunica in special noaptea de aceea ea nu s-a asteptat ca atunci cand se vor casatori si vor fi o familie el o sa doarma cu copilul.A tolerat aceasta situatie c-am vreun an ,timp in care i-a spus ca ei nu i se pare corect ca el sa doarma cu copilul,el motivandu-se ca nu poate sa lase copilul sa doarma singur asa deodata trebuie sa-i explice sa-l faca sa inteleaga.Ea a fost de acord,i-a dat timp.Dar timpul acesta nu a schimbat nimic,o sa aflati in cele ce urmeaza.Situatia zilnica e in felul urmator,toata ziua fata asta munceste,locuiesc intr-o casa cu opt camere,si au si un catel,deci toata ziua spala rufe,calca da cu aspiratorul spala zilnic pe jos ptr ca e numai par de caine iar bb merge in branci si intelegeti ca baga tot in gura.Plus ca sotul are un magazin ,Recicle shop,ptr care tot ea spala si calca hainele se duce si cateva ore pe zi sa-l ajute la magazin,vine acasa face mancare si tot asa.O sa ziceti acum,buun si care e problema ,ca toate facem asta.Problema e ca nu gasete nici o vorba buna s-au as putea spune nici un cuvant aproape de la sotul ei.Efectiv ei nu vorbesc!!!Cat e baiatul lui acasa el nu vorbeste cu ea.Vorbesc amandoi,fac baie amandoi,merg la toaleta amandoi!!!!Pe cel mic ce sa mai zic,nici nu-l baga in seama.Acum doua luni la o cearta i-a zis sa plece .Pana a doua zi supararea si furia ei s-au diminuat si a inceput sa le gaseasca scuze,a fost de acord sa vina la mine in vizita doar.Sotul meu afland ca vine a venit acasa sa vrb cu ea,si apoi a hotarat ca daca tot ia zis sa plece ,o sa plece.A lasat copilul la mine a dus-o sotul meu si-a facut bagajele ,a vorbit cu el si ia zis ca o sa-i dea timp sa schimbe situatia,sa se gandeasca bine,ptr ca ea s-a saturat,ori se poarta ca o familie ori sa ramana cu baiatul lui.A sta trei sapt la mine timp in care a sunat-o si-a cerut scuze a venit sa o vada sa vrb.A vorbit si sotul meu cu el.Nimic,el nu intelege unde greseste.Adica de ce e rau ca doarme cu baiatul si ca fuge noaptea la nevasta in camera sa,unde a gresit copilul lui cand au fost la restaurant si cand el a luat o bucata de mancare si i-a pus-o ei in farfurie iar baitul a inceput sa urle,de ce i-ai dat-o ei ,aia era a mea!!I-a zis o data ca copilul lui nu suporta sa o vada ca sta cu coatele pe masa,buun s-a comformat si nu a mai stat asa ,dar cand i-a vazut pe ei ca stau asa si i-a intrebat de ce ,raspunsul a fost,,ce vrei cearta??,,Ptr toate e vina ei ,daca nu vorbeste ca ce are e nervoasa ?daca vrb lui fecioru-su e frica de ea.Mentionez ca niciodata nu i-a zis nimic copilului,nu i-a vorbit urat ,nu l-a lovit,incearca mereu sa-l intrebe cate ceva,raspuns zero.Bun cica s-a gandit sotul ,ca o sa incerce sa-i explice baiatului ca trebuie sa doarma cu sotia lui ca asa e normal,ca trebuie sa-l ia si pe bb la baie,nu numai pe el si multe altele.Dupa trei sapt de stat la mine,s-a intors acasa hotarata sa-i mai dea o sansa.Credeti ca s-a schimbat ceva???Nuuuu
