Cum este posibil?

Cum este posibil? | Autor: b.nica

Link direct la acest mesaj

Numai ce am deschis televizorul si am dat la stirile ProTV de un reportaj cu Etiopia;imaginile cu copiii malnutriti,imagini de holocaust,m-au ingrozit.
Imagini asemenea am mai vazut, dar ceeace nu inteleg si nu cred ca ma poate lamuri cineva,este cum pot trai pe aceeasi planeta oameni care mor de plictiseala si de prea multi bani (ma refer la cei care cheltuiesc bani multi pe droguri,bauturi si apoi,mult mai multi pe dezintoxicari)sau la cei care nu stiu ce sa mai inventeze(restaurante de lux,case de moda,masini,etc) pt. clienti cu bani pe care nu stiu cum sa-si cheltuiasca banii;
Parca aud:hei, tu nu ai auzit de societate de consum,comunisto!
Daca nu treceam prin comunism si nu vedeam ce inseamna, poate chiar votam cu ei.
La noi,sunt dame(ca doamne parca nu imi vine sa le spun)care se fataie la cumparaturi cu poseta LV-ul de 5000 de EUR alaturi de sacosa cu iaurt(poza e de colectie!).
Totusi,poate cineva sa-mi dea o explicatie logica la dilema mea?Cum pot sa existe oameni fff.bogati si nu o minoritate, ci un popor, muritor de foame?
Moama, daca se gasea petrol la ei!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

b.nica, chiar daca unii sunt foarte bogati, asta nu inseamna ca ei vor sa doneze saracilor, sunt banii lor si fac ce vreau cu ei. Asta e situatia, nu poti impune nimanui caritatea.

Good things happen to good people.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Fifecare traieste mai mult sau mai putin in lumea creata in jurul lui, o lume limitata si nu dam importanta sau atentie (decat pt cateva secunde poate) la ceea ce se intampla dincolo de persoana noastra.

Asa cum tu ai descoperit acum imaginea atroce despre oamenii din Etiopia.
Daca ai fi fost una din acele dame si vedeai reportajul despre etiopia, ce ai fi facut concret pt acei oameni?
atentie, nu te condamn, este vorba doar de o lege a firii, e greu sa poti sa-ti concentrezi atentia asupra a tot ce se intampla neplacut in lumea asta.
Si nu uita ca exista in lumea asta o gramada de actiuni caritabile, fundati isi organizati iumanitare care, culmea, obtin cea mai mare parte a fondurilor din buzunarul acelor oameni bogati si cu influenta. Eu cred ca e mai mult de vina implicatia politica mondiala decat zgarcenia bogatasilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Cu doamna cu geanta LV de 5000 de EUR am o problema, tot de neintelegere;cum poti sa dai atatia bani pe o geanta?
Eu stiu ce inseamna sa ai bani cat sa nu-ti faci probleme de lipsa lor,dar tot nu as da atatia bani pe o poseta, decat ca sa ma dau mare si asta nu imi sta in caracter.
Acum, cand datorita civilizatiei(?),comunicarea,mobilitatea dintre oameni, ne situeaza la un nivel cert peste tot ce a fost pana acum,cum este posibil sa ecziste diferente atat de mari,unii sa moara de foame si altii sa nu stie ce sa faca de prea multi bani?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

eu zic ca sunt multi copii si aici,aproape de noi....
poate ca nu sunt atat de malnutriti ca cei din Africa,dar sigur sunt extrem de saraci...
se face ceva pt amaratii astia?
doamnele astea(care treaba lor ce fac cu banii!) nu se implica ...poate doar daca da bine la TV...ce sa ne asteptam sa ajunga pana a,haaaat, in Africa?
problema asta exista de multa vreme,guvernele tarilor supradezvolotate cauta, chipurile, sa o rezolve.....dar dupa cum se vede nu au ajuns inca si nici nu vor ajunge....
cred ca au ei interesele lor si ce mai conteaza acum cateva mil. de copii flamanzi?!

Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Io zic ca nu e diferenta prea mare intr-o geanta de o suta si una de 5000. O situatie ca Etiopia sau Darfu n-o rezolva toate Gucci din lume ( si Jimmy Cho).
Cu totii cheltuim si mincam mai mult decit avem nevoie cu cel putin 20% mai mult ca in 1985 dupa ultimele cifre.. Bogatii daruiesc astazi mai mult ca niciodata Warren Buffet, Bill Gates...etc.
Iar la nivel individual de ex stiu pe cineva aici pe site care face zilnic eforturi extraordinare sa o tina pe fata ei sanatoasa si ii trebuie zilnic bani ptr asta si totusi are toate floricelele si iconitele sub nume iar fata a donat si alocatia ei, hai ca intru in patetism acu.
Try avea dreptate cu Gucci nu se face primavara in Ethiopia. Dar uite in Lesotho, altadata cu o agricultura care producea mai mult decit suficient, a ajuns o saracie ( din politica...etc ca in Zimbawe). Acum oamenii ca sa fenteze problema irigatiilor si a altora legate de agricultura extinsa, au recurs la Key-hole gardens ( un fel de mici gradinite construite in forma unor fintini), in care un hectar de pamint ajunge unei familii de 10 oameni si mai au si ceva de vinzare la piata. Absolut fantastica treaba asta!! Impresionanat munca.

A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Andrada, tu chiar esti convinsa ca Gcc,sau LV,etc.,mahari de moda care hranesc parvenitismul si snobismul pe bani putini investiti si cu profit urias,nu ar satura cu un procent infim din profitul lor pe un an, copiii din Etiopia,tot pe un an?
Eu cred ca da.Vanitatea si parvenitismul ar trebui impozate,ca atare, nu ca o cifra de profit:cu cat te tii mai scump cu atat sa platesti mai mult si nu pt. ca sa intretii lenesii ci pe cei defavorizati de...soarta.
Si nu in ultimul rand, de ce sa fie copii flamanzi si suferinzi pe mine asta ma face sa nu inteleg;cum pot trai oameni linistiti si satui alaturi de copii flamanzi de care nimanui nu-i pasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by b.nica

Andrada, tu chiar esti convinsa ca Gcc,sau LV,etc.,mahari de moda care hranesc parvenitismul si snobismul pe bani putini investiti si cu profit urias,nu ar satura cu un procent infim din profitul lor pe un an, copiii din Etiopia,tot pe un an?
Eu cred ca da.Vanitatea si parvenitismul ar trebui impozate,ca atare, nu ca o cifra de profit:cu cat te tii mai scump cu atat sa platesti mai mult si nu pt. ca sa intretii lenesii ci pe cei defavorizati de...soarta.
Si nu in ultimul rand, de ce sa fie copii flamanzi si suferinzi pe mine asta ma face sa nu inteleg;cum pot trai oameni linistiti si satui alaturi de copii flamanzi de care nimanui nu-i pasa.

hehe, cam off-topic daca s-ar impozita vanitatea umana s-ar aduna multi bani, chiar in jurul nostru aproape si s-ar trai mai bine pe tot globul, si uneori nu e direct proportionala cu bogatia;
bun exemplul dat de Andrada mai sus, pentru ca pina la a trage de mina bogatasii, ne putem chestiona pe noi insine, si incepe binele facut in jur cu propria persoana; puterea exemplului si a picaturii ce sparge muntele uneori........

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Inca putin si ajungem si noi din "eminamente agricola", la 1 hectar la 10 oameni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

Am citit si eu azi un articol in ziar cum ca patronul de la ikea e cel mai bogat om din europa, dar nu ii place sa traiasca in lux, are in casa mobila ikea pe care si-a montat-o singur si isi face cumparaturile in locuri unde poate sa negocieze pretul Ma intrebam si eu, oare pentru ce tine banii aia in banca sau unde i-o tine?

Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara spune:

Acum intreb si eu: oare a-mi lua inca un ruj pe langa cel pe care-l am deja, sau inca un parfum desi mai am cateva, insa zau ca-mi place rau de tot cum miroase, nu o fi acelasi lucru cu a-mi lua inca o poseta foarte scumpa, desi mai am, sau sa-mi schimb super masina pe alta doar pentru ca mi-as permite.. sau sa-mi schimb avionul..etc
Daca o luam asa, poate intelegem si oamenii foarte bogati care fac asta. Fiecare are dreptul sa faca ce il face sa se simta bine si daca se gandeste si la ceilalti din jurul lui, cu atat mai mult se va simti bine sa-i si ajute cumva, insa nu toti fac din asta subiect de ziar si de publicitate si da, nu toti oamenii bogati doneaza.
Hai sa ne uitam si la noi si sa ne gandim: cumparam parfumul ala de ne place rau de tot, sau dam cele 3 milioane unui sarman?

Lara, mami de Ioana

www.piczo.com/Forsweetdiana?" target="_blank">Rugati-va pentru DIANA
-----------------------

Mergi la inceput