sarcina si tenul?
Fetelor, asta e intrebare pt curiozitatea mea, ca gravida inca nu-s, dar in perspectiva sa stiu daca sa m-astept la ceva imbunatatire sau inrautatire in tenul meu. Ca de cand nu mai iau pilulele pielea mea nu-si mai revine- adica acum tot are tendinta acneica . Dermatologul mi-a recomandat el ceva, dar mi-a zis ca in sarcina voi avea ten frumos. Am o prietena care imi zicea odata ca dupa sarcina i-a aparut o acnee.Deci voi din experienta voastra, ce ziceti, sarcina aduce imbunatatiri in privinta asta, daca da numai pe perioada aceea, si apoi totul revine la normal, cum era inainte,sau cum, in fine, ati inteles voi ce ma intereseaza, sper.Si stiu ca nu e regula si depinde de organismul fiecareia,dar cum zisei, de curiozitate.
Multumesc si va pup!
Piatra lunii
Raspunsuri
GabiG spune:
Si eu am un ten mai acneic, in sarcina l-am avut foarte curat. Singura problema care a aparut prin luna 6-7 a fost cloasma gravidica, adica mi-a aparut o hiperpigmentatie in jurul buzelor. Cica se intensifica cu expunerea la soare. Parca o mai sesizez si acum un pic. Stiu ca unele gravide se "pateaza" in acest fel chiar pe toata fatza.
Dupa ce am nascut am reinceput anticonceptionalele, nu pot spune ca e rau cu tenul, sau mai rau ca inainte. Mai apare cite un coshuletz, mai ales cind e tenul mai seboreic.
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
pisi_ella spune:
Buna! Sa stii ca mie sarcina mi-a intinerit tenul, de ma miram si eu! Si eu am avut mai demult niscaiva probleme cu tenul, s-au rezolvat pe perioada cand am luat Diane 35, apoi, cand am intrerupt pilulele, au reaparut problemele...:( Sarcina insa mi-a curatat tenul si mi l-a intinerit, repet. Am aproape 3 luni le la nastere si am tenul foarte curat...Multa lume imi spune ca arat mult mai tanara ca inainte...Ce bine ma simt!
mihuletu spune:
si eu am pierdut toate cosurile pe perioada sarcinii, aveam un ten uniform si incredibil de stralucitor. dupa nastere, insa, au reinceput sa apara.
www.sara.haihui.ro
Fleur spune:
Eu din contra...inca de la inceputul sarcinii am avut probleme cu tenul...mi-au aparut zeci de cosuri (pe fata,pe gat etc.) iar inainte n-aveam probleme.Sper ca vor trece odata cu sarcina caci m-au exasperat.
Banti spune:
Si eu am probleme cu cosurile, imi apar uneori inante de menstruatie, dar nu foarte multe. La ambele sarcini, cosurile au disparut, si aveam un ten foarte frumos si stralucitor.
Ioana
adameasca spune:
Eu am avut si am tenul extrem de curat, cand nu eram gravida nu il aveam chiar asa frumos. Am avut totusi o iritatie pe fata cateva saptamani, vreo 2-3, prin luna a cincea, dar a trecut la fel de repede cum a aparut.
Ileana & bebe 32s si 3z.
Pupici pt parinti!
Copii frumosi si sanatosi!
http://community.webshots.com/user/adamestii
Laura Takacs spune:
La prima sarcina, vorba unei fete de mai sus, am intinerit, asa frumos nu mi-a fost niciodata. La a doua mi-au iesit cosuri in primele 3 luni, apoi au disparut, fata e curata, dar mi-a aparut "masca gravidei" pe obraji mai ales cand m-a prins putin soarele.
romana_74 spune:
Nu am avut nici o pata pe fata cand am fost gravida, din contra toata lumea imi spunea ce ten luminos si frumos am ! Eram tare mandra ca straluceam...poate numai de bucurie si implinire! Dar cine stie?!
ROMANA&BB MATEI
Scuffy spune:
cred ca depinde de fiecare, e o chestie de hormoni, nu se manifesta la fel la fiecare. la mine parca e mai curatel tenul, nu am avut niciodata probleme majore, dar totusi imi mai apare din cand in cand cate un cosulet pe ici pe colo, dar parca nu asa mari ca inainte,
scuffy
Anina_n spune:
Eu nu prea am probleme cu tenul. Doar inainte de menstruatie, 2-3 cosulete. In cele 3 luni de incercari, dinainte de a ramane insarcinata, cum imi apareau cele 2-3 cosulete, soacra-mea imi spunea ca nu sunt insarcinata. Dupa a 3-a luna de incercare, faptul ca nu mi-au aparut obisnuitele cosulete care anuntau menstruatia, a fost primul semn de sarcina. Toata perioada sarcinii am avut tenul curat si stralucitor. Cu exceptia pigmentarii zonei de de-asupra gurii si a unei portiuni mici pe frunte, in urma expunerii la soare.
Dupa nastere, de cand mi-a revenit menstruatia, mi-au revenit si acele 2-3 cosulete care o anunta. Toate bune si frumoase, dar am ramas cu acea pigmentatie.
Nina & Nina-Cristina (1 an si 6 luni)