Il ea pe bb la baie in 5 min il scoate si-l cheama pe ala mare ,ea il intreaba l-ai bagat in cada s-au doar i-ai facut dus,el zice ca la bagat,apoi intra cel mare si ea aude,papa stiu ca nu l-ai bagat nu-i asa ca nu?si apoi rad amandoi.Va dati seama ce simte sufletul ei cand vede ce diferenta face intr-e copii???Daca cumva ala mic scapa suzeta pe jos,s-au pe canapeaua celui mare,ca au canapele separate,asa vrea ala mare,tipa ca e scarbos.Odata bb s-a agatat de piciorul celui mare si a vrut sa se ridice sus,a inceput sa tipe ca-l doare si l-a impins cu piciorul de a cazut cu capul de podea,fiind cu taica-su langa el,dar nu i-a facut nici o observatie.De vreo luna a declarat ca doarme cu ea.Stiti ce face?O trimite la culcare si el se duce la baiat in camera,cand aude ca ea s-a trezit se duce la ea si pretinde ca a fost jos s-au la toaleta,iar cand crede el ca ea a adormit pleaca iar la baiat.Cand se trezeste iar ,vede ca nu-i langa ea se duce si il gasete in pat cu ala mare.El nu realizeaza inca ca copilul ala mic se trezete noaptea de foame,ca e ud,si ca o mama doarme iepureste??De cate ori incearca sa-i zica cate ceva sa-l intrebe ce e cu el de ce se poarta asa,o intreaba ca ce vrea cearta,ca e vina ei ca nu vrea sa fie totul bine,si ca el e cel care lupta ptr familie sa fie bine.Cand l-a intrebat cum lupta a zis ca el face tot posibilul sa-i tina la distanta unii de altii,pe ala mare de ea si bb.El nu intelege ca nu asta e cee ce trebuie sa faca ca nu asa se tine o familie.In fiecare zi ma suna si sincera sa fiu nu stiu ce sfaturi sa-i mai dau,ce sa-i mai zic sa faca ca sa fie bine.
Sunt ff multe de povestit,credeti-ma pe cavant,ca daca nu ar fi o situatie grea nu v-as rapi timpul .Efectiv nu stie ce sa mai faca!Cu el nu poate purta o discutie ca-ci se termina invariabil cu ,,Tu esti vinovata,,
Va rog mult de tot sa-i dati un sfat,sa-i spuneti ce a-ti face dvs daca a-ti fi pusi intr-o asa situatie,si daca aveti intrebari le puteti pune ptr ca stiu sigur ca situatia nu e descrisa ff bine,si daca pot o sa va luminez pe parcurs.
Va multumesc si var din suflet sa ma iertatzi ptr asa kilometri de subiect
Nicole si Amira
Raspunsuri
Nati spune:
Multe romance sunt casatorite cu japonezi,din 10 romance,doar 3 sunt fericite si au casatorii fericite,chiar zilele trecute vorbeam cu o romanca casatorita cu japonez,arata ca o stafie de slaba ce era,stresata la maxim,ceea ce ea nu intelegea era,de ce EL s-a schimbat total la numai cateva luni dupa casatorie.Putine fete sunt fericite si multumite,marea majoritate isi plang in pumni si regreta ca au facut pasul.
Dar ceea ce este mai dramatic,ele nu au lasat ceva ani sa treaca,sa vada daca se schimba ceva intre timp,ele sau grabit sa faca copil,aici e mai dificil,daca se pune problema divortului,e posibil sa plece doar ea in tara si copilul sa ramana la EL,aici e drama mare,COPILUL.
In cazul prietenei tale,parerea mea,sa plece cat mai repede si cu mare viteza,e bine cel putin ca te are pe tine si sotul tau,o puteti ajuta sa plece,fara ca EL sa stie,asa doar sa reuseasca sa i-a si copilul cu ea,in cazul in care EL se opune.
Dupa mine,nu cred ca mai poate salva ceva din casnicia ei,poate ma insel,totusi e un COPIL la mijloc si nu merita mai tarziu sa sufere si el.
Sper sa o ajuti si sa o sustii indiferent de hotarare. Ii doresc numai bine si sa fie fericita si linistita in viitor.
Sa auzim numai de bine!!!
maudi spune:
vai de mine, hannen, e prima oara cand aud asemena poveste de mariaj! diferentele intre ei sunt prea mari, parerea mea, n-am mai pomenit sotz sa doarma cu pustiul de 11 ani in loc sa stea in patul sotiei, si tanara pe de-asupra....este acesta un obicei japonez sau cum, ca nu ma pricep?
sfaturi nu stiu...inca nu mi-am revenit din bezmeticeala, povestea asta e cu totul surprinzatoare, n-am nici o idee alta decat ca eu, in locul ei, as gasi o solutie sa plec cu bebeul, daca el chiar nu intelege ca trebuie sa faca niste compromisuri pentru sotia sa. inteleg ca sunt doua culturi diferite, dar, din ce povestesti tu, ea e mai mult servitoare acolo, tolerata nu respectata. iar atitudinea lui fatza de bebe mic ma umple de oroare!! sorry...:(
hannen spune:
Dragelor ma bucur ca a-ti raspuns si ca intr-adevar a-ti inteles situatia.Este intr-adevar grea si da maudi asa gandesc si eu,ca e mai mult tratata ca o servitoare ,e cum spune nati slaba,are 43 de kg si nu peste mult timp o sa ramana cheala!!!Nu cred s-au cel putin sper ca nu vor fi probleme cu luatul copilului.Pana acum nu si-a manifestat dorinta aceasta si sper sa nu o faca,iar alta problema e ca sotul ei stie unde stam noi
Va pup si astept raspunsurile voastre dragi mamici si tatici.
Nicole si Amira
romana_74 spune:
Sa plece cat mai repede...! Individul ala ii umileste pe amandoi, pe ea si pe bb mic! Nu se poate asa ceva, de ce sa indure?! Pentru ce?! Oricum atunci cand bb va creste va suferi f.f.f.mult cand va vedea diferente intre el si celalalt si o mama obosita si neimplinita!Din doua rele sa aleaga raul mai mic, ceea ce indura ea acum e UN RAU FOARTE MARE!Succes si sa ne mai tii la curent cu ce se intampla cu acea familie!
ROMANA&BB MATEI
OtiliaLia spune:
Problema, teoretic nu are rezolvare daca EL nu coopereaza. Dormitul cu copilul de 11 ani ... majoritatea familiilor japoneze folosesc acelasi dormitor pentru toti membrii familiei (chiar 3 generatii) - motive? spaima de fantome, obiceiul de acasa din trecut cand casele aveau 2 incaperi sau pur si simplu comoditate. Ce-ar fi sa-i propui prietenei sa se mute sa doarma in aceeasi camera toti 4 ? Probabil ca asa va pricepe si EL, dupa cateva nopti, ca nu prea se poate odihni nici el nici fiul de 11 ani si va accepta in final "normalitatea"!
Copilul de 11 ani trebuie ignorat in totalitate, iar atunci cand va simti asta, isi va schimba atitudinea, cel putin asa cred. Necazul e ca prietena ta a tolerat situatia de la inceput. El se va gandi mereu, "pai daca a mers un an..." si nu va schimba probabil mare lucru.
Problema cu catelul si curatenia... limitarea spatiului de acces al catelului la o incapere sau doua.
"Tu esti vinovata" este o replica clasica in tara asta, nu trebuie sa se mire, dar intr-adevar ea e "vinovata" ca s-a casatorit cu un astfel de om, si ca a aceeptat de la inceput acele conditii.
Iar problema divortului, da, e greu de obtinut un copil prin divort, iar parintele nejaponez in general pierde viza si trebuie sa plece in tara de origine, cu mici sanse de a mai revedea copilul vreodata. Daca reuseste sa obtina copilul probabil ca nu are sanse sa primesca vreun ajutor material pt cresterea acestui copil. Legile sunt foarte interesante aici. Obtinerea divortului e floare la ureche daca sunt ambii de acord... dar in caz contrar daca el nu doreste, nu va fi divort...
In legatura cu baia, eu as fi multumita ca acel bebe nu a fost introdus in cada, si spalat doar cu dusul, nu de alta dar in acea cada intra toata familia, cu diversi microbi, pe care probabil bebe ii poate incasa imediat - Ciuperci, virusi bacterii culesi de peste tot din afara. De ce nu face bebe baie intr-o cadita separata ?
cl spune:
Asta numai casnicie nu se cheama! Ea e un fel de servitoare neplatita si umilita pe deasupra! Parerea mea! Sper sa nu te supere sinceritatea mea! Eu n-as mai sta nici o secunda cu el! Bebelusul va creste si va vedea diferentele pe care le face tatal cu cei doi copii. O sa sufere ingrozitor! Daca poate sa-si ia copilul fara probleme, ar trebui sa plece urgent. Incearca sa o ajuti cat poti!
Claudia
Victoria spune:
quote:
Originally posted by cl
Asta numai casnicie nu se cheama! Ea e un fel de servitoare neplatita si umilita pe deasupra! Parerea mea! Sper sa nu te supere sinceritatea mea! Eu n-as mai sta nici o secunda cu el! Bebelusul va creste si va vedea diferentele pe care le face tatal cu cei doi copii. O sa sufere ingrozitor! Daca poate sa-si ia copilul fara probleme, ar trebui sa plece urgent. Incearca sa o ajuti cat poti!
Claudia
Sunt de aceeasi parere,
V.
mirelam spune:
Foarte ciudat comportament.
Crede-ma ca e prima oara cand aud asa ceva. Sa faci asa diferente intre copii si sa-ti bati joc de propriul tau copil in favoarea celuilalt. Probabil ca din cauza asta se comporta baiatul cel mare asa, din cauza tatalui, care in loc sa-l educe in asa fel incat sa-si iubeasca fratele mai mic, prin comportamentul lui mai rau il indeparteaza de bebe.
Parerea mea este ca ar trebui sa plece cat mai repede. Asta nu e viata si din ce povestesti tu e clar ca tipul nu are de gand sa se schimbe. E fata tanara are si ea dreptul la o viata normala nu la una de sclavie.
Nu inteleg cum de nu si-a dat seama la timp mai ales ca tipul a mai fost casatorit de doua ori.
Oricum, ar fi bine sa fii alaturi de ea si sa o ajuti atat cat iti sta si tie in putinta. E greu sa fii printre straini.
Numai bine ii doresc prietenei tale si sa-i ajute Dumnezeu ei si bebelusului.
(5 ani si 5 luni)
hannen spune:
Asa e fetelor,aveti dreptate.Am cerut sfaturile voastre sincere si stati linistite ca nici o parere nu o sa ma supere.
Draga OtiliaLia,daca ai sti cat freaca cada in fiecare zi ,tocmai sa fie curata ptr bb,si apare ala mare si tipa ca el vrea sa intre primul la baie.Si o data s-a enervat ca ea spalase cada sa fie curata ptr bb,si a intrat peste ei doi,chit ca al mare se dezbracase si i-a pus lui taica-su pe bb in brate.A iesit pustiul din baie nervos,si a inceput sa bombane si sa tranteasca usile.
Mirelam si eu cred acelasi lucru,nu e vinovat copilul pe cat e de vinovat tatal.
Nicole si Amira
ani35 spune:
Uite cum vad eu problema:in familia prietenei tale,sotul ei a pus regula de aur-copilul cel mare e regele.Bun.Daca e pe preferinte atunci,eu in locul ei,as mai lasa toate eforturile deoparte ca si asa nu sunt apreciate.El o va intreba,desigur,ce se intampla...pai,fiecare cu copilul lui,nu?As fi numai miere cu cel mare,dar m-as ocupa NUMAI de bb-ul meu.Nu tu curatenie,nimic!!!Si asa nu e apreciat ceea ce face,la ce bun efortul?Nu m-as lasa umilita de un mucos de 11 ani sub nici o forma,nici pentru marea dragoste a vietii mele!!!Poate suna prea dur,dar asa vad eu situatia. pentru prietena ta si...capul sus,e o femeie!!!!!ce naiba?